VVV licht optie in contract Otsu

VVV heeft de optie in het aflopende contract van Yuki Otsu gelicht. De Japanse middenvelder staat daarmee ook het komende seizoen onder contract bij de Koelclub die tevens een eenzijdige optie heeft om de verbintenis na het komende seizoen nog met een jaar te verlengen.

Otsu raakte in december vorig jaar geblesseerd toen hij in de derby tegen MVV zijn achillespees scheurde. Sindsdien kwam de Japanner niet meer in actie en revalideerde hij in zijn thuisland Japan.

Bron: Dagblad de Limburger

16 Responses

 1. Frosty

  Opmerkelijk. Betekent dit nu dat er wel of geen Japanse versterking bij komt in de winter? Als VVV Nwofor niet verkoopt dan drukken deze twee spelers wel erg zwaar op de begroting…

 2. YowVVV

  Denk maar niet dat ze allebei voor 100% op de loonlijst staan bij VVV. Externe financiers willen nog wat (terug) verdienen. Mocht naast Yuki en Uche spelen dan staat er naar mijn mening wel wat. Die laatste verlaat waarschijnlijk de club. Leemans komt hopelijk als ervaren man ons versterken indien volledig blessurevrij.

  1. Word

   Ik denk dat vvv gokt op een verkoop van Yuki in de winterstop. Ik geloof wel in zijn kunnen, mits juist gebruikt (en dus niet in de spits, maar op 10 of 8).

   Uche en Niki maken volgens mij allebei nog wel kans om voor 31/8 weg te komen voor wat geld. Verwacht niet dat Uche dan vervangen wordt door een nieuwe non-EU speler. En ben zeer benieuwd wie dan eerste keeper gaat worden.

  1. pavisto67

   mee eens, van alle buitenlandse attracties die de revue zijn gepasseerd de afgelopen jaren was Yuki de minste van allemaal. Het kan niet anders dan dat hij voor een groot gedeelte bij Seacon op de loonlijst staat want het salaris van een niet eu speler voor volgend seizoen moet minimaal 458.000 zijn. Voor dat salaris kun je het salaris van 4 goede Jupiler League spelers bekostigen dus als dit volledig op het bordje van VVV zou liggen zou dat een enorme miskleun zijn.

   1. Word

    420 volgens mij. En dat het grotendeels door externen gefinancierd wordt is volgens mij algemeen bekend/publiek geheim.

 3. Word

  Ik vind het wel ‘vvv-logisch’: ze willen heel graag een Japanner in de selectie. In Yuki is al geïnvesteerd binnen en buiten het veld. En waarom dan voor een ander kijken/gokken?

  Yuki kan echt wel ballen hoor. Heeft het alleen nog te weinig laten zien. Maar zoals gezegd: als je dan tóch per se een Japanner in de selectie wil, dan is Yuki een prima keuze. Ik geloof daar in. Zeker als Steijn aanvallend gaat spelen.

 4. Sanderkuh

  Puur en alleen gedaan voor de Japanse achterban…..heeft voor dat geld niks laten zien, ligt veel op de grond en voegt totaal niks toe…..

  Dus ga er dan ook vanuit dat Seacon (andere investeerders) dit riante salaris betalen.

 5. Goodie

  Yuki moet dan wel op het middenveld komen te staan. Hopelijk heeft die tijdens zijn blessure wel in het krachthonk gezeten zodat die niet de helft van de tijd op het gras ligt….

 6. Drikus

  Yuki is in mijn ogen wel degelijk van toegevoegde waarde. Hij is technisch verder dan de meeste in de huidige selectie.
  Trost heeft, net als bij meerdere spelers, onvoldoende gebruik gemaakt van zijn kwaliteiten… zet em op 10 met een pitbull achter em zodat hij zich verdedigend wat kan permiteren en hij kan menig man verbazen.
  Dit jaar goed inzetten en in de picture zetten,dan wordt ie vanzelf meer waard.

  1. Frosty

   Klopt, en als Nwofor en Maenpaa blijven heb je een zeer degelijke basis 11.

   Maenpaa
   Joppen – Balkestein – Promes – Fleuren/Schroyen
   Post – Yuki – Sevinc
   Khalouta – Nwofor – Wolters

 7. Donderspeech

  Krijgt Yuki echt 420.000 of zit hij op de helft omdat hij zijn contract getekend heeft voor zijn 21e jaar. Weet niet of het lagere bedrag dan doorloopt bij een optie. Iemand een idee ?

Leave a Reply