VVV klaar voor eerste uitwedstrijd tegen FC Twente

De start van competitie begon vorige week fantastisch met een 3-0 zege op concurrent Sparta Rotterdam. Nu zijn we een week later en spelen we de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Twente in Enschede en de jongens hebben er wederom zin in. Om 18.30 uur zullen we aantreden tegen de Tukkers in de Grolsch Veste.

Vorige week wisten we de competitie perfect te beginnen door in eigen huis te winnen van Sparta met 3-0. In de eerste helft was Sparta de bovenliggende partij, maar we gingen met een 1-0 voorsprong de rust in door een doelpunt van Clint Leemans (en een blunder van Kortsmit). De tweede helft was een stuk beter aan Venlose zijde en kort hierna was het Tarik Tissoudali die de 2-0 aantekende voor de Venlonaren. Sparta begon hierna weer te komen, maar de verdediging wist het doel schoon te houden en als kers op de taart, counterde Vito van Crooij en Lennart Thy ons naar de 3-0 zege. Het laatste doelpunt werd gescoord door Van Crooij.

Met FC Twente morgen als tegenstander is het toch wel een tegenstander van ander formaat, dat weet ook Maurice Steijn, maar hij is positief over de kansen: “We gaan er heen om onze huid duur te verkopen. Het is een zware tegenstander die in alle opzichten mijlen verder is dan vvv, maar ook een ploeg waar volgens mij ook mogelijkheden tegen liggen. Als wij elke week kunnen opbrengen wat we afgelopen zaterdag hebben opgebracht, dan kunnen wij het elke tegenstander moeilijk maken. Dan zijn we nergens kansloos.”

Opstelling VVV-Venlo
Langzaam maar zeker lijkt de selectie van VVV steeds meer gestalte te krijgen. De nieuwste aanwinst is de jonge Duitser Amenyido die de aanvalslinie is komen versterken. Hij is speelgerechtigd en kan morgen minuten maken. Mogelijk worden daar Mink Peeters eén Kenechi Nwakali aan toegevoegd de komende dagen. De technische staf heeft sowieso genoeg keuze op met name het middenveld en de aanval. Iedereen is fit behalve Opoku en Post kom terug van zijn wedstrijd schorsing.

VVV lijkt met nagenoeg dezelfde 11 te beginnen, maar Post keert weer terug in de basis en dat gaat ten koste van Tristan Dekker of Moreno Rutten. Naar alle waarschijnlijkheid zal Steijn met Dekker op de rechtsback positie starten en verhuist Rutten naar de bank. Dat FC Twente een andere tegenstander is wil nog niet zeggen dat de speelwijze veranderd: “Nee. In principe niet, maar veel mensen maken daar een denkfout. Ik betrap mezelf daar ook wel eens op. Je speelwijze heeft namelijk niet alleen te maken met je eigen intenties, maar ook met de kracht van de tegenstander. Soms word je gedwongen om tien meter verder naar achteren te voetballen en heeft dat niks te maken met wat je wil, maar met kwaliteit. En dat zal dit seizoen absoluut vaker gaan gebeuren dan vorig seizoen. Maar het betekent niet dat je in dat soort wedstrijden niet kunt winnen. Het zal lastiger zijn, dat wel.” Aldus trainer Maurice Steijn.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Post, Seuntjens; Tissoudali, Thy en Vito van Crooij

FC Twente
FC Twente begon de competitie meteen met een lastige wedstrijd tegen landskampioen Feyenoord. In de Kuip werd het een zeer moeizame 2-1 overwinning voor de kampioen, maar de wedstrijd leerde ons wel dat Twente een stugge ploeg is. Met Jensen en Holla hebben ze wel twee spelers in huis die net iets extras kunnen brengen mocht dat nodig zijn. Feit is wel dat Twente op 0 punten staat en VVV op 3, de Tukkers willen niets lievers dan de eerste thuiswedstrijd winnen. Dat blijkt toch wel lastig te zijn voor ze, want de laatste 4 jaar werd het eerste thuisduel niet gewonnen door Twente.

Maurice Steijn: “Afgelopen zondag in De Kuip gaven ze vrijwel geen kans weg tegen Feyenoord, maar ze verloren wel. In hun eerste thuiswedstrijd zullen ze erop gebrand zijn een goed resultaat neer te zetten. Het is aan ons om dat te voorkomen. De selectie wordt steeds breder en dat biedt ons mogelijkheden, in alle opzichten. We gaan uiteraard voor de overwinning, maar dat zullen we altijd doen. Of het haalbaar is? Dat weten we pas achteraf.”

Aan de kant van FC Twente zijn twee spelers waarschijnlijk niet beschikbaar. Vukic zal sowieso niet spelen en ook Ter Avest kon nog wel eens aan de kant worden gehouden. Hij kreeg een bal tegen z’n hoofd aan en heeft een beschadiging aan het netvlies.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 30 competitiewedstrijden tegen FC Twente gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 3 keer gewonnen, 10 keer gelijk gespeeld en 17 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 10,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 28 doelpunten gescoord en 51 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: S. Mulder
Assistenten: De Nas en Ketting
Vierde official: Teuben

Venlonaren wenst de selectie heel veel succes voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. FORZA VVV!

