VVV Praot: VVV-Venlo vs Almere City

Aankomende vrijdag gaat het eindelijk weer beginnen, de competitie start! De eerste tegenstander van VVV-Venlo is Almere City om 20.00 in De Koel.

Wat denken jullie dat de uitslag gaat worden? Wie moet er zeker spelen? Wat is jullie favoriete opstelling? Laat het ons weten in de comments!

61 Responses

 1. idderzienmeining

  Yes, eindelijk kunnen we weer gaan vooruitkijken naar een wedstrijd “om het echie”. De 1e competitiewedstrijd van het seizoen 2022-2023 en wat mogen we verwachten ?

  Om eerlijk te zijn heb ik geen idee in hoeverre dit VVV in staat is om voldoende wedstrijden te gaan winnen om straks mee te doen in de play-offs (tóch het hoogst haalbare op voorhand). Wat ik deze voorbereiding gezien heb heeft me daarvan nog niet overtuigd. Ik zie een selectie die op een aantal plaatsen voldoende kwaliteiten bezit maar ook een aantal plaatsen waar we duidelijk tekort komen.

  Persoonlijk vind ik dat VVV verdedigend kwetsbaar is, en dat ligt niet alléén aan de verdediging. Want ondanks dat we onder Kruijs met 4 middenvelders spelen ligt er bij balverlies VEEL TE VEEL ruimte op het middenveld. Gevolg is dat verdedigers keuzes moeten maken en hun eigen mannetjes “los moeten laten”en daardoor is er voor aanvallers vaak veel te halen … té veel !

  De club is bezig met versterkingen en die gaan er ook nog wel komen verwacht ik, maar vrijdag tegen Almere City moeten we het nog doen met de huidige groep. Mijn opstelling zou zijn:

  vd Gouw

  Ngobi – Ketting – Dirks – Janssen

  Klaasen
  Sedlacek – de Boer
  v. Rooijen

  Venema – Braken

  Warom Ngobi ? Omdat dit een echte rechtsback is en Sedlacek (volgens mij) meer een middenvelder. Daar startte hij bij zijn debuut ook erg sterk, dus daar zou ik hem nu ook posteren. Alleen vermoed ik dat hij gewoon op rechtsback zal starten gezien de opstellingen in alle oefenwedstrijden …

  Daarvan uitgaande is er denk ik een plekje op het middenveld voor Thijme Verheijden met Carl Johansson als alternatief ?

  Hoe dan ook: het gaat beginnen en ik ben erbij en hopelijk kunnen we starten met een overwinning. Alles valt of staat bij het kort houden van de linies, want als de ruimtes te groot worden dan is dit VVV tegen elke ploeg MEGA kwetsbaar. En wetende dat we zelf weinig scorende spelers hebben, is het houden van de nul erg belangrijk !

  Succes mannen en tot vrijdag in De Koel !

  1. goalkiller

   Gelijkspelletje. Ik verwacht een grijs seizoen waarin VVV geen enkele rol van betekenis speelt en een rechterrijtje deelnemer wordt. De successen moeten vooral vanuit de bureaus komen in de zin van zoeken naar bereidwillige kapitaalinjecties, dan hopen vanaf 2025 de weg omhoog.

  2. Frietei

   Ian Hussein Ngobi Is gewogen tijden de oefenwedstrijden en te licht bevonden. Rick Kruys heeft aangegeven bij Willem Janssen dat hij graag een rechtsback aan de selectie wilde toevoegen.

   Richard Sedlacek zal het seizoen beginnen als rechtsback, waar hij trouwens de meeste wedstrijden als profvoetballer tot nu toe gespeeld heeft. Grote kans dat hij weer vervangen gaat worden door Tristan Dekker, mits fit.

   Zoals eerder gezegd wordt de rechtsbackpositie niet ingevuld door een aankoop. De prioriteiten liggen nu ergens anders.

   Lukas Zima wordt de eerste doelman; aantoonbaar beter dan Ennio van der Gouw, die trouwens nóg zwakker is bij hoge ballen dan Delano van Crooy. Wat dat betreft had je Van Crooy gewoon voor de club moeten behouden.

 2. RuiverCity

  VVV komt vooral aanvallend heel veel te kort.
  Braken en Venema moeten zo veel sleuren dat ze voor het doel vaak te kort komen.
  Tevens zijn er een paar die echt te kort komen voor de KKD (Simon Janssen, Bastiaans, Roemer, Zima en nog andere jeugdspelers). Het is toch ook triest dat ze in de jeugd niet eens een rechtsback kunnen opleiden.

  v.d. Gouw
  Dirks-Ketting-Koglin-Janssen
  Sedlacek-van Rooijen-Klaassen-Johansson
  Braken-Venema

  Deze opstelling is gebaseerd op het huidige beschikbare materiaal.
  Dirks rechtsback is niet ideaal maar er staat dan wel een fysieke speler.
  Johansson omdat hij nog een individuele actie en dieptepass in huis heeft.

