VVV in gesprek met Maurice Steijn voor contract verlenging!

VVV-Venlo is het gesprek met trainer Maurice Steijn gestart over een eventueel langer verblijf bij de Koelclub. De clubleiding is zeer tevreden over de resultaten en wil hierdoor langer door met de Haagse trainer. Het contract van Maurice Steijn loopt tot het einde van dit seizoen en wil de trainer belonen voor de goede prestaties.

Algemeen directeur Marco Bogers geeft in de Voetbal International van vandaag aan; “We hebben een eerste, evaluerend gesprek met Maurice achter de rug. Van beide kanten bevalt de samenwerking heel erg goed, er is voor ons geen enkele aanleiding om niét met hem door te gaan. We bekijken nu in welke vorm we een en ander kunnen gieten en wanneer we weer om tafel gaan.”

Tevens laat VVV-Venlo weten dat ze de contracten van vice aanvoerder Jerold Promes en sterkhouder Gianluca Nijholt willen openbreken.

17 Responses

 1. RuiverCity

  Een trainer is altijd maar een voorbijganger. Steijn doet het nu goed maar af en toe heb ik grote bedenkingen bij zijn (wissel)beleid.
  Waar is die back van West Ham nu ineens gebleven? Traint mee maar komt niet bij de selectie. Dan maak je meteen een goede beurt bij West Ham. Die zullen zich wellicht al achter de oren krabben.
  Contract van Nijholt en zeker Promes langdurig verlengen!

  1. Goodie

   Over het wisselbeleid ben ik het wel met je eens, enkel vind ik de wissels dit seizoen wel logisch en op het juiste moment. Dan over die Engelse back… Als Steijn Buwalda als rechtsback en Haagen als CV en Donkers als reserve back verkiest boven een Engelse huurling dan kan ik het ook wel begrijpen. Westley is na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk weer weg dus om Haagen dan het vertrouwen te geven snap ik. Overigens zijn we een zelfstandige voetbalclub en hoeven we Westley niet op te stellen om hiermee een samenwerking te verbeteren.

  2. marcel

   ik snap niet dat men zich zo druk maakt over een onbekende speler van west ham. niemand kent um, weet wat ie kan, maar schijnbaar praten sommigen hem (om wat voor reden dan ook) bij de wedstrijdselectie of in de basis. als ie presteert, zal men hem wel opstellen, daarnaast is het maar een huurling. en als west ham hier gaat eisen om spelers te laten spelen, die zich nog moeten bewijzen…. dan stop maar met die samenwerking. dat zal wel niet zo zijn, maar ik krijg het gevoel bij sommige reacties, dat mensen vooral deze jongen op willen stellen om het belang (of de houdbaarheid) van deze samenwerking in stand te houden.

   ik zeg hierbij niet dat de samenwerking niets is, of dat er niets van komt, echter ik vind wel dat zo’n samenwerking van beider belang moet zijn, en dat men zeker geen keuzes moet maken gebaseerd op de angst om zo’n samenwerking te verliezen. Wat goed is speelt, wat niet goed genoeg is speelt niet.

  3. clubman

   Dus we moeten die Sam Westley volgens jou opstellen omdat anders West Ham zich achter de oren gaat krabben?

   Man wat ben ik blij dat jij niet de trainer bent en dat VVV zo slim is om met Steijn verder te gaan!

 2. Ben

  Er is vorig jaar veel geklaagd over Stein, maar het gaat nu goed en hij krijgt nu alle credits. Ik veronderstel dat de aangetrokken spelers mede door hem zijn aangetrokken? Een reden te meer om tevreden te zijn ove Stein. VVV heeft de laatste jaren veel trainers weggestuurd, soms ten onrechte. Dus, hij mag blijven. Heel goed om nu al te praten met Nijholt en Promes. Westley Sam krijgt zijn kans nog wel, let maar op. Er komen schorsingen en blessures. Alleen jammer, we weten nu echt niets van zijn niveau.
  FORZA VVV!

