VVV Proat: JOng AZ – VVV-Venlo

Vanavond weer eens een wedstrijd tegen de Jong ploegen. In Noord-Holland staat de wedstrijd tegen een van de angstgegners op het programma. Tot nu toe pakten we pas 1 punt tegen de Alkmaarder, dat was nota bene dit seizoen. In Wijdewormer wordt vanavond voor de belangrijke 3 punten gespeeld. De ploeg uit Venlo heeft het nota bene nog allemaal in eigen hand, ondanks een achterstand van 5 punten op MVV.

Vanavond missen we wel drie van de vier achterhoede spelers. Roel, Ketting en Rutten zijn afwezig i.v.m. blessures en een schorsing. Stan Hendrickx zal de plaats van Roel innemen. De verwachting is dat van Zutphen ook zijn opwachting maakt. Of hij dat gaat doen als centrale verdediger of als rechtsback is nog niet zeker. Naar alle waarschijnlijkheid zal de keuze gaan tussen oud AZ’ers Robin Lathouwers en Sem Dirks voor de laatste plek achterin. Wie het gaat worden zien we vanavond.

Vanavond kan de eerste overwinning worden sinds 10 november. Wat denken jullie?

57 Responses

 1. De Realist

  Vanavond is de allerlaatste kans voor VVV. Verlies je deze pot dan is het eigenlijk wel voorbij. (Een gelijkspel zou misschien ook nog kunnen, maar dan moet je zeker de laatste 3 wedstrijden winnen om nog een kans te maken.)Win je deze pot, dan kan het nog heel leuk worden met thuiswedstrijden tegen Den Bosch en Jong Ajax die je in principe allebei kunt en moet winnen. Tenslotte zou het dan nog een kraker van jewelste kunnen worden in Maastricht. Maar goed….eerst vanavond maar eens winnen en dat zal nog een hele kluif worden. Come on Venlo !!!

  1. Gerardus

   Die klinkt ook niet zo onlogisch, was Kluskens eigenlijk al vergeten. Dan verwacht ik dat hij zal starten met van Zutphen op de back positie. Al vind ik dat van Zutphen of Lathouwers sowieso wat vaker mogen starten. Van de rechterkant komt bijna geen dreiging uit, omdat Rutten bijna niet meer opkomt. Zonde dat hij zijn snelheid verloren is, hij was in de eerste seizoenen in de Eredivisie naar mijn mening, met Roseler en Unnerstall de beste speler.

   1. kenner

    Daar ben ik het mee eens. Vroeger was Moreno veel meer aanvallender ingesteld. Nu heeft hij (fysiek) z’n handen vol aan het verdedigen.

  1. Die hebben we nog ja. Maar bleek vorig seizoen toch vooral uit te blinken in het weggeven van tegendoelpunten en penalties. Dus ik vind het niet zo vreemd dat hij dit seizoen nog geen minuut gespeeld heeft in het eerste elftal.

 2. Oelie op zuid

  Kritje, verder alles oke? Of ben je nerveus voor deze wedstrijd.😆. We MOETEN VANAVOND WINNEN. Het zal mij benieuwen of Kruijs het team op scherp heeft gezet. Mocht VVV weer slap aan de wedstrijd beginnen dan is het niet alleen de trainer die faalt.

  1. Grad

   Inderdaad, onbegrijpelijk dat AZ met 10 man nog altijd een vrije man weet te vinden.
   Veel persoonlijke duels worden verloren en Verheijen is nog geen enkele keer zijn man voorbijgekomen.

 3. VeniVidiVici

  Henderikx valt me niet tegen de laatste tijd..voorste linie uiteraard tandenloos weer. Buitenspelers komen nog geen lantaarnpaal voorbij…Sierra ook onzichtbaar, pffff valt weer niet mee vandaag. 34% balbezit eerste helft tegen 10 man….

 4. Ievel Knievel

  Dag Rick Kruys, veel plezier bij Heerenveen of whatever. Angsthaas. Minstens 18 punten laten liggen met zijn angsthazenstactiek. Kijk waar je met die 18 punten extra gestaan had.

