VVV leidt dure nederlaag tegen laagvlieger Helmond Sport!

Vanavond stond een hele belangrijke uitwedstrijd tegen Helmond Sport op het programma. De Venlonaren moesten winnen om nog kans te maken op de 4de periode.

VVV-Venlo begon erg goed aan de wedstrijd met langdurig balbezit. Helmond zette wel vroeg druk maar kon niks uitrichten. Na een aantal dreigende momenten van VVV-Venlo. Kreeg VVV in de 7de minuut een hoekschop. Gianluca Nijholt gaf hem perfect op maat voor Guus Joppen die tegen zijn oude club de bal vrij kon inknikken. De keeper zat er nog wel aan maar kon niet voorkomen dat VVV terecht op een voorsprong kwam.

Ook de fase die hierna volgde had VVV het meeste balbezit en moesten zij het spel maken. Helmond Sport bleven de Venlonaren opjagen en wachtte op de foutje van VVV. Die kwamen er ook waardoor Helmond zo nu en dan voor het doel kwam van Niki Mäenpää. Echter waren de schoten allemaal te zacht en niet zuiver waardoor de Finse doelman een gemakkelijke wedstrijd had.

VVV bleef de betere en de gevaarlijkere ploeg en zelfs Niels Fleuren had een grote kans om de 0-2 op het scorebord te zetten. Hij werd zeer fraai vrij gespeeld door Nijholt echter floot de scheidsrechter onterecht voor buitenspel. Hierna volgde er sowieso een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. In de eerste 20 minuten hebben we 8 buitenspel gevallen gezien van beide ploegen waardoor het spel veel stil lag.

In de 16de minuut had Helmond Sport op een gelijke stand kunnen komen. Door een dekkingsfout achterin kwam Elbers vrij voor het doel te staan. Hij schoot de bal gelukkig op de binnenkant paal. En bleef het hierdoor 0-1 voor VVV-Venlo.

De kansen bleven voor de Venlonaren. Platje had in 27ste minuut een zeer grote kans om de 0-2 te maken echter redde keeper van Helmond Sport van der Steen formidal en verwerkte de bal naar een hoekschop. Ook de hoekschop was zeer gevaarlijk maar kon Khalouta niet zijn hoofd achter de bal krijgen. 4 minuten later kreeg Platje wederom een grote kans. De bal ging een metertje naast. Ook kreeg Nijholt nog een grote kans vanuit de tweede lijn maar zijn schot ging centimeters naast.

In de 40ste minuut werd het toch gelijk. Helmond kreeg een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied. De bal ging richting doel maar helaas raakte Nijholt de bal met zijn scheen waardoor de bal in het zijnet verdween. Doelman Niki Mäenpää kon niks meer uitrichten. Hierna gebeurde er vrij weinig en eindigde de eerste helft in een 1-1 stand.

Met gunstige uitslagen van de concurrenten hoopte we dat VVV door ging drukken en voor de winst ging voetballen. Maar VVV begon belabberd aan de tweede helft. Binnen een tijdsbestek van 2 minuten gaf VVV de wedstrijd volledig uit handen. Helmond Sport frisser en beter kon gewoon door het midden doorlopen waardoor Elbers de 2-1 binnen kon schieten. In de 52ste minuute nog geen twee minuten later kreeg Helmond een vrije trap op gevaarlijke plek. El Allouchi schoot de bal zeer fraai binnen waardoor VVV met een 3-1 achterstand stond te kijken. VVV verzuimde om te voetballen en was volledig de kluts kwijt en Helmond Sport was de eerste 10 minuten in de tweede helft heer en meester.

Helmond bleef doordrukken en kreeg zelfs grote kansen op de 4-1. In de 60ste minuut was misschien wel de grootste kans voor Helmond. Onze Finse doelman Niki Mäenpää wist erger te voorkomen door de bal via de onderkant lat uit het doel te tikken.

VVV-Venlo probeerde met verse krachten Elito en Sevinç het nog goed te maken en in de 65ste minuut lukte dit ook bijna. Zowel Sevinç als Promes hadden pech met de afwerking, beide ballen belandden op de paal, de stand bleef hierdoor 3-1.

