VVV Praot: Dordrecht – VVV

Morgen staat weer de volgende wedstrijd op het programma. Wederom tegen een concurrent. Nadat er tegen PSV in de laatste minuut de overwinning binnen werd gesleept, werd er in Cambuur een punt gepakt in de laatste minuut. De veerkracht is er dus wel. Met Sedlacek en Lathouwers weer terug in de selectie, heeft Kruys nu wel weer voldoende te kiezen.

Wat denken jullie over morgen?

21 Responses

 1. chretien

  Tja, fc Dordrecht, is een niet in te schatten tegenstander. Het kan alle kanten uit.
  Ik zou het eeens gaan proberen zonder Doesburg en Kosidis. Zonder een spits dus. Beide onvoldoende voor betaalde voetbal.
  We hebben voldoende aanvallende spelers en de beide eerder genoemde spelers lopen alleen maar in de weg.
  FORZA VVV!

 2. Oelie op zuid

  Wat een onzin. Kosidis is een belangrijke schakel voor de manier van voetballen van VVV. Is geen spits voor 433. Wij hebben namelijk geen klassieke buitenspelers. Kosidis met daaromheen Smans, Berden en Verheije. Sedlaeck als aanjager en verdediger voor de achterhoede.

  1. Ievel Knievel

   Je moet een Kosidis niet alleen afrekenen op hoeveel goals hij zelf maakt, maar ook of hij anderen beter laat spelen of laat exceleren. Ook dit is een gave, die belangrijk is. Als die spelers om hem heen weer veel vaker scoren dan ze zouden doen zonder hem, is zijn gebrek aan eigen scoringskansen weer gecorrigeerd. Gebeurd wel vaker bij VVV overigens.

  1. Dat heeft de trainer al uitgelegd in de voorbeschouwing. Je kunt er over redetwisten, Sedlacek heeft zeker kwaliteiten, maar lijdt vaak balverlies, ook op cruciale plekken en momenten.
   Kluskens heeft dat soms ook, maar is toch misschien iets balvaster vanuit een controlerende rol.

 3. RuiverCity

  VVV komt kwaliteit te kort voor het linker rijtje. Plek 10 is al een goede prestatie met deze selectie.
  Ze missen ervaring en ook fysiek komen ze vaak te kort.

  Roel Janssen géén nieuw contract meer aanbieden. Leert niks van zijn fouten uit het verleden en kan het allemaal niet meer belopen.

  1. Niet mee eens. Als je kijjkt naar de concurrenten dan gaat het wrsch tussen NAC en VVV om plek 8. Bij NAC loopt het helemaal niet en zijn de supporters ontevreden over de trainer. Er is altijd gedoe in Breda en dat kan helpen…
   We spelen volgende maand in Breda en dan kunnen we een belangrijke stap zetten als we daar winnen, mits we natuurlijk MVV, Eindhoven, Emmen en Helmond Sport onder ons kunnen houden in de stand.
   Tegen Dordrecht was het helemaal niks idd., maar Dordt heeft ook een heel sterke ploeg en wij hadden een off-day.
   Roel Janssen moet je zeker nog een 1 jaar contract geven. Nee, hij kan het nauwelijks belopen (maar hij is nooit echt snel geweest) en ja, hij heeft een kort lontje en maakt soms domme overtredingen. Maar met zijn routine (positionering) en zuiverige passing maakt hij veel goed en heeft hij mij dit seizoen verrast.

 4. Ievel Knievel

  Dordrecht is de verassing van dit seizoen. Dat je daar zomaar even wint is niet realistisch. Binnen de top 6 heeft VVV niks te zoeken inderdaad, maar wat wil je ook: allemaal eredivisieploegen of potentiele Eredivisieploegen.

  Ploegen die als ze promoveren waarschijnlijk gewoon tussen de plek 8 en plek 15 gaan eindigen in de Eredivsie.

  VVV concureert dit seizoen met Cambuur, NAC, Emmen, Eindhoven en idd misschien MVV en Helmond Sport. Zou mij niks verbazen als MVV nog wat stijgt op de ranglijst trouwens. Van Groningen moeten we toch ook concluderen dat die natuurlijk een maatje te groot zijn voor VVV.

  Overigens, als VVV niet op haar best is, zoals tegen Dordrecht, dan kan ook zij zomaaar flink terugzakken op de ranglijst. VVV moet het hebben van drive en vechtlust om het gebrek van missende techniek en kwaliteit te compenseren. Dan zijn ze gevaarlijk voor zo goed als iedereen. Wat ook blijkt in de praktijk van dit seizoen. Maar aan deze incidentele successen kan men geen conclusies verbinden.

  VVV is over het algemeen dit seizoen juist behoorlijk stabiel gebleken. Veel minder wisselvallig dan afgelopen seizoen. Ze moeten dit gewoon weten vol te houden. Niet wisselvallig zijn en niet overtuigd van hun eigen kunnen raken (waarschijnlijk ging men een beetje naast hun schoenen lopen na de ingeslagen reeks, vaak een gebrek bij VVV), of de vasteloavend zat toch in de benen van de selectie, want ze hebben toch weer lekker gevierd.

  Ik zeg, VVV moet gewoon maar vol gaan voor plek 7 of 8. Een topprestatie. Een plek 9 zou ook nog een goede prestatie zijn, helaas zonder periodekampioenschap en geen Play Ofs in dat geval. Een periodekampieonschap zit er waarschijnlijk niet in voor VVV dit seizoen. Alles vanaf plek 10 tot lager zal een teleurstelling zijn, gelet op het seizoen tot nu toe. VVV moet ook blijven aanhaken, wil ze nog wat gaan betekenen in de toekomst. Het is een must. VVV moet eigenlijk gewoon zo goed als ieder jaar Play Offs spelen. Dat is ze aan haar stand (grootte club, historie, grootte stad) min of meer verplicht. Dat genereert ook geld, direct en indirect en het zorgt er voor dat je talent kan aantrekken.

  We moeten sowieso naar de toekomst gaan kijken. Kruys gaat waarschijnlijk vertrekken, hopelijk blijft van Hintum. We zullen een nieuwe TD nodig hebben en toch ook echt een nieuwe trainer waarschijnlijk. Corneille maar eens proberen te polsen?

  1. Pepijn Lijnders vertrekt bij Liverpool, want hij wil ergens hoofdtrainer worden,. Qua salaris zal VVV dan zeker niet de eerste keuze zijn, maar als je uit Broekhuizen komt is het toch best een mooie club om te beginnen.

   1. Ievel Knievel

    Denk dat Pepijn iets te groot is voor VVV. Is trouwens wel al hoofdcoach geweest van NEC, maar die samenwerking stokte toen? Wel met NEC in de eerste divisie overigens, dus in dat opzicht 😉 Alleen heeft NEC een multimiljonair achter zich staan.

    Mocht Jurgen Klopp als vrijwilliger aan de slag willen in zijn voetbalpensioen, is hij ook welkom natuurlijk 😉 (grapje), wel vlakbij de grens en de heimat 😉

 5. beek

  Uit het AD (DPG) van 26 januari:
  Dogan Corneille over abrupt einde als trainer: ‘Heb al langer last van hartritmestoornissen’
  Dogan Corneille. Opeens was-ie weg. De hoofdtrainer van FC Rijnvogels legt zijn functie neer omdat hij door gezondheidsproblemen zijn taken niet meer naar behoren uitvoeren, meldde de Katwijkse club. ,,Voetbalgerelateerde hartritmestoornissen’’, legt Corneille nu uit.

Leave a Reply