19 Responses

 1. supportertje

  Wens de mannen veel succes tegen FC Twente. Hopelijk laat ze daar een steekje vallen, en kan VVV daar listig gebruik van maken. Als ze dan de zaak dicht kunnen houden achter, door het sterke verdedigen van VVV, zou dat mooi zijn. Geheel kansloos zijn ze niet tegen Twente. Ze hebben ondertussen een mooie ploeg spelers bijeen gekregen, met een hechte harde kern. Helaas aan het werk de komende uitwedstrijden, maar vanaf november krijg ik de kans om weer mee te gaan.

 2. Koelie

  Volgens teletekst hebben we daar nog nooit gewonnen. Zijn die drie keer dan in Eerste Divisie of Beker geweest ( of tegen SC Enschede)? Hopen op een stunt. Alle vertrouwen in het team.

 3. Goodie

  Ik heb ontzettend veel zin in de wedstrijd. Ik weet niet hoe veel supporters er af zullen reizen naar Enschede, maar de sfeer zal van onze kant moeten komen. Vak-P zou het deze wedstrijd niet gaan doen na onenigheid met de club.

 4. De Realist

  Benieuwd wat VVV gaat maken vanavond gaat maken want laten we eerlijk zijn, Sparta was niet echt een graadmeter. Ik verwacht dat Twente in de middenmoot gaat eindigen en ben ook benieuwd hoe VVV zich gaat weren. Ik ben ook erg benieuwd hoe Post het gaat doen. We hebben met Post en Seuntjes wel 2 vrij trage spelers op het middenveld zijn. Het zijn wel werkers, ik ben benieuwd. Ik denk dat er toch wel wat te halen is in Enschede. Come on Venlo !!!

 5. De Realist

  Depor, ik bedoel te zeggen dat ik niet verwacht nog zo’n zwakke tegenstander in de Koel te zien. Desondanks combineerde Sparta beter dan VVV, maar het vernuft ontbrak. Sparta heeft nu al een spits aangetrokken en zullen ook beter worden. Vanavond krijgen ze een tegenstander van formaat en het kan zomaar zijn dat ze het middenveld van VVV gaan overklassen en het blijft de vraag hoe onze verdediging zich staande houdt tegen goede Eredivisie waardige aanvallers. Daar was bij Sparta namelijk geen sprake van. Ik heb er toch alle vertrouwen in !!!

 6. Goodie

  We kunnen nog geen 100 man mee nemen naar Enschede.. sorry dat ik het zeg, maar dit zijn JL aantallen. Kleinere clubs als Dordrecht en Almere namen er gister +70 mee. Wat een triest aantal zeg..

   1. RuiverCity

    @Goodie
    Jij kunt niet oordelen over anderen.
    Persoonlijk vind ik het (65 euro voor alleen reis en entree) te duur om met mijn zoon te gaan. Tevens zijn er genoeg mensen die ook nog een gezin hebben en die in het weekend, na een week hard werken, daar ook energie in moeten steken en geen zin hebben om 4 uur in een bus te zitten. Dat heeft niks met VVV persoonlijk te maken.

   2. Goodie

    Je hebt gelijk RC. Ik kan niet in de portemonnee van andere mensen kijken, en ik vind de kaarten voor de bus duur, ik ben namelijk ook maar een arme student. Maar als mensen bijvoorbeeld tegen Sparta zingen, “waar zij gaan en waar zij spelen, wij gaan altijd met ze mee”, maar vandaag er voor kiezen op op zpf te staan. Maar ik denk eerlijk gezegd dat er nu genoeg mensen zijn die spijt hebben dat ze niet mee zijn gegaan.

 7. ger

  Tja, echte fans!

  Maar met Ajax is het uitverkocht, dat zullen wel de echte fans zijn.
  Maar ik mag niet zeuren want ik heb geen seizoenskaart,
  niet rendabel omdat ik in de vijfploegen werk!
  Maar elke wedstrijd afgelopen jaren als vrij had aanwezig in de koel en erbuiten!
  Maar moet nu vechten voor een kaartje met echte fans!
  En ook nog eens de hoofdprijs betalen!

  Maar ik hou er over op, maar erger me er mateloos aan!
  Als VVV ooit weer terug moet naar de Jup, wat voorlopig niet te hopen is,
  eens kijken hoeveel echte fans er dan weer komen!

 8. weloveyouvenlo

  FAN TAST ISCH
  heerlijk geweldig geen woorden voor wat een werklust wederom mijn weekend is helemaal goed wat een prachtige goal van vito enige minpunt vind ik de 2 domme gele kaarten van vito en tissoudali maar dat maakt me helemaal niks uit die cv van twente had de rode kaart moeten hebben maar desondanks de drie punten mee naar venlo

  Venlo till i die!!

 9. Koelie

  Helden! Super trots op het team. Geknokt en goed uitgespeeld. Volkomen verdiend punten binnen gesleept. En wat een heerlijk doelpunt van Vito!

  Ik hoop alleen dat Rutten zijn oude niveau nog gaat halen, want vond hem niet sterk vandaag.

  Nog 30 punten te gaan!

Leave a Reply