vvv proat: Mvv – Vvv-venlo

De laatste wedstrijd van het seizoen staat op het programma. De uitwedstrijd tegen de Sjengen had een geweldige apotheose kunnen worden, maar door de resultaten in de laatste periode speelt alleen mvv nog voor iets. Vanavond spelen Timber en Berden niet mee en zal het de laatste wedstrijd zijn voor Smans. Die zal naar Heerenveen gaan vertrekken.

72 Responses

 1. Rossie

  Die Kosidis…wat een belachelijk genomen penalty zeg…vat het hele seizoen samen. Man man man. Om je kapot te schamen weer. Waarom staat-ie überhaupt nog in de basis? Echt zó blij dat Kruys vertrekt.

  1. Ik vermoed dat AEK Athene zijn salaris betaalt op voorwaarde dat hij in de basis staat. Anders was Doesburg al lang eerste spits geweest. Niet dat dat zo’n geweldenaar is, maar in ieder geval veel effectiever dan Kosidis.

   1. Ievel Knievel

    Hoe meer dat vanuit VVV ontkent wordt, hoe meer ik geloof dat hij “moet” spelen (moeten is een rekbaar begrip, maar er zal vast druk uitgeoefend worden op de 1 of andere manier, bijv. via clausules) van AEK en bijv. ook van de Griekse Bond (jeugdinternational). Die laatste kunen dat niet afdwingen, maar zeker wel druk uitoefenen. Zeker Grieken kunnen dat als geen ander.

 2. FC VVV03

  Ik word helemaal gek als die Griek de 2e helft nog start. Wie heeft deze gast in godsnaam gescout? Waarschijnlijk op basis van wat gelikte youtube filmpjes in de hoop de nieuwe jako binnen te halen. Haal toch gewoon een Nederlandse jongen die weet wat er gevraagd word in de kkd.

 3. Dr. Know

  Na vandaag is het dit seizoen snel vergeten en met goede moed opnieuw beginnen. Ik ben benieuwd wat de lange termijnvisie van Vvv is. Dat valt of staat met het nieuwe seizoen…

  Dit seizoen is Vvv mijn inziens op alle fronten “niet geslaagd”. Feitelijk gezien zijn er spelers gehuurd wat mijn inziens weggegooid geld is in de kwetsbare situatie waar Vvv zich in verkeerd. Mij visie is insteken op jeugdspelers en transfervrije nederlandse/duitse/belgische spelers met een haalbaar salaris. Andere clubs laten zien dat hier een verdienmodel in zit, maar bij Vvv blijkt dit zeer sporadisch te lukken. Is het scoutingsnetwerk wel op orde de met de juiste visie?

  Ik zou zeggen accepteer voor 1 a 2 jaar dat je voor plek 10-14 gaat en met bovenstaande visie de financiële balans op orde maken, om vervolgens te kunnen bouwen. Alles wat beter is is meegenomen, en alles waar je een speler mee kunt doorverkopen idem. Zo schep je verwachtingsmanagement naar je supporters zonder de illusie te hebben dat je “even” voor de play off plekken strijd. Liever eerlijk en reëel zijn naar je supporters dan een lekkere wordt voorhangen die niet reëel is, waarbij verwachtingen niet waargemaakt worden.

  1. kenner

   En dan laat je twee van je grootste talenten zo de deur uitlopen… pfff laat me niet lachen. Kan het allemaal niet meer setieus nemen met dat amateurisme op de berg

   1. Dr. Know

    Als men niet wil verlengen kun je alleen maar verkopen, zodat spelers niet gratis de deur uitlopen. Lijkt me niet meer dan logisch. Dat dit sportieve gevolgen heeft begrijp ik, maar of je nu op plaats 12 of 14 eindigt maakt ook niks meer uit. Dan liever schulden wegpoetsen en kijken naar de toekomst.

   1. Ievel Knievel

    @ Gerardus

    VVV heeft wel degelijk gecommuniceerd dat men voor de Play Offs wilde gaan. Zeker toen het goed ging aan het begin van het seizoen heeft men dat herhaald. gelet ook op het seizoen daarvoor. Dat schept bepaalde verwachtingen bij de achterban, Dat leidt tot teleurstelling. Zeker als je het zelf laat lopen in de 4e periode.

    Bedenk dat de criticasters (en bekende analisten in het land) VVV voorafgaand aan het seizoen wel degelijk een 13e plek gaven.

 4. FC VVV03

  Alles valt of staat met goed scouten. Er word bij VVV dan wel geroepen er is financieel niks mogelijk, maar dan nog kun je prima spelers vastleggen. Als je ziet wat clubs als den Bosch, Oss, Telstar etc voorin hebben lopen is dat gewoon 2 klassen beter als wat hier rond loopt.

 5. Dr. Know

  Precies. Er lijkt mij met deze middelen ook meer mogelijk. Zie het verleden waarin Vvv wel op de Nederlandse markt spelers kon inlijven en goed kon doorverkopen.

  Geen idee wat van Hintum doet, maar je mag daar wel wat van verwachten, zonder alleen gebruik te maken van je netwerk op afstand.

  1. Frietei

   Ik heb dit volgens mij al eens eerder aangehaald: voor clubs uit/nabij de randstad is scouten zo veel eenvoudiger. Waarom denk je dat kleine clubs als Excelsior en RKC wel succesvol kunnen zijn met een mini budget? Dat heeft puur met locatie te maken.

   VVV heeft vaak genoeg moeten concurreren met clubs uit/nabij de randstad en dat werd 9/10 keer verloren. Waarom? Die gasten hebben geen zin om voor kans x helemaal af te reizen naar het einde van de wereld. Stel je gaat in Rotterdam of Waalwijk werken, dan kun je in je eigen omgeving blijven wonen in plaats van helemaal opnieuw te beginnen.

   Voor zo’n Eddahchouri en El Kachati geldt dat bijvoorbeeld. Denk je niet dat die hier niet op een lijstje hebben gestaan? Ik zal je zeggen, er is zelfs geinformeerd. Je kunt gewoon niet opboksen tegen clubs die minder ver zijn van huis.

