VVV Praot: Sparta Rotterdam uit

De eerste competitiewedstrijd ging gewonnen tegen RKC Waalwijk. Met die drie punten op zak gaan we morgen naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Sparta. Wat denk je dat het gaat worden? Wie moet er spelen? Laat het ons weten in de reacties.

24 Responses

 1. chretien

  Zijn de 3 geblesseerden terug? Dat maakt het extra interessant om deze wedstrijd te gaan zien. Indien Post er nog niet bij is teken ik vooraf voor een gelijkspel. 2-2, dat wel weer…

 2. jurgen

  Ik zie dat Nijhuis de scheids is, daar kan het over het algemeen niet aan liggen, nu VVV nog. Grote kans dat Dervisoglu er niet bij is, gaat mogelijk naar de UK, zal Lars wel in de basis staan.

   1. lucien1978

    Ja maar het is allerminst bekend of Brentford daaraan meewerkt.

    Mijn opstelling voor morgen.

    Kirschbaum
    Pachonik – Schafer – Roseler – Scheimann
    Post – Neudecker – v Ooijen
    Opoku – Soriano – Sinclair

    V Bruggen heeft het niveau niet. Vandaar Schafer

    Linthorst prima speler maar komt nog net tekort.

    Scheimann is beter dan Janssen.

    Wright viel me zwaar tegen waar Sinclair leuk inviel

 3. robbaan

  Dit is een belangrijke wedstrijd, omdat Sparta net als VVV, hard zal moeten knokken om er niet te degraderen.
  Na het dikverdiende punt in de Kuip, zal Sparta natuurlijk voor de eerste keer voor eigen publiek willen winnen.
  Daarom kan VVV, met snelle uitbraken, Sparta pijn gaan doen, ik verwacht een 1-3 zege, 2x Soriano en 1x Van Ooijen.

 4. roermond

  Lees net dat Kum zeker niet meedoet, Post nog een groot vraagteken is, vandaag kort getraind en Schäfer op de plaats van van Bruggen speelt. Teken voor een gelijkspel. Come on Venlo..Forza VVV…

 5. idderzienmeining

  Nog een dikke 24 uur en dan gaat VVV de 1e uitwedstrijd van dit seizoen spelen, een traditioneel lastige wedstrijd op een sfeervol Kasteel …

  De terugkeer van Schäfer is een meevaller al moet ik zeggen dat Damian van Bruggen vorig weekend behoorlijk gespeeld heeft. Toch snap ik dat Schäfer een basisplek krijgt mocht hij fit zijn.
  De overige verdedigers hebben afgelopen zaterdag een voldoende gescoord, dus ik hoop dat Maaskant verder geen wijzigingen doorvoert in de achterste linie. Vastigheden bouwen en in 1e instantie proberen “de nul” te koesteren !

  Als Post niet kan spelen is dit hoe dan ook een tegenvaller voor VVV want de power en dynamiek van onze aanvoerder slaat vaak over op de rest van het elftal. Evert Linthorst kan voetballend prima uit de voeten op deze positie, alleen leveren we qua duelskracht behoorlijk in. Zéker omdat Neudecker en Opoku wel de meters maken maar niet altijd vól de duels ingaan (is ook niet hun kracht).
  Ik ga dus uit van hetzelfde middenveld als tegen RKC waalwijk !

  Voorin zou ik als ik de trainer was starten met dezelfde drie spelers, dus met Soriano, van Ooijen én Wright. Laatstgenoemde speelde zaterdag weliswaar erg wispelturig maar ik zou hem vooralsnog het vertrouwen geven en laten staan. In de 1e twee (oefen) wedstrijden speelde Wright 1,5e helft prima dus het is nu een kwestie van minuten maken en blijven maken !

  Los van het feit met welke 11 spelers VVV morgen gaat starten, is de scherpte en felheid waarmee de ploeg start CRUCIAAL. Té vaak zien we een elftal dat het initiatief aan de tegenstander laat en de 1e helft vooral achter de feiten aanloopt wat dan vaak in de 2e helft wordt omgebogen.

  Ik hoop echt dat ze morgen meteen goed In de wedstrijd zitten en kunnen terugkeren naar Venlo en de Zomerparkfeesten met minimaal1 punt en hopelijk 3 punten …

 6. RuiverCity

  Sparta is een enorm fysieke ploeg net als VVV vorig seizoen. Dit seizoen hebben we op dat gebied iets ingeleverd.
  Een middenveld met Linthorst, Neudecker en hangend op links Van Ooijen is erg riskant aangezien ze alle drie de bal in de voeten willen hebben en er hierdoor wéér geen diepgang is vanuit het middenveld.

