‘VVV op zoek naar linksback en vleugelaanvaller’

VVV-Venlo is nog op zoek naar een linksback en een vleugelaanvaller. Dat meldt Dagblad de Limburger. Gisteren tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Venlose Boys (1-8 winst), stond Roel Janssen op de linksback positie, maar de Venlonaren willen nog een echte linksback. Ook een vleugelaanvaller is nog een wens van de Venlonaren.

“We hebben nog een echte linksback nodig, maar het is moeilijk winkelen met een lege portemonnee” Aldus trainer Maurice Steijn. De woorden van directeur Marco Bogers sloten daarop aan: “Er is een kans aanwezig dat we een linksback huren van West Ham. De spelers in kwestie moet dat echter zelf ook willen. Daar zal deze week meer duidelijkheid over komen”

Mocht Ahmed Musa verkocht worden aan een Engelse club – Leicester lijkt de beste papieren te hebben – door CSKA Moskou, dan komt er ook voor de Venlonaren iets meer financieële vrijheid en kan er eventueel nog een speler of twee worden aangetrokken.

Op het veld deden twee testspelers mee: Jelle van Rijswijk en de Zwitserse jeugdinternational Edil Sarda. Zij kregen tegen de Venlosche Boys de kans zich te bewijzen.

Bron: Dagblad de Limburger.

29 Responses

 1. kiekoputspelke

  Dat we een échte linksback moeten toevoegen aan deze selectie is duidelijk. Zoals ik al eerder geschreven heb, zijn de back posities steeds belangrijkere posities geworden en dan moet je die plek niet opvullen door met mensen te gaan schuiven. Dus geen Moreno Rutten of Roel Janssen gaan inzetten daar….
  Er zal vast en zeker wel een linksback opgetrommeld gaan worden, maar ik vind het nog steeds raar dat zó rigoreus afscheid is genomen van Niels Fleuren. Al helemaal nu blijkt dat een opvolger nog (lang ?) niet in huis is !!
  Een extra vleugelaanvaller zou in MIJN optiek niet de prioriteit genieten maar wél een extra diepe spits.

  Edil Sarda is dus op proef ?? Speler is voor mij totaal onbekend en schijnbaar voor internet ook want als ik de speler op Google intoets….weinig tot geen informatie….

  1. Ben

   Je hebt gelijk wat betreft Fleuren. Desnoods als stand-in voor linksback en linksmidden. Jaren de best mogelijk optie en nu met badwater weggegooid eer er een ueberhaupt een vervanger is getraceerd. Laat staan dat het een speler is die voldoet. We wachten verder af, FORZA VVV!

   1. Louis van Gaal

    Hou toch eens op over die Fleuren…Goed is goed geweest. En er komt echt wel een linksback en dan is iedereen Fleuren heel snel vergeten..

 2. RuiverCity

  Helemaal met Louis van Gaal eens. Hou toch eens op over Fleuren. Een harde werker maar kwam altijd zowel tactisch als technisch heel veel te kort. Persoonlijk blijf ik het een falen vinden dat heel veel profclubs nog niet eens een back kunnen opleiden. Mocht Musa verkocht worden en VVV vangt een aardig bedragje is het natuurlijk maar de vraag hoeveel er besteedt kan worden aan de selectie. Tevens is het de vraag hoe snel dat bedrag aan VVV beschikbaar wordt gesteld.

 3. kiekoputspelke

  Jullie mogen best vinden dat we het niet meer over Fleuren moeten hebben, maar ik had hem ALTIJD bij de selectie gehouden met dien verstande dat hij de back up zou moeten zijn voor de nieuwe linksback. Wie zegt me dat deze nieuwe linksback wél voldoet, nooit geschorst is en geen blessures oploopt ??

  1. marcel

   voor iemand die kiekoputspelke heeft, mis je met de fleuren had moeten blijven opmerking, een belangrijk aspect. Zolang fleuren aanwezig is, kan geen ene back het goed doen. bij een fout zal ten alle tijde direkt de roep om fleuren naar boven komen. terwijl fouten van fleuren vergoeilijkt worden, en elke ingreep van hem toegejuicht wordt. Geeft aan dat het een speler is die gewaardeerd wordt door een deel van het publiek, maar de druk op elke back is op deze manier ongehoord en ongewenst groot.
   daar zal een technische staf (die al langer een andere back wil), zeker rekening mee houden.

 4. Meuske

  Dat vind ik dus ook want wie zegt dat een nieuwe back beter zal presteren dan Fleuren?? Geen oude schoenen wegdoen voor je nieuwe hebt of hoe zat het ook alweer?? Was ook niet altijd tevreden over hem maar heeft toch eens te meer bewezen dat hij iedere gehaalde back uit de basis heeft gespeeld. Fleuren was als back-up of back altijd handig geweest!!

 5. RuiverCity

  Helaas heeft VVV niet de financiën om elke positie dubbel bezet te hebben. Dan heb ik ook lever de flanken voorin dubbel bezet dan achterin. Daar kun je makkelijker schuiven………Musa voor 20 miljoen naar Leicester City wordt zojuist bekend gemaakt.

   1. Zoals ik al eerder heb aangegeven is het bedrag ONDUIDELIJK! Iedereen kan nu toch wat roepen heb de bedragen van 16 tot 25 mil pond gelezen. Ik blijf het vreemd vinden dat een club in de winter een formeel bod van 22 mil pond afwijst en dan in de zomer een bod van 16,6 accepteert. Maar goed het is afwachten.