   Dus: VVV schakelde over naar Doesburg, die voor zijn laatste kans in het profvoetbal moest gaan en die gepakt heeft. Gedurfd te investeren en dat met twee handen aangepakt.

   Waarom hij niet speelt? Doesburg kan gewoon niet 90 minuten brengen, wat hij in 20 minuten als invaller kan brengen. Het is niet per definitie dat hij minder is dan Kosidis, maar hij is ook vooral niet beter. Zit ‘m gewoon in het feit wat je kunt brengen in x aantal minuten.

   Ik hoor en lees veel over clausules dat Kosidis moet spelen. Laten we voorop stellen: dat is echt nonsens.

   1. Koelie

    Clausules zouden het enige excuus voor Kruys kunnen zijn om Kosidis op te blijven stellen. Blijkbaar dus niet. Tegen het achterlijke aan om te blijven volharden. Blij dat we van hun beide verlost zijn.

   2. Ievel Knievel

    Berichten vanuit VVV op Venlonaren over dat dingen “ECHT NIET” zo zijn geloof ik eerlijk gezegd niet meer 100%. Want alles wat ik al sinds 2011 roep over beleid en beleidsbepalers binnen VVV is “vanuit de club” op Venlonaren en elders al jarenlang ontkracht, maar het bleek bijna allemaal wel waar te zijn achteraf. Hoe harder hier zaken vanuit de club ontkracht worden, hoe harder ik ga twijfelen. Ook hierom moet VVV een andere weg inslaan en nog harder afstand nemen van oudgedienden bij de club, ook misschien wel bij sommige aandeelhouders. Er is echt een immense cultuuromslag nodig bij VVV.

 6. Louis van Gaal

  Van Crooij heeft ook geen meerwaarde gehad… ik ben geen grote fan van de Boer die zonder pardon werd gepasseerd en waarvoor…? Met van Crooij op doel is het zeker niet beter geworden en werden de meeste wedstrijden verloren…het blijft een keeper die een kop te klein is en niet heerst in zijn doelgebied…

 7. Koelie

  Het is dat we hebben kunnen lachen om het falen van Roda om directe promotie en Mvv om het mislopen van de laatste playoff plek dit seizoen, maar het verbleekt totaal bij de wanprestatie in de vierde periode van onze club. Wat een schandalige wedstrijd werd er weer op de mat gelegd vandaag. Slechtste club van Limburg en slechtste eindklassement in 21 jaar. En kom niet aanzetten met financiën want dan geef ik je mvv die hadden de laagste begroting in de KKD en Roda die net boven onze begroting zat.

  Ik vrees het ergste voor komend jaar dan gaan we voor de slechtste eindklassering in 24 jaar. Want nog minder centen en dezelfde TD. Bijna 25 jaar weggegooid. Unglaublich. De hoop is op de nieuwe AD gevestigd en nog te ontwikkelen nieuw meerjarenplan.

 8. FC VVV03

  @Frietei.

  Zit zeker wat in. En wat betreft Kosidis en Doesburg. Ze zijn allebei niet veel en allebei niet 1e spits waardig, maar het verschil is denk ik ook vooral de houding. Doesburg heeft ook 8/10 balverlies maar die gooit er wel een doses werklust tegenaan. Kosidis heeft een houding….. zie penalty gisteren.

  1. Ik denk zeker dat Frietei hier weer het probleem benoemt. Voor veel Nederlandse spelers ligt Venlo gewoon te ver weg, als je dichter bij huis kunt voetballen op hetzelfde niveau
   Dus net als Roda en MVV proberen de juiste contacten te hebben in de grensstreek (Dld en België). Daar moeten toch genoeg spelers in de marge spelen met voldoende niveau, die zich via VVV in de kijker kunnen spelen en daarom bereid zijn om hier wel naar toe te komen.
   Wat mij wel verbaast is het feit dat Henderikx blijkbaar voor FC Den Bosch getekent heeft. Is de reden misschien dat hij te weinig zicht had op speeltijd omdat Roel Janssen voor een jaar heeft bijgetekend?

   1. kenner

    Ja, het gestelde vooruitzicht op speeltijd en een aanbieding wat een bepaald vertrouwen uitspreekt.

    Zoals zo vaak een visie en strategisch plan opstellen maar het vervolgens gewoon onder in de lade leggen en er niet meer naar kijken. Waan van de dag regeert ipv structureel goed beleid.

 9. FC VVV03

  Dit is wel waar we op dit moment beland zijn als club. Dat je best prima spelers gewoon verliest aan clubs als den Bosch. Dat zou jaren geleden bijna onmogelijk zijn. Wat ik persoonlijk ook een beetje apart vind dat je overal tussen neus en lippen doorleest dat het achterin prima staat met ervaren jongens als Ketting en Janssen. Men vergeet wel dat ook met die 2 centraal de tegengaols vallen als verse Jonagolds.

  1. Gerardus

   Volgens mij is het probleem dit jaar dan ook meer voorin als achterin. Als je kijkt naar de resultaten achterin met die twee staat het best degelijk. Op die paar uitzonderingen na natuurlijk tegen Helmond bijv.

   1. beek

    Ketting is verdedigend goed maar opbouwend zeer matig. Een meester in het terugspoelen.

  2. Rossie

   Achterin prima staat? Laat me niet lachen zeg…opbouwend een drama en verdedigend een gatenkaas. Iedereen die vindt dat het afgelopen seizoen bij VVV prima stond heeft echt nul kijk op voetbal. Daarnaast viert het amateurisme hoogtij bij VVV. Nul visie, nul lange termijn beleid. #teamjos

   1. Ievel Knievel

    Begint al door Simon Janssen weer gewoon op het middenveld te posteren en een echte goede linkerverdediger aan te nemen. S. Janssen heeft inmiddels en het vizier naar voren EN is inmiddels getraind in verdedigend werk. Ik begrijp niet dat het meest voor de hand liggende niet gedaan wordt bij VVV.