   1. Ievel Knievel

    Spelers bij VVV zijn veel beter dan de meeste mensen denken en ook dan ik dacht aan begin seizoen (ook al eindigen we nu op een 13e/ 14e plek) als je die spelers maar eens wat vrije ruimte geeft en risico laat nemen. Kosidis kan je beter achter de spitsen zetten, dat zou al wonderen hebben gedaan. Kaastrup en Verheijen zijn ook beter dan dat ze nu uit de verf komen.

   2. Gerardus

    Dus dan zou Doesburg moeten spelen die 90 minuten niet aan kan en zou Kosidis er langs moeten staan of Smans? Volgens mij ligt het er gewoon aan dat je je kansen niet af maakt. Kosidis kreeg in de eerste helft ook een redelijke kans en tegen Groningen ook. Geen wereldkansen, maar een spits als Braken of Venema had er wel eentje gemaakt. Daarnaast hebben je buitenspelers geen rendement en speel je vandaag met 3x je tweede keus achterin. Naar mijn inziens ligt het vooral aan het ontbreken van kwaliteit.

 5. De meest simpele ballen over 4 meter eindigen bij de tegenstander in de voeten. Kaastrup en Berden zijn gewoon veredelde amateurs en doen amper iets goed. En dus speel je niet met 11 tegen 10 maar met 9 tegen 10. Dit was je laatste kans op de nacompetitie en die wordt momenteel vakkundig om zeep geholpen.

  1. De Realist

   Ik wil positief zijn maar het is één en al armoe troef bij VVV. Totaal geen kwaliteit dit VVV en het zal er volgend seizoen niet beter op worden vrees ik. Al hebben we volgend seizoen wel een betere trainer, dat dan weer wel 🙂

 6. Depor

  Erg irritant die Kosidis die steeds met zijn handen omhoog zit te klagen over verkeerde ballen. Die kerel kan er zelf niks van, alleen maar te zeuren op medespelers. Gelukkig zijn we daar binnenkort van af.

 7. Koelie

  Nog fans van Kruys hier? Wederom een schandalige wanvertoning. Schaam je kapot. Volgend seizoen staat er weer Tonbeton Kruys voor de groep. En dit terwijl Verberne beschikbaar was… Deze club wil gewoon niet presteren.

 8. beek

  Geen idee wat voor trainer Lammers is. Verberne presteert in ieder geval buitengewoon. Waarom Kruys zo gewild is, is mij een raadsel. Ik zie genoeg talent bij VVV.

 9. chretien

  Kruys wordt hier afgefakkeld, maar volgens mij hebben we, ik probeer het netjes te zeggen, geen al te beste selectie. Ik heb geen, over mijn lijk, vechtvoetbal gezien. Ook Smans niet, zou meteen moeten worden gewisseld. Veel contracten lopen al en dat is maar goed ook. We gaan het seizoen, zo goed als het kan, afmaken. Bovenal, FORZA VVV!

 10. FC VVV03

  Wen er maar vast aan voor komend seizoen. Niets wijst erop dat we er dan beter voor de dag gaan komen. Jong VVV heeft weer eens de zoveelste oorwassing dit seizoen gekregen, door met 6-0 van jong Eindhoven te verliezen. Wat hier boven ook al aangegeven is, denk dat dit VVV ook gewoon kwalitatief een erg zwakke selectie is. Als je het voor elkaar krijgt geen enkele aanvaller met gevaar in de selectie te krijgen doe je iets niet goed. Ik had even de hoop op Verheijen gevestigd, want dat vond ik altijd wel een leuke speler, maar die komt ook geen lantaarnpaal voorbij momenteel.

 11. liefhebber

  Als je aanvallers te kort komen en je hebt dan ook nog 4 verdedigers die zich aanvallend niet kunnen of mogen inschakelen dan ben je al bij voorbaat kansloos. Het duurde tot 10 minuten voor het eind toen er meer diepgang kwam met het inbrengen van lathouwers waardoor de aanvallers van AZ niet meer voorin konden blijven staan maar ook terug moesten!!!!

