VVV-Venlo

VVV Praot: RKC Waalwijk Thuis

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen wordt komende zaterdag gespeeld. In Stadion de Koel is RKC Waalwijk de tegenstander. Wat denken jullie van deze wedstrijd? Wie moet  er spelen? Laat het hieronder weten!

67 Responses

 1. Venloco

  Poh wat heb ik er weer zin in. Ten eerste hopen dat het stadion goed gevuld zal zijn, ondanks de vakantieperiode. Ten tweede moet je van RKC op papier natuurlijk gewoon winnen, het kwaliteitsverschil is absoluut in ons voordeel. Toch denk ik dat het grootste gevaar in deze wedstrijd onderschatting is. Het is goed dat iedereen positief is ingesteld is en dat ben ik zelf ook, maar we moeten er niet vanuit gaan dat VVV dit zo maar even makkelijk gaat winnen. RKC zal net als ons tot op het bod gemotiveerd zijn om de eerste wedstrijd meteen de volle buit te pakken en het is aan onze spelers om hier goed mee om te gaan, maar kijkende naar de kwaliteit en zeker naar de wedstrijd tegen Panatinaikos, heb ik er vertrouwen in dat dit goed zit. Hoop op de volgende opstelling:

  Kirschbaum
  Pachonik, Schäfer, Röseler, Janssen
  Post, Linthorst, Neudecker
  Van Ooijen, Soriano, Wright

  1. LJ

   Onderschatting??? Zes van de spelers die je in de basis hebt staan zijn nieuw en kennen RKC niet eens. Die zullen daar geen last van hebben. Dat geldt ook voor Post en Lindhorst.

 2. jurgen

  Trachten binnen 15 min er eentje in te schieten, krijg je gedurende de wedstrijd vanzelf meer ruimte. Dat RKC zal wel stevig de bus parkeren, maarja dat zal geen verrassing zijn. In begin lekker afjagen, de temperaturen laten het toe, komt het helemaal goed.

  1. YowVVV

   Laten we niet vergeten dat RKC een directe concurrent is, doel ons zsm veilig spelen en wie weet. Ik teken gewoon voor een 15e plaats vooraf. Laatste 2 vliegen er kei hard uit. Nr 16 nacompetitie

 3. ger

  Dit zijn de wedstrijden waar VVV z’n punten moet halen! Opoku is voor mij de minst favoriet nu! Maar dat kan nog veranderen. Ik hoop dat hij wat meer laat zien dan op het eind van het vorig jaar!

 4. Geertje

  Voor het 3e jaar op rij een fijne tegenstander om te starten. Wel meteen eentje waarvan je moet winnen om niet gelijk achter de feiten aan te lopen.
  Hoop dat Maaskant dezelfde over-mijn-lijk mentaliteit in de ploeg krijgt als Steijn dat deed.
  Mijn favoriete elf:

  Kirschbaum
  Pachonik Schäfer Röseler Scheimann
  Post Neudecker Linthorst Van Ooijen
  Soriano Wright

 5. Het wordt tijd dat Susic eens ergens gaat tekenen. Aan een speler die al vijf weken met een chagrijnig hoofd rondloopt en niet eens meer meetraint omdat hij persé weg wil hebben we helemaal niks.

  Die dacht waarschijnlijk dat de clubs voor hem in de rij zouden staan, maar dat valt blijkbaar toch wat tegen.

  1. chretien

   Dat hij niet traint, zo dom… dan haken sommige clubs meteen af. Wellicht denkt hij, of hoopt hij dat hij voor steeds lagere transfersom weg mag? Heeft VVV hem niet onder vergelijkbare omstandigheden in België opgehaald?

  2. RuiverCity

   Susic (of zijn zaakwaarnemer) heeft wellicht te hoog gegrepen. Hopelijk levert hij VVV nog geld op. Anders heeft hij een grote trainingsachterstand en heeft VVV alleen maar onkosten aan hem. Is dit niet een soort van werkweigering? Hij staat onder contract dus dient hij zich volledig voor zijn werkgever in te zetten.

