VVV – KRC Genk 0-1

KRC Genk heeft de oefenwedstrijd tegen VVV gewonnen. Met een doelpunt van Siebe Schrijvers werd het 0 – 1.

De wedstrijd begon in een matig tempo zonder kansen voor beiden ploegen. Dat veranderde na een kwartier spel toen Genk even doordrukte. Dat resulteerde in een aantal kansen voor KRC Genk.

Japanner Yuki Otsu ging net voor rust in de fout. Hij trapte na op Koulibaly en mocht vervroegd de kleedkamer opzoeken. Vlak voor het einde van de eerste helft pakte doelman Mäenpää een schot van Schrijvers.

In de tweede helft zette Genk meer druk op VVV. De Venlose verdedigers kregen het daardoor een stuk lastiger en uiteindelijk was het Siebe Schrijvers die na 53 minuten via een vrije trap het doel wist te vinden.

In de 86e minuut kreeg VVV-er Gijzen nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn schot belande naast het doel.

Opstelling KRC Genk : Köteles, Anele, Kara, Koulibaly (74′ Simaeys), Tshimanga (78′ Hamalainen), Gorius, Schrijvers (78′ Ojo), Kumordzi (78′ Gerkens), Monrose (74′ Croux), Buffel en Vossen.

Opstelling FC VVV : Mäenpää, Joppen, Promes, Balkestein, Fleuren, Reimerink, Otsu, Kruijsen, Maguire, Cooper en Altheer.

Doelpunten :
53′ : 0 – 1 : Schrijvers

Gele kaarten : 70′ Schrijvers

Rode kaarten : 36’ Otsu

Scheidsrechter : Ed Janssen

65 Responses

 1. tulipanes

  toch nog een redelijk resultaat met 20 man tegen een subtopper uit belgie. toch kun je je er niet mee meten, het is immers een oefenwedsrijd. als we de eerste 4 competitiewedstrijden hebben gereden weten we waar we staan.

  1. Lincoln

   Daar snap ik ook niet veel van. Hij keepte tegen KFC niet zodat en zou ingezet worden tegen Genk maar blijkbaar mag hij hier ook niet meer keepen. Snap ook niet echt waarom hij geen kans krijgt. Danny die blunderde tegen KFC nogal veel

 2. Drikus

  Wat me een beetje zorgen baart is dat wanneer ploegen een beetje aanzetten VVV meteen in de problemen komt.
  Wellicht krijgt Trost het voor elkaar dat VVV voetballend onder de druk uit weet te komen. Dat is dan wel het voordeel van deze oefenpotjes 😉

 3. Venske

  Goed gezien Drikus! Dit team mist net als afgelopen seizoen een stevige middenvelder Leemans, Toth enz. Als de tegenstander druk zet gaan onze lichtgewichten onderuit en komt er ook aanvallend niets meer…. En daarbij: Hoeveel vloeiende aanvallen, mooie combinaties en steekpasses hebben we vandaag aan VVV zijde gezien?

 4. Drikus

  Het ligt volgens mij niet zozeer aan de Leemansen en Toth’en, maar meer aan speelwijze en afspraken. Welke speler heeft welke specifieke kwaliteiten en hoe kunnen die elkaar aanvullen en versterken. De spelers zo neerzetten en laten functioneren dat er een hecht collectief ontstaat.
  Op die manier kun je ook mindere spelers boven verwachting laten presteren. Er zijn genoeg clubs te noemen met goede spelers die ondermaats presteren door gebrek aan samenwerking. 1 van die clubs hebben we afgelopen seizoen elke thuiswedstrijd bezocht. Os Vvv!! Met alleen het aantrekken van “betere” spelers gaan we het simpelweg niet redden.

 5. Paljas

  Een meer dan behoorlijke beginopstelling,die voor eerste divisie begrippen toch een van de betere selecties genoemd kan worden.
  Ik had een VVV MET een Otsu in de de tweede helft nog wel eens willen zien tegen Genk…
  En dan ga ik er vanuit dat Türk en Nwofor nog zullen gaan vertrekken.
  Vul daar voor in de plaats de namen Smeets en Rajcomar in en je moet toch echt met deze selctie bij de eerste 6 kunnen eindigen.
  Veel zal af hangen van mentaliteit en instelling na 4 jaar eredivisie gespeeld te hebben,want dat zal vooral op het begin niet makkelijk zijn om je op te laden voor een wedstrijd bij bijvoorbeeld Telstar te Velzen of Almere City dan wel met alle respect FC Emmen…

  Gegroet,

  Paljas.

