VVV Praot: Almere City uit

Zitten we in de hoek waar de klappen vallen? Zeker. Het voetbal is niet goed, maar nog belangrijker: de resultaten zijn niet goed. In dit tempo stevenen wij af op de plaatsen die aan het einde van de rit degradatie betekenen. Er zal dus iets moeten veranderen.

Wat moeten we met de wedstrijd tegen Almere City doen? De sterkste elf laten spelen voor het vertrouwen? Of juist de bankzitters de kans geven?

Is dit vitaal voor Hans de Koning en Jay Driessen? Moeten we bij een verlies afscheiden nemen van het duo?

Laat het ons weten in de comments!

24 Responses

 1. chretien

  Laat de beste spelers rust nemen. Vooral de spelers die zelf aangeven dat ze graag wat rust willen hebben. Laat dus het tweede team de wedstrijd spelen. Verliezen is geen schande, zeker als je zegt dat je het tweede opstelt. Mochten we dan nog winnen, dan is het oké, maar meer niet….

  1. Leonardus

   De beste spelers krijgen al weken rust. Het is nu zaak de zwakke broeders van de afgelopen weken rust te geven. En wel heel lang. Lockdown voor sommige leden van de selectie (spelers durf ik ze helemaal niet te noemen).

 2. jurgen

  Zal de trainer incl. staf druk voelen ? Ik denk het wel en dat is terecht, lukt het ze niet om de spelers dusdanig te kunnen motiveren, zou ik mijn conclusies trekken. En tegen een KKD ploeg en een 2e wedstrijd binnen een paar dagen, maar eens kijken wie dat kan opbrengen !!!
  Almere zal het gras opvreten, wat wij gisteren hadden moeten doen, ik heb er een hard hoofd in, laat de pleuris maar uitbreken, deze beker pakken we toch niet, mss brengt het iets teweeg.

  1. Oelie op zuid

   Ik ben het hiermee niet eens. Iedere ronde verder is extra inkomen , dat we hard kunnen gebruiken. De beker zullen we zeker niet winnen maar tegen Almere moet gewoon gewonnen worden, mits je niet start met Hunte, Arias en Schaefer. Ik hoop dat Kirchsbaum in het doel staat en dat John en Machag mogen starten. Of Schmits al voldoende is hersteld , om een hele wedstrijd te spelen is bij mij niet bekend.

   1. marcel

    jammer genoeg zijn er geen inkomsten op dit moment, alleen maar kosten. Geen recettes, maar wel weer de hele selectie en staf en begeleiding laten testen op corona (volgens mij enkele duizenden euro’s per wedstrijd). in dit geval geen thuiswedstrijd, waardoor er nog andere kosten gemaakt moeten worden. behalve 2 bussen die naar almere moeten rijden.

 3. Real VVV

  De kans dat we van een goed draaiende KKD-ploeg winnen is klein, denk ik. Ik zou hoe dan ook wat nieuws proberen, zo dient zo’n wedstrijd toch nog ergens voor. Mijn idee: Machach erin voor Van Crooij, tweede helft vervangen door Coric indien fit. John voor Hunte en Schmidt voor Schäfer. Vooral Machach en Coric laten spelen, de rest interesseert me wat minder, want die hebben we al genoeg gezien.

 4. Ievel Knievel

  Gaat de wedstrijd nog wel door? Vanwege de totale lockdown?

  Daarnaast. Het zou dus nog steeds zo maar kunnen dat ook de competitie bij 1 wedstrijd over de helft beëindigd wordt, dat mag namelijk volgens de statuten ten aanzien van dit seizoen. Betekent dus ook dat ja na 18 wedstrijden boven de degradatiestreep moet staan en niet per sé pas na 34 wedstrijden. Realiseert iedereen bij VVV zich dat wel eigenlijk? Daarom moet er nu technisch en tactisch ingegrepen worden. Sta ja na 18 wedstrijden op plek 17 of 18, dan ben je waarschijnlijk gedegradeerd.

 5. Rossie

  Bankzitters aub. Geen énkel risico nemen met basisspelers en al helemaal niet met Giakoumakis. En sowieso hopen dat je keurig verliest. En nee, sportieve plicht, eer, inkomsten, etc telt nu even helemaal NIET! Er is maar één heilig doel: 15e of hoger eindigen. Punt. Geen discussie. En dat doel heiligt álle middelen. Wie het daar niet mee eens is begrijpt er echt HELEMAAL NIETS van!