   2. Goodie

    Nou vreemd.. ja en nee. Ja omdat het verschil van ruim 6 pond vrij groot is. Nee omdat Cska vol op in de strijd was om de landstitel en je dan niet een van je betere spelers wil verkopen.

   1. Haha maakt ook niks maar het is allemaal zeer onduidelijk wat nou het precieze bedrag is. We moeten gewoon afwachten! Eerst maar hopen dat Musa snel tekent bij LCFC.

 6. kurcinac

  off topic! Vandaag werd bekend dat de hulp die oa psv, mvv, willemII, den bosch etc heeft gehad van de betreffende gemeentes legaal was. Dat is na een onderzoek van de EU gebleken. Dit kan een deur openen voor VVV en de gemeente?

  1. Ben

   dit is niet de issue bij VVV en gemeente. Bij ons gaat het om wil en onwil. VVV wordt niet gezien als cultuur, maar als vermaak voor het plebs…. Alleen wordt dit niet zo gezegd. FORZA VVV, wij gaan verder met het opleiden van toekomstige wereldtopspelers….

  2. Er was pas een interessant onderwerp op Radio1 of 2 over dit onderwerp. Ik luister deze zender nooit maar het ging ook over staatssteun van gemeente aan profclubs (toeval). Daarin werd door 2 bekende sportmarketeers aangegeven dat gemeente 2 mil aan een club mag schenken mits dit gebruikt wordt aan een stadion of andere facilitaire zaken (niet aan spelers). Maar zoals Ben aangeeft het gaat niet of het wel of niet mag maar meer of ze wel of niet willen.

   1. JasperVVV

    Oke. Vind het zelf nog wrg mager. Jammer dat vvv geen acties bedenkt of meer reclame maakt. ( misschien wordt hier al aan gewerkt achter de schermen en oordeel ik te vroeg maar vind het momenteel allemaal erg matig….)

   2. Eigenlijk moeten de SCC kaarten zonder reclame verkocht worden :). Het voetbal was de reclame, maar goed de Venlonaren hebben wat meer nodig om overtuigd te worden.

   3. JasperVVV

    Ben ik absoluut met je eens. Naar mijn mening verdiend vvv een kolkende volle koel iedere thuiswedstrijd… Vooral na zo’n mooi seizoen vorig jaar.

 7. Ben

  Voetbalprimeur meldt dat er is getekend! In ieder geval is het zo, dat VVV een heel meel mooi bedrag binnen gaat krijgen. Dan kunnen wellicht veel schulden(?) worden afgelost. En dan vooral niet/nooit meer uitgeven dan er binnenkomt. Volgene stappen zouden moeten zijn verbetering van onze relatie met de “autoriteiten..” We zijn er gewoon van afhankelijk. FORZA VVV!

  1. pavisto67

   alhoewel ik blij ben met elke cent die VVV ontvangt, ben ik bang dat het uiteindelijke bedrag behoorlijk ” tegen” zal vallen.
   Berden zelf heeft destijds verklaard dat het doorverkoop percentage tussen de 10 en 20 % ligt. Dan praat je toch al snel over ruim 2,5 miljoen euro. Als je dan hoort dat Boogers zegt dat het niet om een miljoenen bedrag gaat kan ik helaas niet anders dan tot de conclusie komen dat er wel behoorlijk veel aan de strijkstok genaamd Financierders van VVV blijft hangen. Wat ik wel jammer vindt. Ik ga ervan uit dat ze destijds met de verkoop ook al hebben gedeeld in de winst. Natuurlijk heeft Berden al veel geld in VVV gestoken en is het prettig dat hij ook eens iets terug ontvangt, maar toch blijf ik dit lastig vinden. De Japanse enclave destijds heeft namelijk heel veel gratis reclame en dus geld voor zijn bedrijf Seacon in Japan opgeleverd. Jammer dat VVV waarschijnlijk dus niet ten volle profiteert van deze verkoop. Ik hoop in ieder geval dat dit bedrag wel voldoende is om financieel gezond te raken en eindelijk uit die categorie 1 te geraken zodat we in ieder geval geen puntenaftrek of iets dergelijks kunnen verwachten komend seizoen.

   1. Miljoenen kan 1 miljoen betekenen en bovendien hoeft CSKA het bedrag niet in een keer te betalen maar kan er ook voor kiezen dat ze het verspreid betalen over de contractduur van Musa bij Leicester . Maar goed tot nu toe is Musa nog geen officiele speler van LCFC dus kunnen alle theorien de prullenbak in.

    Maar om even in te haken op de investeerders, zonder deze mensen hadden Musa, Honda, Yoshida en noem ze maar op niet hier gespeeld. Zonder die investeerders was VVV de afgelopen jaren failliet gegaan. Dus ik vind het niet meer dan normaal dat je deze mensen terugbetaald. Dat is uiteraard jammer voor VVV maar voor wat hoort wat. Ik denk dat het bedrag dat naar de investeerders wel mee zal vallen. In de winterstop toen er ook geruchten waren rondom Musa zeiden ze dat ze waarschijnlijk in een klap uit de financiele problemen zijn. Waar ik meer op hoop is dat ze het geld goed gaan herinvesteren in plaats van spelers te halen.

    Dat VVV de Japanse toer toen is opgegaan dat komt alleen maar door de goede contacten van Hai Berden en Sef Vergoossen en dat dit fantastisch heeft uitgepakt is natuurlijk goed voor alle partijen. Maar dat betekent niet dat je dan geen recht meer heb op je geinvesteerde geld. Als Berden niet zoveel geld had gestoken in de club waren we in je jaren 90/2000 al failliet geweest.

Leave a Reply