VVV Proat: Helmond SPort – VVV VEnlo

Morgen staat weer een uitwedstrijd om de hoek op het programma. Tegen de kattenmeppers uit Helmond ditmaal. Nadat VVV afgelopen week tegen Eindhoven net niet wist te winnen maar er uiteindelijk toch een gelijkspel uitsleepte treft het nu weer Brabanders. Helmond is nog altijd een concurrent, maar ze doen het over het algemeen goed tegen ploegen die hoog staan, tegen slecht geklasseerde elftallen zoals Den Bosch of Telstar werd dan weer verloren. In de Koel kregen we flink klop en werden we royaal weggespeeld. Wat denken jullie hoe het morgen zal gaan lopen?

27 Responses

 1. De Realist

  Dit is weer zo’n wedstrijd van aanhaken of afhaken.
  Er is geen peil te trekken op VVV dit seizoen. Dit lijkt
  in ieder geval weer een hele lastige wedstrijd te worden
  die je eigenlijk toch moet winnen om in het spoor van
  de nacompetitie te blijven. Ik heb wel het idee dat VVV
  steeds minder leeft bij de mensen, al is dit aan het aantal
  toeschouwers bij thuiswedstrijden nog niet echt te zien.
  Ook jammer dat er bijna geen reacties meer komen op
  deze site. Dit is eigenlijk sinds de site een lange tijd
  offline is geweest.

  1. Wat dat aantal toeschouwers betreft zal het heel belangrijk zijn wat ESPN van plan is met de KKD. Als de wedstrijden straks over de hele week verspreid gaan worden om alles te kunnen uitzenden, dan gaat dat VVV heel veel seizoenskaarthouders kosten.

  2. Ievel Knievel

   De Koel lijkts soms voller te zitten dan bij wedstrijden in de eredivisie. Zo slecht gaat het helemaal niet,

   VVV haalde vroeger in de eerste divisie nooit enorme toeschouwersaantallen. Vroeger in nacompetitiejaren soms maar zo’n 3500 tot 4500 toeschouwers max.. Doen we dus tegenwoordig echt veel beter.

 2. Ievel Knievel

  Wat een gelul van Ger van Rosmalen in de Teen van Uchebo.

  Haal lekker een directeur van buiten, eentje die wel kennis van voetbalzaken heeft, die ook feeling voor cultvoetbal heeft, op de bankrekening kan passen en die verstandig beleid kan uitzetten met stippen op de horizon.

  Geen Venlose blaaskaken of regionale blaaskaken. En al helemaal niet die uit Midden of ZuidLimburg.

  1. Ievel Knievel

   En weer al die mitsen en maren en weer alles wegrelativerem en tja dit en tja dat en hahahaha. Met z’n golfbewegingen… Wetenschap van de koude grond. Verschrikkelijk. De Ger van Rosmalen denkwijze brengt je echt helemaal nergens. “De mentaliteit en sfeer van de regio” hahahahahahahaha. Daar zitten wat goede dingen in qua mentaliteit, maar soms mogen er dingen echt wel even anders.

   “Vaak gebeurd het wel dat de buitenstaander zijn stempel probeert te drukken”. Je, wat wil je dan, de Venlose blaaskaken brengen structureel deze club tot op de rand van de afgrond. Lijkt me tijd voor wat verandering. Uit de regio of van buiten, als iemand maar bescheiden is, beschaafd is en drive heeft.

 3. FC VVV03

  Helaas komt van Rosmalen (en ook Jos Rutten) uit een voetbaltijdperk waar je met mouwen opstropen en gezelligheid in de selectie en in de bestuurskamer nog ver kwam. De realiteit is hedendaags anders. Een voetbalclub besturen is serieuze business.

 4. chretien

  Eén schamel puntje tegen Helmond Sport. We zakken steeds verder weg. Nacompetitie steeds verder weg. We hebben te weinig “over mijn lijk” spelers op het veld staan…

  1. Koelie

   Komt meer dat onze trainer weigert om met de sterkste elf te starten. Laffe spel de hele tijd en dus dekseltje op de neus. En over Kanhelemaalnietdus voorin zullen we het maar niet hebben. Het seizoen dreigt zo uit te gaan als een nachtkaarsje. Komt een pittig programmaatje aan..

 5. FC VVV03

  VVV heeft gewoon te weinig doelpuntenmakers in de selectie. Als je de 1e helft gisteren zag , scoor je veel te weinig en word het gewoon voorspelbaar. Ik zei nog tegen een vriend van me gisteren in de rust, wedden dat we hier niet winnen en we weer een kansloze 2e helft spelen. Want zo gaat het het hele seizoen al. Met het komende programma op de rol gaat VVV die play offs never nooit niet halen. Voor komende zomer zou een spits prioriteit nr 1 moeten zijn.

  1. Klopt helemaal. Je maakt mij niet wijs dat er in het Limburgse amateurvoetbal geen betere spitsen rondlopen dan Kosidis en Doesburg.

