VVV Proat: Derby time teage Roda

Morgen staat de belangrijke wedstrijd tegen de Kerkratten op het programma. Roda doet het boven verwachting dit seizoen en speelt met vlagen goed voetbal. De club heeft nog steeds alles in eigen hand voor rechtstreekse promotie. Hopelijk kunnen wij daar morgen verandering in brengen. Met een volledig fitte selectie, behalve Timber, gaat Kruys morgen richting Kerkrade. Verder zullen daar geen Venlonaren aanwezig zijn, aangezien de burgemeester de veiligheid niet kan garanderen van de uitsupporters. Daar hebben de capuchonnetjes uit Kerkrade toch weer mooi voor gezorgd afgelopen jaar met hun vandalisme richting de Venlose bussen.

Wat denken jullie dat er morgen gaat gebeuren?

65 Responses

 1. chretien

  Wij waren de bovenliggende partij, we speelden beter dan Roda. Roda komt “gemakkelijk” aan z’n doelpunten.
  Maar ja, wie moet er bij ons de doelpunten scoren? Ik zeg Doesburg elke wedstrijd er in en die Griek op de bank.
  FORZA VVV!

 2. Oelie op zuid

  Kosidis geeft de assist op Berden. Krijgt zelf geen enkele assist van andere spelers en creëert een kans voor zichzelf met een schot op de paal. Is geen echte spits. Meer een meevoetballende speler. Heeft wel 8 maal gescoord. Smans en Verheijen spelen niet echt in dienst van hun spits. Lopen te veel met de bal, waardoor de aanval veel te langzaam gaat. Sierra gaat ook steeds meer lopen met de bal.

  1. chretien

   Er zijn niet veel spitsen die kunnen voetballen. De juiste positie kiezen en er voor zorgen dat de bal in het net terechtkomt, tussen de palen, dat zijn z’n belangrijkste taken. FORZA VVV!

 3. FC VVV03

  Ik ben geen fan van beide spitsen , maar ik vond Kosidis nog best aardig spelen. Dat mensen overal bij VVV roepen om Doesburg zegt mij genoeg in wat voor fase VVV zit. Oke hij werkt hard en prikt af en toe een gaoltje erin, maar verder is hij wel zeer beperkt hoor. Kosidis is aan de bal beter, en dat zegt misschien meer over Doesburg dan over Kosidis.👀

 4. Oelie op zuid

  Als VVV opertunistisch en aanvallend gaat voetballen, kunnen ze in principe van iedere ploeg in de kkd winnen. Nee tikkie breed en tikkie terug en postbode voetbal. Geen enkel aanvallend initiatief. Alleen als de nood aan de man is ( of als de wedstrijd voor 99% al verloren is , gooien ze alle schroom van zich af ) en daarom scoort vvv ook zoveel na de 80e minuut. Ik hoop dat Lammers voor meer opertunistisch voetbal is, want dit Ton Beton 2 voetbal heb ik nu lang genoeg gezien.

 5. Na een matig begin was VVV zeker niet de mindere, maar waren zij een stuk effectiever. Daarom staan zij waar ze nu staan en moeten wij knokken om ons nog te plaatsen voor de nacompetitie.
  Kosidis wisselde goeie acties met onbegrijpelijk balverlies af en vind ik ook dat hij over het algemeen te veel duels verliest.
  Doesburg is een echte pinchhitter en niet meer dan dat.
  Hopelijk komt er volgend seizoen een nieuwe spits die het verschil kan maken op KKD-niveau.
  Voorin is het team sowieso te weinig doortastend. Tot aan de zestien is het over het algemeen prima verzorgd voetbal, maar dan stokt het.
  Dus het wordt een pittige taak voor Van Hintum om aanvallers te vinden die echt iets toevoegen aan dit elftal met creativiteit en een doelpunt kunnen maken.