 6. Venlooow

  Ik had idd ook gehoopt dat ze Vortstermans en Ammi zouden halen. Ik heb het gevoel dat Ismo vorig jaar geen kans heeft gekregen. Het seizoen ervoor speelde hij goed!
  En Ammi erbij is natuurlijk ook niet verkeerd.
  Wat natuurlijk ook nog belangrijk is dat ze een aanvallende middenvelder en aanvaller erbij halen.

   1. Ievel Knievel

    Hij wil dus niet in de Juup spelen (of niet voor VVV, zoals zo velen). In Schotland dus wel.

  1. Ievel Knievel

   VVV heeft duidelijk gemaakt dat ze geen gebruik maken van ene optie inzake Ammi. Huurcontract is gewoon afgelopen en dat was het dan. Wat er is misgegaan tussen Ammi en VVV weet ik niet Aangezien hij zo ongeveer het hele seizoen op de bank heeft gezeten, op de plaatste wedstrijden na. In mijn ogen is het ook een waardevolle speler, maar gaat niet gebeuren.

 7. Frosty

  Het valt me nu pas op dat Türk van de 4 oefenwedstrijden maar 1 helft heeft gespeeld, namelijk de 2e helft tegen VOS. Geblesseerd of al rond met een andere club?

 8. venlofan

  Ik denk dat als Türk blijft trost allang heeft gezien dat hij in de basis hoort en dat hij dan andere spelers wilt uitproberen.
  Als hij weg zou gaan zou dit denk ik geen groot probleem zijn.
  Wat betreft de jeugdspelers tegen Genk vond ik een aantal goede spelers bij zitten veel conditie , willen winnen goede mentaliteit.
  Als vvv in de jp zo voetbalt als tegen Genk zitten we zeker bij de 1e 5
  Forza Venlo!!

  1. Drikus

   Had ik ook gedaan als ik Trost zou zijn. Eerst de jonge gasten aan het werk zien. Van Turk is al lang bekend dat hij het nivo aan kan.
   Ook met oog op een mogelijk vertrek van Turk is het handig als de andere jongens op elkaar ingespeeld raken.

 9. Goodie

  Ik heb nog geen minuut van het huidige VVV kunnen zien. Kan iemand me wat bij brengen over wie de sterhouders komend seizoen zullen zijn, hoe de jeugdspelers speelde, hoe Cooper en Promes het deden etc….?

 10. BVVblerick

  Ik heb nu al weer spijt dat ik mijn seizoen kaart verlegt heb
  ze zitten weer te slaap wandelen op de berg nog steeds dat kleuter school beleid en nog geen spellers Prince Rajcomar konen ze kopen maar nee weer slapen man man wat een beleid Edwin Linssen naar e graafschap woord weer een hopeloos seizoen

 11. venlofan

  @bvvblerick ik weet niet als je de wedstrijd tegen Genk hebt gezien maar er werd goed gespeeld , en vvv was niet minder als Genk.
  Ze hebben nog tot 31 augustus tijd genoeg en zolang er geen spelers weggaan zullen er ook niet meer veel komen.
  Edwin Linssen is aan zijn laatste jaren bezig waarschijnlijk kan hij de jp bij vvv al niet meer aan.
  Al met al maak je niet druk trost weet wat hij doet

 12. Lincoln

  Spijt van het kopen van een SSC zou ik nooit hebben. Het voetbal is wat minder geworden de laatste jaren maar we komen er ooit wel een keer bovenop. Het belangrijkste is dat de supporters blijven komen en dat er weer een fatsoenlijke leuke sfeer komt van een aantal jaren geleden. Al spelen we Topklasse ik zou gewoon blijven gaan.

  1. Ben

   Volledig met je eens, we mogen wel mopperen, maar naar VVV gaan we altijd. Maakt niet uit wie er speelt en of tegen wie er wordt gespeeld. Maar onder een kunstgrasmat worden begraven lijkt me niets. Misschien nu krimmere?

