‘VVV kan eredivisie voorlopig vergeten’

Door het stuklopen van de plannen voor een nieuw stadion hoeft VVV voorlopig niet te dromen van de eredivisie. Dat zegt voorzitter Hai Berden.

Door het afketsen van het stadion op het kazerneterrein is de club terug bij af. ‘Wil je structureel eredivisie spelen dan heb je meer inkomsten nodig en een hoger budget. In De Koel kunnen we dat nooit gerealiseerd krijgen. De consequentie is wel dat we ons moeten realiseren dat wij voorlopig eerste divisie spelen, met misschien een incidentele promotie. Structureel eredivisie kunnen we voorlopig uit ons hoofd zetten’, aldus Berden in een interview met Omroep Venlo.

Berden liet wel doorschemeren dat het stadion aangepast moet worden. Een totaal nieuw complex op de huidige plek is geen optie. ‘Je kunt in De Koel nog een paar honderd plekken erbij krijgen maar nooit zoveel dat we de competitie kunnen aangaan met clubs die 12.000 toeschouwers hebben.’

Bron: Omroep Venlo

39 Responses

  1. Paljas

   Ben jij dan toch die waarzegger,waar heel reikhalzend Venlo en omstreken naar uit kijkt?
   Ik zou der vet geld voor gaan vragen…je bent het achtste wereldwonder!

   Gegroet,

   Paljas.

   1. De Koel

    Paljas, ik dacht dat jij het achtste wereldwonder was… Nog nooit iemand gezien met zo’n onmetelijke voetbalkennis als jij… Je kunt zelfs een wedstrijdanalyse maken zonder de wedstrijd gezien te hebben. Petje af.

   2. Paljas

    @De Koel
    Man,jij kan nog geen wedstrijdanalyse maken,als je de wedstrijd WEL hebt gezien…afgedankte amateur dat je bent!
    Je weet NIKS ,kunt NIKS…maar hebt wel de grootste waffel voortdurend!
    Een enkeltje Mars AUB,voor deze graftak!

    Gegroet,

    Paljas.

   3. De Koel

    Sterk onderbouwde reactie, Paljas. Maar ja, jij bent dan ook het achtste wereldwonder.

 1. pavisto67

  Natuurlijk, met een stadion de Koel wordt het er niet eenvoudiger op structureel in de eredivisie te spelen, maar het is niet onmogelijk. Het gat tussen de eredivisie en eerste divisie is veel kleiner geworden de afgelopen jaren, mede door het feit dat eredivisieclubs zelf o.a. vanwege de crisis, maar ook vanwege strengere normen, terug moeten in hun begroting. Zo lang er clubs als RKC, Zwolle, Cambuur, Go Ahead Eagles en Heracles in de eredivisie spelen, vraag ik me af waarom een club als VVV dat niet kan. Je moet wel alleen die ambitie uitspreken en waarmaken. En juist bij dat laatste heb ik zwaar mijn twijfels. Het lijkt erop dat Hai de handdoek heeft gegooid en dat hij dit MFC fiasco nu aangrijpt om zijn eigen straatje schoon te vegen. Bij mij rijst de vraag of Hai Berden nog wel de ambitie en wilskracht heeft om VVV juist in deze moeilijke tijd weer naar een hoger plan te tillen. Ik hoop dat hij zichzelf die vraag ook stelt, en als hij concludeert dat hij er de ambitie niet meer voor heeft is het tijd voor een nieuwe wind. Wat ik graag zou willen weten, en ik vind ook dat de supporters daar recht op hebben, wat is VVV met de Koel van plan, zijn er financiële middelen voor en hoeveel ( ik kan me nog een uitspraak herinneren dat een deel van de transferopbrengsten werden gereserveerd in het potje MFC). Wat mij betreft liggen er uitdagingen genoeg, je moet ze alleen willen aangaan. Ik hoop dat Hai de kracht en de middelen heeft om revanche te nemen ondanks deze nederlaag. Vizier vooruit, knap de Koel op, realiseer verbeterde sponsorfaciliteiten, vergroot de capaciteit tot 12.000, en vooral durf eens kritisch naar je eigen organisatie te kijken, je kunt namelijk niet ontkennen dat er de afgelopen jaren geen fouten zijn gemaakt. Waar een wil is is een weg, dat zou onze logistieke kanjer Berden toch moeten weten

