VVV Praot: Fortuna Sittard uit

Zaterdagavond speelt VVV-Venlo de derby tegen Fortuna Sittard. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadionen het belooft een spannende partij te worden, omdat beide ploegen de punten hard nodig hebben.

Afgelopen weekend speelde VVV-Venlo tegen Feyenoord en verloor het met 0-3. Het spel is de laatste 3 wedstrijd verre van ideaal. Desondanks gaat de competitie gewoon weer verder en wij zijn dan ook erg benieuwd naar de wedstrijd tegen Fortuna.

Hoe zal VVV-Venlo het gaan doen tegen Fortuna? In welke formatie moet er worden gespeeld? Wie gaat er winnen? Kortom: Wat denken jullie? Is dit een echte derby? Laat het ons weten in de comments!

27 Responses

 1. Hup VVV!

  In mijn ogen geen echte derby. Maar het is wel leuk om tegen een provinciegenoot te spelen! Je krijgt toch een beetje een eergevoel.
  Daarnaast is het voor beide ploegen een erg belangrijke wedstrijd. Ik ben benieuwd!

  Jammer van de verplichte bus-combi en het vroege vertrek hiervan, dat dan weer wel. Maar ik ben erbij!

  Hup VVV!

 2. ger

  Voor mij is ergeen keus, ze moeten gewoon winnen. Thuis was het niet veel soeps van bijde partijen en kwam VVV er goed vanaf. Nu moeten ze gewoon laten zien dat ze meer zijn.

 3. RuiverCity

  Zelf initiatief nemen en druk zetten. Fortuna oogde de eerste wedstrijd frisser en sneller dan VVVV.
  Als je de beste van Limburg wil blijven moet je winnen!

  Ik verwacht dat Steijn weer terugvalt op Seun en Opoku (wat ik niet hoop).

 4. chretien

  Wordt wel eens tijd dat ee weer eens gaat winnen. Ook Fortuna is na een sterk begin ver teruggevallen. Hoe lang is het geleden dat we een uitwedstrijd wonnen? Mlapa schiet er twee in. FORZA VVV!

 5. twiggy11

  Steijn vond het geen verschil op het middenveld tegen Feyenoord dus zal hij morgen wel weer met Seuntjens en opoku beginnen kunnen we weer achteruit spelen en Fortuna lekker in hun spel laten komen.als je morgen geen punten pakt komt de nacompetitie wel erg dicht bij.

  1. mats

   Als je naar het programma kijkt moet het wel heeeeel raar lopen als Excelsior en De Graafchap nog 3x gaan winnen. Maar theoretisch kan het.

   Ik zie VVV niet veel punten meer punten dus we zullen wel met de hakken over de sloot 15e worden. Maakt me eigenlijk ook niet zoveel uit, met deze trainer en zijn spelconcept en tactiek ben ik sowieso klaar. Hopelijk is het snel einde seizoen en gaat Steijn weg samen met ene heleboel spelers en komt er nieuw elan bij VVV.

 6. pavisto67

  @twiggy11,

  Ik vond het opstellen van zowel Susic als Grot, een tactische misser van Steijn. Ik kon op zich 1 wissel, (Seuntjens, Susic) nog wel begrijpen. Dat Grot werd opgesteld was ronduit lachwekkend.
  Steijn laat zijn vleugelaanvallers ( in dit geval Joosten en Opuku/Grot) vaak ontzettend ver inzakken. Het vreemde hiervan is dat optisch gezien in mijn ogen zowel Joosten als Opuku maar ook Grot niet uitblinken in het afjagen van de tegenstander. Met andere woorden, ze verdedigen niet echt fanatiek mee. Waarom ze dan ook zover moeten inzakken van Steijn is mij een raadsel. Wat mij betreft laat je deze twee vleugelspelers veel dieper staan zodat ook Mlapa eens een keer aangespeeld wordt, volgens mij zit hier het probleem bij VVV.

   1. mats

    Veel mensen ja, maar niet allemaal he?
    En dan gebeurd dat ook nog eens tijdens Feyenoord, niet bepaald de minste….en dan na 1x proberen is het al weer gedaan. Over kansen krijgen, ritme opbouwen en vertrouwen krijgen en spelers tijd geven met elkaar te spelen gesproken….
    ach ja boeien….
    Seizoen is over…
    als Steijn maar weg gaat
    Gipsen standbeeldje en de mazzel

   1. mats

    Precies.
    Steijn heeft het goed gedaan!
    Maar als VVV een echte eredivisie club wil worden moet nu ook de trainer doorgeselecteerd worden.

    Met Steijn en deze spelers is VVV volgend jaar degradtiekandidaat nr 1

 7. john

  met deze lage begroting heeft VVV het weer prima gedaan. we moeten eens reëel blijven !

  de begroting moet omhoog om een blijvertje in de eredivisie te blijven.

  ook zal dat kleine stadion ,8000 plaatsen, gewoon iedere wedstrijd VOL moeten zijn .

  kijk naar Emmen , en de graafschap ,en zelfs NAC dat het gehele seizoen al onderaan staat, hebben iedere wedstrijd volle bak.

  waarom loopt omgeving Venlo niet warm voor deze gezellige club ?

