VVV Praot: Fortuna thuis

Na de overwinning in Groningen staat de volgende wedstrijd alweer voor de deur. Ditmaal de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Wat gaat er gebeuren, wie gaat er scoren of wie moet er spelen? Laat het ons weten!

22 Responses

 1. pierre

  Het zou verkeerd zijn als VVV blindelings aanvalt.
  Fortuna heeft een paar zeer gevaarlijke aanvallers en een gevaarlijke opkomende rechtsback Passlack (type gifkikker-in positieve zin bedoeld)
  Ik zou het team van afgelopen week laten staan .
  Wel hoop ik dat VVV ook de eerste helft met meer overtuiging begint, dan normaal.
  Ook al heeft Fortuna al een jaar geen uitwedstrijd gewonnen ,wil niet zeggen dat ze geen uitwedstrijd kunnen winnen
  Ze zullen zich zeker aan de 4-1 winst in de thuiswedstrijd optrekken in de hoop hun eerste uitwedstrijd in winst om te zetten.
  Winst betekent bijna zeker dat VVV zich kan handhaven. Bij verlies moet je weer naar onderen kijken.

 2. RuiverCity

  Voor beide teams is elke wedstrijd een finale. FC Emmen doet het weer verrassend goed (in thuisduels). Fortuna heeft al lang geen uitwedstrijd meer gewonnen. Dat is voor VVV echter geen basis voor succes. Fortuna heeft een team dat heel snel kan omschakelen met goed verzorgd voetbal. Daar krijgen ze ook landelijk waardering voor. Hopelijk kan VVV met die snelheid van Fortuna omgaan. Dit betekent de linies kort op elkaar. Verdedigend is het daar wel iets minder.
  Deze wedstrijd winnen, betekent een grote stap naar handhaving al verwacht ik dat je dit seizoen minimaal 36 punten moet hebben. Hopelijk laat Noord-Limburg a.s. zaterdag zien dat het achter VVV staat.

  Kirschbaum
  Pachonik, Gelmi, Röseler, Kum
  Post, Opoku, Bruns
  Sinclair, Darfalou, Yeboah

 3. jurgen

  De focus zal er voor 100 % moeten zijn, naast je schoenen lopen omdat je in 2020 nog niet verloren hebt, kan VVV zich absoluut niet permitteren. Diemers trachten te neutraliseren, haal die angel er maar uit en let op met vrije trappen van Fortuna (zeker rond de 16m).
  Laatste 10 wedstrijden zorgen dat je 1 op 1 loopt qua punten en dan zit op 37 en dat moet voldoende zijn.
  Maar hopen dat die van Fortuna net iets te goed carnaval hebben gevierd en dat we hier voordeel van hebben.
  Gelijk spel kan ik ook vrede mee hebben, als ze maar 1 op 1 lopen en laat Pec maar weer verliezen, lost ook een boel op.

 4. Split

  Ik verwacht dat het een pittige wedstrijd zal worden voor VVV. Het verbaasd me dat Fortuna pas drie punten in uitwedstrijden heeft behaald. Afgelopen zaterdag waren ze zeker niet minder dan Feyenoord.
  Wat mij opvalt in de afgelopen 6 wedstrijden is dat VVV de eerste 10 a 15 minuten echt moet overleven en zorgen dat ze geen tegengoal krijgen. VVV begint meestal niet echt sterk. Daarna komen ze pas in de wedstrijd. Het kan zomaar zijn dat Fortuna vol op de aanval begint.
  En zorgen dat je geen vrije trappen forceert rondom de 16 meter want Diemers is levensgevaarlijk, dat hebben we ook gezien in de wedstrijd in Sittard.

  Als VVV speelt zoals tegen PSV, Utrecht en Heracles thuis, ben ik ervan overtuigd dat de drie punten bij ons in Venlo blijven.
  COME ON VENLO!

 5. idderzienmeining

  Waar het allemaal morgen weer mee begint is met welke instelling VVV voor de dag komt. Sinds de terugkeer van Jay Driessen en de komst van Hans de Koning mogen we denk ik concluderen dat het wat dat betreft wel goed zit. Dit VVV is weer ouderwets strijdbaar, houdt de linies kort bij elkaar en knokt voor elke meter waardoor we weer resultaten behalen.

  Of dit morgen voldoende zal zijn, moet blijken en is uiteraard geen ABC-tje. VVV wint geen wedstrijd makkelijk, maar is ook niet makkelijk te verslaan. Laten we hopen dat de jongens morgen SAMEN kunnen winnen en als dit er niet in zit in elk geval niet verliezen !

  Qua opstelling zou ik opteren voor de volgende 11 namen waarbij ik er van uit ga dat Peter v. Ooijen niet kan starten (adhv VVV TV van gisteren):

  Kirschbaum

  Pachonik Röseler Kum Janssen

  Bruns Post Linthorst / Neudecker *

  Opoku Darfalou Yeboah / Sinclair

  Linthorst / Neudecker opstellen omdat de rechtshalf van Fortuna Sittard (Passlack … die speelt dus half en GEEN back) een loper is met drang naar voren.

