VVV – OFI Kreta 1-0

Op zaterdag 20 juli was het in Seacon Stadion – De Koel – tijd voor de jaarlijkse strijd om de Herman Teeuwen Bokaal. Tegenstander in deze editie was het Griekse OFI Kreta. Op het gloednieuwe kunstgrasveld speelden de mannen van René Trost voor het eerst deze voorbereiding een échte thuiswedstrijd, na uitstapjes naar de velden van VOS, HBSV, KFC Uerdingen en SC Irene.

De vijfde oefenwedstrijd was er een tegen een terughoudende tegenstander. De Kretenzers bleven gegroepeerd op hun eigen helft spelen, waardoor VVV-Venlo de eerste fase van de wedstrijd rustig op kon bouwen. Ondanks dat VVV-Venlo langdurig balbezit had, leidde dit niet tot echte kansen. Toch lieten beide coaches hun startende elf in het veld staan de gehele eerste helft.

De tweede helft was lange tijd een kopie van de eerste: OFI liet VVV-Venlo de bal en probeerde er zelf bij de omschakeling razendsnel uit te komen. Dat lukte maar zelden en de Venlonaren waren aanvallend ook niet bij machte om een vuist te maken.

In de 59e minuut wisselde de coach van de Grieken alle veldspelers in één keer. Dat bracht weinig verandering. 5 minuten later liet René Trost 3 wissels aan Venlose zijde noteren. Promes, Maguire en Nwofor verlieten het veld. In hun plaatsen kwamen Sevinç (die op de plaats van Altheer ging spelen, terwijl Altheer de positie van Promes overnam), Gijzen en Rajcomar. De spits maakte zo zijn eerste minuten in het Venlose shirt.

Met nog een kwartier te spelen, kreeg VVV-Venlo een vrije trap vanaf de linkerkant. Dyon Gijzen krulde bal het Griekse doelgebied in, Rajcomar liet slim lopen waardoor Balkestein eenvoudig in kon schieten: 1-0 voor de geelzwarten.

Het laatste kwartier gebeurde er nauwelijks nog iets noemenswaardigs, al moest Mäenpää nog een keer handelend optreden. Dat deed hij met verve, waardoor de Venlonaren na negentig minuten voetbal de winnaars waren van de wedstrijd en de Herman Teeuwen Bokaal.

Scoreverloop: 75. Balkestein (1-0)

Scheidsrechter: Van Boekel