VVV-Venlo

VVV Praot: Ajax thuis

Na het wonderbaarlijke punt in Alkmaar staat voor VVV-Venlo opnieuw een knaller van een tegenstander klaar. Komend weekeinde spelen we thuis tegen Ajax.

We kunnen een aantal spelers weer verwelkomen. Tobias Pachonik en Simon Janssen zijn terug van hun schorsingen, daarnaast is er de kans dat Danny Post en Thorsten Kirschbaum voldoende zijn hersteld van hun blessures.

Hoe moet VVV-Venlo gaan spelen tegen Ajax? Wat is je favoriete opstelling? Laat het ons weten in de comments!

10 Responses

 1. jurgen

  Ik zeg vol erop, die gasten hebben Liverpool nog in de benen zitten. Je kunt de bus wel parkeren maar dan bestaat de mogelijk dat je met 0-1 er afgaat, door 1 bevlieging van een ajaxied. Kopieer de tactiek die Groningen toepaste in hun thuiswedstrijd, lever veel strijd en gewoon maar zien wat er na 95 minuten op het scorebord staat.

 2. Helemaal mee eens!
  Flink veel fysieke inzet van alle spelers is een vereiste, dus ik hoop dat Post weer fit is…Als Ajax een slechte dag heeft en wij een goeie zijn er zeker kansen!
  Ik twijfel voor deze wedstrijd tussen een middenveld met 4 spelers (waaronder onze nieuwe aankopen) en 4-3-3 (met John) omdat hun verdediging (ook Onana) hun zwakste plek is bij hoge ballen vanaf de flanken. Gia is in deze situatie dan ons sterke wapen, maar dan moet hij wel hoge ballen vanaf de zijkant krijgen.
  Ik verwacht ook dat onze twee nieuwe middenvelders zich willen laten zien tegen Ajax, dus die zijn absoluut gemotiveerd!
  En zeker als Ajax Alvarez op het middenveld neerzet zie ik daar voetballend kansen…
  We hebben trouwens geluk dat Antony (wrsch) en Kudus niet meedoen, want dat scheelt nogal. Maar Neres in bedwang houden is natuurlijk ook een hele klus…
  Als laatste verwacht ik dat we als we willen winnen mimimaal 2x moeten scoren, want dat doet Huntelaar tegen ons nl. de laatste jaren bij Ajax altijd!

 3. wuilus

  Dit word gewoon afwachten hoeveel zin Ajax heeft, ik mag hopen op een niet al te dikke nederlaag. Als we de wedstrijden tegen de mindere maar gaan winnen ben ik tevreden

 4. supportertje

  DL schrijft dat Danny er bij is tegen Ajax, Thorsten zou nog geblesseerd zijn. Hopelijk kunnen ze het opbrengen om er voor te gaan. Zeker gebruik maken van de beide nieuwe Italiaanse middenvelders. Zou volledig op de counter gokken, zeker met Gia die snelheid heeft. Achterin de zaak dicht gooien zoals VVV het jarenlang heeft gedaan, en het spel doodmaken.

 5. chretien

  Als Gia beteugeld moet worden door Blind, het zal toch niet, dan zie ik wel kansen voor Ons VVV. Jammer dat wij er niet bij mogen zijn. Het scheelt zoveel….

 6. idderzienmeining

  Op de site van VVV staat óók dat Kirschbaum niet speelt tegen Ajax en dat Post weer bij de selectie zit.

  VVV zal morgen qua organisatie TOP moeten zijn en proberen lang in de wedstrijd te blijven. Het bekende verhaal wanneer een échte top ploeg naar De Koel komt !

  Helaas zonder ons als 12e man maar gelukkig wél zonder al die Venlonaren met een Ajax shirt die dan ineens wél naar De Koel komen …

  Ik ben benieuwd welke 11 namen morgen gaan starten waarbij ik in elk geval hoop dat Gelmi niet meer als middenvelder wordt geposteerd !

  Zelf zou ik wellicht de volgende opstelling de wei in sturen:

  Delano v. Crooij

  Pachonik – Gelmi – Kum – Schmidt

  Linthorst – Ćorić – Janssen

  Vito v Crooij – Giakoumakis – John

 7. De Koel

  Compact spelen en Ajax weinig ruimte geven, dat is de enige manier om een resultaat te boeken. Als je ze laat voetballen, word je net als de eerste helft tegen AZ volledig van de mat gespeeld.

Leave a Reply