  De backs zullen het heel zwaar krijgen tegen de snelle vleugelaanvallers van Almere.

 3. Ievel Knievel

  We gaan het zien.

  Almere is een pittige tegenstander, maakt groei door als club. Geen idee waar zij nu staan en geen idee waar VVV nu staat. Het kan meevallen, het kan tegenvallen. De generale repetitie legde bloot dat VVV veel te veel energie verspeelt, dankzij haar hoog actieve en intensieve spel, waardoor de spelers in de tweede helft erg kwetsbaar zijn (energie op, geen adequate vervanging op de bank). Hetgeen we hebben mogen zien.

  Wat we wel weten is dat VVV 2 of 3 basisspelers tekort komt en over de breedte op de bank zullen we het maar niet hebben, want het is niet realistisch deze te versterken. We missen sowieso een linksback en een creatieve middenvelder en ook een back up voor de spits/ buitenspeler met een beslissende actie in huis. Ik dacht trouwens dat men in vergaande gesprekken met een nummer 10 was, volgens iemand hier op dit medium, “met hoge prioriteit”, maar deze persoon houdt zich nu ook al een week stil. Onder prioriteit versta ik: “tekent binnen 2 of 3 dagen”. Een speler of manager die binnen de week niet tekenen? Dan zou ik als club dus zeggen “haije en bedanky”. Graag of niet. Heb je meerdere ijzers in het vuur en speel je ze tegen elkaar uit? “Succes daarmee dan”.

  1. Frietei

   Dat was een speler die afgelopen jaar best wat wedstrijden op Eredivisie-niveau heeft gespeeld. Loopt nog. Kans is natuurlijk ook dat hij voor zijn kansen wil blijven gaan bij zijn huidige club.

 4. RuiverCity

  De tenues van VVV zijn bekend.
  In de VI jaargids staat een geel shirt met zwarte strepen en een ruit in het midden. Tevens is het uitshirt groen/lichtblauw.

  1. Ievel Knievel

   Had Peter toch weer gelijk. Haha. Wat een sukkels daar op de Berg, waarom delen ze die foto’s dan niet gewoon zelluf? Ze weten toch (mag ik hopen) dat die VI seizoensgids uitkomt vandaag?

   Amai.

   Kan Venlonaren even wat screenshots maken dan?

   Zijn ze trouwens een beetje fatsoenlijk Ruiver? EN wat moet ik me bij groen/ lichtblauw voorstellen?

   1. Helaas wel ja. En dat ligt aan niet aan VVV maar aan Masita, die eigenlijk half juli al de tenues zouden leveren.

    Als VVV geweten had dat die nog later zouden komen, hadden ze ongetwijfeld net als Ajax, Feyenoord en FC Eindhoven geen afbeelding aangeleverd maar slechts de tekst ‘wordt binnenkort gepresenteerd’.

    Maar goed, nu het hier toch al vermeld is wil ik wel zeggen dat ik dit absoluut het mooiste thuisshirt van de laatste 25 jaar vind, op basis van de afbeelding.

    Kleur van het uitshirt is heel lastig in te schatten op de foto, maar is groen. Hopen dat die kleur genoeg afwijkt van het groen van ADO, anders moet er straks nog een derde shirt komen ook. Maar ik heb zo’n vermoeden dat dat niet nodig is.

 5. RuiverCity

  Het uitshirt lijkt op de foto meer groen dan lichtblauw maar dat kan vertekenen.
  Het thuisshirt lijkt met zijn zwarte verticale strepen een beetje op het Transnova shirt. Alleen de ruit op de voorkant, waar Seacon in staat, breekt deze lijnen.
  Thuisshirt vind ik mooi, maar het uitshirt vind ik een standaardshirt.

 6. Leonardus

  Afgelopen weekend zowel VVV als Almere aan het werk gezien. Afgaand op die wedstrijden is Almere veel verder dan VVV. Ik verwacht dan ook een 1-3 nederlaag.

  Opstelling zal dezelfde worden als tegen Zitterd met 1 wijziging. In plaats van Mitchel van Rooijen zal Roemer op 10 spelen. Kan zijn dat van Rooijen toch speelt dan in en op de plaats van de Boer.