   1. ponnie veag oet de pan

    Contract susic wordt gewoon ontbonden als transferwimdow dicht is als hij nog niet weg is

  1. RuiverCity

   Dat is een enorme tegenvaller. 200 kaarten meer na zo’n geweldig seizoen. Levert financieel weinig extra op.

   Sommigen verwachten zaterdag een makkelijke overwinning tegen RKC, maar pas op voor het FC Emmen-effect van vorig seizoen.

   1. Godfried

    ik begrijp nooit zo goed waarom dit een telleurstelling zou zijn. met de speeldagen en aanvangstijden vind ik het logisch dat er geen 5000 seizoenskaarten worden verkocht.

    zelf heb ik er wel een. maar weet nu al dat ik van de 17 thuiswedstrijden er minimaal 5 niet kan komen. dat zullen meer mensen hebben.

    daarnaast levert een seizoenskaart veel minder inkomsten op dan losse verkoop. zie dan ook veel liever dat gedurende het seizoen de Koel vol komt met losse verkoop dan met seizoenskaarten. goed, het geld ontvang je dan achteraf. maar het is wel veel meer dat je binnenhaalt.

   2. robbaan

    Op de fanavond heeft Marco Bogers uitgelegd, dat met budgettair vergelijkbare clubs, VVV structureel geld te kort komt door tegenvallende verkopen vd seizoenkaarten.
    Hij berekende toen(minder kaarten dan Emmen e.d) 2000x € 250 = €500.000 minder inkomsten bij de start van het seizoen, vandaar…

   3. Godfried

    leuke berekening. naar als ik een losse kaart koop verdient vvv echt meer aan mij. zaak dus om goed te presenteren, zodat mensen om de week een losse kaart kopen. dit levert vvv simpelweg meer geld op dan wanneer ze het stadion aan seizoenskaarten uitverkopen.

   4. Gerardus

    Het gaat erom dat dat geld al binnen is, dat geld kan dan al worden uitgegeven en gebudgetteerrd worden. Daar kunnen bijv 2 extra spelers van gehaald worden. Maar presteer je niet dan komen er ook minder mensen kijken. Dit geld is er al, dan zou het bijvoorbeeld bij een slechte seizoenshelft kunnen dat er voor de winter al aankopen kunnen worden gedaan om dit nog te herstellen. Anders zou dat niet gaan bijvoorbeeld.

 6. Luis Erique

  Dus zit er maar 1 ding op, zorgen dat er over je gesproken wordt op tv. Na RKC en Sparta moet iedereen het idee hebben, hier moet ik bij zijn, want er gebeurt wat daar. Als je dan een positieve pot op de mat legt (ook al verlies je) tegen Ajax, met een kolkende Koel, dan kun je zo maar een hoop SCC’s verkopen.

 7. galwaycityfc

  Vvv had vorig jaar een begroting van 7.8 miljoen. 3504 seizoenskaart a gemiddeld voor vvv 195 per stuk is nog geen 684.000 euro………. dat is dus nog geen 9 procent van de totale begroting. Ik snap dan ook niet waarom men hier budgettair zo n punt van maakt.

  Wat ik interessanter vind is: je hebt netto 2.1 miljoen verdient aan mlapa, kleine 300.000 ton voor steijn en driessen, soort gelijk bedrag extra aan eredivisie/tv gelden plus ik tel snel even zo’n 20 nieuwe (upgrades) sponsoren (berichten op vvv-site) waarvan er een upgrade naar het hoogste sponsor niveau.

  Wat gaat de begroting dit seizoen worden ?

