VVV-Venlo

VVV Praot: FC Emmen uit

Het gaat weer beginnen! De Eredivisie gaat komend weekend van start en voor VVV-Venlo is dat meteen een wedstrijd tegen FC Emmen in Emmen. Wat denken jullie van deze wedstrijd? Wie gaat er winnen? En wie zal er voor VVV-Venlo moeten spelen? Laat het ons weten in de comments!

53 Responses

 1. Leonardus

  Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik verwacht helemaal niets van deze wedstrijd van de kant van VVV.

  * Een zwak centrum met een trage veteraan.
  * Een middenveld met veel te weinig snelheid en creativiteit.
  * Een voorhoede met zeer weinig scorend vermogen.
  * Een bank met weinig alternatieven.
  * Een zeer smalle selectie met veel jeugd die (nog) niet klaar zijn voor het echte mannenwerk.
  * Een uitermate lege beurs waarmee geen directe versterkingen gehaald kunnen worden.

   1. Ievel Knievel

    Je kan jezelf inmiddels best afvragen waarom Loonardus supporter is van VVV, toch? Een club die buiten de subtopjaren in de jaren vijftig met wat top 10 plekken en een 3e plek in ’61 en beker (het FC Utrecht van deze periode) en meteen keiharde degradatie het seizoen erop en zelfs naar divisie 2 een paar jaar later; en 2 aardige seizoenen in de jaren tachtig, verder grossiert in middelmatigheid in de hoogste dvisie. Ik denk dat VVV in de eredivisie gemiddeld genomen op plek 16 t/m 14 zou eindigen, op basis van alle deelnemde seizoenen. In de eerste zijn we 3 x kampioen geworden, maar ook 2x gedegradeerd naar een 2e divisie waarin zelfs ook jaren ondermaats gepresteerd is. Gemiddeld genomen zou VVV in de eerste divisie over alle jaren ook maar rond plekken 8 t/m 10 bivakkeren. Veel geld is er nooit geweest (het meeste nog rond het aantrekken vsn Bakhuys en Wilkes heeeeeeeel lang geleden of rond het aantrekken van de Wolf, 1 seizoen toen). Verder hebben we als club altijd te weinig geld gehad. Het supportersgemiddelde door alle jaren heen sinds de oprichting staat rond de 6500.

    Oftewel: VVV presteert precies volgens verwachting. Men haalt er uit wat er in zit. Als je meer verwacht kan je beter je heil elders zoeken.

    Als VVV supporter zoek je altijd de charme in knokken en teamgeest (en betonvoetbal) en in een romantisch beetje vervallen stadion met roestplekken. Op letterlijk 10 uitschieters in 117 jaar geschiedenis na, is dat eigenlijk precies geweest wat VVV is. Val ons niet lastig met je enige doelen: verdeeldheid onder supporters aanwakkeren en een negatieve vibe creeëren, waar je ook nog in slaagt soms ook, hinderlijk genoeg.

    Aan de andere supporters: Do not (ever) feed the trolls. Je bereikt er niks mee. Er verandert niets. De club komt er niet verder mee. Het enige dat gebeurd is dat je eigen chagrijnlevel stijgt en en het uit het dak ploft.

   2. Rossie

    Waarom zitten jullie toch allemaal zo op Leonardus te vitten? Hij heeft toch gewoon gelijk? Welk punt klopt er niet dan? Ik begrijp dat het absoluut niet leuk is om te lezen/te horen, maar volgens mij zijn het gewoon feiten. Verklaarbare feiten, maar wel feiten. Dat heet realisme, zouden meer mensen hier eens aan moeten doen. En het heeft NIETS te maken met of je wel of niet een ‘echte’ supporter bent. Leonardus zegt zelf al ‘ik hoop dat ik het mis heb’ en dat geldt voor mij ook. Ik hóóp van ganser harte dat ze gaan winnen in Emmen. En dat ze genoeg punten gaan halen en zich handhaven. Natúúrlijk hoop ik dat en dat zal voor Leonardus ongetwijfeld ook gelden. Maar als ik realistisch naar de huidige situatie kijk dan kan ik het me echt niet voorstellen, sorry.