 6. RuiverCity

  Het tempo van VVV is dit seizoen véél en véél te traag. Elke tegenstander is al terug voordat VVV met de bal over de middenlijn is. Hierdoor maak je het jezelf moeilijk doordat er ruimtegebrek ontstaat. Een fatsoenlijke counter zie je nooit van VVV. Waar is de tijd van Vito van Crooij gebleven? Dat was een héél gevaarlijk wapen en wordt nu node gemist. Kosidis is echt een drama. Van de 10 duels verliest hij er 9. Een bal vasthouden, zodat middenveld kan aansluiten, is aan hem niet besteed.
  VVV heeft minstens behoefte aan een nieuwe keeper, een diepgaande middenvelder en drie aanvallers.
  Hopelijk kan Odriss zich doorontwikkelen, want hij is de enige die een dieptepass durft te geven. De rest is allemaal aannemen, achteruit kijken en dan maar weer breed of terug. Slaapverwekkend voetbal.
  Sierra komt ook véél te weinig in het strafschopgebied van de tegenstander.

  Tevens opvallend dat je in zo’n belangrijke derby pas gele kaarten pakt in de laatste 5 minuten! VVV voetbalt weer pas als het te laat is……

 7. Levi Smans gisteren bij L1: Ik moet de momenten kiezen wanneer ik rust pak om daarna in de laatste fase wel een doelpunt te kunnen maken.”

  En precies dat is vaak het probleem bij VVV: pas beginnen met voetballen als het te laat is.

  1. Als je goed luistert zegt hij dat niet…
   Hij zegt dat hij tijdens de wedstrijd momenten moet kiezen om rust te pakken, zodat hij, als een actie gaat maken aan het eind van die actie nog genoeg kracht heeft om een fatsoenlijk schot af te leveren tussen de palen, zodat hij meer doelpunten gaat maken. En daar ben ik het helemaal mee eens.
   Als hij dit verbetert is hij rijp voor de eredivisie, eerder niet, want dan komt hij op de bank terecht en kan hij beter bij ons blijven spelen om dat te vebeteren.
   Wat ik uit dit gesprek ook begrijp is dat we niet teveel moeten verwachten van de transfersom die hij gaat opleveren, omdat hij toendertijd een soort veredeld jeugdcontract heeft getekend.

   1. Dan citeert L1 hem verkeerd. Even kopiëren en plakken van de website van L1:

    Volgens oud-VVV-speler Maurice Graef moet Smans rustiger blijven voor de goal. Daar is de jonge speler het zelf mee eens. “Ik moet de momenten kiezen wanneer ik rust pak om daarna in de laatste fase wel een doelpunt te kunnen maken.”

   2. DeOtjes

    Hij bedoeld waarschijnlijk in de laatste fase van de aanval. NIet in de laatste fase van de wedstrijd

  1. @ Peterloeiki
   Ze citeren hem wel goed, maar vlgns mij bedoelt Levi dat hij tijdens de wedstrijd zijn rustmomenten moet pakken zodat hij in de laatste fase van zijn acties en dus niet per se in de laatste fase van de wedstrijd een doelpunt moet maken.
   Maurice Graef vindt hem te onrustig voor de goal, en daar ben ik het helemaal mee eens👍
   Als hij dat verbetert wordt het een topper als box to box middenvelder.

  1. Als assistent-trainer neem ik aan.
   Dat lijkt mij een uitstekende keuze. Hier verder ervaring opdoen en vervolgens hoofdtrainer worden als hij alle papieren heeft.
   En dan als kers op de taart op termijn zijn broer Bryan binnenhalen als hij zijn carriere hier wil afsluiten…

 8. Dat was mijn voorzichtige aanname, omdat jij het over incoming had. Maar ik twijfelde ook omdat ik wist dat er de keuze was gemaakt voor maar 1 assisent. Maar hoofd opleidingen zou ook kunnen natuurlijk…

  1. Frietei

   Nee, trainer van U21.

