VVV nog steeds ingedeeld in Categorie 1

Vorige week kwam de licentiecommissie van de  KNVB met haar categorische indeling naar buiten. Zij baseren zich op de ingediende begrotingen van de clubs aan het begin van het seizoen 2015/2016 en vanuit daar maken zij een indeling in drie verschillende groepen.

VVV-Venlo zit nog steeds in categorie 1, de gevarenzone. Dit is geen nieuwe ontwikkeling, want VVV zit op dit moment sinds Maart 2014 in Categorie 1. Wanneer we niet vóór december uit die categorie zijn, volgen er consequenties vanuit de KNVB. Die variëren van een officiële waarschuwing tot puntenaftrek in de competitie.

VVV heeft het afgelopen seizoen heel veel gesaneerd en de kosten teruggedrongen. Er was ook veel getouwtrek rondom het verkrijgen van de lening van de Gemeente Venlo. Uiteindelijk is er 200.000 overeengekomen met de Gemeente, maar zekerheid voor de toekomst biedt het nog allerminst.

Éen ding wat de club zeker zou kunnen helpen om uit categorie 1 te komen, is het percentage wat VVV kan ontvangen bij een transfer van Ahmed Musa naar Leicester City (of een andere club). Het percentage dat VVV van een transfer krijgt is onduidelijk, maar VVV kan mogelijk uitzien naar meer dan een miljoen euro en dat zou onze noodlijdende club aanzienlijk helpen.

3 Responses

  1. kiekoputspelke

    Spannende tijden dus en hopelijk biedt Musa ons de helpende had door te vertrekken bij CSKA Moskou. Mocht de deal beklonken worden zal VVV moeten zorgen dat de centjes naar de juiste plekken gaan want één ding is zeker: nog een jaar categorie I kan de doodsteek voor VVV betekenen….

  2. Venlo fan

    Musa’s geld zou zeer welkom zijn, maar is helaas geen strukturele verbetering van VVV’s financiële positie. Zo realistisch moet je zijn. Op dit moment zijn de jaarlijkse inkomsten gewoonweg te laag voor de club om op een fatsoenlijke manier beleid te maken naar de toekomst. Dáár moet aan gewerkt worden om ervoor te zorgen dat VVV over drie jaar nog een rol van betekenis kan spelen in het betaald voetbal. De eventuele komst van een nieuw stadion of een sterke upgrade van de huidige accomodatie spelen daarin een crucial rol, zoals bekend. En dus helaas niet de eenmalige inkomsten van een transfer uit het verleden.

Leave a Reply