VVV Praot: VVV-VENlo – FC EMMEN

Vanavond staat er weer een wedstrijd op het programma. De belangrijke wedstrijd voor de play offs. Een overwinning betekend een tik uit delen in het broze vertrouwen van directe concurrent FC Emmen. Emmen won de laatste twee wedstrijden van concurrent Cambuur en koploper Willem II. De negen wedstrijden daarvoor pakte het maar liefst één punt. Het vertrouwen is daar dus broos, maar ze hebben de stijgende lijn te pakken. VVV staat nu samen met Emmen en Cambuur op 39 punten, een overwinning is dus een must als de play offs bereikt moeten worden. Dit doen we vanavond zonder Thijme Verheijen en de langdurig geblesseerde Timber. Wat denken jullie dat het gaat worden?

31 Responses

 1. Ievel Knievel

  Je moet nog ongeveer 4x winnen en 7x gelijkspelen om de play offs te halen, afgaande op de punten vorig seizoen (of andere combinaties die op 19 punten uitkomen).

  Punten die jij wint tegen concurrenten zijn punten die zij verliezen en dat doet het gat met concurrentie groter worden. Je loopt weg. Er dus gewoon voor gaan vanavond. Dat is alvast 1 van die 4. De komende 2 weken krijgen we het moeilijk.

 2. beek

  Het was niet best gisteren. Er werd niet veel gecreëerd.
  In de eerste helft speelde Robberechts op links. De samenwerking met Simon was nog lang niet optimaal. In de tweede helft ging Kaastrup op links spelen, daardoor werd het een stuk gevaarlijker. Onder hun kunnen speelden Smans, Simon, Sierra. Meevielen me Kosidis, Sedlaçek, Doesburg. Odriss wordt een goede en van Zutphen ook.

 3. Oelie op zuid

  Emmen heeft gewonnen van Willem 2. Vvv en Emmen waren gelijkwaardig. Dit is een compliment voor Vvv. Sedlaceck ging voorop in de strijd. Het was geen hoogstaande wedstrijd. Vvv heeft echter verdiend gewonnen. Met van Zutphen en Odris heeft Vvv weer twee talenten voor de toekomst. Als het lukt om Smans Verheije Sierra en Jansen te behouden, staat er een herkenbaar elftal met veel toekomst mogelijkheden.

 4. Ievel Knievel

  Persoonlijk denk ik/ geloof ik, dat je niet kan en mag verwachten dat dit VVV tegen een directe concurrent zo maar even domineert (of de sterren van het dak speelt). In dit soort wedstrijden krijg je dan meer een steekspel. Meer toernooivoetbal. Het gaat ook ergens om.

  Mentaal gezien natuurlijk gewoon top gisteren, verder stond het team veel beter dan de afgelopen weken en heb ik goede goals gezien.

 5. chretien

  Erg blij met de overwinning. Eerlijk gezegd verwachtte ik dat Emmen een of zelfs twee doelpunten zou maken…. Gelukkig was aan onze kant dit keer. Na veel puntenverlies in de laatste wedstrijden, nu 3 punten erbij. Punten waar ik vooraf niet op gerekend had. FORZA VVV!

 6. john

  Het was zeker geen penalty , knap dat scheids zijn beslissing durft terug te draaien.
  Die speler liet zich mooi vallen en durft ook nog te zeggen dat hij is bedonderd door de grensrechter. Dit bij RTV.
  hier zeggen ze tegen zo iemand…. BEÜKLIP……!

  1. Ievel Knievel

   Jammer dat de KNVB niet nog extra straffen kan opleggen naar aanleiding van uitspraken in de pers. Wat een direspect voor grensrechters en scheidsrechter. “Makker”?! Que?!

   En als je het niet eens bent met een beslissing van iemand heeft die iemand meteen de pest aan je? Wat een kleutergedrag en wat een verschikkelijk taalgebuik in dat interview verder. Een club met fatsoen zou zo’n speler zelf een straf/ boete geven. In andere sporten zie je dit gedrag veel minder of gewoon niet teurg. Typisch een uitwas van de voetballerij.