VVV kon geen vuist meer maken en speelde een zeer slechte tweede helft. Ook Helmond had de kracht niet meer om er een wedstrijd van te maken en vond de uitslag wel goed. Helmond roste elke bal naar voren toe.Het was een zeer rommelige en slechte fase van de wedstrijd. Toch maakte VVV nog een doelpunt. Melvin Platje rondde de bal goed af maar de Belgische grensrechter vlagde wederom voor buitenspel waardoor het doelpunt werd afgekeurd. VVV bleef na dit afgekeurde doelpunt wel doordrukken. Maar de defensie van Helmond die de meest gepasseerde zijn van de Jupiler League hield goed stand.

Er volgde wel nog een slotoffensief van VVV-Venlo maar de ballen waren allemaal te hard, te hoog en niet scherp genoeg waardoor VVV geen kans meer kreeg. En hierdoor verliest VVV de belangrijke wedstrijd bij Helmond Sport.

VVV heeft het aan zichzelf te danken dat de wedstrijd tegen laagvlieger Helmond is verloren. Het was totaal niet nodig vooral na de eerste helft waar VVV heer en meester was. Door de nederlaag is 4de periodetitel niet meer haalbaar. Wij hopen dat VVV nog via de reguliere competitie een plekje voor de Play offs kan bemachtigen maar met het zware programma wat volgt is dit ook nog een lastige klus! Dramatisch.

Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam in Seacon stadion de Koel.

Statistieken

Helmond Sport – VVV-Venlo (1-1), 3-1

Scoreverloop: 7. Joppen (0-1), 40. Nijholt (e.d) (1-1); 50. Elbers (2-1), 52. El Allouchi (3-1)

Gele kaarten: El Allouchi, Visser, Justiana, Fecunda (Helmond Sport) Altheer, Khalouta, Voorn (VVV-Venlo)
Rode kaarten:

Toeschouwers: 1.890

Scheidsrechter: Van Damme

Opstelling Helmond Sport: Van der Steen; Fecunda, Kazlauskas, Visser, Justiana; van Nuland(62. Strijbosch), Weuts, van de Sande, El Allouchi; Koot en Elbers

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Altheer (55. Sevinç) , Promes, Joppen; Post (79. Gijzen), Voorn en Nijholt; Wolters(63. Elito), Platje en Khalouta

21 Responses

 1. RuiverCity

  SCHANDALIG anders kan ik er niks van maken! Steijn hou aub op met je oneliners, ongeloofwaardig! Van de 10 ballen speelt VVV er zeker 8 achterwaarts. VVV heeft niks in de playoffs te zoeken!!!

 2. fraha

  Schijnbaar als we tegen clubs moeten in de onderste regionen; waar we evt zelf het spel moeten maken kunnen we niet winnen; alleen als de ander het spel maakt en we af kunnen wachten is er een mogelijkheid voor VVV om te winnen. Voetballend komen we echt veel tekort……

 3. Meuske

  Hoe is het toch elke keer mogelijk? Wie is verantwoordelijk voor deze ellende? Spelers? Trainer en Td? Ik snap er in ieder geval geen reet meer van hoe dit kan keer op keer.

 4. supportertje

  Het is zo langzamerhand traditie aan het worden, maar dan wel een om bij te janken. Steijn kan zo langzamerhand beter zijn mond dicht houden, want hij wekt verwachtingen die deze ploeg toch niet waar kan maken. Het zit naar mijn mening toch echt bij iedereen tussen de oortjes, en een andere verklaring is er eigenlijk niet, als je andere wedstrijden voor de geest haalt, die VVV gespeeld heeft tegen sterke tegenstanders. Duidelijk is dat ze niet thuis horen in de playoffs, en dat is gewoon de waarheid. Ik geloof er niet meer in dit jaar, en mogen ze door een wonder er wel in slagen dan vliegen ze er rechtstreeks uit. En dat is misschien maar beter ook, en dan maar hopen dat het nieuwe seizoen, nieuwe kansen bied. Zal alleen met heel wat minder supporters zijn vrees ik, en de tribunes kunnen wel eens akelig stil gaan worden. Dus er is aardig wat werk te verrichten om dat te voorkomen. Maar supporter blijf ik, ook al valt het mij wel zwaar om positief te blijven.