  1. Sevn98

   Voorbereiding zegt niks. Vaak zie je teams die een shit voorbereiding hebben en het daarna uitstekend doen. Anders om idem… Laten we hopen dat we rijkelijk beloont worden. Er zijn te weinig nieuwe spelers bijgekomen, dat ben ik met je eens.

   Echter, kan het zo zijn dat ze zich anders ontwikkelen in deze opstelling(en) en zich daar beter voelen en dus ook beter spelen.

   We shall see

  1. Ievel Knievel

   Mee eens! Maar toch de markt blijven onderzoeken mbt een andere shirtleverancier, zonder de jaarlijkse leveringsproblemen. Degene die het ontwerp heeft gedaan> dikke pluim, zowel uit als thuis.

   1. Combinatie van het Agrisysems shirt van 1992-1993 en het Transnova shirt van 1993-1995. Prima gedaan, twee van de mooiste VVV shirts combineren en daar een modern shirt van te maken.

    Uitshirt is even wennen, maar helemaal in lijn met de mode om uitshirts hele aparte kleuren te geven. Maar aangezien mijn favoriete gitarist Dany Lademacher altijd op zo’n zelfde kleur gitaar speelt ben ik tevreden mee 🙂 Veel mooier en spannender dan dat saaie wit van vorig seizoen in ieder geval.

   2. Geertje

    Niet alleen VVV heeft problemen met de levering.

    https://economisch.nl/2022/07/verkoop-voetbaltenue-vertraagd-door-problemen-met-toeleveringsketen-bij-clubs/

    “Minder dan de helft van de Engelse voetbal- en Premier League-clubs heeft zowel hun nieuwe thuis- als uittenues beschikbaar om vóór het seizoen te kopen, omdat fabrikanten worstelen met problemen met de toeleveringsketen.”

    Als het die clubs al niet lukt, waarom zouden VVV en Masita dan wel de leveringen op orde kunnen krijgen?

    Zoals ik al eerder ooit aangegeven heb, zal VVV niet snel afscheid nemen van Masita. Het budget wat Masita VVV ter beschikking stelt, kan VVV nergens anders krijgen. Voor de duidelijkheid; reken maar met 2,5 a 3 keer het budget wat een Helmond Sport en Top Oss hadden.
    Leuk dat MVV overstapt op Nike, maar daar lig je als nikszeggend clubje -met je budget van niks- ook gewoon onderaan de stapel.

    Ik kan me totaal niet druk maken of de shirts nu een weekje later komen. Maak me meer druk over het feit dat je het seizoen begint zonder rechtsback, nummer 10 en fatsoenlijke buitenspeler.

   3. @Geertje: met het verschil dat Masita al 12 seizoenen lang problemen met de levering heeft.

    Die levering is overigens nog lang niet het ergste. Dat Masita op eigen houtje heel belangrijke kenmerken van de door VVV bestelde shirts verandert zou al genoeg reden moeten zijn om definitief afscheid te nemen na dit seizoen.

   4. @geertje: ik zie hier af en toe de keuze voor Masita gerechtvaardigd worden omdat die zo goedkoop zijn.

    Waar twee jaar geleden de shirts nog 59,95 waren, was dat vorig seizoen 64,95. En voor komend seizoen is dat 69,95.

    Om maar eens een vergelijking te maken: het Nike shirt van MVV of een Meyba shirt van FC Twente kost precies even veel. En shirts bij clubs als Willem II, PEC en Roda JC (Robey, Craft en Legea) zijn zelfs tot 10 Euro goedkoper.

   5. Ievel Knievel

    @ Peter

    Uiteindelijk maakt de leverancier van de shirtjes misschien ook wel niet zoveel uit, want de ontwerper van het thuis en uit-shirt werkt gewoon voor VVV zelf ;). Dat kan diegene dus ook in de toekomst blijven doen.

    Persoonlijk vind ik het wel jammer dat de zwarte bies boven aan de sok/ kous is verdwenen. Dat, of geheel zwarte sokken met een gele bies, maakt het geheel namelijk gewoon stijlvoller en meer af. Straal je weer net iets meer uit als club zijnde en dat werkt in je voordeel.

    Je kan leveringsproblemen gewoon voorkomen door ver voor het nieuwe seizoen start je ontwerp in orde te hebben en de order te plaatsen. Als je dit ver voor andere clubs doet, zijn de problemen minder groot. Gewoon over een paar maanden al je ontwerp voor 2023/ 2024 in orde hebben en bestellen (wel eerst even een contract sluiten met een partij).

   6. Dat gaat helaas niet lukken, want degene die voor dit seizoen de shirts ontworpen heeft werkt inmiddels niet meer bij VVV.