    Andere positie achterin: misschien in de nabije toekomst, met/ via een grote Japans/ Nederlandse sponsor (uit de regio) Maya Yoshida proberen over te halen zijn carrièrre af te sluiten bij VVV en zijn eerste stappen te maken als assistent trainer. Bij Honda is dit niet gelukt, bij Yoshida hebben we nog een kans. Zo kan je echt bouwen aan een toekomst.

 10. FC VVV03

  Ligt er ook een beetje aan wat VVV van plan is met Doesburg. Gaan ze er vanuit dat Doesburg pinchhitter blijft en halen ze nog een spits voor de basis erbij. Je zult toch buitenspelers moeten halen die zelf ook af en toe een gaoltje meepikken. Zoeiets weet je natuurlijk van te voren nooit, maar wat is de toegevoegde waarde geweest van het huren van een Robberechts bijvoorbeeld? Dat ene puntje bij Cambuur meer niet. En vervang Smans maar eens. 9 gaols en 6 assists. Geef het je te doen.

 11. Gerardus

  De penalty was dan wel weer exemplarisch voor dit seizoen. Typisch een seizoen van net niet. Uiteindelijk hebben we maar 3 doelpunten minder gemaakt dan afgelopen seizoen, en maar liefst 7 doelpunten meer tegen gekregen. Met een verschil van maar liefst 8 punten ten opzichte van vorig seizoen.

  Een verschil van 10 doelpunten in je doelsaldo die ervoor zorgen dat je veel meer punten had gepakt. Mij blijven meteen wedstrijden bij als tegen MVV thuis, NAC uit, Cambuur thuis, Oss uit, Den Bosch uit. Allemaal wedstrijden die je niet had hoeven te verliezen en waarin je beter of zeker niet de mindere was. Maar waar je het gewoon verliest op kwaliteit, maar ook op mentaliteit.

  Maar dat geldt ook voor de reeks wedstrijden op het laatst tegen Roda en Groningen. Twee absolute topploegen in de KKD waar je zeker niet van had hoeven te verliezen. En als je dan kijkt waar je nu staat is het teleurstellend. Toch denk ik niet dat er veel meer uit te halen valt uit dit elftal of uit de wisselspelers. Kosidis werd hierboven al aangehaald, die kun je wel wisselen maar daar wordt je niet veel sterker van. De buitenspelers waren het allemaal net niet. Je had een hele goede buitenspeler met creativiteit en veel potentie, plus hij liet je linksback aanvallend excelleren. Maar die had een mentaliteit die al helemaal ruk was. Wat je ervoor terugkrijgt is het al helemaal niet in de vorm van Robberechts. De andere buitenspelers hebben vooral liggen te stoeien met hun vorm.

  Op het middenveld speelde èèn persoon die er met kop en schouders bovenuit stak, terwijl hij slechts 1.70 is. De beste jongeman heeft zich geweldig ontwikkeld met een aantal mooie doelpunten. Met daarachter Sedlacek en Sierra had je naar mijn inziens in ieder geval geen goede balans. Ik zou Sedlacek eruit hebben gehaald voor Kluskens of Klaassen. Maar dat vind ik om het even. Drie spelers die veel te veel lopen. Sierra speelde een paar wedstrijden op 10 geweldig en liet regelmatig zien goed te kunnen voetballen. Maar hij leidde ook meer dan eens een tegendoelpunt in. Hem zou ik komend seizoen graag op 10 willen zien.

  In de verdediging was Simon het eerste half jaar naast Allouch zeer dreigend en aanvallend erg van waarde, na de winter viel dit tegen. Op rechts heeft Moreno alle snelheid verloren in de afgelopen jaren. Zeer zonde want hij was echt een van de betere in de eredivisie vond ik. Ik zag liever Lathouwers spelen omdat hij meer diepte heeft in zijn spel dan van Zutphen die verdedigend dan wel beter is. Centraal vond ik het redelijk staan met Janssen en Ketting. Timber maakte voor zijn blessure ook een goede indruk en Hendrickx ook. Al had hij wel een hele grote fout tegen Den Bosch die je in die wedstrijd de kop kostte. Zit wel potentie in, maar is wel “al” 21 jaar en niet voor niets de vierde keus.

  De Boer vind ik een matige keeper. Goede lijnkeeper met aardige reflexen en was tegen Roda bijvoorbeeld erg goed. Maar komt totaal zijn goal niet uit en zijn trap is echt slecht. Tegen Heerenveen in de beker was hij daardoor veruit de slechtste speler en zorgde hij voor constante druk van Heerenveen. Onder van Crooij gaat de bal tenminste de helft van de tegenstander over. Van Crooij is ook een goede lijnkeeper maar heerst ook niet. Een beetje om het even met de Boer en een prima keeper voor dit niveau. Voorlopig.

  Al met al is het kwalitatief net niet, plus we mogen niet vergeten dat er een heel onervaren elftal heeft gestaan met een onervaren trainer. Dat is ook zeker van invloed geweest op dit team. Enkel Roel en Delano waren ervaren die regelmatig speelden. Verder hadden we enkel nog Klaassen en Ketting als semi ervaren speler.

  Al met al werk aan de winkel. Ik geloof om eerlijk te zijn niet dat het komend seizoen beter gaat of zal zijn…

  1. Rossie

   Geef Edwin Linssen nou gewoon een functie binnen VVV, krijg je broer Bryan er (op termijn?) gratis bij. Zijn al minimaal 20 doelpunten in de KKD. De jongens hebben al meerdere malen een open sollicitatie richting VVV gedaan, hoe moeilijk kan het zijn? Zelfs deze voorzet kan VVV niet inkoppen. #amateurs

   1. Gerardus

    Als VVV eens iets niet zou moeten doen is het zo maar iedereen een contract geven terwijl je nog iemand in dienst hebt daarvoor. Dit soort gekkigheden moet je er juist uit gaan halen wil je financieel gezond beleid gaan voeren. En niet weet aan een duur contract vast zitten. Al heb ik natuurlijk ook liever Linssen (en Linssen) erbij.

