VVV op zoek naar nieuwe back en geen interesse in Kurto

Aangezien Abel Tamata de aanbieding van VVV heeft afgewezen zal VVV op zoek gaan naar een nieuwe linksback. Trainer Maurice Steijn zegt tegenover VI het volgende : ” Jammer, ik had hem er graag bij gehad. Ik wil graag alle posities dubbel bezet hebben en linksachter is dat nu niet het geval. Roel Janssen doet het daar nu prima, maar we moeten een alternatief hebben als we worden geconfronteerd met blessures en schorsingen.”

Steijn gaat hierin nog in overleg  met manager voetbal Stan Valckx. Volgens Steijn is er niet veel mogelijk en zal VVV dus creatief moeten zijn met het budget dat ze beschikbaar hebben. De topprioriteit is dus een linksback. Het verhaal ging dat VVV interesse had in Filip Kurto van Excelsior maar dit wordt door Steijn zelf ontkracht. Steijn zegt hier het volgende op: “We zijn tevreden over Delano van Crooij en Heerenveen-huurling Maarten de Fockert blijft ook in Venlo. Het informeren naar Kurto is in december gebeurd voor het geval De Fockert terug zou gaan.”

De kans is dus aanwezig dat er een speler bij zal komen, dit zal dan een linksback zijn. Het is niet aannemelijk dat VVV een andere speler zal halen indien er niet veel geld beschikbaar is.

Bron: VI

13 Responses

 1. Drikus

  Jammer dat VVV nu nog geen linksback heeft. Aan de andere kant, ik zie graag een speler die ook echt graag naar Venlo wil komen.
  Zou toch niet zo moeilijk moeten zijn. Een hoop spelers willen graag in een goed draaiend elftal spelen. Zeker als er een dikke mogelijkheid van een kampioenschap in zit.
  Ben benieuwd wie er uiteindelijk als versterking komt.

  1. Zo zou het wel moeten zijn Drikus maar je weet net zo als ik dat tegenwoordig alles om geld draait, clubliefde en of spelen in een goed draaiend team is niet meer reden nummer 1 om bij een club te tekenen. Wij hebben qua budget niet veel te bieden dus kiezen veel spelers voor een ander team wat misschien wel minder draait maar meer betaald.

   1. Ben

    Als potentiële kandidaat alleen maar is geïnteresseerd in de spön, dan zou ik hem er liever niet bij willen hebben. Clubliefde in de betekenis van het woord is onzinnig, maar een speler moet heel graag willen. Zo’n speler zal dan ook zijn stinkende best doen. Tamata is al “einde carrière” voordat hij is begonnen. Laten we blij zijn met zijn keuze. Benieuwd naar vervolg. FORZA VVV!

   2. Drikus

    @ Lincoln:
    Over clubliefde valt te discussiëren. Maar waar ik van overtuigd ben is het volgende:
    Er lopen legio spelers in de sub-top van de eredivisie rond die net niet goed genoeg zijn om wekelijks te spelen maar dit wel dolgraag willen. Een deel van die spelers zijn ook bereid salaris in te ruilen voor speelminuten, spelers met hart voor het spel. Spelers die het belangrijker vinden om zelf beter te worden, die in Venlo een kans zien om te groeien en zichzelf o in de kijker te spelen.
    Dan hoef je geen clubliefde te hebben maar liefde voor het spel. Wellicht belangrijker dan clubliefde, die heb ik namelijk ook maar mij moeten ze echt niet opstellen 😉
    Kortom; spelers die in zichzelf willen investeren door bij VV V te spelen! We weten allemaal wat daar van kan komen. Voorbeelden genoeg!

 2. marcel

  ik denk dat het team staat. dat betekent dat je als je hier als linksback binnenkomt, Roel Janssen niet zomaar zijn plekje kwijt zal raken. Simpele versie: als je hier als linksback tekent, ben je in principe bankzitter. waar wisselt VVV het meest in de wedstrijd? voorin. Kans is dus groot dat als je hier tekent als linksback, dat je dat doet als ‘benchwarmer’, totdat de wedstrijd of schorsingen/blessures daar om vragen. De kans dat je dus een minder ‘gerenomeerde’ (niet dat ik tamata zo geweldig vind hoor), back voor die positie binnen kunt halen lijkt me groter. Je moet iemand binnenhalen die daar mee kan leven, en zich op de trainingen zal moeten manifesteren om te laten zien dat je beter bent dan iemand die op die positie wekelijks een voldoende scoort.

 3. Goodie

  Lincoln, heb je nog iets gehoord over het aantal verkochte halve SCC? Na een goed half seizoen ben ik toch wel benieuwd naar het resultaat hier van.

  Overigens wel typerend voor de JL dit seizoen. Na 2 speelrondes deze periode heeft VVV als enige de volle mep, al kan Utrecht of Nac dit morgen ook hebben. Zou toch wat zijn als we deze 3e periode ook pakken.

 4. kenfen

  Die gaan we zeker weer pakken.
  Wat betreft halve seizoenskaarten daar weet ik niets vanaf maar ik voel wel dat VVV weer gaat leven ik zie vlaggen al bij sommige kroegen en ik denk dat de omzet van die kroegen gaat stijgen VVV gaat weer leven en daar moet je bijzijn

   1. Gerardus

    Hetzelfde gevoel heb ik ook, alleen heb ik altijd het gevoel dat niet iedereen ervoor uit durft te komen en nog voorzichtig zijn hierin.

Leave a Reply