   Maar voorlopig zou Melano Thier eens een paar wedstrijden de kans mogen krijgen.

   1. Ievel Knievel

    We zullen het toch echt over een andere boeg moeten gooien. Bereiken van play offs zou in dit seizoen toch echt inmiddels een doel voor onze club moeten zijn, omdat het voor het grijpen ligt en je hebt het nodig richting toekomst (ook al had ik het voor het seizoen startte niet verwacht). De kaarten liggen juist gunstig voor VVV en met veel spelers met binding met de club en regio die progressie laten zien kan je enorme stappen richting de toekomst zetten.

    Dus nu geen gelul, maar het maximaal haalbare uit deze selectie halen. Het zit er namelijk gewoon in, hebben we dit seizoen al meningmaal laten zien. VVV moet aanvallender/ meer op de counter gaan voetballen. Een 8e of 7e plek zit er gewoon in. Je kan jezelf voor de kop slaan als je dat laat schieten. We bedrijven als het goed is topsport en in de topsport hoor je het beste uit jezelf te halen en doelen te behalen. Ook doelen die hoog liggen. En je hoort vergezichten na te jagen.

    Dus nu even niet de relativerende trainer waarvan het lijkt alsof hij in de moestuin staat te werken.

    Kruys moet minder voorzichtig gaan spelen. De angst om te verliezen zorgt er juist voor dat je punten laat liggen. We hadden al minsten 10/ 11/ 12 punten meer kunnen hebben, op basis van gelijke spelen die geen gelijke spelen hadden hoeven zijn.

    En stel Sedlacek in de basis op. Dit is niet meer uit te leggen. En Kosidis achter de spitsen ipv in de spits.

 6. RuiverCity

  Onbegrijpelijk dat Kruijs niet met Doesburg en Sedlacek in de basis start. Doesburg brengt fysiek (vooral koppend) méér dan Kosidis. Die zien we volgend seizoen niet meer terug, hoop ik.
  Sedlacek kan het team opjutten en door zijn inzet naar voren drijven.
  Kruijs zakt meer en meer door het ijs met zijn behoudende speelwijze, zoals gisteren in de tweede helft.

  Play-offs zijn verder weg dan ooit….

 7. Ievel Knievel

  Overigens wat anders: Ruud Timmermans zei verstandige en interessante dingen gisteravond in Nedinscoplein.

  Ook duidelijk dat Marco Bogers echt geen goede bestuurder voor onze club (meer) was. Kleine subtiele, ogenschijnlijk vriendelijke sneertjes van Ruud, zo af en toe. Vriendelijke maar dodelijke kritiek op zijn voorganger. Ook duidelijk dat hij de keuzes uit het verleden zelf, zakelijk gezien, niet goed begrijpt en dat biedt vertrouwen voor de toekomst.

  Ben benieuwd naar de nieuwe Algemeen Directeur waarmee gesprekken in een ver gevorderd stadium zijn. Hoop eindelijk eens minder blabla en poeha en gewoon een nuchter iemand, niet iemand uit het vriendenkliekje/ bekende zakelijk netwerkkliekje vol blaaskaken, iemand die voorzichtig met het geld omgaat en richting vergezichten kan werken EN die zich in de pers niet belachelijk maakt, maar staat voor de club. Iemand die een verhaal heeft, maar niet met sprookjes en blabla op de proppen komt. En dan meer met een een Noordelijk Limburgsre identiteit, (en niet een Midden of Zuid Limburgs) of iemand uit een ander deel van Nederland of Europa die zich wil commiteren aan deze regio. Langdurig.

  Het idee om samen met Handbal Venlo (Fortes Venlo, hebbeneigen topsporthal nodig) en samen met de mensen die van Venlo een congresstad willen maken; en de plannen van de gemeente om 1 centrale evenementenlocatie te maken, 1 MFC te creëeren, spreekt me met de gegeven uitleg wel aan, mits de ruimte ook echt voetbalsfeer krijgt en geen zielloze doos wordt, sowieso met mogelijkheid van een open dak natuurlijk en echt gras (wat ook in de eredivisie en in Europa sowieso moet). Dat VVV mede eigenaar van het geheel wil worden (en geen huurder zonder zeggenschap, heel anders dan bij MFC de Kazerne) spreekt me aan. Ook al ben ik doorgaans tegen dit soort constructies, nu zou dit kunnen werken. Het is duidelijk dat hier al over nagedacht is, al over gesproken is en dat er ook al rondgekeken is.

  Dat Ruud strakjes in zijn nieuwe rol ook echt die regio bij VVV wil betrekken biedt al een inkijkje in de toekomst.