   2. Ievel Knievel

    @Gerardus

    Nieuwe mensen worden toch wel vaker al aangekondigd als de oude persoon nog in functie is? Dat gebeurd structureel in de voetballerij, dat doe je om sponsoren en supporters over de streep te trekken. Wil niet zeggen dat de speler/ trainer/ whatever vanaf dat moment al onder contract is.

    Een E. Linssen zou zomaar eens een B. Linssen over de streep kunnen trekken, dat is lange termijnplanning.

 12. RuiverCity

  Eindelijk zijn we van de tweeling Kruijs/Kosidis af. Wat een wanvertoning van beide heren. Niet alleen gisteravond in Maastricht.
  Het is toch niet te geloven hoe een MVV spelers scout met een lager budget t.o.v. van VVV!
  VVV heeft gewoon een van de zwakste aanvalslinies van de KKD. Wat is ons clubje ver weggezakt in het hedendaagse voetbal.
  Grote zorgen maak ik mij over komend seizoen. Dit vooral over het feit dat ik de sponsortribune al het hele seizoen akelig leeg is. Daar zal het geld toch echt vandaan moeten komen, niet van die seizoenkaarten van ons.

  Tot nu toe ben ik nog niet onder de indruk van onze hoofdscout Marc van Hintum.
  Hopelijk kan hij ons komende zomer verrassen met een paar spelers uit divisie twee/Duitse derde Bundesliga.
  Daar zit meer talent dan in de huidige jeugd van VVV. Die komen qua handelingssnelheid/fysiek zo veel te kort. Zaken die in het hedendaagse voetbal zo ontzettend belangrijk zijn….

  1. Grad

   Verrassen met een paar spelers uit de 2e en 3e Bundesliga zal met de huidige financiële situatie niet lukken.
   In 2e en 3e Bundesliga worden salarissen betaald die zelfs clubs uit het rechter rijtje van de ED niet kunnen betalen.

   1. Ievel Knievel

    Maak hier 2e elftallen van 2e/3e Bundesligaclubs van, en spelers uit het eerste van 3e Bundesliga clubs en Regionalliga clubs van. Ook daar ligt het niveau hoger of minstens op hetzelfde niveaus als in de Nederlandse eerste divisie.We hebben het geluk naast Nord Rhein Westfalen (of zo goed als in NRW) te liggen als Venlo. Eén van de drukst bevolkte gebieden ter wereld, met een poule van potentieel talent vele malen groter dan in de Randstad aanwezig.

    Grote clubs scouten ook regelmatig mis en zien talenten, zeker laatbloeiers, toch regelmatig over het hoofd. Bij vele jonge talenten stokt de ontwikkeling tussen de 18 en 23, maar bij vele talenten is het precies een omgekeerd verhaal. Die buitenkansjes moet VVV zien te vinden. Misschien moet het onderscheid tussen groot verdieners (veelal de huurlingen) en laag verdieners bij een club als VVV ook gewoon zo goed als verdwijnen. Daarmee kan je het algemeen salarisniveau wat opkrikken. Biedt spelers naast hun salaris ook gewoon opleidingen aan op MBO, HBO en wetenschappelijk niveau, voor na hun carrierre. Gratis. VVV moet daarvoor sponsorships en samenwerkingen aangan met Vista, Fontys (bijv. Sport en Beweging, Lerarenopleidingen of iets anders), HAS (voeding) en Universiteit Maastricht/ Venlo. Juist voor spelers bij een club als VVV biedt dit meerwaarde, immers, zij lopen niet meteen binnen op hun voetbalcarrierre en hebben echt nog een tweede leven na en buiten het voetbal. Zo trek je iig ook wat intelligentere spelers aan.

    België kent natuurlijk ook een 2e niveau, waarvan het niveau volgens mij weer iets lager ligt dan in NL. VVV heeft volgens mij voldoende Vlaamse spelers gehad de afgelopen jaren die als scout daar kunnen fungeren. Geef ze een scoutingopleiding en zet ze part time aan het werk. Ex voetballers kijken over het algemeen graag naar veel wdstrijden. Hoe leuk is het als je dat deels betaald kan doen, al is het maar voor een paar uurtjes per week.

    Deense spelers integreren over het algemeen ook makkelijk in Nederland, maar je moet deze talenten natuurlijk wel goed blijven begeleiden. De lagere niveaus in Denemarken bevinden zich echt op een lager niveau dan de KKD in Nederland, waardoor je iets te bieden hebt op sortief niveau en Denemarken ligt nog relatief dichtbij. In geval van nood kan je daar binnen een paar uur naartoe rijden. Geldt natuurlijk ook voor Noord Frankrijk, Luxemburg en omgeving.

    En als VVV moeite heeft met het lokken van spelers uit het westen van NL (en verder), dan zou zij dus eerder moeten scouten uit andere gebieden in Nederland. Trek een cirkel van een uur (of 1,5 uur) reistijd rondom Venlo (deze reistijd heb ik zelf ook naar mijn werk) en je komt erachter dat half Nederland op die afstand van Venlo ligt. Daar hoef je als speler echt niet voor te verhuizen. Je kan die spelers zelfs ook 2 of 3 dagen per week hotel in Venlo aabieden door een sponsordeal met hotels. Zorg er dan wel voor dat die spelers begeleidt worden en zorg er voor dat ze niet eenzaam verpieteren op die hotelkamers. Ze hoeven daar echt niet 7 dagen in de week te wonen, in zo’n kamertje. Ook zou VVV spelers, indien toegestaan vanuit de belastingdienst, in natura, in de vorm van een (tijdelijk) huis kunnen betalen en dan echt een mooi goed huis, al dan niet gedeeld met 1 andere speler. Dat gebeurde in het verleden toch wel eens, al waren dat vaak zeer matige woningen, waar je spelers, zeker als je geen hoge salarissen kan bieden, niet echt mee lokt. Een samenwerking met exclusievere verhuurmakelaars moet toch zeker tot de mogelijkheden behoren. Geen sponsoring in geld, maar sponsoring in een x aantal woningen. Goede mooie woningen.

