VVV nog steeds in de race voor de periodetitel

Zondagmiddag (12:15) is het weer zover, een wedstrijd in De Koel! En er komt meteen spanning op te staan. VVV heeft namelijk nog steeds kans om de eerste periodetitel van dit seizoen te pakken. Dan hebben de geel-zwarten de komende twee weken echter zes punten en een wat geluk nodig.

Vrijdagavond had de nummer één op de ranglijst, provinciegenoot Roda JC, de eerste periodetitel al binnen kunnen halen. De Koempels stuitte echter op een 0-0 gelijkspel tegen De Graafschap (u weet wel, die ploeg die wij wél wisten te verslaan). En door dat puntverlies is de jacht op de periodetitel weer geopend. Al wordt het wel lastig voor de Venlonaren. VVV zal eerst aankomende zondag moeten winnen van laagvlieger Helmond Sport. De Brabanders staan na zeven wedstrijden op een matige 17e plek op de ranglijst. Maar dat zegt niet alles over de ploeg van trainer Bob Peeters. Zo verspeelden ze al tweemaal een resultaat in de laatste minuten. Eerst tegen TOP Oss (1-1 in de 90e minuut) en afgelopen week tegen FC Groningen (1-2 in de 95e minuut). Zo kansloos is Helmond dus ook weer niet, ondanks de linksback van de Kattenmeppers. Oude bekende en de ironische publiekslieveling Joeri Schroijen staat bij Helmond op linksback, de positie waar hij ooit werd gepasseerd door Niels Fleuren in zijn eerste termijn in Venlo.
“Ik vind Helmond Sport een ploeg met veel wapens, veel diepte en veel snelheid. Ze hebben iets recht te zetten nadat ze in de laatste minuut met een man meer hebben verloren FC Groningen. Zij zullen er dus ook op gebrand zijn om te winnen, maar het is aan ons om ervoor te zorgen dat we onze vierde thuisoverwinning op rij boeken”, aldus trainer Rick Kruys op de website van VVV.

Dan zal VVV wel beter uit de verf moeten komen vergeleken met de wedstrijd tegen Jong PSV. De regen speelde een gigantische rol in het 0-0 gelijkspel, maar tegen een piepjong Jong PSV moet je eigenlijk gewoon winnen – zeker als je zo veel kansen krijgt. Aanvallend hing het te veel af van bevliegingen van Magnus Kaastrup en Soulyman Allouch, maar zij zaten beiden niet lekker in de wedstrijd. Áls zij VVV zondag naar een overwinning weten te schieten, wordt de periodetitel alsmaar spannender. Dan moet VVV winnen van Jong Ajax komende week en moet Roda verliezen van Jong AZ. Een lastige taak, maar dat we überhaupt kunnen speculeren over scenario’s om de periode te winnen, is al genieten.

Dus kom allemaal D’n Berg op! Een daadkrachtig VVV gaan we in ieder geval krijgen, maar wie weet wordt het een mooi begin van een aankomend sprookje. Alles Heej is VVV!

Vermoedelijke opstelling volgens De Limburger, onder het motto van Never Change A Winning Team: De Boer – S. Janssen, R. Janssen, Ketting, Rutten – Kluskens, Sierra, Smans – Kaastrup, Kosidis en Allouch.

5 Responses

  1. Piet Verbong

    Alle financiële misère ten spijt, VVV heeft echt een betere ploeg dan in vorig seizoen. De verdediging is onder leiding van Ketting een stuk solider en voorin hebben we een paar verrassende uithalers. Ik vind Kruys in potentie van het niveau Steijn, die VVV ver kan brengen. Tegen Helmond? Ik zeg 3-1. De Koempels zijn nog lang
    geen periodekampioen.

  2. beek

    VVV heeft dit jaar een voetballende ploeg (dat is lang geleden). Van de keeper ben ik nog niet overtuigd. Op de lijn is hij goed maar hij heerst niet in het strafschopgebied.

Leave a Reply