   Ik zie Jeroen Maas op X al afvragen of ik (nog) betrouwbaar ben. Zit nog altijd dicht op het vuur. Iets is pas definitief, als de krabbels gezet zijn. Komt natuurlijk nog wel eens voor, dat het voor dit punt spaak loopt…

   1. Rossie

    Even ter verdediging van genoemde twitteraar die ik gisteren nog sprak hierover: hij vindt je juist wél een betrouwbare bron. Maar dan ook meteen nu de vraag: komt Edwin Linssen nu wel of niet? Vanuit VVV is er nog niets over gecommuniceerd. Het gaat dus om trainerschap O-21? Wat ik nu veel hoor dat zijn broer Bryan dan dus niét komt, daar ben ik het niet mee eens. Waarom moeten ze samen bij het eerste elftal? In dit scenario zijn ze toch ook samen op de club, zien ze elkaar veel, etc? Dus dat probleem zie ik niet zo. En misschien is dit wel een ‘bewussie’: Edwin nu bij O-21, papieren halen en dan heb je daarna als contract Lammers klaar is de opvolger al in huis. En kan dán Bryan ook komen. En Vito. 😉

 9. Oelie op zuid

  Vito is in Venlo. Ik weet niet of het goed met hem gaat. Speelt in 16 wedstrijden ongeveer 40 minuten per wedstrijd. Nul doelpunten nul assist.🤔 Ik weet niet of hij al genoeg heeft verdient als voetballer in de zandbak. Ik zou zeggen : lever je contract in en kom masr weer bij ons ballen.

 10. RuiverCity

  Morgen is het alles of niets. Win je dan blijf je meedoen om plek 8. Verlies je is het einde seizoen.
  Ben benieuwd of dit team met het mes tussen de tanden kan spelen.
  Vanaf het begin laten zien dat ze de baas in eigen huis zijn. En ga eens voetballen in plaats van tikkie-breed/terug.

  De Koel moet morgen van ons zijn!

  1. Ievel Knievel

   Dit ben ik niet met je eens. Het is vandaag helemaal niet alles of niets. EIgenlijk komt dit VVV te kort tegen Groningen, die spelen om rechtstreekse promotie. Een verlies is wat je van te voren verwacht. Een gelijkspel zal al een toppprestatie zijn, maar uiteraard hoop ik met een volle koel en een extra drive op een verrassende winst. Je zag tegen Roda dat winst er ook in had kunnen zitten, mits anders gespeeld.

   Bij verlies is echter je kans op play offs nog helemaal niet verkeken, al zullen die 3 punten vandaag wel al lekker zijn in het zetten van stappen (of dat ene punt).

   Aangezien je in de resterende wedstrijden tegen 2 directe concurrenten voor de play off plekken speelt, Jong AZ en MVV en onze concurrenten regelmatig punten laten liggen (zie bijv. Emmen, Cambuur, NAC) ben je helemaal nog niet kansloos, ook niet bij een verlies vandaag.

   Betekent wel dat je van het rijtje Jong AZ, Den Bosch, Jong Ajax en MVV je er minstens 3 (liefst 4, of 3 winst 1 gelijk) moet winnen natuurlijk (hetgeen gewoon mogelijk moet zijn met onze selectie) en onze concurrenten punten moeten laten liggen.

   1. Ievel Knievel

    Nee, dat weet ik uiteraard, maar ze zijn wel belangrijk voor of plek 8, of ook plek 9 mee mag doen aan de play offs 😉 Dus Voor VVV zou het nu fijn zijn als Jong AZ 7e of 8e staat aan het einde van de rit, Moet VVV wel als 9e eindigen.

    Ik had het over winst tegen Jong AZ, maar dat kan afhankelijk van de overige uitslagen de komende weken zelfs ongunstig zijn. Alles hangt af van wat de concurrentie doet (die veel punten morsen dus, op MVV na, de laatste weken).

    Betekent dus wel dat wij helemaal niet alles hoeven te winnen de komende weken. We hebben het alleen niet helemaal in eigen hand.

 11. chretien

  Met het mes tussen de tanden…
  Baas in eigen huis….
  Voetballen in plaats van tikkie breed…

  Dit lees ik zo vaak…. De trainer en de spelers weten dit ook, toch?

  Ik doe er nog een: FORZA VVV!