 13. Ievel Knievel

  Over Kosidis:

  Het zou zomaar kunnen dat deze nog uit het netwerk van Valkx komt. Valkx heeft een netwerk in Zuid Oost en Oost Europa. Veel huurlingen kwamen uit het netwerk van bevriende zaakwaarnemers van Valkx. Zeker nog uit de overgansperiode van Valkx. Bij PSV heeft het pleasen van bevriende zaakwaarnemers van Valkx ook tot problemen geleidt. Weet u nog?

  Over VVV:

  VVV moet leren dat je niet per sé subtop eerste divisie hoeft te zijn voor deelname Play Offs, een 8e plek (of soms een 9e plek) is dus voldoende. Met het oog daarop moet je een selectie samen stellen. Dat kan dus met kleinere budgetten, maar dan moet je wel creatief EN scherp zijn VVV moet leren dat of een constant seizoen (meer gelijkspelen dan verliezen, af en toe winnen) of een eindsprint voldoende kan zijn. Het blijft voor VVV een must om ieder seizoen bij de Play Offs te zitten. Dat ben je voor de grootte van je club eigenlijk verplicht. Met de grote jongens blijven mee doen. Plek 9 t/m 13/ 14 maken dus kans op Play Offs. Daar moet VVV zich aan vast klampen. Dat was in andere jaren echt niet het geval. Dan deed je voor spek en bonen mee op plek 9 t/m 14. VVV hoeft dus geen Veendam of Haarlem scenario te wachten.

  Zeker nu de concurrentie veel groter is in de KKD met ex eredivisieclubs bij de top 7, is een 8e plek (of 9e plek) echt even het hoogst haalbare, maar niet onmogelijk. Met de minimaal 8 punten meer die we in periode 4 zeker hebben laten liggen en het niet laten lopen van de laatste wedstrijd had je er gewoon bij gezeten. Je komt echt maar een paar punten te kort, die je zelf hebt laten liggen. En dat als kleine club met weinig budget. Het had er gewoon ingezeten. Zeker met wat meer geloof in eigen kunnen, zonder arrogant te worden.

  Zie hoe Emmen haar seizoen toch nog heeft weten te redden met hun eindsprint en hoe MVV dit bijna is gelukt. Daar kan VVV van leren. Mentale kracht is erg belangrijk. Doorzettingsvermogen en spirit. VVV zat er doorheen aan het einde seizoen. Dat zegt ook iets over balans en algemene fitheid in de selectie (blessures) dat heeft ook met trainingsbeleid en voedingsbeleid en trainingsintensiteit te maken. En een stukje mentale begeleiding. je ziet de laatste jaren dat een paar goede wedstrijden Play Offs, na een verder gemiddeld seizoen je gewoonweg Eredivisie kunnen opleveren (Volendam. NEC. Go Ahead). NEC en Go Ahaed weten er zelfs te blijven.

  Qua spelers:

  Evert Linthorst over een tijdje (nu/ in de winterstop/ volgend seizoen) maar eens proberen te verleiden tot een terugkeer, als centrale kracht binnen het nieuw te bouwen VVV. Bij Go Ahead speelt hij niet alles, maar wel genoeg om op een fatsoenlijk niveau te bivakkeren. Hij speelt en traint gewoon op eredivisie niveua en heeft juist via VVV de stap kunnen maken, dus wel wat te danken aan VVV. Hij zal inmiddels fysiek stukken sterker, meer ervaren en ouder en wijzer zijn. Door zijn tijd in de woestijn, moet hij financieel al redelijk binnen zijn. Evert Linthorst is een speler die verder kijkt dan de voetballerij. Biedt je hem ook nog maatschappelijke ontwikkelingen en perspectieven, dan kan je hem binnenhalen.

  Vito van Crooij speelt weinig in de woestijn, maar verdient wel een aardige boterham en is misschien strakjes wel redelijk financieel onafhankelijk. Ondanks niet altijd netjes behandeld te zijn door VVV, wil hij zich misschien wel onsterfelijk maken als 1 van de centrale bouwstenen bij het nieuwe VVV. De komst van zijn broer bij de club zal wel eens een doorslaggevende rol kunnen spelen bij een eventuele terugkeer van Vito. Sowieso houden de van Croijs van Noord Limburg en van hun familie. Terughalen in de winterstop op volgend seizoen.

  Nick Venema (VVVenema) speelt weinig bij FC Valenciennes. Ook slechts het 2e niveau. 16 wedstrijden.Misschien last van heimwee? Hij is gekocht. Wellicht (tijdelijk) terughuren. Er moet dan wel gewerkt worden aan de wisselvalligheid van Venema. Voordeel: Venema scoort, vaak altijd en overal, vanuit de meest onmogelijke hoeken op onverwachtse momenten. Ook als VVV niet in de wedstrijd zit.

  Mocht Edwin Linssen komen als assistent, coach VVV o21, of in combi met assistent en hoofd opleidingen, dan maak je de weg ook vrij voor Brian Linssen. Dan heb je ook je creativiteit in de selectie. Met B. Linssen en alle eerder genoemde spelers heb je een ijzersterke selectie voor KKD begrippen, met jongens met binding met VVV en de regio een vol van bewezen talent en kracht. We moeten dan nog wel leren als supporters dat je dan nog steeds geen topclub bent op KKD niveau, maar nog steeds slechts maar een subtopper. Ook dan moeten we echt nog steeds onze verwachtingen temperen. Dat is soms lastig in Venlo. Tegen de echte eredivisieachtige topclubs in de KKD op dit moment kan je echt niet opboxen. Niet qua faciliteiten, stadions, aanhang, budgetten en mogelijkheden. Een harde les, maar wel een les die wij moeten leren als supporters. We blijven een bescheiden club. Dat kan VVV juist ook heel leuk maken.