  1. Donderspeech

   @ Ben; neem aan dat Steijn het niveau van Westley beter in kan schatten dan welke supporter dan ook. Goed dat hij niet opgesteld wordt als hij niet beter is dan anderen. We hebben genoeg Nigerianen en Portugezen gehad die van Berden moesten spelen (Nkume of was het Emenike, Uchebo etc)

   1. Meuske

    Waarom wordt deze jongen dan gehuurd want die kost toch ook geld neem ik aan. Dat hadden ze zich dan ook kunnen besparen als je hem niet inzet.

   2. Nee kost geen geld. Dat is in eerder stadium van deze deal al eens uitgelegd West Ham gaat hier spelers stallen om ervaring op te doen.

   3. Meuske

    Dacht toch echt huren te hebben gelezen maar kan me vergissen, dus lenen is dan een prima optie als je deze jongen niet gebruikt of nodig hebt? Volgens mij ging hij er zelf ook vanuit dat hij minuten ging maken. Het kost In Ieder geval niets dat is dan het enige positieve.

  1. Donderspeech

   Vorig seizoen waren zijn wissels een drama. Thuis tegen volgens mij Oss dit jaar ook. Met een 0-1 achterstand een verdediger brengen voor een voorhoedespeler. Dan zakt mij de broek af !

   1. Gerardus

    Dit was niet zo heel raar want met 10 man en zonder linksback blijft het toch wat lastiger voetballen. De wissel pakte goed uit vond ik alleen werd er helaas niet gewonnen.

 3. Meuske

  Wat Steijn betreft, prima als hij blijft maar om nou te zeggen die moeten we kosten wat kost behouden niet echt. Een trainer is net zo goed als de spelers die hij tot zijn beschikking heeft en dit jaar heeft hij betere dan vorig jaar en dat zie je op het veld terug. Denk niet dat Steijn een trainer is die spelers echt beter maakt en niet een echte tacticus is met alle respect natuurlijk. Gewoon middelmatig en van mij mag hij blijven dat houd een beetje de rust in de tent. Nijholt zou ik zeker proberen te behouden en zo ook Post want dat is ook een steunpilaar voor dit team. Denk dat we het voor de rest aardig op de rit hebben de komende 2 seizoenen. Forza VVV

 4. kiekoputspelke

  Persoonlijk vind ik het een goede zaak dat VVV in een vroegtijdig stadium inventariseert of een contractverlenging een optie is.

  Vorig seizoen vond ik Maurice Steijn niét overtuigen als trainer en dan met name op het gebied van wissels in een wedstrijd.
  Dit seizoen zie je duidelijk dat er een selectie staat waarin deze trainer een stem heeft gehad en dus gelóóft. VVV speelt aantrekkelijker voetbal plus er staan een hechte groep die SAMEN vecht voor goede resultaten….dat is ook de verdienste van Maurice Steijn.

  Waarvan ik ook erg gecharmeerd ben bij deze trainer is zijn presentatie in de pers en met name de manier waarop hij onze club vertegenwoordigt. Op het akkefietje van vorig seizoen na, toen hij een speler van de tegenspartij vloerde en geschorst werd, is hij een prima uithangbord voor onze club.

  Daarnaast zou een contractverlénging van een trainer ook wel eens mogen bij VVV na jaren van ongelukkige huwelijken tussen club en trainers. Een eventuele snelle verlenging is bovendien positief bij het verder optimaliseren van de selectie in de winterperiode c.q. zomermaanden.

  FORZA VVV

 5. Zeker wete

  Prima zet evenals het openbreken van de contracten van spelers.

  P.s. wat een mooi kranteartikel in DDL vandaag. De club leeft weer!!

  Volgende week de koel vol.

  1. supportertje

   Ja, zeker een leuk en positief stuk in de Limburger, en VVV begint dus op te vallen bij de mensen, waar vorig jaar niemand zich nog druk maakte. Steijn heeft het op dit moment goed voor elkaar, en heeft er een team van gesmeed. Dat is toch echt wel zijn verdienste, en de jongens doen het samen, de mouwen opstropen wanneer het nodig is. Hopelijk is de trend gezet voor de rest van het seizoen en kunnen we genieten van VVV. Het komt wel goed denk ik, vooral als VVV zo positief op blijft vallen.

Leave a Reply