    Als je echt heel goed op de details let zal het je misschien opvallen dat Masita de shirts niet in de door VVV bestelde kleur geel heeft geleverd, maar net een andere geeltint.

    En dat ze het Personato logo veel te klein op de linkermouw gedrukt hebben. En dat zijn dingetjes die met dik vier maanden levertijd niet zomaar eventjes te herstellen zijn.

   7. Ievel Knievel

    @ Peter

    Kan je gewoon als ZZP’er blijven inhuren toch 😉 Bij mijn weten werkt Ryan Crompvoets gewoon nog bij VVV trouwens. Volgens de website en hijzelf op linkedin in ieder geval wel. Schijnt dat shirtjes ontwerpen een hobby is/ was van diegene 😉

    En dat Masita foutjes maakt……tja. Wat moeten we daarvan zeggen?

    Hoop dat VVV in de toekomst een goede leverancier vindt, die ook nog een beetje aan het milieu denkt (gerecyclede materialen) en beetje over eventuele kinderarbeid nadenkt.

 7. LJ

  Het begint weer, gelukkig. Voorbereiding is leuk maar niet meer dan dat. Dit seizoen moet het beter in een op papier sterkere competitie.

  Laten we eens kijken naar de resultaten van vorig seizoen.

  Tegen de promovendi behaalde VVV zeggen en schrijven 2 punten uit 6 wedstrijden.
  Tegen de jong teams 3 punten uit 8 wedstrijden.
  Dan de overige teams die play-offs haalden (Ehoven, ADO, Roda, NAC en de Graafschap) 9 punten uit 10 wedstrijden.

  Dat zijn dus slechts 14 punten uit 24 wedstrijden en dat moet, kan en wordt zeker beter dit jaar.

 8. Ievel Knievel

  Ik ga toch weer greken en noälen (maar nu maar een heel klein beetje, want wordt ook moe van mijn gegreek), maar waarom worden die oproepjes dat men nog dringend op zoek is naar vrijwilligers pas 2 dagen voor de start van het nieuwe seizoen geplaatst en niet al 3 maanden geleden? Gewoon een vraagje hoor. Niks meer en niks minder. 😉

   1. Ievel Knievel

    En dat geloof je zelf? Overal in Nederland zijn personeelstekorten en overal vrijwilligerstekorten en die zijn al maanden of langer geleden ontstaan (weet ik vanuit mijn eigen werk). Dat zal bij VVV niet anders zijn.

    Ik denk eerder doordat VVV zijn voorbereidingen op het nieuwe seizoen voor een groot deel pas doet nadat het seizoen al zo ongeveer afgelopen is (te laat) en dan ook nog in mei/ juni (en zelfs juli) een vakantieperiode inlast op kantoor waardoor zaken ook nog een poosje stil blijven liggen.

    Denk dat die verklaring stukken aannemelijker is al zullen er vast vrijwilligers gestopt zijn in de zomer. Ook gewoon een kwestie van eisen bij vrijwilligers of ze al in maart/ april kenbaar willen maken of ze nog een seizoen vrijwilliger willen zijn ja of nee. Je mag bij vrijwilligers ook best streng zijn, want je hebt wel gewoon een organisatie te runnen. Het is niet vrijblijvend.

   2. Godfried

    Je stelt dus een vraag (niks meer, niks minder), maar een antwoord wil je niet horen, want je hebt je eigen conclusie al getrokken?

   3. Ievel Knievel

    @ Godfriedje

    Nee, geen conclusie. Ik doe een aanname. Op basis van eerdere ervaringen. Moet ook wel, want VVV geeft geen eerlijke antwoorden op dit soort vragen (ook niet op deze vraag) (ervaring) en ziet het belang er ook niet van in. Want dan ben je een zeur die over details valt. Echter draait het in de topsport om details. Die maken nu net het verschil. Al helemaal als je weinig geld hebt.

   4. Grad

    @Godfried Inderdaad zo is het, daarom ben ik ook gestopt om op zijn zeer uitgebreide uiteenzettingen, aannames en conclusies te reageren.
    Er wordt hoofdzakelijk, direct of indirect steeds alleen maar op de persoon (Bogers) gespeeld, voor wat er in zijn visie allemaal fout gaat/is gegaan bij VVV.
    Hij schrijft zichzelf steeds naar zijn eigen gelijk en bovendien is het achteraf gemakkelijk ‘een koe in de kont kijken’ . Dit leidt ot discussies waar geen einde aankomt en daar waar zijn ongelijk is aangetoond, of iets niet in zijn straatje past reageert hij (wijselijk) niet op.