 7. Gerardus

  Zoned van de uitslagen gisteren. Die makker had tegen Top Oss ook niets in te brengen. Emmen is in ieder geval wel zo goed als zeker uitgeschakeld in de play offs. Als ik kijk naar ons programma denk ik dat wij aan het kortste eind gaan trekken, met NAC, Willem II en Roda uit verwacht ik weinig punten, en dan ook nog eens Grunn thuis. Al zou de logica der KKD betekenen dat we uit deze wedstrijden 10 punten pakken en uit de wedstrijden tegen Den Bosch en Jong Ajax maar één schamel puntje.

  Hopen dat we vrijdag bij NAC in ieder geval één puntje pakken en niet te ver gaan zakken. Helmond komt nu ook wel heel gevaarlijk dichtbij en het kan echt alle kanten op. Gelukkig begint onze Griek in ieder geval iets vaker weer het net te raken. En hopelijk gaat Robberechts ook eens inzet tonen, die heeft nog niets laten zien van een wil om te winnen.

  1. SneltreinMusa

   Denk eraan dat Jong Az niet mee kan doen om een periodeplek, dus gaat het tot FC Eindhoven voor die laatste plek, KKD is en blijft n kermiscompetitie, kwestie van afwachten en hopen dat we niet teveel punten verspelen

   1. beek

    Ik denk dat we in de nacompetitie niets te zoeken hebben, maar dat dacht ik vorig jaar ook

   2. Gerardus

    Dat weet ik, we staan 3 punten voor. Maar met NAC, Willem II en Roda en Groningen in de komende vijf wedstrijden verwacht ik niet dat we nog op de juiste plek staan voor play offs. Vandaar dat ik dat dus verwacht. Al zijn die andere ook niet in top vorm. En iedere KKD club heeft iets te zoeken in de play offs. De Graafschap en Top OSS hebben daarin net zo veel kans als VVV. Dat zie je ieder jaar maar weer.

 8. Gerardus

  Overigens hadden we geen betere trainer dan Kruys kunnen hebben de afgelopen twee jaar. De beste man heeft een geweldige rustige, professionele uitstraling naar buiten en ik heb hem eigenlijk nog nooit op een slecht woord richting een scheidsrechter kunnen betrappen. Nooit gezeik over hoe weinig middelen hij heeft en dat hij slechte of te weinig spelers kreeg. Hij zorgt in ieder geval op sportief vlak voor erg veel rust. Terwijl er op bestuurlijk en financieel vlak een grote teringzooi van is gemaakt.

  Chapeau Rick!

 9. pierre

  Er gaan geruchten dat Seacon zich terugtrekt als hoofdsponsor.
  Ook zou VVV geen geld hebben om opties op bepaalde spelers te lichten.

  Dit zijn geen goede vooruitzichten!

  1. Ievel Knievel

   Dit zit/ zat er allemaal aan te komen.

   De vorige periode van VVV is definitiief over. De boel moet weer helemaal van de grond opnieuw opgebouwd worden. Dat is precies wat ze aan het doen zijn. Slopen en opbouwen. Zaaien en later oogsten. Het is niet gezegd dat we de komende jaren play offs gaan spelen, dus laten we maar proberen dit jaar voor die play off plek te gaan, misschien de laatste kans. Wie weet wat er dan kan gebeuren? Daarom is het zo’n noodzaak die plek te halen. EN het is haalbaar dit seizoen!

   Qua nieuwe sponsorships> precies de reden waarom we een nieuwe RvC hebben (links met regio, regionale organisatie, bedrijvsleven en marketing) en waarom we een nieuwe AD hebben, die toevallig head of sponsorships van Philips was de afgelopen jaren en jarenlang DE marketingmanager van PSV is geweest en daar leiding heeft gegeven aan dat team/ die afdeling (noem het maar niks, precies degene die deuren moet gaan openen die tot nu toe dicht bleven).

   We moeten ook leren eens niet zo wantrouwend te zijn richting toekomst. Er is juist veel meer mogelijk dan in de dalende trend die we onder Bogers hadden ingezet en waar we onmogelijk nog uit zouden komen, alleen duurt het opbouwen van het nieuwe project misschien wel 5 jaar, of misschien wel 10 jaar of zelfs 15 jaar. Geduld is een schone zaak, maar VVV is er nog. Dat is al ween wonder op zichzelf.

   Wordt misschien eindelijk eens tijd om werk te maken van een band met Canon, als 1 van de grootste werkgevers in deze regio.