 8. Venleau

  Mensen blijven maar “näölen” over het aantal verkochte seizoenskaarten. Dat het tegenvalt. Wanneer gaat men nu eens beseffen dat er structureel gewoon niet meer inzit bij onze club? Kinderen hebben tegenwoordige andere hobby’s en prioriteiten of supporten liever PSV of een van die andere 2 topclubs. Deal er maar mee. Er zijn tegenwoordig veel meer dingen te beleven in het weekend dan jaren terug. De jeugd gamet veel liever tegenwoordig. Heren tussen de 19 en 35 voetballen hier in Limburg vaak zelf hun wedstrijdjes op de zondag en gaan daarna de derde helft in met hun teamgenoten. VVV speelt de helft van zijn wedstrijden op zondag dit seizoen. Verschil met de rest van het land is dat de amateurs daar dikwijls op zaterdag spelen. Tweehonderd verkochte seizoenen meer dan vorig jaar is gewoon netjes. Ik vraag me ook af welke soort mensen de doelgroep zou zijn waar iedereen hoopt dat die nog een seizoenskaart gaan kopen de laatste weken? Ik geloof ook niet dat hier in de omgeving een groep van ongeveer 500 supporters is die twijfelt tussen wel of niet.

 9. Geelzwart

  Ik sluit me helemaal aan bij Venleau. Blijkbaar krijgt VVV de achterban niet naar het stadion, zoals dat bij andere clubs wat beter lukt. Met PSV, Roda en Glabach in de buurt is de achtertuin kleiner dan menigeen denkt.

 10. Animal

  onzin..VVV kan zeker 8000 man trekken. als er wat spektakel word geboden zal dat al gauw wat schelen. De meer neutrale toeschouwer die eens een keer naar de Koel kwam heeft weinig waar voor zijn geld gehad de laatste jaren. Steyn heeft het qua resultaat super gedaan ben ik zeer blij mee maar zo verdedegend dat trekt geen extra neutraal volk.

  ben geen Maaskant fan , vindt hem qua uitstraling niet bij VVV passen. maar als hij VVV laat voetballen zoals in de oefenwedstrijden gaat het veel leuker worden in de Koel en gaat hij me positief verrassen. ik hoop het..

  de Koel zelf is ook een probleem hoop dat het opknappen sneller gaat dan geplanned. Wie gaat er nog 2 uur onoverdekt in de regen zitten etc…maar wat een gemiste kans om op het kazernetterrein een nieuw stadion te bouwen..gemeente Venlo is hopeloos..1e klas ezels die alleen bekrompen kunnen denken..zie ook het outlet center in Roermond…had in Venlo kunnen staan..

  De Venlonaar zelf is ook een probleem, negatief en altijd maar afwachten maar let maar op als VVV een mooie serie zet met aantrekkelijk voetbal willen ze er allemaal bij zijn en met de snot veuraan zitte….

  1. Venleau

   Ja daar heb je het dus al. KAN 8000 man trekken en vervolgens noem je 3 argumenten die ontkrachten dat dit helemaal niet gaat lukken (voorlopig).

   1. Het stadion verander je niet 1,2,3 in een paleis waar iedere supporter zich een koning voelt in een warm bad (gelukkig, want ik vind de Koel juist mooi om zijn cult, al kunnen er genoeg basic dingen beter en daar zijn ze nu hard mee bezig en dat waardeer ik). Verder geloof ik niet dat er in een nieuw stadion opeens duizenden supporters meer zouden zijn met een seizoenskaart.

   2. Het voetbal: VVV is geen (sub)topclub en zal in de Eredivisie nooit wekelijks oogstrelend voetbal spelen dat het publiek massaal naar het stadion zal trekken. Dit is en zal gewoon zo blijven de eerstkomende jaren.

   3. De Venlonaar is inderdaad veel te verwend, heeft een nöälmentaliteit en is niet snel tevreden. Degene die hier elke keer klagen dat er maar zo weinig seizoenkaarten zijn verkocht (terwijl er toch meer zijn verkocht dan vorig seizoen) nöälen zelf dus ook en zien het glas dus ook weer halfleeg. Ik zie het als halfvol.