   5. Ievel Knievel

    @ Grad

    Hahahahaaaaaaaaa.

    Niet reageren……en dan steeds reageren (direct/ indirect).

   6. Ievel Knievel

    En dan inhoudelijk:

    En kap eens met je achterlijke “de koe achteraf in de kont kijken”. Dat is een lekkere makkelijke dooddoener. Inderdaad. Dan hoef je vooraf je nooit ergens zorgen over te maken en ben je ook nooit verantwoordelijk achteraf, lekker makkelijk. Lijkt veel op het “Venlonaren, beloven je alles aan de tapkraam” (ook nog vaak achteraf).

    Ik heb het niet over 1 persoon, maar over hoe een organisatie werkt. Iedereen doet net alsof VVV de Venlose Boys is. Het is gewoon een topsportclub, althans hoort het te zijn, met een miljoenenbegroting. De AD is uiteraard wel verantwoordelijk voor hoe een organisatie functioneert en welke poppetjes er in de organisatie werkzaam zijn.

    Ik heb me al voorgenomen dat ik niet op Rick Kruys of Willem Janssen ga zeiken dit seizoen. Helemaal in overeenstemming met Hakim vind ik dat je die nu eens minstens 2 seizoenen de tijd moet geven (ook als het slecht gaat), net als dat je Jos 2,5 seizoen de tijd had moeten geven, minstens, alvorens te evalueren, in plaats van weer met het zoveelste beleidsplan te komen (wat Jos nagenoeg buitenspel zette).

    Hou nu eens vast aan een koers. Het jammere is dat ik nu al weet dat de zogenaamde positivo’s hier op Venlonaren of sociale media, die nu net als de Fanclubvoorzitter zich zo ergeren aan kritiek en dat zogenaamd niet lezen (is iets heel anders dan zeuren), de eersten zijn die na een paar verliesbeurten de eigen spelers door het slijk halen en juist in die reacties zwaar overdreven onrealistisch negatief zijn (zoals dit al jaren gebeurd). Mij niet gezien. Het lijken wel van die achterlijk schreeuwende voetbalvaders langs de zijlijn. Vol van negativiteit juist. Mij niet gezien. In het stadion en langs de lijn steun ik de club.

    En zoals gezegd. VVV doet niets met supporters-input en beantwoord moeilijke vragen niet (wat ik al aangeef). Niet direct, niet via journalisten. Kritiek ziet men als gezeur. Net als bepaalde lieden dit als mantra steeds maar weer aan het herhalen zijn, hier en op sociale media. Je gaat bijna denken dat ze door VVV gezonden zijn. Haha.

    Ga open het seizoen in, heb weinig verwachtingen. Zoals Hakim zegt, ga uit van een 10e-14e plek. Dat is realistisch. In de basis staat er best een aardig team. Je komt 2 a 3 spelers tekort in de basis om mee te doen voor de subtop Maar aangezien je 8 of 9 kwalitatief goede jongens hebt kan je verrassen. Zit het echter tegen en krijg je blessures (zoals vorig jaar), dan weet je ook dat je geen adequate vervanging hebt. Play off zou mooi zijn, maar het is bijna onmogelijk om dit als doelstelling te hebben voor aankomend seizoen (en behoorlijk onrealistisch, hoop niet dat VVV zich te veel deze druk oplegt).

    Dus gewoon vrij voetballen, kijken waar het schip strand. Maar ook niet teleurgesteld zijn. Je kan 10-14 worden, maar ook 16 t/m 19 en met geluk 8e of 9e worden of een periodetitel winnen. Meer verwachten is wensdenken en leidt alleen maar tot teleurstelling.

 9. Grad

  VVV kan je misschien een antwoord geven op deze vraag en dat kan tegenwoordig heel eenvoudig op hun site, want daar kun je rechtstreeks een vraag stellen aan hun stellen/chatten!

 10. Koelie

  Groot artikel vandaag in BD met een voorbeschouwing van aankomend seizoen in de KKD. Volgens de journalisten heeft VVV het 7e spelersbudget gelijk aan dat van Roda en De Graafschap. Als dat klopt dan mogen we nog wel wat verwachten qua aankopen als je onze selectie vergelijkt met deze clubs.
  Ook zien de schrijvers weinig perspectief voor onze club dit seizoen.
  Een tiende plek schat ik nu als hoogst haalbare in. Hopelijk overleven we de eerste vijf wedstrijden, zodat de achterstand op het linkerrijtje niet te groot wordt.