   Kan dus zijn dat VVV inderdaad de komende 3 jaar enorm terugmoet qua alles, zeker qua salarissen in de organisatie (vandaar het al dan niet vrijwillige vertrek van veel mensen die al jaren in de organisatie werkzaam waren> waarschijnlijk allemaal salarissen op eredivisieniveau).

   VVV moet het met veel minder gaan doen> wat overigens niet onmogelijk is. Je kan daadwerkelijk spaarzaam met je geld omgaan en toch binnen die marge van mogelijkheden topresultatenhalen (bijv. een periodekampioenschap of iets dergelijks).

   VVV moet opnieuw vanaf de grond af aan gaan opbouwen. De fundering was en is namelijk zo rot als maar zijn kan. Daar kan je niet op gaan bouwen. Bleumpkes oet puin goan weer greuje 😉

   Bedenk dat zonder de redding dit jaar was VVV geëindigd als Haarlem, Veendam of RBC Roosendaal. We zijn dus nu al bezig met de revalidatie.

   Misschien wordt het ook eens tijd om niet de hele tijd te blijven leunen op Hai Berden, zijn ex bedrijf en voornamelijk ZIJN netwerk (de aandeelhouders), maar dat we dat netwerk eindelijk eens veel meer gaan verruimen. Je wil niet afhankelijk zijn van soort van 1 suikeroom. En ik heb zeker respect voor wat Hai Berden de afgelopen decennia voor de club heeft heft gedaan, maar de club zal ook na zijn periode voortleven (hopelijk).

   Maar goed, supporters en losse bedrijven krijgen dus ook al een nieuwe rol in een nieuw spelersfonds. Dus we kunnen daadwerkelijk allemaal investeren in de toekomst van VVV. Dus het is niet gezegd dat VVV echt niks kan qua selectie of behoud spelers. Dat is afhankelijk van wat de regio zelf investeert!

  2. Ievel Knievel

   Dit zit/ zat er allemaal aan te komen.

   De vorige periode van VVV is definitiief over. De boel moet weer helemaal van de grond opnieuw opgebouwd worden. Dat is precies wat ze aan het doen zijn. Slopen en opbouwen. Zaaien en later oogsten. Het is niet gezegd dat we de komende jaren play offs gaan spelen, dus laten we maar proberen dit jaar voor die play off plek te gaan, misschien de laatste kans. Wie weet wat er dan kan gebeuren? Daarom is het zo’n noodzaak die plek te halen. EN het is haalbaar dit seizoen!

   Qua nieuwe sponsorships> precies de reden waarom we een nieuwe RvC hebben (links met regio, regionale organisatie, bedrijvsleven en marketing) en waarom we een nieuwe AD hebben, die toevallig head of sponsorships van Philips was de afgelopen jaren en jarenlang DE marketingmanager van PSV is geweest en daar leiding heeft gegeven aan dat team/ die afdeling (noem het maar niks, precies degene die deuren moet gaan openen die tot nu toe dicht bleven).

   We moeten ook leren eens niet zo wantrouwend te zijn richting toekomst. Er is juist veel meer mogelijk dan in de dalende trend die we onder Bogers hadden ingezet en waar we onmogelijk nog uit zouden komen, alleen duurt het opbouwen van het nieuwe project misschien wel 5 jaar, of misschien wel 10 jaar of zelfs 15 jaar. Geduld is een schone zaak, maar VVV is er nog. Dat is al ween wonder op zichzelf.

   Wordt misschien eindelijk eens tijd om werk te maken van een band met Canon, als 1 van de grootste werkgevers in deze regio.

   Kan dus zijn dat VVV inderdaad de komende 3 jaar enorm terugmoet qua alles, zeker qua salarissen in de organisatie (vandaar het al dan niet vrijwillige vertrek van veel mensen die al jaren in de organisatie werkzaam waren> waarschijnlijk allemaal salarissen op eredivisieniveau).

   VVV moet het met veel minder gaan doen> wat overigens niet onmogelijk is. Je kan daadwerkelijk spaarzaam met je geld omgaan en toch binnen die marge van mogelijkheden topresultatenhalen (bijv. een periodekampioenschap of iets dergelijks).

   VVV moet opnieuw vanaf de grond af aan gaan opbouwen. De fundering was en is namelijk zo rot als maar zijn kan. Daar kan je niet op gaan bouwen. Bleumpkes oet puin goan weer greuje 😉

   Bedenk dat zonder de redding dit jaar was VVV geëindigd als Haarlem, Veendam of RBC Roosendaal. We zijn dus nu al bezig met de revalidatie.