 12. Rossie

  Als je dan ook dat interview met Simon Janssen na afloop ziet…niets ten nadele van Simon hoor, maar kom op zeg, hij zegt ‘boos’ te zijn maar je ziet het er totaal niet vanaf. Veel te aardig, lachen op het laatst…het chagrijn moet er vanaf druipen na zo’n nederlaag! Het zijn een stel ideale schoonzonen! Ik wil een elftal zien dat een vechtmachine is. Gaat Lammers dat voor elkaar krijgen? Vraag het me af…

 13. Oelie op zuid

  Iedereen kan wel liggen zeiken op Kosidis, maar als je het doelpunt van Smans bekijkt, gaat hij voor eigen kans met een verdediger naast hem en de doelman voor zich. Met mazzel krijgt hij de bal in het doel. kosidis staat naast hem, vrij en zonder de doelman , want die loopt op Smans. Normaal moet Smans de bal afgeven aan de vrijstaande Kosidis. Zo is het al het hele seizoen. kosidis wordt niet gezocht als spits en krijgt ook geen open kansen. Dit gebeurt ook door Berden en Kaastrup. Het verwonderd mij dat de Griek er nog 9 heeft gemaakt dit seizoen. Kruijs had Klaassen moeten brengen ipv Smans en Doesburg voor Berden., met Verheijen een vrije rol achter de twee spitsen. Nee hij wisselt halverwege Sedlacek. Kruijs het gaat je goed, maar voor mij zijn het twee verloren jaren nadat Luhukay op een smerige manier is gewipt.

 14. Het probleem bij deze selectie is toch gewoon het maken van doelpunten?
  Als je weet dat er voorin een aantal spelers lopen die een doelpunt kunnen maken dan voetbalt dat zoveel lekkerder.
  Als je deze selectie vergelijkt met die van vorig seizoen, dan is het voetballend niet minder, maar het maken van doelpunten wel natuurlijk. Vorig seizoen hadden we spelers die een doelpunt konden maken uit het niets, nu hebben we niemand die dat kan. Voor volgend seizoen moet daar, ondanks dat er geen geld is, vol op worden ingezet.
  En dat interview van Simon Janssen achteraf vond ik pas irritant. Het is vast een lieve jongen, maar zelf zo slecht verdedigen bij die 1-1 en dan zeggen dat het niet kan om zo te verliezen, dan denk ik, kijk eerst naar jezelf, want die AZ-speler had natuurlijk überhaupt nooit op doel mogen schieten.
  Dus Simon, heel veel succes in de eredivisie als linksback, mocht dat je toekomst worden. Je wordt steeds beter in je aanvallende impulsen vanaf die backpositie, maar verdedigend is het nog steeds beneden de maat en blijft dat op een hoger niveau een probleem.
  Nu de laatste 3 wedstrijden winnen, en misschien kom je dan nog ergens, maar gezien het gebrek aan scorend vermogen zie ik dat niet gebeuren…

 15. Nr. 077

  Wat we gisteren hebben gezien is een parodie op voetbal, laat staan betaald voetbal. Want dat is nog het ergste: dat ze betaald worden om deze wanvertoning op de mat te leggen.

  Dit was natuurlijk de laatste strohalm om nog in de race te blijven voor de play offs. Na een minuut of 5 mag je zo goed als de hele wedstrijd met een man meer spelen. En vervolgens: niks. Geen inzet, geen passie en geen geloof in eigen kunnen.

  Het seizoen is nu voorbij en dat is misschien maar beter ook. Dan kunnen ze zich boven op de berg nu alvast gaan richten op volgend seizoen.

  Een van die dingen waar ze vast mee kunnen beginnen is Stan Hendrikx een contract voor een jaar of 3/4 geven. Hij was gisteren de enige die zich enigszins onttrok aan de malaise. Mits hij zich door blijft ontwikkelen, zou hij een prima centrale verdediger voor de aankomende jaren kunnen zijn.