   3. Godfried

    wat schiet je er mee op om elke dag opnieuw zwakheden op te sommen? stel je eens voor dat jouw baas dit elke dag bij jou doet. zou je dan nog vol goede moed en goed gemutst de klus klaren? of wordt je dat nerveus en terughoudend? bang om foutjes te maken?

    zwaktes opsommen kan iedereen. positief blijven is een stuk lastiger. daag jezelf eens uit zou ik zeggen…

   4. Split

    Ben het helemaal met Godfried en Iever Knievel eens.
    We mogen realistisch zijn maar de negativiteit die altijd om VVV hangt en met name door de eigen supporters is echt extreem.
    We doen het ontzettend goed als klein clubje. We spelen met zeer beperkte middelen al vier jaar in de Eredivisie. We hebben een staf dat alles geeft voor deze club en die telkens maar één taak heeft: zorgen voor handhaving. Dat lukt aardig goed! Wij zullen niet snel naar boven kunnen kijken als we in de Eredivisie spelen. We mogen blij zijn dat we al vier jaar kunnen genieten van Ajax, PSV en Feyenoord in de Koel.
    Supporters van grote clubs zoals Roda JC, NAC, NEC en Go Ahead Eagles zijn jaloers op wat wij presteren. Laten we eens vergeten wat ‘slecht gaat’ en eens massaal achter de club staan. Het kan zomaar zijn dat we vanaf volgend jaar weer 10 jaar Eerste Divisie spelen. Want ook dat is VVV.

   5. zuid1

    Vorig seizoen onder Maaskant was een goede voorbereiding en een zeer slechte start. laten we gewoon eens even wachten waar we naar een aantal wedstrijden en kom dan met commentaar… iedereen lijkt hier wel een glazenbol te hebben

  1. Zeker wete

   Leonardus: dich bis unne azienpisser van formaat. Zweur euverdreve bericht!!
   Maar ut klop helaas wal un bietje….

   Conclusie: We zullen ut zeen en wat dr auk gebeurt: Ik blief VVV toch trouw. Ut is un kroetclub, maar wal ozze kroetclub!!

 2. Depor

  De bekende inkoppertjes. We kennen toch de situatie bij VVV. Waarom moet dat steeds maar weer benoemd worden? We weten allemaal hoe de situatie is en wat de reden hiervan is.

  Ik heb er zin in en ben erg benieuwd zondag.

 3. chretien

  Ik ben benieuwd, erg benieuwd. Het is natuurlijk afwachten, nu gaat het om het eggie… Ook benieuwd welke spelers er gaan spelen. Ik kan me voorstellen dat de Koning gebruik gaat maken van het moegen wisselen van 5 spelers. Je kunt immers extra energie in het veld zetten. Of een speler die nu net niet 90 kan volhouden, maar wel bijvoorbeeld 60 of 70 minuten laten spelen. Op naar zondag, FORZA VVV!

 4. Hakkentrik

  Ook ik ben benieuwd hoe het ons zal vergaan. Het heeft geen enkele zin om constant op de zwakheden van een elftal te blijven benadrukken. Immers, zeg eens met 10 mensen onafhankelijk van elkaar tegen iemand dat hij er slecht uit ziet. Alle kans dat deze persoon op den duur ziek naar huis gaat!
  Zolang een speler maar steeds blijft horen dat-ie er niks van kan, zal hij dat op den duur zelf gaan geloven. En natuurlijk, iedereen heeft zwaktes, maar iedereen heeft zeker ook sterke kanten. Daar zijn wij voor als supporter, om onze spelers daarin te ondersteunen en beter te maken.
  Overigens iemand een idee wat het woord “supporter” eigenlijk betekent???
  Ik bedoel niet dat je niet kritisch mag zijn, maar geloof me maar, als een speler slecht gespeeld heeft, dan weet hij dat écht wel van zichzelf.

  Vwb de selectie, denk ik dat we beschikken over een prima verdediging. We hebben 2 vleugelbacks die in de (sub)top van de eredivisie zeker niet zullen misstaan. Het centrum heeft veel ervaring met Kum, Gelmi, Swinkels en een eventueel nog terugkerende Promes.
  Aanvallend vermogen is er voldoende, en ik geloof echt dat we een gevaarlijkere aanval hebben, dan vorig seizoen. Met Hupperts, John en Roemer zie ik de ballen echt wel voor de pot belanden, waar we met Vito en Gia 2 afmakers in huis hebben. Met Arias in de rol van Opoku (dus niet op de vleugel, maar achter de spitsen) hebben we iemand van het type Seuntjens, wellicht niet zo balvast, maar zeker beresterk.
  Het middenveld baart me nog wat zorgen. Post staat niet ter discussie, Linthorst zal ook komend seizoen nog steeds goede en minder goede wedstrijden blijven afleveren (begrijpelijkerwijs)……..maar dan….. de rest van onze middenvelders beschikt imo nog niet over voldoende ervaring, slimheid en gogme om wedstrijden over de streep te trekken. Daar moet nog wat bij, maar dat weet Stan ook wel.