 6. Venlooow

  Gewoon de beste spelers opstellen. Dat zijn er verschillende die gisteren op de bank zaten.
  Ik ben helaas wel het vertrouwen in de technische staf verloren. Het wisselbeleid is de laatste tijd zo slecht net als de begin opstelling.
  Graag zou ik eens willen zien of Jos Luhukay iets voor VVV zou kunnen betekenen?

 7. twiggy11

  Als je de bankzitters van zondag er in zet dan heb je al betere spelers in de basis staan want zeg nou eens eerlijk welke speler van zondag had een hoger punt als een 3 gescoord .Gisteren werd bij VI gezegd dat vvv het slechte elftal van de eredivisie is .
  En ik denk dat ze daar ook nog eens gelijk in hebben want als je zo door gaat ben degradatie kandidaat nummer 1.

  1. Ievel Knievel

   @ Twiggy

   De selectie bij VVV is sterk genoeg, alleen moet er dan wel gebruik worden gemaakt van de sterkste opstelling, hetgeen nog geen één keer gebeurd is. VVV moet gewoon op plek 12/13/14 kunnen eindigen. Verder denk ik persoonlijk dat Emmen by far de zwakste is dit seizoen. Die moet je sowieso onder je kunnen houden.

   Opvallend, omdat in vlagen in meerdere wedstrijd we hebben kunnen zien dat sommige spelers wat zouden moeten kunnen, we hebben nota bene 1 van de meest scorende spitsen in de selectie zitten. Je moet dan wel de juiste puzzelstukjes in elkaar schuiven.

   En VI, tja, die neem ik al lang niet meer serieus.

 8. Oelie op zuid

  Volgens VI het slechtste elftal? Nee het slechtst presterende elftal. Onze spits heeft 10 doelpunten gemaakt, waarvan 3 penalties. Berghuis heeft ook 10 doelpunten gemaakt, waarvan 7 penalties. Over appels en peren vergelijken. VVV kan veel beter dan dat ze nu laten zien. Ik weet niet wat er speelt binnen het team, maar het gaat niet erg soepel.

 9. Speel met een ander middenveld, probeer eens wat…
  Geen Linthorst en Van Crooij deze keer, en zeker geen Schäfer en Hunte!
  Laat John de hele wedstrijd spelen.
  Welke spelers zijn trouwens beter geworden onder deze technische staf sinds Maurice Steijn weg is?
  Ik kan niemand bedenken, ook tekenend natuurlijk…
  Ik denk dat we gewoon met 3-0 gaan verliezen en kanloos zijn tegen Almere, één van de best voetballende en met vertrouwen spelende ploegen in de KKD!

 10. De Realist

  Mooie en realistische column supportje. Een waarheid als een koe en het is nu echt tijd voor actie boven op de berg !

  Nu even over de wedstrijdd tegen Almere. Ik zou er vol voor gaan en een overwinning zal VVV goed doen en dit zal voor veel zelfvertrouwen zorgen voor de wedstrijd tegen Twente. Bijna iedereen gaat uit van 0 punten, maar waarom zouden we tegen die Tukkers geen resultaat kunnen halen ? Alhoewel….ben ik te positief en niet realistisch ? Come on Venlo !

  1. chretien

   Natuurlijk kunnen we deze wedstrijd winnen. Belangrijk is of VVV hetzelfde belangrijk vindt? Willen ze heel graag een ronde verder? Wat levert het op? Dan de hamvraag, wie laat je spelen?
   Zeker deze wedstrijd zou ik willen gebruiken om het een keer anders te doen. Geef eens andere spelers een kans. Als de coach wil of moet ingrijpen, wacht dan niet tot het laatste kwartier, last staan tot de laatste 5 minuten.
   FORZA VVV! VVV!

   1. Ievel Knievel

    Wat het oplevert? Als je nu eens in de goede sterke basisopstelling begint, zou dat er voor kunnen zorgen dat het team mentaal gezien een duwtje in de rug krijgt bij winst. Dat men een lekker gevoel krijgt en de vormcrisis kan stoppen. Dat men op elkaar ingespeeld raakt en bereid is voor het team te werken. Dat is ook lastig als je steeds met andere spelers op andere posities te maken hebt.

    Gewoon winnen, omdat winnen lekker is. Team raakt daardoor in vorm.

   2. Ievel Knievel

    Overigens zit Almere niet heel erg onder het niveau van VVV, er zitten ook maar een paar plekken op de ranglijst tussen natuurlijk. Ik verwacht een sterk Almere dat zeker niet onder doet voor VVV.

 11. mausovenlo

  Als de Koning eens ballen toont en voor de eerste keer dit seizoen met een fatsoenlijke opstelling begint zou dit een keerpunt kunnen/moeten zijn. Maar ik ben er weer bang voor..

Leave a Reply