VVV Praot: VV Dongen – VVV-Venlo

Na de zeperd van afgelopen vrijdag staat er vanavond een bekerpotje op het spel. De Amateurs van VV Dongen zijn de tegenstander. Normaal gesproken een pot die je makkelijk zou moeten winnen als profclub, maar in het bekertoernooi kan alles! Kijk maar naar gisterenavond.

Wat verwachten jullie voor vanavond?

31 Responses

 1. RuiverCity

  Als ze met veel andere spelers dan normaal gaan starten is dat de goden verzoeken.
  Voor zo’n amateurclubje is het de wedstrijd van het jaar., ook al staan ze stijf onderaan in de derde divisie. Onderschatting mag nooit gebeuren.

  1. Ievel Knievel

   Laten we het inderdaad maar weer gewoon over voetbal gaan hebben hier.

   Het zo vele wisselen van een basis-11 bij VVV, zowel qua spelers als posities, vind ik nooit een hele slimme zaak. Spelers raken zo niet gewend aan vaste posities en vastigheden en raken zo ook moeilijk in vorm of in een flow.

   We hebben gisteren al kunnen zien hoe amateurs zich kunnen opladen voor dit soort wedstrijden.

   We gaan het meemaken.

 2. Koelie

  Zelfs VVV onder 10 zou moeten kunnen winnen van de nummer laatst uit de derde divisie (11 gespeeld 11 verloren, doelsaldo 9-33) zou je zeggen. Maar het is niet voor niets de #jaarlijksebekerwedstrijd.

  1. Grad

   Zou moeten kunnen winnen, maar het anders lopen. Kijk maar aan de eredivisieclubs Vitesse en RKC, die werden uitgeschakeld door ‘amateurclubs’, of Heerenveen en Emmen, die moeizaam, pas na verlenging, doorgingen.

 3. Leonardus

  Ik moest toch wel heel hard lachen om het doelpunt van Dongen. Wat een dramatisch team staat er in het veld daar. Ik begin toch zeer ernstig te twijfelen aan de kwaliteit van Kruys.

  1. Grad

   Hoezo, dit baseer je toch niet op het resultaat van vanavond, want dan kan ik je 5 eredivisieclubs noemen, die het niet veel beter, of slechter deden tegen amateurclubs

   1. RuiverCity

    Nee gebaseerd over de laatste weken. Het is niet meer om aan te zien en hou a.u.b. op over de geweldige jeugdspelers. Ze kunnen het niveau NIET aan.

 4. chretien

  Dit soort wedstrijden kun je niet winnen. Blij dat ze deze ronde door zijn. Nu hopen op een sterke tegenstander. Verliezen is dan geen afgang. Er wordt sowieso iets van geleerd. Winnen we? Dan gaan we natuurlijk Europa in…

 5. Ievel Knievel

  Saved in de 90e minuut. Nounou.

  Maar ja, dat krijg je als je ook zonder spits start en het elftal in een fantasierijke opstelling moet beginnen.

  Dees wedstrijd was juist een prima mogelijkheid om weer even ritme op te doen in een soort van vaste opstelling, na de afgelopen 2 wedstrijden.

  1. supportertje

   Was gisteren in Dongen, maar het voetballen was niet bepaald hoogstaand. Gewonnen, maar vraag niet hoe. Het had maar weinig gescheeld, of we waren afgegaan. Er liep daar trouwens een prima rechtsbuiten rond. Maar vraag mij af wat er bij VVV op de training gebeurt. Krijg het idee dat de groei er uit is. Ook twijfels over hoe het met de jeugd spelers kwa niveau is. De weg de bewandelt word om deze op een hoger niveau te krijgen. Iets wat al langer speelt. Tis een open deur want daar is al genoeg over gezegd. Al met al is er veel werk aan de winkel.

   1. @ supportertje
    Jij was bij de wedstrijd. Kun je misschien wat specifieker zijn wat betreft de jeugdspelers m.b.t. je twijfels of ze het niveau wel aankunnen…
    Er stonden gisteren slechts 3 jeugdspelers in de basis. Over Roemer hoeven we het niet meer te hebben. We weten wat hij wel en vooral niet kan.
    Hoe speelden Kluskens en Smans? Verheijen viel in en maakte weer een prima doelpunt. Hoe speelde hij verder?

 6. Leonardus

  Ik herinner me de woorden nog van Rick Kruys bij zijn aanstelling: ik wil de Venlose supporters enthousiast maken.

  Kan Kruys ons even vertellen wat hij daaronder verstaat?

  1. Piet Pala

   Wanneer VVV niet op haar tandvlees speelt is het een matige ploeg. Sommige reserves zijn geen top8-club invallers. Een feit. Aan Kruys: laat VVV herkenbaar (niet steeds anders) en spelers op hun plek spelen. Ook in de beker.

   1. supportertje

    Distortion, Kluskens was niet echt zichtbaar. Levi veel inzet samen met Verheijen. Waarbij Verheijen toch wel liet zien dat hij een toegevoegde waarde is. Levi veel storend werk. Kristianson kwam veel te kort als spits. Achterin heeft VVV toch echt een probleem. Snelle tegenstanders kunnen maar moeilijk afgestopt worden.

 7. chretien

  Eindelijk een keer voor de beker een thuiswedstrijd geloot. Tegen Emmen! Dat wordt een run op de kaartjes, volle bak! Alleen jammer dat de recettes moeten worden gedeeld….

Leave a Reply