  Kijk je dan naar onze concurrentie in het zgn rechter rijtje, dan denk ik dat we zeker niet onder doen voor Twente, Den Haag, RKC, PEC, Emmen, Sparta en Heracles. Alleen Fortuna acht ik in staat om het linker rijtje te halen, aangezien ze m.i. met Mats Seuntjens en Ben Rienstra 2 uitstekende spelers hebben gehaald.

  Al met al heb ik vertrouwen in komend seizoen, maar zoals gezegd, het middenveld zal nog sterker en beter bezet moeten worden.

 5. idderzienmeining

  Ik zou starten met de volgende 11:

  Kirschbaum

  Pachonik – Gelmi – Swinkels – Schmitz

  Linthorst – Post – ???

  v. Crooij – Giakoumakis – John

  Middenveld op de juiste manier invullen met de huidige selectie vind IK niet te doen … ik mis daar echt nog een basisspeler

  Zal dus wel Janssen worden gok ik en dan hebben we echt géén creativiteit in de middelste linie

  Knokken voor de punten dus
  Veel balbezit voor Emmen denk ik en dan maar hopen dat we verdedigend in goede doen zijn

  Aanvallend krijg je altijd kansen

  1. lucien1978

   Ik vermoed ook dat dit het zal worden. Je hebt op dit moment niet al teveel opties.

   Het is met Janssen spelen of met v Crooij op het Middenveld .

   Schmitz kan ook als links midden of verdedigende middenvelder uit de voeten.

   Ik ga er niet vanuit ( ook niet geoefend ) maar je zou ook met deze opstelling kunnen spelen.

   Kirschbaum
   Pachonik – Gelmi- Swinkels – V Dijck/Kum

   Post – Schmitz – Linthorst

   V crooij/ Hupperts – Giakoumakis – John/Hupperts

 6. idderzienmeining

  Zéker maar als dit soort spelers afvallen bij Ajax dan gaan die per definitie naar een Vitesse, Heerenveen of FC Groningen

  Subtop … lekker aanvallen
  Niet bij een verdedigende ploeg zoals VVV ploeteren

  Denk ik ?

 7. lucien1978

  VVV moet gewoon proberen een speler te huren van een Nederlandse top of subtop club.

  Dat wordt niet makkelijk maar er komen dadelijk allerlei spelers vrij.

  Denk aan :

  PSV: Sadilek
  Zwolle : Leemans ( niet te hopen maar beter dan niks )
  Ajax : Eiting , Unuvar , Lang
  Utrecht : hier heb je 7 potentiële basisspelers , Maher , Emanuelsson, Gustafsson, v Overeem , ramselaar , arzani, boussaid. Ik denk dat v Overeem misschien verhuurd mag worden.

 8. Geertje

  Zondag gewoon knallen. Niet belangrijk wat er in de voorbereiding is gebeurd. Vorig jaar hadden we een keurige voorbereiding en een zeer matige start van de competitie (op de eerste wedstrijd na).
  Je moet zondag Emmen gewoon vastzetten en geen moment het gevoel geven dat er wat te halen valt.

  Ik zou zondag spelen met
  Kirschbaum
  Pachonik Swinkels/v Dijck Gelmi Schmitz
  Post Linthorst Janssen/Essanoussi
  Vito Gia John

  Zowel van Dijck als Essanoussi zouden van mij mogen starten. Maakten op mij een heel goede indruk.
  Snap best dat de Koning eerder zal kiezen voor ervaring en Swinkels en Janssen laat spelen.
  Hoop alleen dat er geen kunstgrepen uitgehaald gaan worden met een CV op de backplaats en de back op het middenveld. Hou aub de verdediging intact en laat wanneer nodig je talentvolle jeugd spelen.

  1. Godfried

   Ik zou Kum op linksback zetten en Schmitz een linie naar voren schuiven naast Post op het middenveld.
   Een defensieve zekerheid inbouwen op dat gebied. De nul moet heilig zijn.
   Vervolgens zou ik Arias als diepe spits posteren en Jaco op nummer 10. John zou ik dan diep laten staan en Vito op rechts iets naar binnen laten spelen, zodat Pachonik eroverheen kan denderen.

