VVV internationals in actie

De centrale verdediger Vitalijs Maksimenko en doelman Niki Mäenpää zijn geselecteerd voor de nationale elftallen Letland en Finland. Beide VVV spelers zullen komende week Euro2016 kwalificatie wedstrijden spelen namens beide landen. Ook Travis Cooper speelt deze week ook internationaal zijn wedstrijden voor Australie U22.

Niki Mäenpää
Gisterenavond speelde Finland een belangrijke en vierde wedstrijd in de kwalificatie voor EURO2016. De Finnen verloren gisteren met 1-0 de wedstrijd tegen en in Hongarije met 1-0. In de 84ste minuut schoot Zoltan Gera de 1-0 binnen voor de Hongaren. Onze keeper Niki Mäenpää zat 90 minuten lang op de bank.

Het Finse Nationale elftal staat nu op een vierde plaats in Groep F, met 4 punten uit 4 wedstrijden. De Hongaren staan nu derde met 7 uit 4.

Travis Cooper
De Australische spits van VVV-Venlo die niet tot spelen toekomt bij de Venlonaren is wel geselecteerd voor het U-22 elftal van Australie. De Olyroos, zoals het Olympisch team van Australië wordt genoemd speelden gisteren de eerste wedstrijd van de drie. In het Chinese Wuhan is van 14 t/m 18 november een U22-toernooi in de aanloop naar de kwalificatie voor de Olympische spelen van 2016. In de 90e minuut kwam Brazilië met 10 man te staan: rode kaart én een penalty tegen en zo konden de Olyroos vervolgens vanaf de stip de 2-2 binnen te schieten. Cooper speelde vanaf de 75e minuut mee. De komende dagen wordt er nog gespeeld tegen de U22-selecties van China (zondag) en Zuid-Korea (dinsdag).

Vitālijs Maksimenko
Maksi speelt morgen zijn Euro2016 kwalificatiewedstrijd tegen ons Oranje. Normaal gesproken is dit een makkelijke prooi voor Oranje, maar tegenwoordig kan Nederland van geen land winnen. Het wordt in ieder geval een spannende wedstrijd.De wedstrijd Nederland – Letland zal morgen om 18.00 uur gespeeld worden en is live te volgen via NPO1.

Japan
Leuk om te vermelden. Gisterenmiddag speelde het nationale elftal van Japan een oefenwedstrijd tegen Honduras. De wedstrijd was een makkie voor de Japanners er werd namelijk met 6-0 gewonnen van de Zuid-Amerikanen. Oud-VVV’ers Maya Yoshida en Keisuke Honda wisten de 1-0 en 2-0 te scoren. En waren hierdoor belangrijk voor hun land.