VVV met dezelfde elf tegen Volendam

De competitie dendert lekker door, we zijn alweer toegekomen aan speelronde 5 van de Jupiler League. Morgenavond staat er een zware, lastige uitwedstrijd op het programma. VVV-Venlo treft om 20.00 uur de koploper van de competitie, FC Volendam. In het Kras stadion in Volendam zijn de Venlonaren zeker niet kansloos gezien het spel van de afgelopen weken.

De Venlonaren hadden afgelopen weekend te maken met een dubbel speelprogramma. Zo speelde VVV-Venlo tegen een van de koplopers Jong PSV en tegen titelkandidaat Sparta Rotterdam. Er werden 4 punten behaald in deze wedstrijden. Tegen de Eindhovenaren was het in het begin aftasten voor de geel-zwarten. Na het eerste doelpunt had VVV geen kind meer aan Jong PSV en behaalde vrij eenvoudig de overwinning. De Venlonaren hoopten deze positieve lijn door te trekken richting Sparta Rotterdam. Ook tegen de Spartanen waren de Venlonaren zeer dominant maar werd dit niet uitbetaald in doelpunten. De koelclub had kansen genoeg maar deze werden niet benut, waardoor VVV op een gelijkspel bleef steken tegen Sparta Rotterdam. Door de behaalde resultaten heeft VVV-Venlo al 7 verliespunten in 4 wedstrijden.

Met een 11de plek op de ranglijst is de trainer dan ook allerminst tevreden maar met het spel wat de Venlonaren de laatste weken op het veld laten zien zeker wel. De Venlonaren spelen fris en aanvallend voetbal. Precies het voetbal waar VVV-Venlo om bekend stond en waar de supporters van smullen. Met het oog op de komende periode waar de Venlonaren zware tegenstanders (GAE, FC Dordrecht, Helmond en NAC) zullen treffen is het van belang dat het goede voetbal ook omgezet wordt in punten. Vooral het afmaken van kansen is iets wat tegen Sparta Rotterdam maar ook in de wedstrijden tegen Almere en Oss schortte. Afgelopen week is hierin volop getraind en hopelijk zien we tegen FC Volendam dat terug in het resultaat.

Als er morgen wordt gevoetbald zoals de laatste weken is VVV-Venlo absoluut niet kansloos tegen de koploper. Trainer Maurice Steijn voorziet dat het morgen geen makkie gaat worden tegen Volendam maar ziet wel degelijk kansen om FC Volendam te verslaan. De trainer zegt het volgende op de officiële website van VVV-Venlo; “Iedereen heeft de afgelopen weken kunnen zien waar FC Volendam toe in staat is. Ze vallen hartstochtelijk aan en nemen geen gas terug als ze voor staan. Wij willen ook graag aanvallend spelen, dus met deze twee teams verwacht ik een mooie open strijd vrijdagavond”

Opstelling VVV-Venlo
VVV-Venlo zal morgen met dezelfde basiself starten als tegen Sparta Rotterdam. Trainer Maurice Steijn ziet geen reden om wisselingen door te voeren na het goede spel van de Venlonaren. Dat betekent dus weer een basisplek voor Fleuren en Hunte.

Trainer Maurice Steijn moet nog altijd Kruijsen en Klicic missen door blessures. De nieuw aangetrokken centrale verdediger Kristiaan Haagen zal zeer waarschijnlijk bij de wedstrijdselectie zitten. Hij trainde pas twee keer mee met de Venlonaren.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Promes, Buwalda, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Resida, Seuntjens, Hunte.

FC Volendam
FC Volendam maakt een uitstekende seizoensstart door, de Volendammers zijn nog de enige ploeg uit de Jupiler League zonder verliespunten en staan met 12 punten uit 4 wedstrijden bovenaan in het klassement. De palingboeren zijn een geduchte tegenstander die afgelopen maandag Fortuna Sittard met 6 goals overklaste, het werd 6-0 voor de ‘Wijdbroeken’.

De kracht van dit Volendam is dat zij veel scorend vermogen hebben in de persoon van Jack Tuyp (5) en Kees Kwakman (4). Deze twee spelers werden aangetrokken van respectievelijk Ferencvaros (werd verhuurd aan Helmond Sport) en Bidvest Wits (Zuid-Afrika) Dit zijn ook direct de spelers om goed in de gaten te houden. Leg je deze aan banden, dan kon je avond ineens een stuk gemakkelijker worden.
Verdedigend staat het ook als een huis. FC Volendam heeft pas 2 doelpunten geïncasseerd en 15 goals zelf gescoord.

Vorig seizoen begon FC Volendam ook zo goed aan de competitie en hield dit redelijk lang vol. De Volendammers waren vorig seizoen zelfs een tijdje de best presterende uitploeg van Europa! Maar op een gegeven moment kakte dit in, alhoewel de ploeg van trainer Robert Molenaar wel goed bleef presteren en 5e werd in de reguliere competitie.

VVV speelde vorige seizoen twee keer tegen Volendam. In Volendam werd met 1-1 gelijk gespeeld, maar in eigen huis won VVV met 4-2 van de palingboeren. In de laatste 6 duels, verloor VVV geen enkel duel. Er werd 4 keer gewonnen en 2 gelijk gespeeld.

