VVV Proat: Cambuur – VVV

Terwijl de stad morgenmiddag vol staat met het nodige volk, speelt VVV aan de andere kant van het land de belangrijke uitwedstrijd tegen Cambuur. Bij winst wordt er weer een stapje gezet richting de play offs, bij verlies kunnen we zomaar weer 10e staan. Het staat dan ook allemaal zeer dicht bij elkaar. Morgen missen we sowieso Sedlacek, wie dat gaat invullen is onbekend. Waarschijnlijk zal het Klaassen worden.

Wat denken jullie dat het gaat worden morgen?

11 Responses

  1. supportertje

   Niet met je eens Beek, net als vorige week ook aan het einde de mouwen opgestroopt en gevochten. Alleen de eerste 25 minuten speelden ze te lauw, daarna kwam de vechtlust en meer voetbal.

 1. Ievel Knievel

  Wel knap. Toch resultgaat halen en doorgaan tot de laatste snik.

  Je handhaaft je nog steeds tussen ploegen die groter zijn, sterker zijn en meer potentie hebben (/ geld hebben). Besef je ook dat dit voor Cambuur verliespunten zijn. Die zijn namelijk echt wel op dreef sinds Henk de Jong daar terug is, zie het recente bekersucces.

  Je staat tussen Groningen, NAC en Cammbuur (zelfs tijdelijk boven die laatste 2) en vóór Emmen. Groningen en NAC zijn eigenlijk eredivisieclubs. Cambuur en Emmen hebben al jarenlang veel meer potentie. De achterstand op plek nummer 5 en verrassing van dit seizoen Dordrecht is slechts 3 punten en wat doelpunten. En dat met nog maar 13 wedstrijden te gaan. Op 2/3 van het seizoen. Je bent er nog niet, maar de huidige stand en prestaties geven wel degelijk een indicatie.

  We weten ook dat tussen de nummer 7/ 8 van de eredivisie en de top van de KKD nauwelijks niveauverschil zit (gelet op de eredivisie ploegen met KKD begrotingen en KKD spelersmateriaal, die in de subtop/ middenmoot van de eredivisie meedraaien) en je weet dat VVV het dit seizoen goed doet. In ieder geval wordt minstens alles uit de selectie gehaald dat er in zit. Mijn idee is dat er zelfs over gepresteerd wordt. Is Kruys de beste tacticus? Nee. Is zijn kalmte en rust belangrijk? Ja. Weet hij spelers te motiveren? Ja. Wordt er nog gemuit in de selectie (wat meerdere seizoenen lang een probleem was)? Nee. Wordt er afgerekend met dwarsliggers? Ja.

  We waren zo goed als dood en op een haar na niet alleen technisch failliet, maar echt failliet. Sommige schuldeisers wilden namelijk niet akkoord gaan met de regelingen met VVV. De rechter moest beslissen. Het had zomaar vorige week over en uit kunnen zijn. Knap dat dit buiten de selectie blijft. We zagen bij Fortuna jarenlang dat het wel een wee binnen de club ernstige consequenties op de prestaties had. Bij Volendam zie je dat dit seizoen ook gebeuren.

  VVV speelt dit seizoen beter en aantrekkelijker dan vorig seizoen. Ja, we wisten de play offs te halen en daarin ver/ verder te komen. Was het spel ook maar iets om aan te gluren? Nee, het spel was dramatisch en niet om aan te zien. Daar zit dus duidelijk progressie in.

 2. Oelie op zuid

  Een punt uit bij Cambuur is gewoon bonus. Het team heeft er gewoon hard voor gewerkt. Tja , de opstelling van bepaalde spelers Sedlacek en Klaassen??. Door onze trainer.???
  Waarom ???. Wie het weet mag het zeggen. Ik ben blij met Thijme Verheije. Die jonge heeft veel potentie. Ook van Zutphen zie ik wel zitten.. Kosidis speelt beter als aanspeelpunt en speelt de ballen vaak goed door. Ik ga er vanuit dat hij na het seizoen vertrekt. Ook Doesburg is niet de oplossing als eerste spits. Dan zie ik liever Thijme Verheije in de punt van de aanval.