 2. pmmv

  1200 plaatsen in de Koel is niet mogelijk Pavisto! Ik krijg stellig de indruk dat het merendeel van de supporters zo erg gefocust is op de plannen van Berden dat de ze de werkelijkheid niet onder ogen willen zien. Berden heeft wel altijd de visie gehad dat er een stadion moet komen waar meer toeschouwers een plaats hebben waardoor er meer geld binnenkomt, de sponsors betere faciliteiten krijgen voor het geld dat ze in de club steken en op die manier er voor kan zorgen dat onze club een basis heeft om STRUCTUEEL in de eredivisie te kunnen blijven voetballen. Natuurlijk kan VVV weer promoveren maar we zijn en blijven een heen en weer bootje. Volendam weet er alles van! Als men daar vrede mee heeft oké maar dan wel beseffen dat we na 1 of 2 jaar slecht eredivisie voetbal weer degraderen én dat sponsors een ploeg liever in de eredivisie zien dan in de Jupiler league. Als dat geen bezwaar is dan moeten we gewoon in de Koel blijven. Zijn er plannen om STRUCTUEEL van VVV een eredivisiewaardige ploeg te maken dat is de Koel te klein. Het is dus gewoon een kwestie van een keuze maken. Dat moet iedereen maar voor zichzelf doen en niet meer zeuren als we weer eens degraderen.

  1. rongo26

   Ik kan me wel vinden in de uitleg van Pavisto. Met betrekking tot jouw reactie dat er geen 12000 toeschouwers mogelijk zijn in de koel. Waarop is dit gebasseerd? Als je puur naar de ruimte kijkt moet dat makkelijk mogelijk zijn. Er zal dan natuurlijk wel aan de randvoorwaarden moeten worden voldaan onder meer op veiligheid.

   De reactie van Berden lijkt te duiden dat voor Berden elke andere mogelijke optie nu toch als een teleurstelling wordt gezien (door hem). De mannen van ‘red de kuip’ geven aan dat er met creatief nadenken veel mogelijk is, ik zie niet in waarombij de Koel niet en waarom VVV nu ineens ten dode is opgeschreven. Wie dat vind, ook een voorzitter, moet plaatsmaken voor gemotiveerde nieuwe mensen

   1. Paljas

    Je roept van alles,maar al je argumenten zijn slecht doordacht en komen niet overeen met de werkelijkheid(droomwereld?),namelijk dat het gewoon ONBETAALBAAR is.
    VVV is Feyenoord niet en zal het ook nooit worden,ook al omdat er een enorm verschil zit in grote van de clubs(inkomsten).

    Maar ik vraag me af of die mensen eerst bij jou langs moeten voor een screening,al vorens ze daadwerkelijk een functie bij VVV mogen bekleden?
    Want je praat alsof je The Gotfather himself bent en stelt voorwaarden waaraan mensen binnen VVV moeten voldoen.
    Moet toch niet gekker worden hier op dit forum…

    Gegroet,

    Paljas.

   2. Lincoln

    Ik vind het wel grappig dat je klaagt over slecht doordachte meningen en antwoorden terwijl jezelf ook zonder enig idee of goed onderbouwd argument zegt dat het verbouwen van een stadion te duur is.

 3. YowVVV

  Gemeente peel en maas, stadion in maasbree op de rand van boekend. Nieuwe naam: PMVV :o..
  Gemeente venlo mag naam niet dragen. Bij de gemeente zit het probleem

 4. Meuske

  Denk dat ze nu echt eerst sportief stappen moeten gaan maken want uitbreiden is leuk en aardig maar als er geen hond komt kijken schiet je daar natuurlijk niets mee op. Hoop dar Hay het nog ziet zitten want een nieuwe voorzitter vinden die binding heeft met VVV en Venlo en ook nog centjes erin wil steken zal je op dit moment niet gauw vinden denk ik.

  1. Ruben

   kip en ei verhaal. Om sportief stappen te kunnen maken heb je geld nodig. Want goede (betere) voetballers komen alleen als je goed betaald en wanneer de omgeving aantrekkelijk is.

   1. Meuske

    Of natuurlijk goede scouts die op tijd mensen weten te binden aan de club als ze nog geen mega salarissen vragen. Denk dat ze hierin nog veel terrein kunnen gaan boeken met goede mensen die een breed netwerk hebben in Europa.

 5. brise continu

  Hallo Paljas…
  kwoot: “Ben jij dan toch die waarzegger,waar heel reikhalzend Venlo en omstreken naar uit kijkt?”
  Nee beste Paljas…dat is Hayke himself namelijk…want Hayke weet nu al dat VVV de komende jaren de eredivisie kan vergeten…..

  pssst…zo ff sprietse!!