Opvallend: Jeroen Verhoeven is onlangs aangetrokken en heeft een amateur contract getekend voor FC Volendam.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistent-scheidsrechters: De Nas en Honig
Vierde official: Van der Eijk.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen koploper FC Volendam. Hopelijk worden de kansen morgen afgemaakt en de overwinning binnenslepen. FORZA VVV!

13 Responses

 1. Meuske

  Als er flink op de afronding is getraind deze week heb ik er wel vertrouwen in want aan de kansen heeft het niet gelegen. Hoop dat de mannen zichzelf dit maal belonen maar makkelijk zal het niet worden. Trouwens zag dat die Santos van de Topklasse nu op huurbasis naar de Sjengen gaat. Had toch net zo goed bij ons kunnen tekenen. Forza VVV

  1. Goodie

   Als er op afronding is getraind heb ik ook volle vertrouwen. De verdediging staat goed. En over die Palacios, ach we hebben Seuntjens en die past veel beter in het spel van VVV. Seuntjens mag dan nog wel maar 2x hebben gescoord waarvan 1 uit een penalty, maar we eindelijk een balvaste spits die spelers om hem heen beter laat functioneren.

 2. jason

  Afronden is niet een kwestie van trainen. Dan zou namelijk iedere prof elke kans benutten want daar trainen ze elke training wel op. Het is een kwestie van de juiste keuze maken op het laatste moment en alleen de echte grote maken meestal de juiste keuze.

  Lang leve De Koel

 3. Depor

  Zie dat Volendam – VVV vanavond op FOX kanaal 7 wordt uitgezonden. Is dit kanaal alleen via internet beschikbaar, of ook via TV? En anders weer via Rojadirecta kijken….

   1. Gerardus

    Misschien eens proberen om via deze site te kijken. livetv.sx. Staan vaker streams van Juup wedstrijden op.

 4. Godfried

  Paling is een lastige vis om schoon te maken. Dit komt vooral doordat palingen ontzettend glibberig zijn. Maar ook doordat ze nog lang blijven kronkelen nadat ze doodgemaakt zijn. Er zijn een paar technieken die het makkelijker maken om deze vissen perfect schoon te maken.

  Paling zijn misschien wel de glibberigste dieren die er zijn. Zeker als een paling net uit het water komt is het bijna onmogelijk om hem met blote handen vast te houden. Hij kronkelt meteen uit je handen. Ze zijn beresterk en zullen zich niet gemakkelijk gewonnen geven. Er zijn een paar manieren om grip te krijgen op een paling: de paling bestrooien met zand of bloem, of de paling vastpakken met een dunne doek.

  Als we de paling eenmaal te pakken hebben en we willen hem schoonmaken om hem op te eten, kunnen we het best de volgende stappen doorlopen.

  Stap 1: de paling doodmaken
  Om te voorkomen dat de paling onnodig lijdt is het belangrijk om hem zo snel en pijnloos dood te maken. Dit wordt meestal gedaan door de kop af te snijden. Dit is echter niet de beste manier. Er zijn twee manieren om een vis beter pijnloos te doden. De eerste is een flinke klap op de kop met een hard voorwerp. De tweede is om de hersenen te pletten met een tang. Dit klinkt misschien wat gruwelijk, maar het is voor de vis het meest pijnloos. De vis is zo op slag dood. Bij paling is het sowieso het makkelijkst om een tang te gebruiken. Het beste is een combinatietang of een platbektang.

  Stap 2: het vel verwijderen
  Nadat we kop hebben geplet met de tang snijden we net achter de kieuwen het vel los rondom het lichaam. Gebruik hiervoor een scherp mes. Je hoeft niet te diep te snijden, als het vel maar doorgesneden is.

  Probeer grip te krijgen op het vel, met twee vingers of met een tweede tang. Trek vervolgens het hele vel eraf richting staart. Als dit gelukt is heb je het vel binnenstebuiten te pakken. Snij nu de kop er helemaal af.

  Stap 3: de ingewanden verwijderen
  Zet nu de punt van het mes één of twee centimeter achter de anus op de buik van de paling, en snij de paling open richting kop. Nu liggen de ingewanden bloot. Strooi wat zand of bloem over de ingewanden voor meer grip, en verwijder alle ingewanden, of verwijder de ingewanden met de doek.

  Als alle ingewanden verwijderd zijn is het belangrijk om te kijken of het kleine zwarte darmpje dat doorloopt tot achter de anus verwijderd is. Meestal zit die er nog. Dit darmpje smaakt vies, en je kan er ziek van worden. Pak het vast, en trek het heel voorzichtig richting kop.

  Stap 4: goed wassen
  Nu de paling ontdaan is van kop, vel en ingewanden moet hij alleen nog grondig gewassen worden. Spoel hem goed af onder de kraan, zeker als je zand hebt gebruikt voor het schoonmaken.

  Stap 5: de paling in stukken snijden
  Bij een dikke paling zijn stukken van vier centimeter genoeg. Bij een dunnere (en bij de staart van een dikke) kan je ze iets langer snijden.

  De paling is nu klaar om in de pan te gaan, of in de diepvries tot je genoeg palingen hebt voor een lekker maaltje.

 5. Frosty

  Waardeloos om de 1-1 om de oren te krijgen wanneer je een minuut eerder de 0-1 maakt.
  Overigens vind ik VVV nog erg kwetsbaar bij corners, ondanks de lengte die aanwezig is.

Leave a Reply