  Linthorst / Neudecker eventueel op de bank zetten en Opoku op het middenveld posteren ?
  Dan zou ik kiezen voor Sinclair voorin en niet Wright …
  Maar Opoku voorin heeft nèt wat meer overzicht en gogme dan Sinclair en Wright en hebben we misschien in deze wedstrijd nodig ?

  De keuze voor Yeboah of Sinclair … wil je een aanvaller die verdedigend denkt dan is Sinclair een optie en wil je de nadruk leggen op de aanvallende intenties dan is Yeboah een optie !

  Nogmaals: als VVV dezelfde strijd en passie levert als de laatste wedstrijden, dan kúnnen we winnen !
  Het wordt in elk geval een wedstrijd met grote belangen morgen en dus kan ik niet wachten totdat het balletje rolt !

 6. Knoajboks

  Voor degene die recent geld op hun seizoenskaart/betaalpas hebben gezet, er zijn technische problemen waardoor het saldo in de app als “in afwachting” staat.
  Dit probleem zo zich volgens de mevrouw van VVV zichzelf oplossen als je de kaart laat lezen bij een oplaadpunt in de Fanshop of stadion.

  Op naar de 3 punten… hopelijk wel met een biertje in de hand 😉

 7. chretien

  Ik token voor even gelijkspel, want Fortuna zal met het mes tussen de tanden spelen en daarmee de eerste uitzege willen behalen. Uiteraard zou het mooi zijn als we kunnen winnen en dan liefst met cijfers die ons de 4-1 nederlaag eerder dit seizoen uit doen vergeten. We zijn ook echt wel toe aan een grote overwinning. Er komen loodzware wedstrijden waar punten pakken heel moeilijk wordt. FORZA VVV!

 8. De Koel

  Morgen weer lekker compact spelen. Fortuna laten uitrazen en ze daarna wegcounteren. De verdediging bij Fortuna is de zwakste schakel, dus daar liggen mogelijkheden. Bij winst komt rechtstreekse handhaving een stuk dichterbij.

 9. Ik denk (en hoop eigenlijk) dat het morgen een wedstrijd wordt op het scherpst van de snede. Het kan alle kanten op denk ik, van een bloedeloze 0-0 tot een doelpuntrijk duel. Ik hoop natuurlijk op het laatste. Diemers en de aanval beteugelen, en die verdediging van Fortuna aanpakken, want daar liggen kansen… Yeboah zeker opstellen, en ik verwacht dat hij samen met Opoku en Darfalou het de verdediging van Fortuna moeilijk gaat maken, maar dan wel in de counter…
  Niet verliezen is het motto, maar als de situatie het toelaat Fortuna onder druk zetten en niet naar adem laten happen!
  Ik hoor hier trouwens niemand over de voordelen van kunstgras t.o.v. gewoon gras. Bij Fortuna is het momenteel een modderpoel, zelfs de eigen spelers beklagen zich over het veld. Constant trainen op andere locaties is natuurlijk ook verre van ideaal. Daar hebben wij op dit moment allemaal geen last van!
  Ik zie VVV ook liever op natuurgras spelen, maar soms heeft kunstgras ook zijn voordelen, zoals nu…

 10. chretien

  Ik was altijd fan van de Seun, maar waarom nu nog zijn foto gebruiken? Hij is weg en we hebben een hele mooie selectie met fotogenieke spelers die hier kunnen staan. FORZA VVV!

 11. mats

  Heeft Post eigenlijk al een eigen liedje.
  Tijdens de vasteloavend kreeg ik opeens inspiratie toen ik oh Josefien hoorde

  Kump de bal, kump hae al,
  Dieke sliding op d’n bal
  (of; dieke sliding met un knal)
  Ooooh Danny Post

  Nemus kump aan um veurbeej
  Hae is d’n held van VVV
  Ooooh Danny Post

  O-tribune doe er je voordeel mee
  😀

 12. Ouderwetse 0-0 boutwedstrijd! Maar wel nog maar 3 punten nu naar de nacompetitiestreep door de zege van zwolle. 1e helft was gewoon ontzettend slecht, 2e beter maar beiden verdienden geen 3 punten al had je een aardige slag kunnen slaan vandaag maar het zat er niet in helaas.

 13. OooLGooO

  Deze wedstrijd was meer de wedstrijd van niet willen verliezen. Volgende week weer een leuke nieuwe meting in Emmen die het thuis zeer goed doen!

  Naar mijn mening is Zwolle geen concurrent, die gaan nog wel aardig stijgen. Die moeten nog tegen zowat iedereen uit het rechterrijtje waarbij ik verwacht dat ze nog veel punten gaan halen. Spelen redelijk tot goed voetbal na de winter…
  Wij moeten ons bezig houden met ADO, fortuna, emmen, Sparta en twente.

 14. De Koel

  Een wedstrijd tussen twee ploegen die in ieder geval niet wilden verliezen. Tegen het einde kreeg VVV een paar goede mogelijkheden, maar helaas viel het net niet goed. Al met al tevreden met een punt. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd.

Leave a Reply