  Artikel:
  https://www.bd.nl/nederlands-voetbal/gesmijt-met-tonnen-en-grote-namen-dit-kan-je-verwachten-in-loodzware-keuken-kampioen-divisie~aa50315f/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&cb=89445000341227a06f55d270bf08a3c0&auth_rd=1

 11. Artikel net gelezen, het geschatte spelersbudget is echt natte-vingerwerk van deze journalisten, hier en daar wordt de trainersstaf erbij opgeteld, het zegt mij helemaal niks. Ik denk toch echt dat we dit jaar qua spelersbudget bovenaan in het rechterrijtje staan, dus daar kunnen we weinig van verwachten verder.
  Ik denk dat er nog wel iets bij gaat komen voor het einde van de transferperiode, maar het moet allemaal niks kosten…
  Aan Rick Kruys de schone taak om van deze selectie iets te maken, dat wordt een flinke opgave…
  Vraagtekens bij beide backs en buitenspelers, geen nummer 10.
  We moeten het doen met wat we hebben, laten we hopen dat het wat gaat worden…
  Ik denk dat we na de eerste thuiswedstrijd tegen Almere al een eerste indruk hebben…

 12. kuebke

  De ambities van VVV liegen er niet om. De club wil dit jaar de play-offs halen. Een mooi streven, maar de vraag is hoe realistisch dat is. De concurrentie is moordend terwijl het elftal amper versterkt is ten opzichte van vorig seizoen.
  Jack Martens en Qasim Hakim
  Vandaag om 19:00
  Het jaar na de degradatie zal in Venlo niet de boeken in gaan als het meest zaligmakende. Sportief hield het niet over en ook op organisatorisch vlak heerste het hele seizoen onrust. Toen als gevolg daarvan ook nog trainer Jos Luhukay het hazenpad koos, vonden de fans het helemaal welletjes geweest.

  Onvrede
  Terwijl de Venlose supporters openlijk hun onvrede uitten over het reilen en zeilen binnen de club met spandoeken bij de Koel, was de inmiddels aangestelde technisch directeur Willem Janssen binnen de muren van diezelfde Koel naarstig zoekende naar een nieuwe trainer. Hij kwam uit bij Rick Kruys, een oude bekende van FC Utrecht. Kruys had weinig bedenktijd nodig, zei ja en werd op 16 juni gepresenteerd. De 37-jarige Utrechter loopt over van ambitie en gaf al aan op een plek bij de eerste acht te mikken.

  Waar VVV vorig seizoen weigerde uit te spreken dat het wilde meedingen om een plek in de play-offs, is dat in aanloop naar het nieuwe seizoen dus al wel gebeurd. Meermaals zelf. Dat een club als VVV de ambitie heeft om in de top acht te eindigen is natuurlijk niet zo gek gezien het verleden in de eredivisie. Maar waar men in Venlo vorig jaar het woord ‘play-offs’ niet in de mond durfde te nemen, is het opmerkelijk dat het nu wel gebeurt.

  Sven Braken is de nieuwe aanvoerder bij VVV.
  Sven Braken is de nieuwe aanvoerder bij VVV. — © Laurens Eggen

  Nog nooit was de concurrentie in de eerste divisie zo hevig als dit jaar. Daar komt bij dat de selectie van VVV amper is versterkt. En in de breedte houdt het al helemaal niet over. Net als zijn voorganger heeft Kruys de beschikking over een selectie die qua basis nog niet eens zo slecht oogt. Daarachter is het schrapen. De bank is zowel kwalitatief als kwantitatief erg mager. Niet voor niets trok de oefenmeester in de voorbereiding een heel blik jeugdspelers open, in de hoop dat een aantal buitenkansjes wist aan te haken bij het niveau van het eerste. Het is nog te vroeg om te oordelen of het grote hagelschieten van Kruys succes had.

  Zijspoor
  Qua aanvallende opties zit het wel snor. Kruys kiest er voor om zijn ploeg in een 4-4-2 formatie te laten spelen. Op papier heeft VVV met de snelheid van Nick Venema en het neusje voor de goal van Sven Braken een levensgevaarlijk spitsenduo. De Maastrichtenaar liet zich nadrukkelijk gelden in de voorbereiding en werd door Kruys zelfs gebombardeerd tot nieuwe aanvoerder. Het kan verkeren. Vorig jaar raakte Braken onder Luhukay nog op een zijspoor. Kruys ziet in hem echter een uitstekende spits en meer nog een leider die de wederom jonge Venlose ploeg dit jaar bij de hand moet nemen. Voor Kruys is het te hopen dat zijn spelers fit blijven. Krijgt hij net als Luhukay te maken met veel blessureleed, dan kan het opnieuw wel eens een heel vervelend seizoen gaan worden voor de fans van VVV.

