VVV polst Maaskant

We kunnen een nieuwe naam bij het rijtje trainers toevoegen. De zoektocht van VVV-Venlo naar een nieuwe hoofdtrainer verloopt uiterst moeizaam.

De club heeft afzeggingen op zak van Harm van Veldhoven, Maurice Steijn, Ruud Brood en Pim Verbeek, terwijl ook de komst van Adrie Koster onhaalbaar lijkt. Nu heeft adviseur voetbalzaken Stan Valckx een lijntje uitgegooid naar Robert Maaskant, tegenwoordig werkzaam als assistent-trainer bij het Amerikaanse Columbus Crew.

 Als ervaren rechterhand fungeert hij nu vooral als mentor en klankbord voor de jonge hoofdcoach Gregg Berhalter, met wie hij nog samenspeelde bij PEC Zwolle. Maaskant en Valckx werkten eerder samen bij Wisla Krakau in Polen.

‘Stan heeft me gisteren gevraagd naar mijn plannen als trainer’, bevestigt Maaskant, die aangeeft ‘in principe’ minimaal tot het einde van dit jaar bij Columbus te willen blijven.

‘We hebben wel vaker contact, Stan kent mijn situatie. Ik heb het prima naar mijn zin bij deze club en in deze competitie. Maar ik ben er wel achter dat ik toch echt een hoofdtrainer ben. Dat gevoel begint bij mij ook steeds meer te kriebelen. De afspraak met Columbus is dat ik weg kan als er iets langskomt. Ik heb al een aantal clubs afgezegd. Je weet nooit wat er nog gebeurt.’

Maaskant benadrukt dat hij met Valckx nog geen concreet contact heeft gehad over een eventuele overgang naar VVV, maar hij is wel benieuwd naar de plannen in Venlo. ‘In principe ga ik niet in de Jupiler League werken, zeg ik eerlijk. Maar omdat Stan hierbij betrokken is, wil ik het toch wel eens aanhoren.’

Bron: VI

9 Responses

  1. Lincoln

   Stan meldt net bij L1 avondgasten dat eind volgende week de nieuwe trainer gepresenteerd wordt. En zegt meteen dat Maaskant niet komt, beetje tegenstrijdig allemaal. Ik ben in ieder geval blij als er een nieuwe trainer is dan kunnen we dit boek ten minste sluiten.

 1. Baolderse

  Ik vrees toch, ook gezien de financiële situatie, dat er gekozen gaat worden voor Ben van Dael. Die zal wel als back-up achter de hand zij gehouden voor het geval er niemand beschikbaar is. En daarbij, liever van Dael dan bijvoorbeeld Vanenburg of een ander nietszeggende trainer die nog niets heeft laten zien.

 2. YowVVV

  Karakters als Maaskant en Vloet zie ik liever niet, vaak een hoop branie en weinig daadwerkelijke daden. Mocht een van deze heren komen hoop ik ongelijk te krijgen.
  Ik zou kiezen voor een type Koster, Reynierse of mogelijk een assistent coach van een eredivisie team. Lopen er ook een aantal die de stap naar het hoofdtrainerschap willen zetten en waarom niet bij een opbouwclub (laten we het hopen!) als VVV.

 3. Drikus

  Ben wel blij dat ze boven op de berg niet voor de eersre de beste optie gaan zoals eerdere seizoenen. Ook de openheid vind ik een verademing. We weten iig dat ze bezig zijn….

Leave a Reply