VVV maakt zevenklapper tegen SHH-Herten

Afgelopen avond stond de tweede oefenwedstrijd voor VVV-Venlo op het programma. Op sportpark de Wolfsberg werd er tegen kersverse tweedeklasser SHH-Herten gespeeld.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stil gestaan bij de onlangs overleden jeugdspeler Beau Vilters die in de jeugd van SHH-Herten heeft gespeeld. De Fanclub d’n Twelfde man had voor deze wedstrijd een prachtig doek ontworpen met de tekst “Ik had d’r alles veur euver mien doel te bereiken, ik waas d’r haos” die na de wedstrijd werd geschonken aan de club SHH-Herten (onze complimenten hiervoor). Ook werd er een minuut stilte gehouden.

doekjeee

VVV-Venlo had het tegen SC Irene zwaar vanwege de hitte. Dit keer was het een fijne temperatuur om te voetballen dus tijd om te laten zien hoe ver de ploeg is. VVV-Venlo begon zonder Opoku, Buwalda en Promes allen waren niet fit genoeg om te beginnen. De Venlonaren hadden vanaf minuut het meeste balbezit en de meeste kansen. Toch was de ploeg redelijk slordig in de passing en was de opbouw vanuit de defensie te voorspelbaar. SHH deed er alles aan om het zolang mogelijk 0-0 te houden. Dit lukte de ploeg uit Herten prima, zonder echt iets te creëren bleef het 26 minuten lang 0-0. Het was nieuweling Leandro Resida die de ban brak door met een hard schot via de onderkant lat te scoren. De kansen bleven komen maar VVV bleef slordig. Shaquille Simmons verdubbelde te score met een afstandschot die werd aangeraakt. Voor rust werd het ook nog 0-3 door een intikker van Gianluca Nijholt.

VVV-Venlo begon de tweede helft met 1 wissel, Simmons werd gewisseld voor Gijzen. VVV begon door  deze wissel steeds gemakkelijker te voetballen en vielen de doelpunten wat makkelijker. Vito van Crooij scoorde 10 minuten na rust. Hierna maakte Gijzen de 0-5 en liet SHH de kopjes hangen. Hierna volgde er nog een goede goal van Vensan Klicic en het slotakkoord was voor Dyon Gijzen die zijn 2de doelpunt van de avond noteerde.

Het ging een stuk gemakkelijker dan tegen SC Irene maar er waren hier en daar nog wat slordigheden te vinden. We zijn net begonnen dus de ploeg en de Technische staf heeft nog tijd genoeg om deze slordigheden uit het spel te halen.

Aankomende zaterdagavond staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan speelt VVV-Venlo in Hegelsom tegen Wittenhorst.

Statistieken
SHH Herten – VVV-Venlo 0-7 (0-3)

Scoreverloop: 26. Resida 0-1, 38. Simmons 0-2, 43. Nijholt 0-3, 56. Van Crooij 0-4, 76. Gijzen 0-5, 78. Klicic 0-6, 80. Gijzen 0-7

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers (66. D. Van Crooij); Rutten (66. Donkers), Balkestein (66. Korkmaz), Post en Fleuren; Sevinc, Nijholt en Kruijsen (66.Ramadhani); Resida (66. Bezzat), Simmons (46. Gijzen) en Van Crooij (66. Klicic)

Toeschouwers: 1400

7 Responses

 1. kiekoputspelke

  Mooi dat er nog één keer stil gestaan is bij het overlijden van Beau Vilters maar – met alle respect – nu moet de knop om en moeten we het achter ons laten. Vergeten zullen we het nooit….

  Belangrijkste van deze oefenwedstrijden tegen amateurs is dat de mannen wedstrijdminuten maken en elkaar leren te vinden in het veld. Zo moeten langzaam maar zeker vastigheden in het team komen en wordt gewerkt aan een goede tactiek en veldbezetting.

  Dat VVV voor de 2e keer “de nul”gehouden heeft, is prima ook al is het dan maar tegen SC Irene en SHH Herten. Vertrouwen begint met dit soort zaken en weten wat er van elkaar verwacht wordt op verdedigend vlak. Daar lag vorig jaar overigens ook niet het probleem, want VVV kreeg weinig doelpunten tegen.