  Ennio van der Gouw speelt weinig op het 2e niveau in België. Ook al is Zulte een redelujke club (regelmatig subtop in België, een alleraardigst stadion en regelmatig Europees) nu spelen ze op het 2e niveau en Ennio speelt niet/ nauwelijks, dat stokt zijn ontwikkeling. Misschien als VVV maar eens overwegen om hem dit seizoen in de winterstop proberen terug te halen/ huren of volgende zomer proberen terug aan te nemen (of nu al, als dat mogelijk is). Op een gegeven moment zit Delano van Crooij wel over zijn limiet heen en einde carrièrre. Dan is het geen schande als hij de vaste 2e doelman van VVV is. Zeker als hij weer gewoon herenigd is bij de club. Delano kan dan ook een coach van spelers worden en doorgeefleuk van de trainer. Iedereen blij en wij hebben een groot talent onder de lat met inmiddels VVV roots.

  Je kan ook al eens regelmatig bij Lars Unnerstal op de koffie gaan om eens te vragen wat hij aan het einde van zijn carrièrre wil gaan doen. Interesse blijven tonen, “vriendschap” opbouwen, het helpt voor de lange termijn. Afsluiten van carrièrre over een paar jaar is toch fantastisch.

  Je voegt met deze spelers al ervaring toe en dat kan net dat beetje extra zijn om de eigen talenten te laten leren en bloeien.

  Maya Yoshida, uiteraard onmogelijk om nu te halen op dit moment, maar in de toekomst, met een grote Japans/ Nederlandse sponsor uit de regio, afsluiten carrièrre en opbouwen trainerscarrièrre? Wie weet…..

  VVV zal wel echt binnen 1 tot 3 seizoenen het niveau van haar jeugdopleiding moeten weten op te krikken. Anders stroomt er echt niet zoveel potentieel talent door na het eerste, als de afgelopen 5 jaar nog enigzins door toeval, geluk (en natuurlijk een bijna fallisement van VVV) is gebeurd. Dan heb je pas echt spelers waar je niks mee kan in je eerste. Daar moet nu echt hard aan gewerkt worden.

 14. Depor

  Droom lekker verder Ievel..
  ps. Evert Linthorst speelt elke wedstrijd bij GAE, alleen door blessures heeft hij wedstrijden gemist. Die gaat echt niet naar VVV, die zie ik eerder naar de subtop gaan. Doet het namelijk uitstekend bij GAE.
  En de andere spelers zijn die je noemt zijn ook niet reëel.

  Indien we niet eens een groeibriljantje als Stan Henderikx kunnen behouden dan moeten we ons ernstig zorgen maken over de selectie van volgend seizoen.

  1. Ievel Knievel

   Zonder domen kom je nergens Depor, dat was en dat is zo. Wil je buiten de gebaande paden succes hebben, dan kan dat alleen maar door te dromen, zelf in je dromen te geloven en door creatief te zijn. Verder moet je een goed verhaal voor jezelf schrijven. Mensen houden van goede verhalen (en van voetbalsprookjes). Met realiteitszin alleen worden geen prijzen gepakt.

   Misschien heb je gelijk over Linthorst, maar voor Nederlandse subtop komt hij tekort. Daarnaast is Go Ahead bijna NL subtop geworden, eigenlijk stiekem. Linthorst is een speler die het echt niet alleen voor het geld doet, maar verder kijkt, zoals ik al aangaf. Die kan je verleiden met goede verhalen. Zeker als Go Ahead uiteindelijk zijn plafond blijkt te zijn.

   Spelers met clubliefde bestaan wel degelijk, zeker als ze te porren zijn voor een groter project wat meerdere jaren behelst. Dus met een goed verhaal zijn sommige spelers zeker te porren. Zeker als ze tegen hun plafond aanzitten of daar al overheen zijn. En zeker als ze veel binding met Venlo/ de regio/ hun familie hier hebben. Bedenk dat Venlo misschien niet de meest fantastische stad op aarde is, maar je hier in de regio prima kan vertoeven. Zoals Rick Kruys het al zei: het is gemoedelijk en er is veel natuur te vinden. Prima om te wonen en om je kinderen te laten opgroeien.

   Ik heb het trouwens ook niet over het halen van de genoemde spelers in 1x, maar in een stappenplan.

   Daarnaast hebben we een best wel relatief grote jongen als nieuwe Algemeen DIrecteur binnen gehaald. Die moet verhalen gaan schrijven en stapsgewijs ergens naartoe gaan bouwen. Weet hij geen perspectief te schrijven voor onze club, weet hij geen stippen aan de horizon te plaatsen, niet te dromen en niet mensen mee te krijgen in groei en stabiliteit van onze club, dan gaat onze club nergens naartoe en dan heeft onze club geen toekomst. Als we gaan we strijden om plek 14 t/m 20 in de KKD en met een jeugdopleiding die ieder jaar minder wordt, kunnen we beter stoppen met betaald voetbal in Venlo en VVV door laten gaan als amateur vereniging.

 15. Rossie

  Weer volledig eens met Ievel Knievel. Linthorst, Vito en Bryan Linssen proberen binnen te hengelen. Nu of komend(e) seizoen(en). Heb ik al vaker geroepen ook. En niet meteen weer op z’n VVV’s roepen ‘dat lukt toch niet’. Probeer het nou eens gewoon echt serieus. Nee heb je, ja kun je krijgen. Bryan Linssen heeft zichzelf al meer dan een keer ‘aangeboden’ zelfs in de media. Simon Janssen houden en (weer) middenvelder maken. Hou eens op met dat vreselijk amateuristische, typisch Venlose, bekrompen denken bij VVV. De wereld is groter dan de Venlose bubbel. Denk eens groot, doe eens gek, durf, heb visie, pak evt kansen serieus aan, denk creatief, etc etc. Het is allemaal geen hogere wiskunde. Ja, alles kost geld dat begrijp ik ook maar zet aub eens hoog in, probeer het nou gewoon eens serieus.