  2. tulipanes

   Ik zal er ook altijd blijven staan, ook al moet ik nu elke week anderhalf uur en anderhalf terug reizen. Ik heb het gevoel dat vvv ca 2000 echte supporters heeft die, maakt niet uit wanneer, er altijd staan.
   Echter hoop ik wel dat we nog enkele versterkingen krijgen, zodat we mee kunnen doen om plaats 5 of hoger. ik kijk toch liever naar een vvv dat meedoet om promotie dan een vvv een duffe middenmoter is.

   Ik kijk uit naar vvv-willem II, we weten dan al meteen waar we staan.

   1. Lincoln

    Ik kan je vertellen dat we die wedstrijd tegen W2 gaan verliezen. Zij hebben gedaan wat VVV had moeten doen en dat is goede betaalbare spelers halen. Ik had het graag anders gezien maar helaas het is niet anders. WE moeten het doen met wat we hebben.

   2. Ievel Knievel

    Ik heb het vorig seizoen veel kritiek gehad, maar als je kritiek uit, moet het wel gefundeerd zijn. Het typische “VVV-geziek” is er weer hoor en ik trek dit momenteel even slecht. De spelers gaan echt niet beter spelen van dit gezeik op voorhand. Na een paar wedtstrijden drama mag je zeiken. Het meest opvallende is nog dat veel gezeik komt van mensen van wie je vorig jaar geen kritiek mocht uiten.

    Er is naar mijn idee helemaal niet echt veel aanleiding om te zeiken, en wel hierom:

    -Er zijn in principe tot op dusverre maar twee ere-divisie-waardige sterke spelers weggegaan; te weten Seip en Linssen. We hebben in Otsu een creatieve talentvolle speler die dus in principe de plek van Linssen al opvult. In de verdediging hebben we een Balkestein aangetrokken en een Promes, daarnaast is de selectie aangevuld met talentvolle jeugdspelers en de zijn de huurlingen weer terug, die weer een jaartje ervaring (in de juup) erbij hebben. Die Nigeriaan is er nog in de spits en in tegenstelling tot veel mensen hier, zie ik dat deze jongen wel degelijk veel talent heeft, moet er alleen nog even uitkomen, mits hij blijft. Hij zal zich ook in de kijker willen spelen voor een transfer. Daarnaast hebben we met Maëmpa een keeper die international is en dus verreweg de beste keeper in de juup is. We hebben daarnaast twee redelijke/ goede reservekeepers aangetrokken. Laat Trost even nog een paar weekjes zijn werk doen voordat je mag zeiken.

   3. sultana

    Denk jij nu werkelijk dat Maenpaa blijft? Hij staat in de belangstelling van clubs uit de premier league, die blijft echt niet bij vvv. En waar zitten we dan mee opgescheept? Met die grabbelaar van Wintjens nou daar moeten we blij mee zijn…….. Was destijds blij dat hij weg was en tot grote ergernis halen ze die grabbelaar weer terug nou nou wat een geweldige versterking! Daar komen de mensen voor naar een stadion…… En wat te denken van Turk ook die zie ik nog vertrekken. Voor Wildschut is geen vervanger aangetrokken en wie hebben we als spits naast Nwofor? En als vervanger van Niels Fleuren als hij geblesseerd of geschorst raakt? Het begin van de competitie komt steeds dichterbij en weer heb ik er geen vertrouwen in, het zoveelste seizoen op rij al. Niet raar toch dat ze de seizoenkaarten aan de straatstenen niet kwijt raken. Ik hoop dat ik ongelijk ga krijgen maar vrees wederom het ergste, voor plek 1 t/m gaan ze zeker niet mee doen

   4. tulipanes

    @sultana

    als je degradeert uit de eredivisie hoef je niet voor elke speler een waardige vervanger te regelen, dat is nit te doen met een half zo grote begroting.
    we hebben gewoon nog twee spelers met juup ervaring nodig en dan zit plaats 5 er wel in.