   Het gaat gewoon goed met de club en in stapjes boeken we vooruitgang. Misschien moeten we dit eens omarmen en als iedereen dat doet zal er in de volksmond ook positiever gepraat gaan worden over de club en zullen er misschien uiteindelijk wél wat meer mensen gaan komen, met of zonder seizoenskaart.

 11. john

  als ik op het werk hoor, ik kijk naar VVV op fox sport.

  lekker warm thuis op de bank, en je ziet alles ook nog beter.

  dit is volgens mij het grootste probleem van geen vol stadion !

  1. Venleau

   Ook dat zal vast meespelen. Het is veel makkelijker en goedkoper om thuis te kijken. Misschien missen mensen toch net dat extra stukje beleving bij VVV met een stadionbezoek. Hoop dat dit nu wat beter wordt met de verbetering van de catering/betaalsysteem al zullen de verhoogde bierprijzen weer niet echt meewerken…

 12. YowVVV

  Ik sta prima op Oost, maar geen denken aan dat ik ooit onoverdekt aan de overkant ga staan, ik snap best dat mensen daar niet voor betalen, daarnaast twijfelaars vinden de Z tribune te duur. Oost zien ze als te fanatiek en de lange zijde onoverdekt staan ze weer in de regen en wind. De Koel is het grootste probleem al hou ik er van, wordt aangewerkt. Begrijp alleen niet met deze verkopen en aankopen dat de begroting niet naar ong 8,5m is gegaan.

  1. Grad

   Mentaliteit van (voetbal)supporter is in de loop der jaren veranderd en met name door de veelheid van sporten, waaruit men kan kiezen, die via de TV te volgen zijn, waarbij het aanbod van voetbal een veelvoud is van de jaren 70 en 80.
   Er is een soort verzadiging opgetreden door de hoeveelheid aan voetbalwedstrijden dat (live) wordt uitgezonden en men is kritische geworden en gaat keuzes maken en kiest ook voor het gemak.
   In de jaren 70 en 80 deerde het de supporter niet of hij in wind, regen en/of kou stond, toch kwamen r toen 12.000 of meer naar de Koel.

   1. Venleau

    Precies dit Grad. Helaas. Geef mij ook maar die tijden van vroeger terug. Maar goed, we kunnen de tijden niet terugdraaien en moeten het met de feiten van nu doen.

 13. lucien1978

  Even OFF TOPIC Utrecht net uitgeschakeld en Joosten zat niet eens op de bank.

  Is die geblesseerd?? Anders maar weer proberen te,huren. Of eventueel boutaib, zelfde verhaal.

   1. LJ

    Niks dr van. Geen Marokkaan. Is allen maar problemen. Kijk maar naar Tissoudali en Khalouta.

 14. RuiverCity

  Joosten wil 200% voor zijn kans bij Utrecht gaan. Tevens gaf hij in een interview een beetje af op de trainingen bij VVV. De trainingen bij Utrecht vond hij van een veel hoger niveau.

 15. robvvv

  Voor alle mensen die dromen van een vol stadion : in het seizoen 60/61 speelde VVV met een begroting die gebaseerd was op 7000 toeschouwers per wedstrijd. In de laatste 4 wedstrijden speelde VVV voor IN TOTAAL 8500 toeschouwers. Destijds en nu weer was de reden dat Venlo geen achterland had en heeft en de Venloosche bevolking niet warm loopt voor een wedstrijd op den berg. Na 14 jaar eerste en 2e divisie was er in de jaren zeventig even een hausse die (helaas) maar kort heeft geduurd (15 tot 23000 toeschouwers). Tegenwoordig komen die echt niet meer . (30 km verder zitten 50000 iedere 2 weken bij Borussia Mg.)
  Zolang VVV de huidige infrastructuur blijft bieden zullen er in de Koel niet veel bijkomen.
  Triest is overigens te lezen dat er mensen zijn die FoxSports prevaleren boven een fysieke steun aan onze mooie club. Ik ben trots op de club en kom er alweer 60 jaar !!!! Er zou wat meer trots uitgesproken mogen worden en elkaar steunen om deze club positief op de kaart te zetten in plaats van noälen en elkaar beschimpen… FORZA VVV