  1. Ruben

   kwoot: “Beste Hayke,
   Deze conclusie hebben ik en met mij al vele anderen al veel eerder getrokken…”

   Je zegt dus zelf dat je het eerder zag dan in jouw ogen een waarzegger.
   Zodra jij niet lollig probeert te doen, sla je de plank volledig mis. Ben jij Bassie?

 6. Ben

  Ik ben me kapot geschrokken, oh, oh, wat een verschrikkelijk negatief verhaal en dat van de voorzitter. Begrijp me goed, ik lees op deze site veel onzin, maar wij zijn fans en die kunnen zich permitteren om veel onzin te schrijven, maar een voorzitter moet weten dat zijn woorden op een Weegschaal worden gewogen. Jammer, jammer, wat een negatief verhaal. FORZA VVV!

  1. Paljas

   Kapot geschrokken?Verschrikkelijk negatief verhaal?Jammer,jammer,wat een negatief verhaal?
   Volgens mij heb jij je pillen nog niet geschlikt en zit je nog steeds in die negatieve spiraal…
   Alles komt goed,Big Benny!

   Gegroet,

   Paljas.

   1. Ben

    Lees jij het artikel nog maar eens goed drammer! Een voorzitter die het zelf niet meer ziet zitten, daar zitten wij niet op te wachten.
    Bij de eerst volgende wedstrijd, gelijk de spelers van psv, een rondje maken langs ons supporters en dat wij hem, hij huilend, moeten troosten? Come on, daar zitten wij niet op te wachten.
    FORZA VVV!

 7. Paljas

  @De Koel
  Jij vond het niet een sterk onderbouwde reactie?
  Ik vond het zelfs een hele sterke onderbouwde reactie!
  Doe daar je voordeel mee…bijvoorbeeld door gewoon te zwijgen.

  Gegroet,

  Paljas.

 8. Lincoln

  Hay Berden is misschien dan wel miljonair geworden door een geniaal idee met zijn containers. Maar je hoeft niet bijster slim te zijn om dit te doen.

  Er zijn meerdere problemen met Berden en dat is dat hij geen meerjarig beleid uitstippelt. Ten tweede dat niets tot nauwelijks gecommuniceerd wordt met de supporters. En meneer vooral aan geld verdienen denkt. Hij is ook nog eens super goed in het bang maken en negatief/onprofessioneel uitlatingen doen bij de pers. En dit zeg ik dus al 3 jaar maar goed. Het is heel simpel.!! Wat gaan we doen de komende jaren? Hoe gaan we jeugd meer betrekken en tot een hoger niveau brengen? Zitten de juiste mensen wel op de juiste plekken binnen VVV? Zijn er niet teveel egotrippers bij VVV? Maar met oogkleppen op kun je niet functioneren.

  1. Ruben

   Geen meerjarig beleid? Waar heb jij gezeten afgelopen jaren? Het nieuwe stadion was juist het uitgangspunt en de spil in het meerjarenplan!

   Het niet communiceren met supporters kun je Berden niet verwijten. Anderen zijn verantwoordelijk voor uitvoerende taken en de communicatie daaromheen. Dusseldorp, Soentjes en in hun slipstream uiteraard de communicatieafdeling.

   Dat hij onprofessionele uitlatingen doet in de pers vind ik ook wel meevallen. Goed, hij heeft wel eens in zijn enthousiasme iets ‘doms’ gezegd. Maar dat komt volgens mij meer omdat hij écht fan is van de club en er heel graag iets moois van wil maken. Niet meer en niet minder.

   Let wel, hij is tegenwoordig niet meer dan voorzitter hè! Geen algemeen directeur, geen technisch directeur. Slechts voorzitter!

   Wat gaan we doen de komende jaren? Wat denk je? Overleven! Berden zei het al. Geen nieuw stadion betekend minder inkomsten en waarschijnlijk langer in de eerste divisie. Koel opknappen voor de korte termijn en kijken naar iets nieuws voor de lange termijn. Vwb de jeugd. Toevallig kwam er gisteren weer die samenwerking met Roda, MVV en Fortuna op tafel. Dat krijg je wanneer je jezelf als club iet mag/kunt ontwikkelen, dan moet je concessies doen zoals samenwerken met Zuid-Limburg. De enige manier om te overleven ben ik bang.

  2. LJ

   Wat praat jij toch een hoop onzin.