 3. Ik heb de wedstrijd vannacht teruggekeken en ik vond het een verdiend punt.
  Tot aan de 2-1 was het niks en leek het een grote nederlaag te gaan worden.
  Ketting had het heel moeilijk tegen Uldrikis en speelde niet zijn beste wedstrijd. Roel Janssen speelde daarentegen prima en het valt mij op dat hij een goeie inspeelpass heeft. Dat is echt een grote vooruitgang t.o.v. vorig seizoen met Koglin in het centrum. Alleen missen we daardoor lengte in het centrum bij voorzetten, zie ook de 3-2 van deze wedstrijd, waardoor de bal te lang blijft hangen in het strafschopgebied.
  Simon Janssen speelde aanvallend weer prima met een uitstekend schot bij de 2-1 van waaruit Berden kon scoren uit de rebound en een aantal goede voorzetten.
  Verdedigend dekte hij weer een keer zijn man niet, waardoor Cambuur een grote kans kreeg, en dat liet Roel Janssen hem weten ook…👍
  Van Crooij speelde een prima pot, voetbalde goed mee, had alleen bij de 3-2 misschien wat meer kunnen doen, maar het was erg druk voor de goal.
  Smans speelde weer lekker als dynamische middenvelder en kwam de 2e helft misschien wat beter tot zijn recht. Dat laatste gold ook voor Verheijen, die een mindere 1e helft speelde.
  Berden speelde heel wisselend. Had vaak een goede balaanname als hij in de diepte werd aangespeeld, maar het vervolg liet soms te wensen over waardoor hij onnodig balverlies leed. Maar was ook deze wedstrijd weer belangrijk met zijn doelpunt en assist.
  Kosidis tenslotte speelde een prima wedstrijd. Was behoorlijk balvast, speelde een prima rol in de aanval en scoorde weer eens.
  De mentale weerbaarheid van het team wil ik nogmaals roemen. Ondanks de snelle 2-0 achterstand lieten de spelers niet hun kopjes hangen maar bleven hun spel spelen.
  Ik vond het goed compact staan en met de snelheid in het elftal in de omschakeling krijg je dan gewoon kansen.
  Conditioneel is het ook helemaal op orde, en ik denk dat als de wedstrijd nog 10 minuten had geduurd we zelfs gewonnen hadden.
  Deze laatste punten zijn toch echt ook de verdienste van de trainer en de rest van de technische staf!

  1. supportertje

   De afstandsschoten van Simon hebben vaak veel gevaar in zich. Heeft al diverse malen de paal geraakt, en ook keepers hebben het vaak moeilijk hiermee. Komt vaak goed mee op, en heeft een steeds betere voorzet in huis.

 4. chretien

  Prima resultaat jongens, proficiat! Na de 2-2 dacht ik ook even dat het zo maar 2-4 zou kunnen worden. Nietdus, maar gelijkspel in Leeuwarden is gewoon puik! Vooraf had ik er voor getekend. Wat me ook opvalt dat naast Stans, er meerdere spelers zijn die er echt voor gaan. Mijn complimenten!
  Vastelaovend samen…
  FORZA VVV!

 5. pierre

  Prima wedstrijd van VVV!
  Maar dat men er finacieel zo slecht voorstaat, had ik niet gedacht.
  Men kan zelfs geen nieuw shirtje voor Robberechts kopen!
  Hij speelde in een shirt met de naam Allouch!
  Dit is gewoon amateuristisch !

 6. Eigenlijk gewoon een kwestie van in de fanshop een shirtje maat M of L uit het rek pakken en bedrukken.

  Maar goed, dat schijnt vrij lastig te zijn,. Want vorige week speelde Diego van Zutphen ook zonder naam op het shirt.

Leave a Reply