  Bron: D.D.L

  1. Klopt precies wat ze schrijven. Er staat best een redelijk elftal, maar de bank bestaat grotendeels uit spelers die bij Wittenhorst, Venlosche Boys of SV Venray echt niet zouden opvallen.

   Hopen dat de nieuwe stadionspeaker de term ‘ de versterkingen op de bank’ niet meer gebruikt bij het voorlezen van de opstellingen, want van elke wissel wordt het team alleen maar minder momenteel.

   . van Helmond Sport en NAC onder 21 red je het niet om die play offs te halen.

 13. FC VVV03

  Voor zover het wat waard is, bij de rugnummers van het nieuwe seizoen zijn ook genoeg mutaties aangebracht. Aan het rugnummer te zien denk ik dat van der Gouw de nieuwe doelMan is.

   1. Bovendien speelde Niki Maenpaa was hier een jaar of vier eerste keeper met rugnummer 12. Het rugnummer 1 was toen voor Niclas Heimann, Danny Wintjes en Alex Tabakis.

 14. robbaan

  Het gaat gelukkig van start, al het gespeculeer, het gediscussieer , wat als en waarom, etc etc. maakt plaats voor de realiteit, de echte feiten en hoe VVV er daadwerkelijk voorstaat en er al dan niet iets van “bakt”.
  Hopelijk krijgen we dit seizoen, genoeg stof tot verdere discussies en kunnen we achteraf zeggen, wie had dacht gedacht, verwacht! Gelijk tegen Almere een spetterende wedstrijd in een kolkende Koel. Forza Venlo!! Of op zièn Venloos” draan wie Verkes Wullum” !!

   1. robbaan

    Gezien de beschikbare kaarten op de website, kon het weleens gezellig druk worden, onder ideale weersomstandigheden!

  1. Ievel Knievel

   Meer dan 5,500 kaartjes verkocht ongeveer Best netjes. Ruim 1000 kaartjes boven het gemiddelde aantal bezoekers van VVV in de eerste divisie. En zeker voor vakantiebegrippen goede zaken gedaan.

 15. Ievel Knievel

  Ga open het seizoen in, heb weinig verwachtingen. Zoals Hakim zegt, ga uit van een 10e-14e plek. Dat is realistisch. In de basis staat er best een aardig team. Je komt 2 a 3 spelers tekort in de basis om mee te doen voor de subtop Maar aangezien je 8 of 9 kwalitatief goede jongens hebt kan je verrassen. Zit het echter tegen en krijg je blessures (zoals vorig jaar), dan weet je ook dat je geen adequate vervanging hebt. Play Offs zou mooi zijn, maar het is bijna onmogelijk om dit als doelstelling te hebben voor aankomend seizoen (en behoorlijk onrealistisch, hoop niet dat VVV zich te veel deze druk oplegt).

  Dus gewoon vrij voetballen, kijken waar het schip strand. Maar ook niet teleurgesteld zijn. Je kan 10-14 worden, maar ook 16 t/m 19 en met geluk 8e of 9e worden of een periodetitel winnen. Meer verwachten is wensdenken en leidt alleen maar tot teleurstelling.

  1. robbaan

   Prima inschatting, ik ga ook met een realistische kijk op de zaak , dit seizoen als supporter in.
   Valt het mee is dat mooi meegenomen, valt het tegen dat is het niet anders. Hopelijk slaagt de opgefriste groep erin ons thuis te vermaken met leuke, spannende wedstrijden, waar we als fans van kunnen genieten. Laat morgenavond maar de start zijn van iets moois!

 16. FC VVV03

  VVV heeft het lastig met het aantrekken van nieuwe jongens. Zoals bekend zijn ze op zoek naar een of twee backs, een nr 10 en een aanvaller. VVV had belangstelling voor Jesse Bosch( FC Twente) , maar die is naar Willem 2 gegaan. Ben benieuwd wat ze nog gaan aantrekken.