   5. Ievel Knievel

    @ Sultana. Eens kijken of die clubs concreet worden. Doen ze dat, dan gun ik hem die transfer van harte. Daarnaast is het bij VV V nooit goed genoeg. Ik kan me trouwens een Wintjes herinneren die destijds in de EREdivisie prima wedstrijden heeft gekeept voor VVV. Was helemaal niet veel op aan te merken. En bij VVV wordt altijd op iedereen gezeikt. Ik kom al lang in de Koel en achtereenvolgens konden zowel Graef en Sibon er niets van, aldus de meerderheid op de tribunes. Letterlijk over Sibon toen hij er speelde: “dea lange stelt struukelt nog euver zien eige bein”. Graef kon er niks van maar schopte ze er we altijd overal en altijd in. Babangida kon alleen maar hard rennen en Vampeta was een matige voetballer. Dit zegt dus veel over het voetbalinzicht van de gemiddelde VVV supporter. Wildschut gaat namelijk ook gewoon prima voetballen komend seizoen.

 13. pineut

  We kunnen wel blijven mopperen, maar waar blijven de versterkingen?. Heb de indruk, dat we met deze selectie het niet ver brengen. Het is toch de bedoeling, dat er weer aantrekkelijk voetbal gespeeld gaat worden en mee doen om de prijzen. Zoals altijd hangt VVV weer aan de laatste mem! Beginnen zo langzamerhand te twijfelen aan het beleid of tovert men nog wat uit de hoge hoed?.

 14. Paar jaar geleden had VVV interesse voor middenvelder Niels Vorthoren. Die speelt op dit moment bij team VVCS, en kan dus gratis opgehaald worden. Zou een mooie spelverdeler voor VVV zijn, vooral als Turk ook nog vertrekt.

 15. Drikus

  Reken maar dat vvv achter de schermen druk bezig is. Kwam er vandaag achter dat Koc van Eindhoven bijna bij Vvv had getekend. Helaas was er toen nog een hoop twijfel over de trainer en is toen afgehaakt. Speelt nu voor Helmond. Zou mij niks verbazen als er nog 1 a 2 leuke verrassingen komen.

  1. Goodie

   Mag ik toch hopen. Maar wat hebben we eraan dat Koc bijna had getekend? Juist… nul noppes nada. Er mag wel snel wat gebeuren, over een halve maand begint het seizoen alweer!

   1. Drikus

    Wat ik daarmee wil zeggen, azijnpisser, is dat er achter de schermen waarschijnlijk veel meer loopt dan wij allemaal vermoeden. Ik heb de naam Koc trouwens maar weinig gelezen…. om maar aan te geven hoeveel wij er met z’n allen van weten. Juist, om in jouw woorden te spreken: nul, noppes, nada.

   2. Goodie

    De naam Koc is niet veel voorgekomen maar die is ook niet gekomen. En wat azijnpisser? Omdat ik vind dat ze wel is op mogen schieten? Omdat ik nog zo realistisch ben dat bijna net zoveel is niks? Nou als dat hier al niet meer kan..

   3. Drikus

    Welk van de namen waarover hier werd gepeculeerd is wel gekomen??
    Verder, er Moeten nu spelers bijkomen omdat de competitie bijna start??
    Lang leve de Juup met periode titels!! Ik heb liever dat Vvv spelers gaat halen die op basis van het spel een meerwaarde gaan zijn dan lukraak paniek aankopen doen omdat de competitie bijna start. In princiepe hoeft Vvv 1 periode te knallen en in de nacompetitie. Das ook genoeg om te promoveren 🙂

   4. Goodie

    Ik promoveer toch liever met het kampioenschap. Verder zullen we het maar af moeten wachten wat VVV nog in petto heeft, of juist niet.

  1. Ruben

   Wat zegt jou dit dan?
   A: Had VVV Überhaupt interesse in deze spelers?
   B: Wie zegt dat beide spelers wel naar VVV zouden willen?

   Smeets is geboren en getogen in Maastricht. Heel logisch wanneer hij niet eens zou willen vanwege een bepaalde rivaliteit. Koç is een Brabander en blijkbaar heeft hij het uitstekend naar zijn zin in die contreien. Zijn uitstapjes naar een andere omgeving waren namelijk ronduit slecht te noemen.

   Er is pas bekendgemaakt dat Trost eerst wilde zien wat hij al in zijn selectie had. Aan de hand daarvan zou er gekeken worden wat er nog gehaald diende te worden. Geef dit even de tijd. Er komt heus nog wel versterking aan. De basis-rugnummers 6, 8 en 11 zijn nog niet vergeven!