  1. sultana

   Volgens jou ligt het weer aan de trainer? Daar geloof ik niet meer in, het ligt aan dat ongemotiveerde zooitje wat op het veld staat en wat ene W. Dusseldorp, die zich ook nog technisch directeur durft te noemen, naar Venlo heeft gehaald. Man man wat heeft die vent een bagger aan spelers naar VVV gehaald, muv Promes en Post. Randy Wolters weg ermee, wat heeft hij bij VVV laten seizoen. Dit seizoen is verloren en maar goed ook hebben met dit elftal niets te zoeken in de play offs. Begrijp niet dat ze de ene week goed voetballen tegen de nummer 2 en de andere week tegen laag vliegers nog niet eens de vechtlust tonen! Was weer niet om aan te zien gisteren, de Koel zal akelig leeg zijn het nieuwe seizoen. Voor het zoveelste jaar op rij is het niet om aan te zien, waar is het toch fout gegaan bij ons cluppie? Zal mij niet verbazen als Steijn er mee stopt na dit seizoen, kan hem geen ongelijk geven 🙂

  1. Had wel een onderbuik gevoel van ‘het zal toch niet weer?’ Maar gaandeweg de eerste helft had ik een goed gevoeld ondanks de gelijkmaker dacht ik na rust dat het wel goed ging komen. Ik was stom verbaasd hoe VVV uit de kleedkamers kwam. Volendam stond achter en dan had je goede zaken kunnen doen met een overwinning. Ik dacht echt we gaan Helmond helemaal oprollen. Die hadden echt maar dan echt niets in te brengen maar goed dan kom je zo de kleedkamer uit. Zo verlies je nog van een 4de klasse. Hoop dat ze de Play Offs halen maar het gaat heel heel moeilijk worden.

   1. supportertje

    Denk dat het toch veel met de mentaliteit te maken heeft Lincoln. Want een andere oorzaak kan ik mij haast niet bedenken.

 5. Nederkoorn

  1. Zelf Sparta verslaan.
  2. Hopen dat Eindhoven op laatste speeldag vierde periode MVV voorblijft.
  3. En dan in de laatste twee wedstrijden (Volendam, NEC) of twee punten halen of er per ongeluk eentje winnen. Dan zijn er play-offs. En dan ga ik ervan uit dat Sparta en De Graafschap hun wedstrijden van dit weekend winnen.

  Als Eindhoven vrijdag niet wint en MVV wel, dan moeten er minimaal 6 punten worden behaald uit laatste 3.

  1. supportertje

   Nederkoorn, ik denk dat het valse hoop is die je koestert. Het mij te veel als,als,als,als, ze moeten het verdienen en niet in de schoot geworpen krijgen. Dat brengt toch niets.

   1. Nederkoorn

    Feit is dat zelfs wannear Sparta en De Graafschap allebei winnen dit weekeinde, VVV na deze speelronde nog boven beide ploegen staat. En als Eindhoven doet wat het moet doen, dan mag een van beide (die ook nog eens tegen elkaar spelen en waarvan Sparta nog naar de Koel moet) VVV nog inhalen. Luister, ik zeg niet dat alles hosannah, maar feit is dat de kans nog altijd aanzienlijk is dat VVV ondanks de absurd slechte resultaten tegen met name de kneusjes alsnog de play-offs haalt.

   2. supportertje

    Maar denk je dan dat we in die playoffs moeten staan met een ploeg die zo wisselvallig speelt. En erger, stel dat dat gebeurt en door wat voor reden zouden ze door gaan naar de eredivisie. Dan worden we toch de risee hiervan, en krijgen een situatie die helemaal niet te wensen is. Ik weet wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar als voetbalploeg is VVV naar mijn inzien lang nog niet zover, en ontbreken op dit moment ook de financiële middelen.

   3. mats

    Ik denk het wel. Aangezien VVV alleen tegen betere clubs goed speelt, denk ik dat het mogelijk is dat VVV zich al counterend de eredivisie inspeelt 😀

   4. supportertje

    Zoals ik als gezegd heb, wonderen zijn er nog in de wereld. Maar of VVV er een geschonken krijgt. Dan word het aardig schuifelen op mijn stoeltje in het stadion.

   5. Nederkoorn

    Sparta, De Graafschap en Almere staan niet voor niks onder VVV, die zijn dus ook niet beter. Eagles is recentelijk nog gepromoveerd na het niet eindigen bij de eerste vijf. En handhaafde zich het seizoen erna fluitend.

   6. supportertje

    Ik zou het ook fijn vinden als VVV in de eredivisie zou staan. Maar met dit niveau heb ik twijfels, en ik zou het zonde vinden als ze er dan weer rechtstreeks uitvliegen. Dan heb liever nog een jaar waar in een goed team gesmeed word.

Leave a Reply