  1. robbaan

   Mooi geschreven Rob, maar feit blijft wel dat in de jaren 70, 80 en ook nog in de 90 jaren, wel gemiddeldes van 14.000 werden gehaald. In de jaren met Wetzel en Mo Allach, stonden mensen zelfs uren in de rij voor een seizoenkaart en kon je bijna geen losse kaarten krijgen.
   Hoe dan ook, het positivisme moet gaan overheersen en dan met name onder de mensen, op de werkvloer op school in de kroeg etc. Het moet vanzelfsprekend zijn dat moeders en vaders met hun kinderen, naar de Koel komen, maar juist daar hoor ik geluiden, dat het een heel duur uitje wordt als je met 4 of 5 personen een los kaartje koopt of seizoenkaarten.
   Een ding is duidelijk, VVV kan, door aantrekkelijke wedstrijden te spelen, voor een golf van “daarmoetjebijzijn”
   effect zorgen. Laten we hopen, de voorbereiding was wat betreft een goede opmaat, dat dat gaat lukken.
   Een volle Koel, heeft in het verleden, vaak gezorgd dat VVV, boven zichzelf kon uitgroeien en dat veel clubs met ontzag naar Venlo kwamen.
   Zaterdagavond kan wij mij betreft, daar gelijk mee begonnen worden, FORZA Venlo!

   1. robvvv

    klopt helemaal. Ik had die periode ook nog kunnen noemen , maar fwit is dat de teloorgang in toeschouwersaantallen hand in han liep met de slechtere resultaten eind 90er /begin 2000 jaren en de ombouw naar zitplaatsen zonder een fatsoenlijke infrastructuur en comfort (kijk eens hoeveel plaatsen er nog niet overdekt zijn. Met het al eerder aangehaalde feit van gebrek aan achterland is dit reden voor vele gloryhunters om weg te blijven,
    “Kazerneterrrein”in Blerick was destijds een luchtballon die snel werd doorgeprikt (mede met “dank”aan de gemeente Venlo).
    Ik hoop van ganser harte dat VVV de aanpak van de verbouwing snel(ler) gaat verwezenlijken.
    Een paar houten keetjes erbij ziet er ook niet echt professioneel uit.
    Maar het belangrijkste is : op het veld staat weer een elftal waar we , verwacht en hoop ik , dit seizoen veel plezier aan gaan beleven.. en daar komen we toch voor..??? De rest is bijzaak.

 16. RuiverCity

  Mooi geschreven RobVVV.

  Tevens wil ik hier aan toevoegen dat VVV als organisatie nog stappen MOET maken.
  Kijk alleen eens naar de kledingleverancier Masita. Al jaren is het kommer en kwel met dat merk. Elk jaar dezelfde problemen met leveren van spullen. Als je nu de nieuwe VI seizoengids openslaat zie je de VVV selectie in het shirt van vorig seizoen poseren. Daar zou ik als sponsor niet vrolijk van worden en is wat betreft merchandising voor het nieuwe shirt geen goede publiciteit. Andere jaren was er voor de feestmaanden amper een kindermaat te krijgen in de fanshop. Die periode is net als nu in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de tijd om véél shirts aan de man te brengen. Dus die hele fanshop had tegen Panathinaikos al vol moeten hangen met nieuwe spullen. Maar tot mijn verbazing allemaal shirts van vorig seizoen en dat ook nog voor de volle prijs.

  Over de fanshop gesproken. Kijk eens hoe lang mensen op wedstrijddagen in de rij staan omdat er maar één kassa is! Hopelijk is dat dadelijk met de nieuwe aanbouw verleden tijd. Dit kan VVV zo veel meer geld opleveren.

