VVV krijgt financiele impuls

Traditiegetrouw organiseert L1 op tweede kerstdag het L1 Voetbaldiner. Hierbij kwam ook onze directeur Marco Bogers aan het woord en vertelde zoals al aangekondigt bij de supportersavond dat VVV binnenkort nieuwe partijen bekend maakt die de club financieel gaan ondersteunen.

“We hebben geen andere optie als we Eredivisie willen spelen. Wij willen niet afhankelijk zijn van een enkele geldschieter. Vandaar dat wij het besluit hebben genomen om vreemd vermogen aan te trekken door middel van aandeelhouders. Inmiddels zijn we zover dat we beschikken over een groep mensen die VVV ondersteunen en de helpende hand bieden. Hai Berden is er daar een van. Binnenkort zullen we daar de andere namen bekend van maken. Met dat vreemd vermogen kunnen we de club verder doorontwikkelen”, , zegt directeur Marco Bogers in het L1 Voetbaldiner.

De begroting van onze club bedraagt dit moment 8,5 miljoen euro. Om structureel in de Eredivisie te willen blijven spelen moet volgens Bogers de begroting verhoogt worden naar 12 tot 15 miljoen euro. “Het gaat om continuïteit, maar we zitten aan ons maximum. Als je langer in de Eredivisie wil spelen, is er op en naast het veld meer kapitaal nodig. Nu hebben we een begroting van 8,5 miljoen euro. Als je me vraagt welk bedrag op termijn nodig is om in de Eredivisie te spelen, dan is dat tussen de 12 en 15 miljoen euro. Dat lukt niet in het huidige stadion. We blijven in De Koel, maar we kunnen alleen doorontwikkelen met de nieuwe aandeelhouders. Ons belangrijkste verdienmodel blijft toch het verkopen van spelers”

Het stadion is ook een plek waar nog veel verbeterd kan worden. Na het sneuvelen van het nieuwe stadion is er ietwat verbetering te zien maar nog altijd is de club beperkt en zal dit niet zorgen voor meer inkomen. “Als je Eredivisie wil spelen, heb je nog een aantal extra miljoenen nodig. Daarom kiezen we voor deze constructie”, zo legt Bogers uit. “We hebben het stadion en de grond nu gekocht. Dat willen we doorontwikkelen. We gaan een supportershome bouwen rond het beeld van Jan Klaassens.”

Bron: 1Limburg

7 Responses

 1. Meuske

  Winst genereren met de verkoop van spelers?? Zeker Marco het kapitaal staat op het veld?? Vraag me af buiten Pachonic waar ze nog geld voor gaan vangen dit seizoen?

 2. sjengske07

  Pachonic is waarschijnlijk de enige speler die misschien nog wat geld opbrengt. De rest wordt je aan de straatstenen niet kwijt. Dus…… Als het zo door gaat is VVV ten dode opgeschreven. Jammer, maar helaas. Beleid? Laat me niet lachen. Stelletje amateurs!

  1. Wel erg negatief dat commentaar hier allemaal! Ik hoop natuurlijk ook dat de spelersmakelaar van b.v. Schäfer en Scheimann het lukt om deze spelers elders op een lager niveau in Duitsland onder te brengen zodat we de salarissen van deze miskopen niet meer hoeven op te hoesten, misschien kan daar dan 1 (hopelijk eredivisiewaardige) speler voor terugkomen. Ik denk dat van de loonlijst afvoeren al helpt, wrsch. doelt Marco Bogers daar op. Hij snapt ook wel spelers van dat niveau geen transferwaarde opleveren, maar je moet er wel van af zien te komen, een open deur lijkt mij! Af en toe een schot in de roos (Honda, Musa) en je kunt weer even vooruit, maar dat is op dit moment met deze selectie niet im Frage. Maar ik snap wel dat dat het streven is, maar enig geluk speelt daarbij ook een grote rol.
   Alleen begrijp ik de motivatie van wat er met die evt. kapitaalinjectie precies gaat gebeuren niet helemaal. Ik hoor niks over investering in de selectie, dat lijkt mij toch wel prioriteit hebben om je op wat langere termijn te kunnen handhaven in de eredivisie, want dat is toch de achterliggende gedachte begrijp ik…

 3. Koelie

  Oud nieuwsch alweer.
  Bij de eerste bijeenkomst in 2018 over de stadionverbouwing werd al geroepen dat financiën gevonden waren en we met ingang van het huidige seizoen een nieuwe Oosttribune zouden hebben. We hebben eerder dit jaar al gehoord dat de financiën en de vergunningen toch niet rond zijn.
  Nu horen we dat er dan toch investeerders zijn gevonden. Kan de verbouwing dan nu gaan beginnen? Waarom dan nu toch begonnen aan het supportershome op de parkeerplaats?
  Benieuwd wat er nog over is gebleven van het “trap omhoog” plan als we straks gedegradeerd zijn.

Leave a Reply