   Was je er überhaupt wel op de supportersavond afgelopen maand? Daar had je op al je vragen een antwoord kunnen krijgen. Er is daar voldoende gecommuniceerd. Zelfs een zo “gerespecteerde” site als Venlonaren was niet eens vertegenwoordigt. En maar zeiken wat we met z’n allen doen, ongelooflijk wat een randdebielen hier!

 9. Meuske

  Daar moet ik die goede man LJ gelijk in geven, wat een trieste bedoeling was dat. Volgens mij waren er 20 man op de supporters avond. Zelf was ik er ook niet hoor maar ik neem toch aan dat Dhr.Paljas vooraan heeft gezeten want die kent alles over het reilen en zeilen en niet te vergeten het heden en verleden van os clubke.

 10. vvv_supporter_op_zuid

  Nou, deze reactie van Hai Berden was natuurlijk te verwachten …
  Hij heeft dit al ZO vaak geroepen. Dus nu hij ‘zijn’ stadion niet voor elkaar krijgt zegt hij het nogmaals,… ok dan vvv ook geen structureel Eredivisie spelen.

  Hij heeft wel gelijk, maar ik vind het wel weer ff … naar bepaald mensen (Gemeente?) wijzen zo van kijk…

  VVV heeft zelf het geld helemaal niet om de Koel helemaal te verbouwen. Kijk alleen al maar naar de lange overdekte Noord zijde, mocht je dat willen overdekken?
  De hoeken? ook al niet te doen behalve de Maastribune met Sponsortribune…
  Hoe graag ik ook zou willen blijven in de Koel.

  Hai gaat écht geen of niet veel eigen geld in De Koel steken. Levert hem namelijk niets op…. Een “eigen” stadion natuurlijk wel…

  Hij mag wel op een andere locatie bouwen… moeten toch wel andere locaties zijn dan alleen dat Kazerne terrein, kom op zeg. Stadion zijn laatste 10-20 jaar juist naar buiten de stad centra gegaan en dan zou Venlo het er midden erin gaan bouwen. Buiten de stad kun je net als bij De Arena en andere van zo’n complexen er veel bij kunnen bouwen. Nou ja, … zien het wel. Het gaat eigenlijk toch om meer ruimte voor de sponsoren … ipv naar 12000 toeschouwers? De Graafschap had ook wel 10-12000 toeschouwers en die spelen ook niet continu Eredivisie. Ome Guus moet daar aandelen kopen…

 11. YowVVV

  Genoeg centrale plaatsen, vlakbij het centrum voor het nieuwe stadion, die niet gelijk in woongebied liggen. Waar een wil is daar is een weg. Maar het SEACON DOME zal er helaas niet komen, mijn gevoel zegt van verbouw de koel in z’n geheel maar het verstand zegt bouw een stadion op een andere locatie. Van Vossen reeds benadert voor het trainerschap v.a. 2013-2014? Het is mogelijk maar een roddel 😉

 12. Goodie

  Volgens VVV Tv moeten we bij ”plan B” denken aan nieuwe pisbakken op Oost, veranderingen parkeerplaats en veranderingen aan het uitvak. Maar goed, eerst die 3 punten behouden tegen die sjengen.

  1. tulipanes

   Ik denk dat ze deze veranderingen gaan doorvoeren omdat we de komende 5-10 jaar nog zeker niet in een nieuw stadion zullen komen. Met deze kleine ingrepen kun je nog even verder in de Koel.

   Ik hoop wel op een stadion waarmee we de begroting toch wel 1.5x zo hoog kunnen krijgen. Want met deze begroting kun je nooit lang eredivisie spelen.

 13. Drikus

  laten we even eerlijk zijn, VVV is volledig afhankelijk van uitzonderlijke talenten. De laatste 2 heette Honda en Musa. Spelers die het spel aanzienlijk kunnen verbeteren. Voor die tijd speelde VVV jupiler league en had VVV, realistisch gezien, na hun vertrek al eerder moeten degraderen.
  En ja, het is een kip ei verhaal. Het is makkelijker om dergelijke talenten te strikken met een dikkere bankrekening (groter stadion), maar die bankrekening kan ook door dergelijke talenten flink gespekt worden.
  Ik denk dat Hai verwachtingen aan het managen is. En logisch, een speler als Honda komt eens in de 10 misschien 20 jaar voorbij. Een speler waar andere/ betere spelers voor naar VVV komen….
  natuurlijk spelen andere factoren zoals beleid en visie ook een rol. Maar uiteindelijk tellen de resultaten op het veld. Met of zonder geluk. Dat bepaalt de richting van de club. Letterlijk omhoog of omlaag!!!

Leave a Reply