  Tevens mag de eigen supporter wel eens wat meer gewaardeerd worden. Een supporter die een beetje fanatiek is krijgt een stadionverbod terwijl uitsupporters zich véél meer mogen veroorloven totdat het een keer echt fout gaat.
  In geen enkel stadion in Nederland is het mogelijk dat supporters een tribune overnemen, iets dat al jaren gebeurd door uitsupporters op VW. Dit houdt mensen ook tegen om met hun kind(eren) naar wedstrijden te komen. Ook hier kan VVV nog stappen zetten!

  Laten we hopen dat we weer een geweldige seizoen voor ons hebben. Morgen met zijn allen achter het team zodat de eerste drie punten in Venlo blijven.

 17. Luis Erique

  VVV moet zeker stappen maken, al heb ik de laatste 3 jaar wel echt het idee dat ze volop mee bezig zijn, maar met een klein team kun je geen ijzer met handen breken. Ze zijn echt op de goede weg naar mijn idee.

 18. LJ

  Lekker begin. Post speelt vrijwel zeker niet vanwege een spierblessure. Schäfer is ziek en Kum heeft ook last van een blessure. Op diens plek speelt dan morgen mogelijk van Bruggen.

  1. Koelie

   Die laatste voorspelling gaat zeker uitkomen. ? Hopelijk geven ze beter aan waar je kan opwaarderen dan tegen de Grieken. Maar verder in het seizoen als iedereen er aan gewend is zal het zeker een verbetering zijn. Goeie tip van VVV: kom op tijd. Kun je ook nog lekker genieten in de fanzone.

 19. robvvv

  Betaalkaarten en betalen met seizoenskaart : in princpe een hele verbetering. Echter, mark my words, de problemen gaan ontstaan als er mensen consumpties bestellen en bij betaling blijkt er te weinig saldo op te staan. … kun Ik je nog wachten totdat die persoon zijn kaart heeft opgeladen… gebeurde vorige week al….. Het zal nog te overzien zijn tegen RKC maar tegen Ajax als al die eenmalige toeschouwers een pilsje gaan we pakken kun je wachten op problemen…..

 20. ger

  We hebben ook veel te danken aan L1 en aan onze provincie!
  Die doen er alles aan om MVV en Roda op de kaart te krijgen, maar VVV vergeten ze.
  Fortuna kunnen ze nu even niet vergeten omdat deze gewoon een beter seizoen draaide dan hun!
  Anders waren ze die ook nog even vergeten.

 21. RuiverCity

  Dat is toch al jaren bekend dat voor L1 Limburg bestaat uit Maastricht tot Sittard. De rest hangt er maar wat bij en alleen interessant als het negatief is.

  Opstelling die ik morgen verwacht:

  Kirschbaum
  Pachonik, Röseler, Van Bruggen, Janssen
  Linthorst, Neudecker, Van Ooijen,
  Opoku
  Soriano en Wright

  1. robvvv

   Op de website van VVV staat duidelijk dat opwaarderen van de seizoenkaart later mogelijk wordt gemaakt. Dus het beste is voordat je nu iets gaat bestellen de kaart in het stadion op te waarderen . Er zijn diverse punten beschikbaar waar dat kan. !!

   1. YowVVV

    De communicatie is er wel, maar praktisch gezien is dit toch echt een probleem. Snap ook niet dat dr optie pin niet wordt aangeboden, hiermee creer je afstand voor de incidentele bezoeker. Wat ik overigens niet ben. Maar focus op het voetbal, dan maar zonder bier, forza Venlo en hopelijk kan Post toch nog starten

   1. Godfried

    thuis een stevige borrel nemen. de stad in en een paar bier drinken en in t stadion aftoppen met een flacon naft. vervolgens met de tesse vol 3 punten naar huis voor een laatste slaapmuts.

   1. robbaan

    Er zijn nog 1696 plaatsen bescbikbaar, kun je aflezen bij dr ticketverkoop, 8000-1696=6304.
    Ik ga er vanuit, dat 700 mensen gewoon aan de kassa een ticket kopen. Dus 7000…

Leave a Reply