 16. FC VVV03

  Het zou voor VVV fantastisch zijn als je Bryan Linssen zou kunnen strikken. 1 jaar met optie voor nog 1 jaar bijvoorbeeld. Hij is dan 34 jaar , maar Bryan is fit en heeft een uitstekende drive. Wat een leider zou dat zijn voor je voorhoede. Hij kan ook ook op alle 4 de aanvallende posities terecht waardoor je nooit heel veel hoeft te gaan schuiven. En buiten dat is Bryan in de kkd denk ik wel goed voor 15 gaols minimaal en heel wat assists. Het zou die boost kunnen zijn die je als club nodig hebt op dit moment. Ook voor het eventueel over de streep trekken van nieuwe spelers. Je straalt wel bepaalde ambitie uit met het halen van zulke jongens. Laten we dromen en blijven dromen…

  1. Rossie

   Volledig mee eens. En dáárom blijf ik zo drammen over de komst van Edwin Linssen. Want zonder Edwin komt Bryan niet denk ik. En dat er nog iemand op de beoogde plek van Edwin zit is totaal niet relevant: be creative, verzin een omweg, denk groot, denk out of the box, stop niet met proberen voordat je de broers Linssen binnen hebt. En zij willen wel hoor, dat is inmiddels duidelijk. Easy as that.

 17. FC VVV03

  ‘Bij die club ben ik opgegroeid’, vertelt Linssen in een uitgebreid interview met VI. ‘Ik was twee jaar toen mijn broer er ging spelen. Later kwam ik er zelf te voetballen. Ik ken er ieder plekje, heb nog steeds contacten met de mensen die er werken. Het is mijn tweede huis. Dus als je praat over een cirkel, die zou helemaal rond zijn als ik afsluit bij VVV.’

  Dit heeft hij al meerdere keren aangegeven. Hij heeft momenteel een contract t/m Januari 2025 in Japan. Je zou dus een contract van een half jaartje moeten afbetalen dat moet toch wel haalbaar zijn. Wie weet in onderling overleg zonder transfersom. Ik zou het wel weten..

  1. Ievel Knievel

   Of hij komt in de winterstop of aankomende zomer. Kan ook nog. Dat hij nog een half jaar op huurbasis in de eredivisie gaat spelen en daarna naar ons komt. Zou helemaal geen slecht idee zijn, beide ideëen niet.

  1. Rossie

   Dat is dus precies de houding die we niet moeten hebben. Altijd bellen, altijd proberen, nee heb je ja kun je krijgen. Wie weet vanwege z’n jongere broer…etc. Idem met Linssen broers.

   1. Ievel Knievel

    @ Frietei

    Als VVV de spelregels van het wereldje volgt (blijft volgen) dan komt men niet zover.

    In geld, aanhang, kansen en mogelijkheden lopen we achter in vergelijking met andere clubs en verenigingen (al zijn er ook velen die er beroerder voor staan dan wij, zo is het ook).

    Daarnaast is het voetbalwereldje vaak onnodig conservatief. Het duurt vaak lang voordat er veranderingen in processen hebben plaats gevonden. Wat dat betreft wel respect voor een AZ die Merijn Zeeman vanuit de wielerwereld hebben weten te strikken. Een man van verandering (die leidt tot resultaat).

    WIl VVV iets kunnen, dan moet ze wars zijn van de bestaande orde en de bestaande spelregels van “het wereldje”. Door creatief, anders dan anderen en sluw en slim te zijn, kan je anderen slimmer af zijn en kun je dus ondanks je beperkingen boven anderen uitstijgen. Een VVV heeft niks aan hetzelfde doen dan andere clubs, want dan is het resultaat meestal dat het hetzelfde gaat als bij andere clubs, of slechter. VVV is op dit moment niks meer of minder dan een Eindhoven of Helmond Sport. Wat hebben we er aan, als we een leven tegemoet gaan als een Haarlem of een Veendam. Wil je dus iets als VVV, dan moet je het simpelweg anders doen dan de grijze middelmoot. Het gebrek aan geld moet je opvangen/ compenseren met andere terreinen waar je op uitblinkt. Je ziet aan een MVV en Roda dat ze afgelopen seizoen met weinig middelen, toch ver kwamen.

    Dat verder komen dan eigenlijk mogelijk, doe je door de best mogeelijke meensen (voor jou haalbaar) op de voor hen beste plekken in de organisatie te zetten. Dat doe je dus ook door afscheid te nemen van sommige mensen die al te lang nergens naartoe werken.

 18. Rossie

  Ik snap heel goed hoe het wereldje in elkaar zit. Maar jij denkt alleen in beperkingen, daar gaat onze club niet mee vooruit. Denk eens groot, probeer het, wat heb je te verliezen? Waarschijnlijk lukt het niet, nou en, dan heb je het in ieder geval wel geprobeerd. Als het 9x niet lukt en 1x onverwacht toch wel dan is dat al pure winst. 10x niet proberen levert zéker niets op.

 19. Ievel Knievel

  Overigens, op wellicht Stan Hendrikx na, logische spelers die VVV gaan verlaten. Maar eerlijk is eerlijk, van Hintum heeft waarschijn beoordeeld dat Hednrikx op dit moment niet goed genoeg is (voor wat VVV wil, zo is het ook).

  Betekent dat je op Smans na de kern nog best wel eens bij elkaar zou kunnen houden. Weet VVV 3 ervaren krachten aan zicht binden (bijv. 1 in de aanval of 2 in de verdediging), dan heb je kans dat je niet per sé een mindere selectie hoeft te hebben dan we dit seizoen hebben (al is het vertrek van Smans wel een aderlating, maar goed, die wil je een perspectief op een verdere carrière ook niet onthouden).

  1. kenner

   Dat klopt niet helemaal, Henderikx heeft de aanbieding van VVV naast zich neergelegd en gekozen voor een beter 3-jarig contract bij Den Bosch.