   1. De thuiswedstrijden zijn nog niet eens het grootste probleem. Dat we al vijf maanden geen uitwedstrijd meer gewonnen hebben is nog erger.

   2. Ievel Knievel

    Mee eens Peter, laten we op een verrassing hopen vanmiddag, al lijkt verlies of een gelijkspel realistischer.

 12. marco5932

  Zelfs als vvv 9e word is kans op mislopen playoffs mogelijk , omdat de laatste periode veel clubs meestrijden die nu ook laag staan mocht je 9e worden dan is het dus ook nog de vraag wie pakt de laatste periode .

 13. De Realist

  Om te beginnen…het was een terechte nederlaag. De 1e helft deed VVV nog aardig mee, maar in de 2e helft was het alleen maar tegenhouden en zeer zeer matig. Hoewheel zwaar programma meer heeft zie ik ze geen nacompetitie meer halen. Laten we ook eerlijk zijn…wat heeft VVV op het moment daar te zoeken ?

 14. RuiverCity

  Doesburg wint weer zowat elk kopduel, maar ik moet wel toegeven dat Kosidis wat vaster aan de bal was dan de rest van het seizoen. Als je zelf niet scoort, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Wat was dat slecht verdedigd door Robberechts.

  Met dit programma ga je echt geen play-offs halen. Jong-elftallen zijn voor VVV sowieso al een drama.

  1. Noordsupporter

   Ik vond Kosidis de 1e helft de beste man van het veld. Veel goede aannames en voortzettingen (met name richting Berden). In de 2e helft was dat aanzienlijk minder. Doesburg kan wel kopduels winnen, maar ik heb daaruit geen enkele goede voortzetting gezien.

   1. RuiverCity

    Dat ligt dus niet aan Doesburg, maar door het te ver van elkaar afstaan van de spitsen.

  1. Frietei

   Niet elke deal wordt binnen een aantal dagen voltooid. Zoals ik al eerder zei: Iets is pas definitief, als de krabbels gezet zijn. Komt natuurlijk nog wel eens voor, dat het voor dit punt spaak loopt…

   1. Rossie

    Maar bedoel je nou dat dat alsnog spaak lopen hier het geval is of komt het nog wel goed? Of weet je het niet? Je ‘incoming’ klonk behoorlijk definitief.

 15. Oelie op zuid

  Die kloppartij op W na de wedstrijd is gewoon een schande. Veel Groningensupporters zitten buiten het uitvak op W. Daar moet die veiligheidsfunktionaris eens iets aan doen.

 16. Tuni

  uitsupporters op thuisvakken zou prima moeten kunnen, mits ze zich normaal gedragen. Normaal gedrag is dan weer niet het zwaaien met een Z-side vlag door een deel van oude harde kern van FC Groningen…

  1. De Realist

   Vanavond is de allerlaatste kans voor VVV. Verlies je deze pot dan is het eigenlijk wel voorbij. Win je deze pot, dan kan het nog heel leuk worden met thuiswedstrijden tegen Den Bosch en Jong Ajax die je in principe allebei kunt winnen. Tenslotte zou het dan nog een kraker van jewelste kunnen worden in Maastricht. Maar goed….eerst vanavond maar eens winnen en dat zal nog een hele kluif worden. Come on Venlo !!!

  1. De Realist

   Vanavond is de allerlaatste kans voor VVV. Verlies je deze pot dan is het eigenlijk wel voorbij. Win je deze pot, dan kan het nog heel leuk worden met thuiswedstrijden tegen Den Bosch en Jong Ajax die je in principe allebei kunt winnen. Tenslotte zou het dan nog een kraker van jewelste kunnen worden in Maastricht. Maar goed….eerst vanavond maar eens winnen en dat zal nog een hele kluif worden. Come on Venlo !!!

 17. Oelie op zuid

  We moeten gewoon alles winnen om de nacompetitie te halen. Iedere wedstrijd is een finale. Het kan zijn dat de laatste wedstrijd tegen MVV de kers op de taart wordt van deze competitie. Of de grootste frustratie van deze competitie. Maar het kan na maandag ook al over zijn.🥴

Leave a Reply