  Aanvallend waren we machteloos en moét het beter maar het probleem van deze voorbereiding is dat de ploeg op dat gebied weinig vooruitgang kan boeken. Zonder echte nummer 9 plus met slechts 2 buitenspelers is het voorin behelpen en dat baart me zorgen….
  Dadelijk begint de competitie is zijn we voorin misschien nog zoekende en met een beetje pech scoren we dan weer nèt zo moeilijk als vorig seizoen met een matige seizoensstart als gevolg. Dan zal Maurice Steijn waarschijnlijk snel weer kiezen voor een behoudende tactiek om te zorgen dat we in elk geval punten pakken. Terwijl we nu juist hadden kunnen trainen op een aanvallender VVV….

  De 1e twee doelpunten gisteren waren afstandschoten en dit geeft maar weer aan dat er geen echte spits in de zestien loopt die dáár de ballen krijgt.
  Wèl positief is – ook al is het dan maar tegen amateurs – dat ik lees dat beide backs de achterlijn halen en zelfs een assist leveren. Laten we hopen dat we dit seizoen meer dreiging zien van achteruit ??

  1. Gerardus

   Ik weet niet of je het zelf al weet maar de transfermarkt is nog een kleine 2 maanden(!) open en VVV heeft niet zo veel geld meer beschikbaar zoals eerst. Dat er bijv spelers als Musa aangetrokken konden worden. Dus er moet wel een paar keer nagedacht worden om geld uit te geven aan spelers. Kijk bijv naar Seuntjes die nu een arbitrage zaak aanspant en er is niet voor niets al een Speler op proef geweest. Ik geloof ook dat ze al met andere spelers onderhandeld hebben waar nog niets is uitgekomen. Dat de eerste 2 doelpunten van afstand gescoord worden wil ook niets zeggen. Ben het er wel mee eens dat we een spits en een buitenspeler nodig hebben maar dat er wel eerst heel goed over nagedacht moet worden voordat er geld wordt uitgegeven. Verder lijkt mij de selectie zo goed als rond als het zo blijft en er nog 2 spelers komen. Want we moeten ook niet vergeten dat we met een kleinere selectie het seizoen in gaan.

   1. Dond

    Prima als we met een kleinere en dan betere selectie het seizoen in willen gaan.
    Maar wat noemt men een kleinere selectie?

   2. Gerardus

    Mindere aantal spelers noemt men. Dus ik denk dat ze vooral meer multifunctionele spelers willen hebben die op meerdere plaatsen kunnen spelen. Bijv Opoku die ook in de spits kan of Buwalda als rechtsback. Of zoals ze met Post meen ik geprobeerd hadden als CV.

   3. Dond

    Dat snap ik dat het aantal spelers dan minder is in een kleinere selectie.
    En ook dat multifunctionele spelers dan de beste optie zijn.

    Maar in welk aantal moet je denken voor een kleinere selectie? (18, 20, 21, 22 spelers?)

 2. pierre

  ONTBREKENDE STOOTKRACHT VOORIN.
  Ik begin mij een beetje zorgen te maken over de besluitvaardigheid van VVV in het aantrekken van nieuwe spelers. Er moeten nog zeker 3 a 4 spelers bijkomen ( linksback-linksbuiten-spits en een 2e spits of extra middenvelder)
  De technische staf weet al maanden dat de samenstelling van het team drastisch veranderd zou worden. Ik had verwacht dat men inmiddels een schaduwlijst zou hebben waarop voor alle posities meerdere namen zouden staan, De spits blijkt nu een groot probleem te zijn en in een linksback en linksbuiten is nog helemaal geen beweging. Er moet door de verkopen ( Wolters – verkooppercentage Linssen) toch een potje zijn dat gebruikt kan worden om spelers vast te leggen. Je gaat toch geen spelers verkopen als er geen gelijkwaardige vervanging is en vervolgens het ontvangen geld in het exploitatie te kort stoppen.
  Ik heb wel begrepen dat VVV het in eerste instantie het gevraagde transferbedrag voor Ralf Seuntjes ( euro 100.000,–) wilde betalen, maar dat Telstar plotseling het transferbedrag verhoogde naar euro 400.000,– .

Leave a Reply