  Verder zou het de club netjes staan om de supporters die gisteren dat hele eind naar Wijdewormer zijn gereden te compenseren voor de gemaakte kosten en het aanschouwen van deze ellende. De rekening voor deze kosten kan vervolgens bij de technische staf en selectie worden neergelegd.

 16. kenner

  Uiteindelijk komt het neer op een gebrek aan kwaliteit in het gehele team. Een enkele uitzondering daargelaten maar onvoldoende om als team ook maar te denken aan play-off voetbal. Dat zit er gewoon niet in. Daarnaast vind ik de tactische keuzes die gemaakt worden ook niet altijd de gelukkigste. Neemt niet weg dat we helaas de realiteit onder ogen zullen moeten zien en ook onze verwachtingen richting de komende jaren drastisch moeten bijstellen. Vanuit de eigen jeugdopleiding zie ik weinig meer komen en welke speler, met kwaliteit, laat zich nu verleiden om naar VVV te komen? Wetende dat het financieel gezien niet mogelijk is om een team samen te stellen dat, met vrij grote zekerheid, mee gaat doen bij de top 8. Ik hoop dat ik ernaast zit maar ik bereid me iig voor op een aantal jaartjes nivo Top Oss, Den Bosch en Telstar voordat we weer vooruit kunnen denken.

 17. RuiverCity

  Die geweldige jeugdspelers hebben we te danken aan Roger Bongaerts! Geen enkele jeugdspeler komt hogerop. Spelen binnen paar jaar allemaal bij Wittenhorst en co.
  Als je dan het niveau van Jong-AZ ziet. Als die geen rode kaart hadden gekregen was het 4/5-0 geworden.

  Wat een afgang voor het Noord-Limburgse voetbal….

   1. Grad

    Dat kan er maar een zijn en dat is de trainer van O21, die het “gepresteerd” heeft om met een groot deel van dezelfde selectie in één jaar tijd van de 2e naar de 4e divisie te degraderen en gezien het feit Linssen nu trainer is bij Roda O21, is een en een is twee.

 18. FC VVV03

  Maja er staat ook iemand voor de groep bij jong VVV die zelf amper gevoetbald heeft. Als er daar nou eens een meer ervaren jongen voor de groep staat. Natuurlijk zijn er genoeg uitzonderingen. Maar als je zelf vroeger voetbalde met schoendozen om beiden voeten en nu de “meest talentvolle” groep iets moeten leren is ook niet ideaal.

 19. Ievel Knievel

  Misschien was gisteren wel het laatste zetje voor Heerenveen om niet in zee te gaan met Rick Kruys, aangezien hij de hele tijd erg goede papieren had. Wie zal het zeggen? Van Persie is ineens de belangrijkste kandidaat geworden; en dat als debuterend hoofdcoach.

  Rick bakt er ook al tijden niks van op tactisch/ technisch vlak. Dus hij bewijst zichzelf ook geen dienst en is dadelijk clubloos en werkloos.

  Ons heeft hij inmiddels een compleet verloren seizoen cadeau gedaan. We hebben dit seizoen (soort van) voor jan lul lopen ballen. Het heeft ons erg weinig gebracht en dat in een toch regelmatig erg goed gevulde Koel met veel (goede) sfeer. Fijn dat we inmiddels trouw publiek hebben die niet snel wegvluchten, maar…toch….

  Misschien eindigen we wel als 14e of 15e. Zit er zomaar in. Dan voer je de onderste regionen aan met Jong PSV, Telstar, Top Oss, Den Bosch en jong Utrecht. Nou………….

  En dat terwijl je, in al die wedstrijden dat je zwaar onnodig punten hebt laten liggen/ onnodig verloren hebt, je uiteindelijk ook zelfs als 7e had kunnen eindigen. Redelijk eenvoudig ook nog. Wie had dat vooraf kunnen denken of dromen met al die zware tegenstand èn met een echte eredivisie top 7 in de KKD?

  Kijk naar hoe als een speer MVV gaat aan het eind van de competitie, terwijl die heel lang heel erg tegenvielen (het is ze gegund) en terwijl die nog niet eens zeker weten of ze in de WHOA regeling mogen en een MVV dat nog niet eens zeker weten of hun licentie wel goed gekeurd gaat worden en of ze niet failliet zijn aankomend seizoen.