   Misschien wordt het ook eens tijd om niet de hele tijd te blijven leunen op Hai Berden, zijn ex bedrijf en voornamelijk ZIJN netwerk (de aandeelhouders), maar dat we dat netwerk eindelijk eens veel meer gaan verruimen. Je wil niet afhankelijk zijn van soort van 1 suikeroom. En ik heb zeker respect voor wat Hai Berden de afgelopen decennia voor de club heeft heft gedaan, maar de club zal ook na zijn periode voortleven (hopelijk).

   Maar goed, supporters en losse bedrijven krijgen dus ook al een nieuwe rol in een nieuw spelersfonds. Dus we kunnen daadwerkelijk allemaal investeren in de toekomst van VVV. Dus het is niet gezegd dat VVV echt niks kan qua selectie of behoud spelers. Dat is afhankelijk van wat de regio zelf investeert!

  1. Ievel Knievel

   Er lopen echt nog wel meer geschikte trainers rond dan in de regio/ provincie; of dan de geëikte die namen die steevast genoemd worden.

   Daarnaast gaat het nu niet echt zo crescendo bij MVV dit seizoen.

   MVV leunde verleden seizoen zwaar op talenten als een R. van Bommel en voor het afgelopen seizoen op het advies van van Marwijk en Marc van Bommel (voordat die bij Antwerp terecht kwam).

 10. Bob Peeters lijkt me ook een prima optie. Helmond Sport was jarenlang een club die vooral als doel heeft om geen laatste te worden, maar doet nu keurig mee om de playoffs. In Venlo kregen we voetbal les.

  Bovendien heeft hij jarenlang met Marc van Hintum samen gespeeld bij Vitesse.

  1. Gerardus

   Waarom zou hij van Helmond naar VVV gaan? Bij Helmond heb (blijf het bijzonder vinden dat ik dit ga zeggen) je veel meer mogelijkheden dan VVV op dit moment. Daar zit een investeerder die er al twee seizoenen geld tegenaan gooit en hier heb je niets. Ik denk dat het weer een beginnende trainer wordt zoals Kruys. Ik zou het niet eens gek vinden als het uiteindelijk Pepijn Lijnders is, zodat die weer in de buurt kan wonen. Die zal het dan voor de uitdaging doen en niet meer voor het geld. In ieder geval zal het speculeren gaan worden.

 11. Ik denk dat Pepijn Lijnders en Kees van Wonderen beiden te hoog gegrepen zijn, die willen vast een eredivisieclub gaan trainen.
  Maurice Verberne lijkt mij wel wat, laat MVV aantrekkelijk, aanvallend voetbal spelen, ook met beperkte middelen…

  1. Ievel Knievel

   Aangezien Pepijn Lijnders op de short list van Ajax staat, weet je al dat hij het niet gaat worden. Ook al gaat hij niet naar Ajax, zijn marktwaarde is hierdoor flink toegenomen. Daarnaast was die al hoog, door assistent van het behoorlijk succesvolle Liverpool in het Klopp tijdperk.

   Voor een Bob Peeters (wel een interessante kandidaat) zijn de sportieve vooruitizchten belangrijk. Zijn die goed, wil iemand nog wel eens water bij de wijn doen qua salaris (zie Maurice Steijn in toendertijd bij VVV), maar dat hangt dus af van de sportieve mogelijkheden. Wat VVV betreft dus bijv. of de jeugdtalenten langer bij de club blijven, of dat je weer helemaal vanaf de grond moet gaan opbouwen (zonder middelen).

 12. Nr. 077

  Tijdens de uitwedstrijd bij Helmond van twee weken geleden viel het me op dat Jurgen Streppel samen met Marc van Hintum en Ruud Timmermans rond de 75e minuut al naar binnen ging. Dit zullen ze vast niet doen om als eerste een frikandelletje van de schaal te plukken na de wedstrijd…

 13. FC VVV03

  Ga er maar gewoon vanuit dat v Hintum TD blijft ( geen veld voor een nieuwe TD) en dat er voor de trainerspositie een zo goedkoop mogelijke word aangesteld. Ik zet mijn geld op Verberne.

Leave a Reply