   Daarnaast had ik de meest talentvolle keeper (van de 4) ook niet de deur uit laten lopen. Want met van Crooij moeten ze er nog maar contractueel uitkomen en zelfs dan heb je een middelmatige keeper.

   1. Ievel Knievel

    Wat klopt er dan niet? VVV heeft kennelijk Hendrikx geen goede mogelijkheden geboden, dus is men op dit moment niet helemaal overtuigd van zijn kunnen. Andere talenten bij VVV hebben namelijk wel verbeterde aanbiedingen gekregen. Het probleem is dus niet VVV-breed, maar er is/ was verschil van inzicht tussen kamp VVV en kamp Stan Hendrikx. Hendrikx kiest dus voor zichzelf en voor zijn eigen ontwikkeling en denkt dat er voor hem betere kansen bij Den Bosch zijn. That’s all.

    Dat men doelman Jens Craenmehr niet heeft verlengd begrijp ik ook niet helemaal. Maar ik werk niet voor VVV.

   2. Dat Jens Craenmehr de deur uitloopt begrijp ik heel goed. Sterker nog, zelfs als VVV heel graag had willen verlengen was die nog vertrokken.

    Die had het wel gehad met VVV na dat geintje wat ze hem net voor die wedstrijd tegen Jong PSV geflikt hebben.

 20. chretien

  De selectie van afgelopen seizoen was van een lager niveau dan die van het seizoen 2022-2024 en dat is kwalijk en erger nog, vóórdat het seizoen begon, bekend.

 21. FC VVV03

  VVV kan niet anders op dit moment dan de eigen jeugd contracten geven. Helaas is dit waar we mee moeten dealen. Welke van alle jonge jongens die nu bijgetekend hebben heeft ons echt overtuigd? Alleen Verheijen voor zijn blessureleed. De rest zijn gewoon leuke talenten waar we van moeten hopen dat het wat word. Nu is het aan Lammers/v Hintum om niet waar de fout te maken om spelers binnen te harken waar we nauwelijks wat aan gehad hebben. We shall see

 22. Goodie

  Wat een geouwehoer hier af en toe.
  Nee, we moeten niet groot denken. Dat is juist waar het de afgelopen jaren mis is gegaan.
  Laten we realistisch gaan denken en niet jan en allemaal gaan bellen onder de noemer van “niet geschoten is altijd mis”.

  Ergens las ik het polsen van Linthorst…indien fit is die onbetwiste basisspeler bij GAE.
  Een top 10 eredivisie club, die gaan spelen voor Play-offs Europees voetbal.
  Ja, dat zal die zeker gaan inruilen voor VVV dat 12 in de KKD is geworden en daarmee playoffs voor promotie is misgelopen….

  1. Ievel Knievel

   Het ging mis door een kliekje bestuurders en toezichthouders die op basis van vriendschapsbanden/ het zijn van een zakelijke kennis, bepaalde functies bij VVV hebben “gekregen” en niet zijn geselecteerd op basis van kennis en kunde (inzake het runnen van een professionele sportorganisatie). Zij zater erin voor het netwerken. Daar ging het mis.

   Wanneer heeft VVV dan eens (voor het laatst) “groot” gedacht in het aantrekken van ex clubspelers/ clubhelden?

   Er is vooral heel veel, veel te dure middelmaat aangetrokken, om bevriende zaakwaarnemers te pleasen (waarschijnlijk). Daar is bakken met geld aan uitgegeven. Vergeet de afkoopsommen aan koekebakkers van trainers en staf ook niet.

   Dan hadden we een Algemeen Directeur die vooral de problemen aan het opdweilen was die hij zelf veroozraakte en geen aandacht meer kon besteden aan het structureel gezond maken van VVV op de lange termijn en al helemaal niet meer bezig was met het onderzoeken van groeimogelijkheden. Bijvooreeld in het stadiondossier.

   Belastingproblemen en zelf gecreëerde schulden (er is echt heel slecht beleid gevoerd in de eredivisiejaren op financieel gebied) soupeerden wel het meeste deel van de werktijd en energie op vrees ik.

 23. Ievel Knievel

  Misschien voetbalt er nog iemand bij KV Ooostende van enige niveau? Aangezien die club failliet is gegaan zijn er wellicht spelers en makelaars broodnodig op zoek naar een nieuwe club. Niet al die spelers kunnen zomaar een andere club vinden, omdat selecties natuurlijk voor een deel al samengesteld zijn of samengesteld worden. Een deel van de spelers heeft nog een aantal jaar op het hoogste Belgische niveau gevoetbald. De afgelopen 2 seizoenen is de club vooral afgegeleden door financiële sores, punten aftrek bijvoorbeeld vanwege het niet tijdig terugbetalen van leningen.

   1. RuiverCity

    @peterloekie
    Je weet toch dat VVV altijd het liefste jongetje van de klas wil zijn. Het zou de normaalste zaak van de wereld zijn als die komend seizoen geweigerd worden, maar ik ben bang dat ze daar bij VVV anders tegenaan kijken.

 24. Oelie op zuid

  Er zal waarschijnlijk voorlopig weinig talent doorstromen naar het eerste elftal. Wordt weer een overgangsjaar😡. Wordt een verdere negatieve spiraal naar beneden. Nog geen bericht over Smans. Misschien blijft hij wel bij VVV. Zijn laatste wedstrijden waren namelijk niet overtuigend. Zwaar kkd nivo rechter rij. Alleen als hij in vorm is is hij top kkd nivo linker rijtje. Eredivisie is een te grote stap momenteel. De vraag is of Heerenveen daar 5 ton voor wil betalen.

  1. RuiverCity

   @Olie op Zuid
   Dat gevoel krijg ik ook steeds meer. We zullen echt helemaal opnieuw moeten beginnen. Wij als trouwe supporters gaan wel weer, maar ik ben bang dat niet iedereen zo denkt na het zwakke spel afgelopen seizoen.

Leave a Reply