VVV-Venlo

VVV ontvangt Ajax in een uitverkochte Koel

Morgenmiddag ontvangen de Venlonaren de eerste topploeg van de Eredivisie in Stadion de Koel. Om 14.30 uur trappen we af tegen Ajax uit Amsterdam in een duel om de drie punten. De Koel is uitverkocht en het belooft iets moois te gaan worden, want VVV is in zeer goede doen en Ajax juist niet. Als er ooit mogelijkheden lagen om een resultaat te halen thuis tegen de Godenzonen, dan is het morgen wel.

Maar we moeten waken, want het blijft Ajax en het zal zeer moeilijk worden om punten te pakken, maar zeker niet onmogelijk. Afgelopen week wonnen we de eerste uitwedstrijd van het seizoen bij FC Twente door doelpunten van Vito van Crooij en Jerold Promes, die winst was verdiend. VVV speelde gedisciplineerd, compact en met een bepaalde soort flair. Niet voor niks besteedde de landelijke pers enorm veel aandacht aan VVV-Venlo de afgelopen week en het kan morgen nog wel eens hele mooie pot worden in een vol huis.

VVV-Venlo kan in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, zo vlak voor de interlandpauze, goede zaken doen en de concurrenten nog verder wegspelen. Dit lijkt zeer lastig te gaan worden, maar dit hele seizoen wordt lastig. Als we kijken naar de ranglijst valt meteen op dat onze concurrenten het verre van goed doen en dat willen we graag zo houden. Maar de wedstrijd tegen Ajax zal een hele pittige worden. Trainer Maurice Steijn waarschuwt ook voor hoogmoed: “Ajax is natuurlijk een enorm sterke tegenstander. Ik geloof ook echt niet dat ze in de war zijn van het verlies in Almelo en de uitschakeling voor de Europa League bij Rosenborg. De spelers zijn allemaal internationals, dus om te stellen dat zo moe zijn of er mentaal doorheen zitten is echt onzin.”

VVV-Venlo
Het team wordt op een plaats gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Twente:“Alleen achter de naam van Roel Janssen staat een vraagteken. Hij heeft een kneuzing aan zijn kuitbeen. Het is afwachten of hij kan spelen. Mocht dat niet het geval zijn, dan speelt Leroy Labylle op zijn plaats.” Aldus de trainer.  Maurice Steijn kan beschikken over bijna fitte selectie. Roel Janssen zal waarschijnlijk niet spelen, hij heeft nog last van de blessure die hij opliep tegen FC Twente, Leroy Labylle zal hem op de linksbackpositie vervangen. Janssen was bij de afsluitende training ook niet op het veld te zien. Johnatan Opoku traint op het veld, maar deed bij de afsluitende training niet mee bij de training met bal. Het is nog even wachten voor Opoku.

Mink Peeters is inmiddels aangesloten bij de spelersgroep en is speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen zijn oude club Ajax. Etienne Amenyido was vorige week ook al speelgerechtigd, dus dat betekent dat Maurice Steijn op beide spelers een beroep kan doen.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Labylle, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Tissoudali, Thy en Van Crooij

Ajax
Zoals heel Nederland heeft kunnen zien, gaat het niet best met Ajax. Uitschakeling in de voorrondes van de Champions League en Europa League, in de competitie werd er ook nog eens verloren van Heracles Almelo. Daarna was er herstel in de Eredivisie met een overwinning op FC Groningen, maar ze zijn er nog niet. Het moet dus veel beter bij de Amsterdammers. Zij zullen er ook op gebrand zijn om morgen een goed resultaat neer te zetten.

Justin Kluivert viel geblesseerd uit in de wedstrijd tegen Rosenborg, en zal waarschijnlijk redelijk snel herstellen. Het is onzeker of hij zal meedoen in de wedstrijd tegen VVV-Venlo.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 44 competitiewedstrijden tegen Ajax gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 8 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 28 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 18,18%. In totaal heeft VVV-Venlo 40 doelpunten gescoord en 102 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kuipers
Assistenten: Van Roekel en Zeinstra
Vierde official: Bax

Venlonaren wenst de selectie heel veel succes voor thuiswedstrijd tegen Ajax. FORZA VVV!

21 Responses

 1. weloveyouvenlo

  Zin in! Kan een mooie pot worden en nu vanaf minuut een achter de ploeg en niet alleen vak o alle kanten van ut stadion laat het maar kolken en dan gaan de boys er nog meer voor!
  We love you venlo

 2. Meuske

  Ben er bang voor dat dat niet gaat gebeuren want het halve stadion zal wel vol zitten met mensen die die geweldige club uit Amsterdam een warm hart toe dragen!!! Verschrikkelijk!! Dan nog al die koters met een Ajax shirt aan die geen oog hebben voor het voetbal maar door het stadion gaan rennen!! Verschrikkelijk!! Maar ik zal mijn club steunen en volle gaas erachter gaan staan!! Wij zijn VVV en ik ben trots op mijn cluppie. Forza VVV

 3. nidan

  Hopelijk wordt het een mooije pot, een goed resultaat zou natuurlijk super geweldig zijn, maar ik ben nu al super trots op onze jongens, want ze hebben nu al mijn voetbal hart nog meer gestolen

  Forza Venlo

 4. RuiverCity

  Keizer kent VVV nog van vorig seizoen toen Jong-Ajax in de Koel VVV alle hoeken van het veld liet zien. Als VVV Younes weet uit te schakelen zijn we denk al een heel eind. Een gelijkspel zou al een wereldprestatie zijn.
  Kluivert speelt dus zeker niet volgens de voetbalsites. Als VVV vroeg kan scoren zou het een heerlijke wedstrijd kunnen worden.
  Scheidsrechter is altijd anti-VVV.