  Dat men een RVC heeft samengesteld die in balans is (en met een hele goede spormtmarketeer in de gelederen) beloofd ook veel goeds en een raad van experts die koers bepaalt en advies geeft richting directies is ook een prettige gedachte

  Het is wel duidelijk dat de aandeelhouders echt vooral alleen de baas zijn bij VVV. Wil je de binding met de achterban en regio vergroten dan is een (klein) deel van het eigenaarschap bij de supporters neerleggen toch echt geen slecht idee, supportersaandelen dan ook, met invloed. Het vergroot de bindiing en net als het gouden aandeel zorgt dit ervoor dar de club niet in verkeerde handen kan vallen en waarborgt de toekomst (en het levert direct een som geld op, kan een flinke som geld zijn).

 8. john

  Met deze spits ga je geen goals maken.
  Gisteren ook weer een royale kans verpruts.
  Hij stoort alleen op afstand, zo gouw als hij duel moet aangaan houd hij in..

  Is er geen mogelijkheid om eens met doesburg te beginnen, hier zit in ieder geval strijdlust in.

 9. Oelie op zuid

  Kosidis heeft net als Smans 7 maal gescoord dit seizoen. Berden blijft met 4 doelpunten achter. Verheije heeft 3 maal gescoord maar hij heeft veel minder wedstrijden gespeeld door die blessure. Met het gemiddelde van Kosidis gescoorde doelpunten tot nu toe, komt hij op 10 doelpunten uit deze competitie. Dat is te weinig voor een centrumspits. Onze middenvelders scoren te weinig muv Smans.

 10. beek

  Als we al eens winnen, is het met de hakken over de sloot doordat we weinig scoren. Ik dacht dat alleen de wedstrijd tegen NAC een wat royaler uitslag had.
  En toch hebben we veel goede spelers vind ik en nog wel uit de omgeving. Als we niet beter presteren, lopen die op het einde van het seizoen ook nog weg.

 11. chretien

  Seizoen is nu duidelijk een verloren seizoen. Wij als fans zijn er lang in blijven geloven. Tegen beter weten in.
  Waarom zou Kruys nu niet gaan experimenteren? Niet gehele elftal omgooien, maar gewoon wat jonge beloftes inpassen. Of we nu als 10e of 15e eindigen, het zal ons toch worst zijn? We worden er in ieder geval wel wijzer van.
  FORZA VVV!

 12. chretien

  Seizoen is nu duidelijk een verloren seizoen. Wij als fans zijn er lang in blijven geloven. Tegen beter weten in.
  Waarom zou Kruys nu niet gaan experimenteren? Niet gehele elftal omgooien, maar gewoon wat jonge beloftes inpassen. Of we nu als 10e of 15e eindigen, het zal ons toch worst zijn? We worden er in ieder geval wel wijzer van.
  FORZA VVV!

  1. Ievel Knievel

   We moeten niet te snel de moed opgeven hoor. Er wordt iig niet verloren; win je toevalling gewoon weer 2 of 3 wedstrijden op rij, dan nestel je gewoon weer stevig op plek 8 of 7 hoor. Precies de plekken waar we moeten staan aan het eind van het seizoen, als ik het goed heb.

   Nu de club bestuurlijk de zaken op orde begint te krijgen, gloort er serieus weer een beetje hoop de horizon. Bedenk dat we het vorige seizoen ook sportief gezien boven verwachting deden en realiseer je dat we het nog niet eens zo slecht doen.

   We moeten juist nu als supporters de hoop niet opgeven. Een nieuwe lente breekt aan en dit VVV kan, mits het minder behoudend en minder op de nul/ gelijkmaker speelt gewoon verrassende resultaten boeken en 7e of 8e worden. Het kan gewoon.

   Zie op de opleving die Emmen nu doormaakt en een Cambuur die het na het bekersucces ineens weer moeilijker kregen.

 13. Ievel Knievel

  Eindelijk een directeur met een kloppend en passend profiel en CV.
  https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/horstenaar-guus-pennings-nieuwe-algemeen-directeur-vvv

  Het is dus toch mogelijk om iemand te vinden waarbij je meerdere hokjes kan aanvinken, als je maar zoekt (dit voor de mensen die altijd roepen dat iets niet mogelijk is).

  Garanties heb je nooit, maar het profiel van de nieuwe AD is iig een idicatie dat er iemand is aangenomen met kennis van zaken, verstand van marketing (Tripple Double en PSV), branding en strategie; EN iemand met carriére in de voetballerij op hoog niveau (PSV).

  De stappen die VVV nu aan het maken is, zijn eindelijk logische stapjes. En dat terwijl we 3 maanden geleden bijna dood waren. “Bleumkes oet puin goand weer bleuije”.

  1. Ievel Knievel

   En nu werken aan stadionplannen binnen 4 jaar, die binnen 7 jaar vanaf nu gerealiseerd kunnen worden; het binden van nieuwe sponsoren aan de club, in een langdurige en duurzame band met de club, eventueel supportersaandelen binnen 2 a 3 jaar; een nieuwe trainer en eventueel nieuwe TD (weet niet hoe lang Marc van Hintum dit ad interim wil blijven doen)

   Jammer dat Remy Reinierse net assistent bondscoach van het Zweedse Nationale team is geworden, heeft juist voor VVV het juiste profiel.

Leave a Reply