 17. kuebke

  Captain Sven Braken: ‘Ik denk dat VVV kan gaan verrassen’
  Sven Braken in actie tijdens de voorbereiding
  Sven Braken in actie tijdens de voorbereiding — © Pro Shots

  Venlo – Basisspeler en aanvoerder. VVV-aanvaller Sven Braken (29) heeft na een moeilijk jaar,waarin hij wel clubtopscorer werd met elf doelpunten, veel vertrouwen in het nieuwe seizoen. „Mijn beste periode moet nog komen.”
  Qasim Hakim
  Vandaag om 19:43
  Sven Braken staat vrijdagavond voor zijn eerste officiële wedstrijd als aanvoerder van VVV. „Ik heb de band wel eens eerder om gehad bij NEC, maar ik ben nooit de eerste aanvoerder geweest bij één van mijn vorige clubs. Het is een eer dat ik aanvoerder van VVV mag zijn. Ik ben er erg trots op.’’ Braken begint formeel aan zijn carrière als captain tegen de club waar hij tussen 2015 en 2017 speelde: Almere City. „Dat was een ongelukkige periode met veel blessureleed. In de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 werd ik vervolgens verkocht aan NEC. Daar waren de fans toen niet blij mee.’’ In Venlo is de aanhang wel blij Braken en de Maastrichtenaar ook met de supporters uit Venlo.

  Lastig jaar
  Braken kende een lastig eerste jaar onder Jos Luhukay. Hij eindigde het jaar wel als clubtopscorer, met elf doelpunten maar was geen basisspeler onder de voorganger van Rick Kruys. Tijdens de winterstop van de afgelopen jaargang was er weer interesse van Almere en had hij terug kunnen keren naar de Flevopolder. Braken hield de boot af, ondanks dat hij in Venlo dus geen basisplaats had. „Ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was in Venlo. En dat heb ik nog steeds. Mijn beste periode moet nog komen. Ik denk ook dat wij kunnen gaan verrassen.’’ Het geduld van Braken is beloond met een basisplaats en de band om zijn arm. Kruys heeft veel vertrouwen in de aanvaller. Braken gaat met Nick Venema in het 1-4-4-2 systeem van Kruys het aanvalskoppel vormen.

  „Ik heb in Italië bij Livorno in dit systeem gespeeld. Ik weet dus wat er van mij gevraagd wordt. Nick (Venema red.) vindt het ook prettig om met zijn tweeën voorin te spelen. Jammer dat we dit vorig jaar niet hebben geprobeerd, maar iedere trainer maakt zijn eigen keuze’’, zegt Braken. Hij denkt ook wel te weten wat er van hem verwacht wordt als aanvoerder. „Ik ben er als routinier vooral om de jonge spelers bij de hand te nemen. Zeker op de momenten als het minder gaat. In goede tijden loopt alles vanzelf.”

  Advies
  Heeft hij wel nog advies ingewonnen bij zijn voormalige ploeggenoot en aankomend tegenstander, Danny Post? Braken lacht: „Nee, Danny is natuurlijk jarenlang aanvoerder geweest van VVV, maar iedereen doet het op zijn eigen manier. Vrijdag staan ze dus tegenover elkaar, Braken en Post. Lukas Zima, de doelman die lange tijd mocht vertrekken uit Venlo, begint tegen Almere onder de lat. De Utrechtse coach beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Tristan Dekker ontbreekt nog. De rechtsback traint wel alweer mee met de selectie.

  Bron: D.D.L

 18. Zima in de goal.. die zag er tegen Fortuna niet altijd even betrouwbaar uit. Wellicht mag Zima keepen in de hoop dat zich nog voor het einde van de transferperiode nog een club voor hem meldt?

  Ik kan me namelijk niet voorstellen dat Van der Gouw naar Venlo gekomen is om het hele seizoen op de bank te gaan zitten.

 19. RuiverCity

  Ik begrijp de keuze voor Zima ook niet of het moet een financiële zijn met de hoop op een transfer. Van der Gouw is toch niet gehaald als tweede keeper! Met dank aan de verantwoordelijken dat we nu met zo’n dure keeper zitten waarvan er 13 in een dozijn bestaan.
  Ik hoop dat ik er naast zit, maar ik heb persoonlijk weinig vertrouwen in het komende seizoen. Zullen misschien een paar uitschieters bij zitten, maar door blessures en schorsingen kom je al snel in de problemen. Aanvallend is het ver onder de maat en spelers (o.a. Sedlacek) staan op verkeerde posities.

 20. FC VVV03

  Ik had wel verwacht dat Ngobi rechtsback zou staan aangezien hij daar vertrouwd is. Sedlacek speelde erg zwak tegen die Grieken vond ik. Zegt misschien genoeg over de kwaliteiten van de jeugd dat men hiervoor niet kiest. Hopelijk gaan we geen blessures krijgen, althans niet te veel.

 21. chretien

  Eerste wedstrijd en meteen ook de eerste overwinning en het wordt 3-1. Wie de goals maakt? Dat doet er niet toe. Zou graag zien dat we geen tegendoelpunt krijgen… FORZA VVV!

Leave a Reply