  1. CSR

   Ik dacht ook dat ze degradatie kandidaat nr 1 waren Mats. Tenminste dat werd vorige week na 45 min verkondigt. Maar zal er verder geen commentaar op geven.

   Ik denk 1-2 neudecker en opoku.

   1. Godfried

    VVV is toch ook gewoon degradatiekandidaat. of denk jij van niet? al is het maar vanwege de begroting. daarnaast speelde ze de eerste helft heel slecht ja. ze werden van het kastje naar de muur gestuurd door RKC.
    ze moeten elke week het snot voor de ogen willen rennen, alleen dan kunnen ze zich handhaven.

   2. Godfried

    Hoezo? Het zou pas hopeloos zijn wanneer ze níet in staat zijn om er hard voor te werken.
    Ontkennen dat VVV met de een-na-laagste begroting van de eredivisie geen degradatiekandidaat zou zijn is pas hopeloos. Wanneer je oog hebt voor de realiteit is iets nooit hopeloos. Hoop vervaagd namelijk allen als je ergens geen oog voor hebt.

 7. CSR

  Je zegt degradatie kandidaat nr 1. Daar ben ik het per definitie niet mee eens.. dat we moeten strijden om elk punt en lijfsbehoud. Zeker! Maar gelijk lopen klagen over niveau en dus degradatie… kun je beter hier net over de grens gaan werken bij kuhne. Je weet wel komkommer op azijn…

  1. Godfried

   Aangezien er dit jaar sowieso 2 teams degraderen en VVV samen met Emmen, Fortuna en RKC verreweg de laagste begrotingen hebben in de eredivisie (de nummer 14 heeft een 50% hogere begroting van VVV) zijn ze voor mij absoluut alle 4 degradatiekandidaat nummer 1! Of kan dat niet? De kans is zeer groot dat 2 van deze 4 teams direct degraderen. Wie dat zal zijn heeft waarschijnlijk te maken met een portie geluk/pech.

   En wie klaagt er nu? Dit is potdomme een open forum, waar iedereen zijn of haar mening en zienswijze mag geven. Als tijdens de eerste wedstrijd blijkt dat VVV 45 minuten totaal, maar dan ook echt helemaal niets in te brengen heeft tegen een mede degradatiekandidaat, dan mag dit toch best wel gezegd worden?!

   Net zo goed als dat er na de wedstrijd ineens een hosanna stemming mag heersen. Voetbal is emotie. Daar ga jij met je bijdehante opmerkingen niets aan veranderen.

   Ik onderbouw mijn opmerkingen ten minste nog. Jij zegt alleen dat je het er per definitie (?) niet mee eens bent… o.k. helder. Weten we dat ook weer…

   1. lucien1978

    Niet met je eens. VVV heeft nu al een betere selectie dan vorig jaar en daar moeten nog 1 of 2 spelers bijkomen.

    De begroting zegt niet altijd wat over de selectie.

    Ik denk dat VVV dit jaar rond de 12de plek speelt.

    Sparta , Rkc ,Ado , Twente , Fortuna , Emmen gaan allemaal onder VVV eindigen.

    VVV speelt met Heracles en Willem 2 om plek 10 11 12

   2. chretien

    Ik hou van je optimistische zienswijze en, ja wij hebben Stan Valkx… Over een tijdje zeggen we bovendien, en… wij hebben Maaskant…

   3. RuiverCity

    Helemaal met je eens Godfried. Van sommigen hier mag je geen letter verkeerd schrijven want dan ben je negatief. Zelf hebben ze niet in de gaten dat ze elke realiteitszin uit het oog verloren hebben. Zelf overal op reageren maar een met feiten komen is er niet bij.

    Je kunt wel betere spelers hebben dan vorig seizoen maar dan moet het nog een team worden en de puzzelstukjes passen. Dat wordt een hele klus. We missen voorin diepte en snelheid.

    VVV blijft een team voor de onderste 4/5 plaatsen, dat is de realiteit.

   4. Grad

    Men mag best kritisch zijn en een letter verkeerd schrijven, zoals jij dat omschrijft. Er zijn enkele personen, die posten alléén met een negatieve ondertoon en positieve zaken worden niet benoemd. Dit zijn dan de zogenaamde näölers onder ons.

Leave a Reply