  1. mats

   Misschien omdat het geen gezellige warme club meer is waar het bier te duur is geworden? Misschien omdat veel supporters het gevoel hebben dat de club zijn supporters totaal niet serieus neemt? En misschien omdat je nogal bagger voetbal voorgeschoteld krijgt? Misschien omdat VVV fans van Feyenoord belangrijker vindt? Misschien vanwege dat belachelijke kunstgrasveld? Misschien vanwege al die zeiksupporters?

   1. chretien

    Uiteraard hoeven ze bij VVV niet al jouw argumenten en zienswijzen als terecht beoordelen, maar het zou wel mooi zijn als men bij VVV deze beweringen zou lezen en intern zou bespreken. Op deze site komen alleen maar VVV supporters. FORZA VVV!

   2. marcel

    Er is al een keer een idee geopperd om een enquete op te zetten die afwijkt van de huidige manier. op deze manier bereik je namelijk ook alleen maar dezelfde groep mensen. namelijk die, die al VVV-supporter zijn. Een deur-tot-deur actie in Venlo (e.o.), zou waarschijnlijk een duidelijker beeld opleveren, dan de bekende mailing-lijst rondsturen. Of dit haalbaar is, of ooit uitgevoerd wordt….. geen idee.

 8. RuiverCity

  Mats slaat de spijker op de kop. VVV kan wel weer tig acties bedenken voor het komend seizoen om meer seizoenkaarten te verkopen maar na alle ontwikkelingen van vorige week zal de afkeer naar VVV alleen maar toenemen. De uitsupporters worden in de watten gelegd. Mogen werkelijk alles omdat VVV wil overkomen als de ideale gastheer. VVV vergeet echter dat de mensen uit de regio vaker dan één keer per seizoen (willen) komen maar als ze niet veilig zijn in hun eigen stadion en niet serieus worden genomen dan….

  Tevens is men een beetje klaar met de speelwijze van Steijn.
  Mlapa had veel meer doelpunten kunnen maken maar hij krijgt amper bruikbare ballen omdat hij op een eiland staat. Hoeveel voorzetten heeft hij dit seizoen van de zijkant gehad?
  Na één poging zal het middenveld wel weer overhoop worden gehaald want Seun en Opoku voelen zich in hun eer aangetast.
  Zo kregen in het verleden spelers wel vaker amper een kans om zich te bewijzen. Hoeveel kansen heeft Grot al gehad? Grot zou een grote kunnen worden mits hij zich fysiek eens liet gelden maar door elke tuinkabouter wordt hij afgetroefd. Daarom zal hij in Engeland (en elders) ook nooit slagen.

  Hopelijk vanavond nog steeds de beste van Limburg met drie punten want dat zou het bij sponsoren wel eens goed kunnen doen……

 9. pmmv

  Met negatief denken of negatieve opmerkingen komen we ook niet verder. Draai het eens om en denk positief. We doen het voor opnieuw niet slecht in de eredivisie. En dat met de weinig middelen die we hebben. Vorig seizoen waren we blij dat we niet degradeerden. Dus dat is opnieuw de doelstelling en gelijk een prima prestatie!

  1. chretien

   Ik ben het helemaal met je eens. Behalve die eerste zin. Kritiek hebben moet je niet verwarren met negatief denken. Als de club kapot gaat, dan is het tw wijten aan mensen die niet kritisch zijn, maar uiteindelijk toch de club de rug toe draaien. FORZA VVV!

   1. mats

    He he eindelijk iemand die het snapt.

    VVV weet gewoon niet wat klantenbinding inhoudt. Die gokken liever op 3x een paar hinder extra FEY, AJX of PSV kaartjes dan dat ze kritisch durven te kijken waarom veel can de huidige supporters zo ontevreden zijn én waarom er niet minimaal 8000 seizoenkaarthouders zijn (terwijl dat in Emmen, Sittard en Doetinchem wel kan)…

    VVV wil zooooo graag een cultclub zijn. Dan moet je grassroots beginnen .je supporters, eerst en voor alles!

 10. LJ

  Deze site is één groot kerkhof geworden door al de zwartgallige reacties hier. Wat kunnen anonieme mensen toch ongelofelijk negatief en haatdragend zijn. Waarom eigenlijk?

   1. LJ

    Dit is een site voor en door supporters. Als ik in het woordenboek kijk voldoe jij met je negatieve maatjes niet aan die kenmerken.

    sup·por·ter (de; m,v; meervoud: supporters)
    1
    iem. die een sportclub aanmoedigt; = aanhanger

    Misschien moet jij en je maten hier vertrekken.

   2. mats

    Ik ben supporter van VVV.
    Ik ben géén supporter van dít VVV en van het spelconcept van Steijn.
    Daar ben ik kritisch op ja.
    Maar lees wat je wil lezen van mij.
    Of vind jezelf lekker superieur in je supporter zijn.
    Het zal me werkelijk wordt wezen.
    Uiteindelijk gaan ook veel van de huidige spelers én Steijn weer weg. Thank God

    Remember, the patch on the front is more important then the name on the back

 11. RuiverCity

  @LJ
  Als je vanavond weer ziet snap je waarom veel mensen zo kritisch zijn. WAT EEN DRAMATISCHE EERSTE HELFT…..
  Of durf jij te beweren dat VVV slim en goed speelt?

Leave a Reply