  Die zanger voor de wedstrijd een aanfluiting! Pak dan een Limburgse band/zanger(es)! We worden meer en meer een Joop van den Ende publiek met alle vreemde geluidjes tussendoor.

  1. Helaas kun je niet voor iedereen alles perfect hebben geregeld. Dat krijg je als er 8500 man daar zijn. Maar goed zanger aanfluiting, nee vind ik niet. Is totaal niet mijn smaak en ik vind het persoonlijk ook niet geweldig maar is wel een feest en dit liever dan een of andere joekskapel met een gemiddelde leeftijd van 85.

   Maar dat hele ding van die zanger komt vanuit de spelersgroep en die vinden dat geweldig. Draaien dat nummer altijd na een overwinning. Vind het juist goed dat VVV proactief is en deze jongen dan vragen vooraf een liedje te zingen. En wat interesseert het nou of die niet uit Limburg komt. Zoveel goede zangers hebben we niet plus Torres BLues is ook geen Limburger en die mag altijd komen.

   Met dat VVV alle hoeken van het veld laten zien, dat klopt maarja toen was VVV net kampioen geworden en dus de motivatie weg. En vergeet niet dat wij hun alle hoeken van het veld hebben laten zien in Amsterdam.

 5. RuiverCity

  We hebben te maken met een VOETBALpubliek. Degene die ik bedoel; bijvoorbeeld een Torres Blues of Frans Pollux zingen voetballiedjes en niet van deze Joop van den Ende muziek!

  Dat VVV toen kampioen was is onzin. VVV had toen ook bijna een volle Koel en wilde toen heus wat laten zien maar Keizer wist de zwakke plekken perfect bloot te leggen. Ik hoop natuurlijk dat dat morgen andersom is.!

  1. Ik verwijs naar de uitwedstrijd waar iedereen overtuigd was dat VVV dik ging verliezen en Jong Ajax helemaal oprolde. Was volgens mij ook een van de weinige nederlagen van Jong Ajax op maandagavond thuis. Maar goed het negatieve wordt natuurlijk uitgelicht. Ja toen werden we goed opgerold maar denk nog altijd dat de vele liters alcohol die gevloeid had het weekend ervoor zeker wel effect hadden op het spel. Maar daar worden we het toch nooit over eens.

   Wat betreft de muziek daar kunnen we uren over discussiëren, vind ik persoonlijk het niet waard. Spelers vinden hem geweldig en als hun dit een boost geeft waarom niet. Frans Pollux wordt totaal uitgekotst door het merendeel van de supporters, Dus nee dankje laat die maar thuis. Torres Blues wil niet meer vanwege de negativiteit rondom zijn persoon. We hebben met publiek, die vermaakt willen worden. Als een persoon een liedje speelt prima toch. Hele argumentatie is niet Limburgs en categorie voetbalmuziek gaat me tever.

   Nogmaals DE SPELERS DRAAIEN DIT NUMMER NA ELKE OVERWINNING. Die vinden dit geweldig dus who the fuck cares.

 6. robbaan

  Ik ben het eens met Steijn, het is natuurlijk wel Ajax die om de titel spelen waar tegen VVV speelt.
  Dus laten we vooral nuchter blijven.
  Als anders dan een nederlaag is een sensatie.
  Hopelijk breekt VVV de wedstrijd vroeg open, dan kan er van alles gaan gebeuren.

 7. robbaan

  En…VVV kan met de borst vooruit het veld inlopen, met zelfvertrouwen en als hecht team z’n eigen spel spelen, samen met onze steun zijn dat de factoren iets moois te bereiken vanmiddag
  Ik heb allebei de wedstrijden in de jaren 80 gezien, 3-0 en 3-1 winst, die wedstrijden gebeurde wat vandaag ook moet gebeuren. Dan krijg je ook een spektakelstuk, waar wij ook een belangrijke rol inspelen, bijzaken…wie er zingt of iets van die strekking zijn daar ondergeschikt aan.

  1. chretien

   Dat VVV van de jaren 80 was een heel ander VVV. VVV van nu speelt om lijfsbehoud. De 15e plek wordt als een groot succes gezien in de bewuste jaren 80 speelden op een veel hoger niveau mee in de eredivisie. Ik hoop ook op een succes, maar ik ben eerlijk gezegd als wij vandaag in staat zijn om Ajax goed partij te geven.

 8. chretien

  Dat VVV van de jaren 80 was een heel ander VVV. VVV van nu speelt om lijfsbehoud. De 15e plek wordt als een groot succes gezien.
  In de bewuste jaren 80 speelden op een veel hoger niveau mee in de eredivisie. Ik hoop ook op een succes, maar ik ben eerlijk gezegd als wij vandaag in staat zijn om Ajax goed partij te geven.

 9. robbaan

  Ik heb het over de factoren, niet over de kwaliteit van het team.
  Vergelijk het met bekerwedstrijden uit Engeland en Duitsland, kleinere ploegen zorgen voor sensaties.
  Wat heeft VVV te verliezen vandaag?
  Alle factoren die in hun voordeel werken zijn aanwezig, volle koel, in goede vorm, prima teamspirit, eigen speelwijze en boordevol zelfvertrouwen, in the winning mood, Ajax onder druk…etc…etc…
  Nogmaals geen garantie voor een overwinning, maar het kan alle kanten op vanmiddag.

 10. weloveyouvenlo

  Helaas het zat er niet in vandaag volgende keer beter eerste helft konden ze goed mee maar tweede helft deed ajax er een schepje bovenop we zijn niet afgegaan evengoed trots op de mannen
  De scheids hielp ook niet bepaald mee

Leave a Reply