   1. Godfried

    Kirschbaum

    Pacho – Gelmi – Swinkels -Kum

    Post – Schmitz
    Giakoumakis
    Vito
    John
    Arias

   2. Jij stelt Linthorst niet op…Wie moet er dan de voorhoede bedienen? Dat kan Linthorst in de counter binnen de huidige selectie als één van de weinige…

   3. Geertje

    Dan zet je je zwakste schakel, met een draaicirkel van een vol beladen vrachtwagen plus oplegger, op de backplaats en één van je beste spelers op een plek waar die (in dit team) nog nooit heeft gespeeld. Ik zou het nooit doen. Dan maak je je verdediging alleen maar zwakker.
    Als je weigert je jeugd te laten spelen, kies dan voor

    Kirschbaum
    Pacho Swinkels Gelmi Schmitz
    Post Linthorst
    Vito Gia John
    Arias

   4. Godfried

    Volgens mij heeft Kum veel goede wedstrijden op linksback gespeeld. Het voordeel van een plek aan de zijlijn, is dat hij dus niet hoeft te draaien. De tegenstander kan maar een kant op als je goed staat. En dat is buitenom richting achterlijn. Makkelijk te verdedigen dus. Met Bannink staat er niet echt een snelle, wendbare speler bij Emmen.

    Schmitz is een ervaren jongen die heel vaak links op het middenveld heeft gestaan. Die kun je daar prima zonder enig probleem neerzetten hoor.

    Overigens speelt Emmen waarschijnlijk 4-4-2. Je kunt er dus zelfs voor kiezen om zonder linksback te spelen en met een verzwaard middenveld. Dan breng je alsnog Linthorst voor Kum.

   5. Een goeie, snelle rechtsbuiten kan zowel binnendoor als buitenom, en als je te traag en niet wendbaar bent als linksback dan wordt het – hoe je je ook opstelt – wel een heel lastig verhaal voor Kum, dus ik vind hem als linksback echt geen optie meer…

   6. Godfried

    Nou, als je als linksback jezelf zo opstelt dat hij aanvallend maar een kant op kan, dan kan hij aanvallend maar een kant op. Terug is ook een optie, maar dat is niet erg.

    Tenzij je tegen buitenspelers van Ajax speelt, of tegen Robben, dan lukt het heus wel om je tegenstander naar buiten te dwingen hoor. Het is Emmen maar he.

   7. Maar volgens mij kun je hem toch gewoon op snelheid passeren (ook binnendoor), dan maakt het niet uit hoe hij opgesteld staat. En wat dacht je van een snelle tegenaanval van de tegenstander over de rechterkant, dan kan Kum toch ook helemaal niet meer belopen en trekt hij aan de noodrem. Dat hebben we vorig seizoen ook al geregeld gezien.
    Ik weet dat hij goed positie kiest en op routine veel oplost, dat heeft hij vorig seizoen over het algemeen ook heel goed gedaan, maar ik zou hem alleen nog maar als CV gebruiken, maar Swinkels heeft mijn voorkeur daar op dit moment.

   8. mats

    Toch vind ik de gedachte van Godfried wel interessant. En vind ik Kum als CV nog veel onzekerder en gevaarlijker. Op links veroorzaakt hijsen iig geen strafschoppen meer.

 9. Leonardus

  VVV heeft zichzelf enorm in de voet geschoten door tonnen uit te geven aan twee spelers. Voor dat geld had je zo 4/5 transfervrije spelers kunnen halen. Spelers die je nu tekort komt.

  Zonde zonde zonde.

 10. hanskazan

  Ik zou gezien de huidige situatie met van dijck op het middenveld spelen:

  Kirschbaum
  Pachonik – Gelmi – Swinkels – Schmitz
  Van Dijck – Linthorst – Post
  Vito – Gia- John

  Linthorst in zijn kracht laten spelen op 10 en post en van dijck houden het wel dicht. Schmitz en Pachonik lekker over de vleugels vliegen

   1. hanskazan

    In de jeugd speelt hij vaker als een type Post. Meest terug geschoven middenvelder. Dit kan hij dus zeker en is zelfs een vrij natuurlijke positie voor hem. Helemaal als hij de opdracht krijgt om echt als blok op het middenveld te fungeren. Met je eens dat je je moet afvragen of je op eredivisie niveau dat wenselijk is maar kijkend naar het vechtvoetbal dat emmen kan spelen is Janssen daar helemaal niet wenselijk denk ik. Dan is het kiezen tussen 2 jeugdspelers en heeft van dijck mijn persoonlijke voorkeur

  1. chretien

   Ik begrijp dat je van Dijck als verdedigende middenvelder wil laten spelen? Ik vind het zo gek nog niet, want, inderdaad kan Pachonik over de vleugel naar voren. Idem geldt dat voor Schmidt. Jammer dat de Koning dit niet heeft uitgeprobeerd in een van de oefenwedstrijden.

