VVV komt thuis nooit van een achterstand terug

vvv-venlo-logo-d105a3119e-seeklogo.comsc Heerenveen reist dit weekend af naar Limburg. In Venlo, in stadion De Koel, is VVV de opponent. De nummer zeventien van de eredivisie is na hekkensluiter Willem II de zwakst presterende thuisploeg. In vijftien thuiswedstrijden werden slechts dertien punten bij elkaar gesprokkeld. Vier keer won VVV, een keer speelde het gelijk en tien wedstrijden gingen verloren.

Wel heeft VVV de laatste vijf wedstrijden een sterke thuisbalans. Na de winterstop werd nog wel verloren van PSV (0-3), maar daarna won de ploeg van interim-trainer Wil Boessen van NAC (3-0), Excelsior (1-0) en speelde het tegen Willem II doelpuntloos gelijk. De laatste thuiswedstrijd ging weer kansloos verloren. NEC Nijmegen was op 9 april met 1-4 te sterk. Bij een 0-4 achterstand, door doelpunten van Davids, Goossens (2x) en Vleminckx, zorgde VVV’er Musa, door het benutten van een strafschop, voor de eretreffer.

Wat opvalt, is dat VVV in eigen huis nooit een achterstand wist om te zetten in een gelijkspel of een winst. Alle keren dat VVV achter kwam te staan, werd de wedstrijd verloren. Opvallend is ook het feit dat in alle vier gewonnen thuisduels de nul werd gehouden door de doelmannen Kevin Begois en Dennis Gentenaar. In winstpartijen tegen Heracles Almelo (1-0), De Graafschap (3-0) en NAC en Excelsior werden door de Limburgers acht doelpunten gemaakt.

Bron: SC Heerenveen

Leave a Reply