VVV-internationals keren terug

De interlandweek zit er weer op en de reguliere competitie gaat vrijdag weer beginnen. Aanstaande vrijdag en maandag staan er twee competitiewedstrijden op het programma voor VVV-Venlo. De internationals van VVV-Venlo komen met wisselende resultaten terug naar Venlo. Beide spelers zullen waarschijnlijk donderdag op de afsluitende training voor Jong PSV aansluiten bij de rest van de groep.

Vitālijs Maksimenko
De gehuurde Letse verdediger speelt dit seizoen waarschijnlijk minder dan verwacht bij VVV-Venlo maar bij het Lets nationaal elftal is Maksi een vaste waarde. Letland speelde in deze interland periode twee wedstrijden. De eerste wedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen koploper van groep A, Tsjechië in het EURO2016 kwalificatie-toernooi. Na een vroege voorsprong werd de zege in de allerlaatste minuut uit handen gegeven. De Tsjechen scoorde namelijk in blessuretijd de gelijkmaker. Maksi speelde 90 minuten lang op de linksback positie.

Gisterenavond speelde Letland een oefeninterland tegen Oekraïne. In Lviv werd er ook 1-1 gelijk gespeeld. Dit keer stonden de Letten al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand. In de allerlaatste seconde bekroonde Maksi zijn goede optreden met een goede kopgoal. Hierdoor speelde de Letten ook deze wedstrijd met 1-1 gelijk.

Doelpunt van Maksi vanaf 1.50 minuut

Niki Mäenpää
VVV doelman Niki Mäenpää was met het nationale elftal van Finland op pad. De Finnen speelde de EURO2016 kwalificatie-interland tegen concurrent Noord-Ierland die vooraf de wedstrijd maar 2 punten boven de Finnen stonden. In Belfast werd de wedstrijd met 2-1 verloren waardoor het kwalificeren voor het EK zo goed als verkeken is. Onze doelman Niki Mäenpää zat 90 minuten op de bank. Niki is sinds een aantal wedstrijden zijn basisplek in het Fins nationaal elftal kwijt aan Lucas Hradecky.

 

Naast de huidige VVV Internationals heeft VVV-Venlo ook oud spelers die internationaal actief zijn.

Keisuke Honda & Maya Yoshida
Japan speelde natuurlijk ook interland-wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen Tunesie. Onder een nieuwe coach Vahid Halilhodzi stond Maya Yoshida basis en speelde hij 90 minuten. Keisuke Honda kreeg rust en viel pas in de 60ste minuut in voor Kensuke Nagai. Honda bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt hij maakte namelijk de 2-0 voor Japan.

De tweede wedstrijd werd gisteren gespeeld tegen Oezbekistan. De Oezbeken waren een gemakkelijk prooi voor de Japanners. Er werd vrij eenvoudig met 5-1 gewonnen. Maya Yoshida speelde helemaal niet en Keisuke Honda werd in de 71ste minuut gewisseld voor Yuya Osako.

Nordin Amrabat
De gisteren inmiddels 28 jaar geworden oud VVV-er speelt tegenwoordig op huurbasis voor FC Malaga in Spanje. Hij is A-international van Marokko waarmee hij een oefenwedstrijd speelde tegen Uruguay en Burkina Faso, beiden wedstrijden werden verloren. Amrabat speelde 75 minuten mee tegen Uruguay.

Ahmed Musa
De snelle Nigeriaanse vleugelspeler speelde anderhalf seizoen voor de Venlonaren waarna hij voor veel geld werd verkocht aan CSKA Moskou waar hij nu nog speelt. Tegenwoordig is Musa een grote meneer bij het Nigeriaans elftal. Ook Nigeria speelde 2 oefenwedstrijden in de interlandperiode. De eerste wedstrijd was afgelopen donderdag tegen Uganda. Deze wedstrijd werd met 0-1 verloren. Musa speelde 90 minuten.

Afgelopen zondag speelde Nigeria de tweede wedstrijden tegen Zuid Afrika. Deze wedstrijd werd met 1-1 gelijk gespeeld. De doelpuntenmaker namens Nigeria was Ahmed Musa. Hij speelde 90 minuten lang tegen Zuid Afrika.


Doelpunt van Musa vanaf 1.15 minuut

Remy Reynierse
Oud VVV-er Remy Reynierse is een van de bekende gezichten van het VVV uit de jaren ’80. Na meerder functies in de voetballerij en bij de KNVB is Reynierse tegenwoordig de bondscoach van Jong Oranje. Tegen Jong Frankrijk werd er met 4-1 verloren. Jong Oranje is er de komende jaren niet bij op een eindronde en verloor van de week voor de zesde keer op rij.

Prince Rajcomar
Niet de meest geliefde speler aller tijde bij VVV-Venlo maar ook deze oud VVV-er mogen we natuurlijk niet vergeten. Na een seizoen bij VVV vertrok de spits weer bij de Venlonaren. Na wat stages bij verschillende clubs speelt de in Maastricht geboren Antilliaan in Thailand voor BEC Tero Sasana Football Club. Prince werd door pas aangesteld bondscoach Patrick Kluivert van Curaçao geselecteerd voor de belangrijke CONCACAF kwalificatiewedstrijden tegen Montserrat. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen, Rajcomar speelde niet mee. Afgelopen nacht was de return (uitslag tijdens schrijven niet bekend).

1 Response

Leave a Reply