  1. YowVVV

   Die 2 is juist ook een nekslag, voor dat salaris liever 6 knokkers!
   Vooral Nwofor ben ik liever kwijt dan rijk, grootheidswaanzin en puur individueel gericht is ie. Hoop dat ik er toch nog anders over ga denken.

 16. brise continu

  Ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat Guidetti bijna bij VVV had getekend maar toen hij hoorde dat de Lidl in Venlo Zuid openging is hij afgehaakt!
  Zo zie je maar, ze zijn echt wel bezig daar hoor….

  pssst..zo ff sprietse!!

  1. tulipanes

   cavani heeft getekend voor psg en daardoor mag ibrahimovic weg. Misschien een goede opvolger voor nwofor?

   no nonsense: ik zag dat de vvv app voor de tweede keer een bericht plaatste voor de vrije verkoop van seizoenskaarten, zullen er nog niet meer dan 1750 verkocht zijn?

   1. Ben

    Guidetti wilde wel, maar kon niet. De reden waarom niet wilde hij niet prijsgeven. Wel wilde hij nog kwijt dat VVV zijn kluppie blijft. Voor altijd!

   1. Goodie

    Shrek zit komend seizoen weer bij studio aja…. uuh studio voetbal. Jack van Gelder.

 17. BVVblerick

  seizoen 2014/2015 spelen we gewoon in de zaterdag klassen van de topklasse seizoen kaarten zijn dan voor 4 euro verkrijgbaar bij en de bloemist met hans zoentjes in het bestuur die niet eens weet dat de bal rond is is dit bestuur ene kleuterschool beleid van kerobij

  1. Lincoln

   De komende 2 jaar kunnen er geen clubs promoveren of degraderen naar de Topklasse vanwege de nieuwe pilot. Helaas worden je dromen niet beantwoord want Topklasse zit er voorlopig niet in

 18. marcel

  als je dit toch leest in een Voetbal International over de vriendschappelijke wedstrijd tegen Genk, dan weet je weer direkt wat het afgelopen seizoen allemaal kapot gemaakt is (bedankt Ton!)

  “een VVV dat feller is dan in welke Eredivisie wedstrijd dan ook afgelopen seizoen”

  1. Ben

   In de Ere speel je nu eenmaal anders dan in de Juup, dat moet je begrijpen.

   Nu even serieus, VVV had bijvoorbeeld een veel betere selectie dan Roda. Zij hebben het gehaald op puur knokken, vechten. Denk alleen eens aan beide wedstrijden tegen hun uit en thuis, die hadden we beide met de vinger in de neus moeten winnen. Zij dus 6 punten minder en wij er 6 bij. Ik ben geen fan van Roda, maar zij verdienden op basis van hun inzet en vechtmentaliteit behoud in de Eredivisie en wij niet. Basta!
   FORZA VVV! Komend seizoen gaan we voor promotie

  2. Ievel Knievel

   Oftewel, VVV heeft een prima oefenpot gespeeld tegen Gent (lange tijd in race voor kampioenschap België en overleefd in Europa) en heeft dus een prima opbouw in de voorbereiding. Eens kijken wat ze tegen die Grieken en tegen KAS Eupen doen, vind ik persoonlijk interessante wedstrijden voor een Juup-team.

 19. Ievel Knievel

  Overigens lees ik net dat Ascroft in oktober gewoon terug mag komen bij VVV. Ik vind dit een prima beleid. Een maatje voor Cooper in de selectie. Daarnaast kan je beter met Australiërs werken dan met vage Nigerinan die door louche handelaren worden aangeboden. Deze zullen weinig moeite hebben zich aan te passen aan de Europese cultuur, er is nauwelijks een taalprobleem. Het niveau van het Australische voetbal (zowel nationaal team als competitie daar) stijgt ieder jaar, dus ik zeg goede keuze! (Ook als hij niet in de basis komt.)

  1. Lincoln

   Verrassend maar denk wel een goede speler voor VVV. Prima linkerbeen en kan best wel een balletje op goal schieten. Ben benieuwd of hij het ook kan laten zien bij VVV.

Leave a Reply