  Uiteindelijk eindig je misschien wel lager dan de door mij voorafg voorspelde 13e of 14e plek; en dan doe je het dus echt ronduit slecht en teleurstellend (onder je niveau). Nog minder presteren dan de laagste verwachting. Snapt nu ook iedereen waarom ze na een paar maandjes Rick Kruys al niet meer zagen zitten als hoofdcoach bij de FC Utrecht? Daar speelde hij namelijk ook al zo tam, voorzichtig en zonder risico. Zonder tactisch en technisch vernuft.

  Zelfs om de schuldregeling kan ik niet echt blij zijn. We zijn namelijk zo gematst door de rechter, het is niet op EIGEN VERDIENSTE dat we nog bestaan. Een aantal schuldeisers wilden namelijk helemaal niet akkoord gaan met de schuldsannering, waardoor VVV eigenlijk al failliet was en er moest echt een rechter aan te pas komen die heeft bepaald dat de schuldeisers maar weinig van hun schuld gingen terugkrijgem. Een rechter die zomaar anders had kunnen beslissen. Ik las namelijk ergens dat een WHOA regeling nooit gebruikt mag worden om slecht beleid/ wanbeleid te maskeren, daarom is het maar de vraag of Vitesse en MVV er voor in aanmerking komen. Laat Marco Bogers (o.a., zeker niet alleen) nu net vele jaren slecht beleid (wanbeleid) hebben gevoerd, waardoor we in de penarie kwamen; overigens, ook nog vele jaren de hand boven het hoofd gehouden en gesteund (en in positie gebracht) door Hai Berden, die nog steeds deels aan de teugels trekt bij de club, zij het indirect.

  Het is dus allemaal onze eigen schuld. Wonder boven wel bestaan we nog, maar daar is dan ook al meteen weer veel mee gezegd. Er is structureel meer mogelijk in Venlo dan er waar gemaakt wordt, alleen blijven we maar prutsen en prutsen.

  Ik heb vertrouwen in de nieuwe algemeen directeur, maar zeker (nog) niet in het technisch beleid(splan) voor de komende jaren. Of het goed gaat uitpakken met Lammers is ook maar de vraag.

  Ik wil positief zijn en was dat ook enigzins door de rust van Ruud Timmermans en de goed uitgedachte (lijkt het) toekomsplannen, of nou ja, goed uitgestippelde koers; maar ook bekruipt me weer het gevoel dat er gewoon veel meer uit onze club, selectie en regiogemeente te halen viel en valt dan mensen denken.

 20. VeniVidiVici

  Ik vind het vooral zorgwekkend dat je na een behoorlijk begin van het seizoen, eigenlijk steeds minder bent gaan presteren als team. Behalve W.Janssen, Timber (voor blessure) en Smans, zie ik niemand die groei heeft doorgemaakt, waarbij Smans de laatste weken ook zelfs een mindere periode heeft. Veel spelers zijn niet verbeterd, of zijn zelfs minder gaan presteren. Dat is de staf aan te rekenen. Vroeger hadden we ook nog bv een echte spitsentrainer (Demouge) die Giako beter maakte, maar welke aandacht en kennis is er nu nog binnen de staf voor dergelijke specifieke training? VZutphen, Odriss, Kluskens, Verheijen..maar ook binnengehaalde spelers als Lathouwers, Kosidis, Berden, Dirks, Kaastrup..die zijn allemaal minder gaan presteren.

  1. Ievel Knievel

   Ik vraag me steeds meer af waarom Jay Driessen bij ons op de bank zit. Ik heb persoonlijk echt niks tegen hem en misschien sla ik de plank vollledig mis nu, maar daarom is dit ook een supportersfroum. Zonder insiderskennis te hebben, neem ik waar dat selecties (waarin hij als assistent werkt), de afgelopen jaren in ieder geval bewezen niet beter worden, maar de sleet er juist op/ in komt.