   1. Helemaal mee eens, zeker als je weet dat je zo dun in je middenvelders zit, Had gekund tegen Gladbach b.v.
    Ik zou dat zeker proberen, ook omdat hun middenvelder Pena hun beste speler is. En Emmen, daar zijn we de laatste twee seizoenen toch behoorlijk weggespeeld, dus ik vind dit wel een mooie tactische vondst van hanskazan. Een jeugdspeler zo’n pittige opdracht geven, het blijft een gok natuurlijk, maar waarom niet?
    Als het niet werkt kun je altijd nog ingrijpen, maar ik zou zo beginnen…
    Bovendien, als er te weinig aanvoer is naar voren dan kun je Van Crooij iets teruggetrokken laten spelen.

 11. piehen

  Zou helemaal geen slecht idee zijn om Stan van Dijck links op het middenveld te zetten .
  Hij is een breker net zoals Post werkt keihard en in Stan hebben we een geweldige vrije trap specialist hij heeft al in verschillende wedstrijden en trainingen laten zien dat hij geweldige doelpunten kan maken hij is rijp voor een vaste plaats in het team. Ik verwacht dat VVV dit jaar veel meer vrije trappen mee krijgt , omdat we in Hupperts en John en ook de Griek spelers hebben die dit kunnen uitlokken.
  Verdediging laten staan maar dan met Swinkels en Gelmi centraal , Kum is te link in het centrum veroorzaakt geregeld 11 meters .
  Middenveld : Van Dijck – Post en Linthorst
  Voor de aanval : Hupperts / Vito – Gia – John
  Forza VVV toon karakter en zet de tanden er in.

 12. FC VVV03

  @Lucien1978

  Vd Streek zou een ideale speler zijn voor VVV op huurbasis. Een lopende nr 10 met een neusje voor de goal. Helaas zullen zulke spelers nooit voor VVV kiezen denk ik.

 13. piehen

  Net gelezen dat VVV met 2 middenvelders bezich is , het zou kunnen dat er voor Emmen – VVV een middenvelder bij komt maar dit nog niet zeker , volgens Stan . Dus afwachten .

  1. Hendrix2

   @Piehen

   Dit zou natuurlijk mooi nieuws zijn en ik ben benieuwd. Waar had je dat trouwens gelezen? Wel moeten we met zijn alle realistisch zijn. Spelers die een jaartje verhuurd mogen worden van de topclubs komen niet naar dit (verdedigende) VVV. Ik hoop daarom op jongens die weten waar ze aan beginnen en die ons direct kunnen versterken.

   Forza VVV!

 14. Ajax heeft Danilo Pereira da Silva en Kik Pierie aan FC Twente verhuurd, en die eindigden onder VVV vorig seizoen. Ik denk dat een jaar bij VVV misschien wel leerzamer is dan een jaar FC Utrecht of Vitesse.

 15. Hendrix2

  Die nieuwe proefspeler, Couturier. Klopt het dat die is afgetest bij MVV? Zie dat hij in de oefenwedstrijd tegen Westerlo de 2de helft heeft meegedaan en prima speelde. Verder ben ik benieuwd of dit een versterking voor ons is.

 16. Venlooow

  Ja idd een nieuwe proefspeler Clément Couturier. Kan wel een goaltje maken.
  Traint Hector Hevel nog mee?
  Marko Vejinović zou voor ons ook een prima speler zijn. Heeft zijn contract laten ontbinden.
  Maar heeft vrees ik een hoog salaris?

 17. wuilus

  Ik hoop gewoon op 1 punt zondag. Dan ben je in ieder geval van de 0 af. Daarbij punt in uitwedstrijd is gewoon prima. Ik ben benieuwd, de voorbereiding was niet veel, maar vorig jaar wel. Dat zegt dus niks.
  Hup vvv

Leave a Reply