VVV nog langer in spanning over nieuw onderkomen

Voorzitter Hai Berden (foto) van VVV-Venlo verwacht begin volgend jaar eindelijk te weten of hij door kan gaan met zijn plannen voor de bouw van een nieuw stadion. De club aast al jaren op een verhuizing, maar zag dat voornemen vooralsnog vastlopen in de ambtelijke molens.

Bij de Raad van State loopt nog altijd een door omwonenden aangespannen klachtenprocedure. Zo lang die zaak in de lucht hangt, mag er sowieso niet gebouwd worden op het Kazerneterrein in Venlo-Blerick. De uitspraak zou volgens de eerste schattingen rond deze tijd bekend moeten zijn. ‘Maar de raad is er nog steeds mee bezig’, zegt Berden. ‘We verwachten eind dit jaar, begin volgend jaar duidelijkheid.’

Berden lanceerde dit voorjaar zijn aangepaste plan voor een Venlo Event Center, dat buiten de speeldagen moet gaan dienen als verzamelplaats voor nijverheidsactiviteiten. ‘Dat staat nog steeds overeind, maar we willen ook ruimte bieden voor zaken als wellness, een casino en activiteiten rondom het historische fort op het terrein.’

De Venlose politiek staat inmiddels achter het plan, beweert Berden. ‘We hebben vorige week nog met de gemeente gezeten. Ook de lokale politici zien in dat er nu een fantastisch concept ligt, dat stad, regio én club op een hoger plan kan brengen.’

Bron: Vi.nl

8 Responses

 1. pavisto67

  Voorjaar 2013: Berden: Wij verwachten in het najaar definitief uitsluitsel te kunnen geven wat betreft het nieuwe stadion. En ja hoor, weer uitstel, nu tot begin 2014. Hiermee komt het geouwehoer al uit op 7 jaar discussieren, vergaderen en uitstellen.
  Ik wordt hier echt schijt en schijt ziek van. Kappen met deze onzin, en verbouw de Koel tot een moderne voetbaltempel waar 14.000 mensen in passen. STADION FATA MORGANA komt er toch niet…

 2. Ruben

  Dat krijg je door al die “kunstenaars” in het Venlose die denken dat ze weer een plasje moeten doen over een hoop oude stenen. Hitsen iedereen op en als klap op de vuurpijl gaan bewoners (die blijkbaar liever tussen heroïnehoertjes, elektriciteitscentrales en lege bedrijfspanden wonen) protest aantekenen.

 3. Ievel Knievel

  Ondanks dat ik niet per sé tegen een nieuw onderkomen ben (wel tegen een nieuw onderkomen met veel gemeente/ overheidssteun, terwijl op basisvoorzieningen bezuinigd wordt), wil ik wel even benadrukken dat die bewoners het volste recht hebben om bezwaar aan te tekenen, omdat de plannen namelijk niet deugen (wettelijk gezien), het is niet voor niets dat de Raad van State een flink aantal haken en ogen zag aan de oorspronkelijke plannen. Daarnaast is de vertraging echt niet de schuld van de gemeente. Berden trok zelf de stekker uit het oorspronkelijke plan en dat heeft ons (de belastingbetaler) en dus de gemeente al veel geld gekost. Het nieuwe plan bestaat uit veel vaagheden. Steeds maar weer smoesjes waarom het presenteren van de plannen langer duurt. Berden heeft zelf al de afgelopen paar jaar verschillende deadlines laten schieten in het presenteren van de plannen aan de gemeente. Het blijft verbazingwekkender dat diezelfde gemeente nog steeds de plannen van Berden steunt. Men zit namelijk nog steeds met hem aan tafel.

  Een verbouwde Koel had al in 2010 opgeleverd kunnen worden, met 12.000 a 13.000 plaatsen. Meer heb je als VVV zijnde nooit nodig.

  1. Ruben

   Bla bla bla

   Natuurlijk hebben bewoners het volste recht om protest aan te tekenen. Maar denk jij dat er iemand van de Raad van State is afgereisd naar Venlo om die bezwaren ook daadwerkelijk te toetsen? Wanneer een bewoner schrijft dat hij op slechts 100 meter van het stadion woont, heeft hij gelijk. Maar vermeld deze zelfde burger ook dat er wel nog een talud met 4-baans weg en een spoorlijn tussen zit? Nee, natuurlijk niet.

   En de reden dat Berden zijn plan introk, was omdat de gemeente een pakket eisen op tafel gooide, waar de club niet aan kon voldoen! Wanneer de gemeente VVV verplicht een stadion te bouwen wat minimaal 65 mln euro kost, maar zelf niets wil bijdragen, ja, dan houdt het op ja. Want dat geld is er simpelweg niet!

   Een verbouwde Koel had inderdaad al in 2010 opgeleverd kunnen zijn. Maar nu vraag ik jou. Waarom zouden 2000 bewoners op de berg wel overlast mogen hebben en 50 bewoners rondom de kazerne niet?

 4. Ben

  Voetballen en winnen, winnen, liefst met verschil van meer dan een doelpunt, de rest zal me worst wezen. Als dat nieuwe stadion er echt ooit komt, dan zul je zien dat wij er bij de opening helaas niet bij kunnen zijn. FORZA VVV !

 5. GoodoldVenlo

  Dat hele stadion is grote kwats, kijk eens hoe leeg het is in de Koel. Zelfs met nog wel een Limburgse “Derby” zit er geen hond. Dat snap ik ook wel met zo’n resultaten maar waarom zou je een capaciteit van 15.000 willen als er nu nog geen 4000 mensen zitten. Die komen echt niet omdat het stadion zo mooi is.
  Beter pompen ze dat geld in wat versterkingen want die zijn hard nodig willen ze Play-offs halen.
  Forza VENLO

Leave a Reply