   Dat hebben we al meerdere seizoenen op rij kunnen aanschouwen. Alle selecties, met andere en wisselende hoofdcaoches, met een andere stijl, tactiek en strijdplan, gingen na een sterke start steeds weer fletser spelen. Constante: 1 assistent. Wat gaat hier mis? We weten ook (denken te weten) dat er vanuit Jay of John Roox waarschijnlijk gelekt is naar de pers en er muiterij heeft plaats gehad in selecties waarin hij 1e assistent was. Iets waar in de scheepvaart vroeger het kielhalen op stond. Wat klopt er van deze insidersgeruchten?

   De aanvankelijk steile groeicurve bij veel verschillende jeugdtalenten (die op de radar staan/ stonden van zelfs eredivisieclubs) stagneert vaak. Te vaak. Veels te vaak. Aansluiting jeugd op eerste selectie is niet goed Talent wordt wel gescout bij de jeugd. Dus daar zit het probleem niet. De jeugdspelers worden zelfs succesvol binnen geharkt door VVV en deels opgeleid.

   Na de overstap na het 1e gaat het structureel mis. Zie je ook bij jeugdtalenten van elders die sterk starten, maar waar niks van overblijft. Of het nu een Sem Diks is of dure buitenlandse talenten van gerenomeerde clubs (Kosidis is er ook weer eentje van), het talent groeit niet verder. De begeleiding en individuele specifieke training, spelers beter maken, is dus ook gewoon ruk.

   Speelstijl wordt niet aangepast op beschikbare spelers, maar spelers moeten zich naar speelstijl schikken. Dat is een volledig achterhaalde en onsuccesvolle manier van werken, maar het 1e van VVV werkt nog steeds zo.

  2. Ievel Knievel

   Kosidis, Bedren, Kaastrup zijn ook geen slechte spelers, ben ik van overtuigd. Zij worden onterecht verguisd. Kaastrup weet echt wel wat het is om op behoorlijk niveau te ballen hoor. Het is geen prutser. Daarvoor ligt het algemeen voetbalniveau in Denemarken te hoog en daar was hij toch echt altijd een (groot) talent, als ik mij niet vergis. En ik weet ook wel dat er een verschil is tussen talent zijn en het daadwerkelijk maken. Daar hebben wel meer talenten moeite mee. Alleen talent is niet voldoende. Maar de begleiding en coaching en het beter maken moet er ook zijn. En daar is de club verantwoordelijk voor.

   Voor een spitsentrainer is helaas te weinig geld (misschien verdiende Demouge wel gewoon een heel erg fors salaris> waarschijnlijk betaalde Bogers ook iedereen vorstelijk, vandaar de financiële problemen).

   Beter is het om 1 van de assistenten spitsentrainer (+ aanvallend middenveld) te laten zijn en een andere specifiek zich op de verdediging te laten richten (+ verdigend middenveld). De keeperstrainer zul je bij een club als VVV altijd moeten delen met alle selecties bij de club, want een zeer specifiek beroep, maar dat is wel gewoon haalbaar. Een spitsentrainer en verdigerstrainer kunnen natuurlijk ook bij de jeugd trainingen verzorgen, net als de keeperstrainer.

   1. jurgen

    Denk dat de VVV selectie nog mazzel heeft gehad, bij sommige clubs was de bus opgewacht. Ook daar schiet je niets mee op, effe de frustratie eruit, mag de selectie toch wel voelen.

 21. RuiverCity

  En dan te bedenken dat de wedstrijden, door ESPN, op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gespeeld gaan worden. Er zijn ook nog mensen die werken, maar daar hoor je bij ESPN niemand over. Dit gaat ook VVV (veel) toeschouwers kosten.

  Jeugdspelers zijn de afgelopen jaren echt niet beter geworden. Als ze al boven de middelmaat uitsteken zijn ze op jonge leeftijd zo naar PSV, Ajax of Feyenoord.
  Hopelijk gaat, na het Bongaerts-tijdperk, de hele jeugdstructuur/beleid eindelijk veranderen!

Leave a Reply