VVV proat: VVV teage Den Bosch

Morgenavond staat er wederom een potje op het programma. De wedstrijd tegen laagvlieger Den Bosch. Wilt VVV nog iets van kans maken op de play offs, zullen ze moeten winnen na de blamage van afgelopen maandag.

Ketting keert in ieder geval terug in de selectie na zijn schorsing. Wat denken jullie?

113 Responses

 1. Oelie op zuid

  Dat is ‘brulle’ . Wie moet hem de bal toespelen?. Ze gaan toch allemaal voor eigen kans. Komt doordat ze de bal over 5 meter niet zuiver kunnen overspelen.
  Ik denk een gelijkspelletje.

  1. Oelie op zuid

   Vraagje. Zit er in de jeugd van VVV nog enig talent dat door kan groeien naar het 1e elftal? Of moeten ze de amateurvelden af voor spelers? Iemand nog kennis over interessante amateurspelers?. Lijkt mij een goed onderwerp voor deze site.

 2. Louis van Gaal

  “laagvlieger” Den Bosch (plaats 19) zou zomaar eens kunnen winnen en dan zou het verschil met “bijna laagvlieger” VVV nog maar 12 punten zijn …

 3. RuiverCity

  Ook deze wedstrijd vrees ik voor een deceptie. Team lijkt uitgeblust en de motivatie ontbreekt aan alle kanten. Vertrekkende spelers zijn al bezig met hun eigen toekomst.
  Veel toeschouwers zullen al afgehaakt zijn, nu de play-offs vergeten kunnen worden!

  1. Grad

   Inderdaad geen enkele creativiteit in het spel. Achterin wordt in een veel te laag tempo de bal risicoloos naar er elkaar toegeschoven. Men zoekt steeds de oplossing naar achteren in plaats naar voren.

 4. FC VVV03

  Ik denk dat die 13/14e plek momenteel gewoon de positie is waar VVV thuis hoort als je ziet wat de onmogelijkheden zijn bij de club. We zijn afgezakt naar een niets zeggend niveau ergens tussen play offs en plek 20. Hulde wel aan ons als supporters. 5500/ 6000 man elke keer weer. Dat zie je niet overal als je zo laag staat.

 5. RuiverCity

  Hopelijk gaan de ogen van vele supporters nu eindelijk open! Ook het play-off verhaal uit hun droom schrappen.

  VVV heeft een team zonder vernuft (gogme), creativiteit, daadkracht en de echte winnaarsmentaliteit.
  Ideale schoonzonen waar je geen oorlog mee wint.

  Tevens zit er een trainer die meer met zijn handen in de broekzak langs de kant loopt en dit seizoen vele tactische blunders heeft gemaakt. Deze beste man is vooral gericht op tegenhouden en bouwt daardoor de zekerheid van het tikkie terug/breed in.
  Het voetbal van VVV is niet om aan te zien en dat het niveau van de 4de divisie is.

  Van Crooij: Pakt voor zijn team zelden punten.
  Rutte: Zijn rol is al lang uitgespeeld. Kan geen wedstrijd meer volmaken of is geblesseerd.
  Ketting: Vaak de dragende kracht achterin, maar had gisteren een offday.
  Roel Janssen: Wellicht tactisch sterk en een prima lange bal, maar kan het allemaal niet meer belopen.
  Simon Janssen: Aanvallend zeker een aanwinst, maar verdedigend zwak. Staat vaak te ver van zijn man of is te aanvallend ingesteld.
  Sierra: Technisch goed maar schiet vooral verdedigend veel te kort. Gisteren debet aan twee tegendoelpunten.
  Sedlacek: werkt zich een ongeluk, knapt het vuile werk op, maar komt fysiek veel te kort.
  Smans: De beste speler van VVV. Heeft creativiteit en overzicht. Mag alleen nog wat sneller worden.
  Verheijen: Na een bliksem start valt hij nu door de mand. Komt geen lantaarnpaal meer voorbij. Speelt de bal 9 van de 10 keer achterwaarts. Weinig dreiging.
  Kosidis: Traag, onbeholpen, weinig diepgang voor een spits. Met een man in zijn rug, koppend ondermaats.

  Henderikx: Lijkt een stabiele verdediger, maar moet nog groeien. Vaak nog onbesuisd.
  Kaastrup: Na een sterk begin ook teruggevallen.
  Berden: Blijft vaak rennen zonder te weten waarheen.
  Van Zutphen: Moet ook nog groeien en veel leren.
  Lathouwers: Potentiële rechtsback, maar zal harder moeten worden.
  Dirks: Wat is er met hem gebeurd na zijn blessure. Is totaal uit beeld. Zonde.
  Klaasen: Ook uit beeld geraakt. Blijkbaar geen klik met Kruijs.
  Kleuskens: Verdedigende middenvelder die echter handelingssnelheid mist.
  Doesburg: Als je hem gebruikt dan geef de ballen ook hoog in de 16 meter. Enorme drive en inzet. Voorbeeld voor andere spelers.
  De Boer: Was al geen topper toen hij kwam. Na een mindere periode werd hij vervangen door Van Crooij.
  Robberechts: Heeft weinig tot niets bij VVV laten zien.

  Kruijs: Werd opgehemeld door zijn tactische keuzes. Ik kan mij daar totaal niet in vinden. Maakt juist vaak de verkeerde keuzes. Zakt de laatste weken door het ijs. Krijgt het team niet gemotiveerd en laat ze vooral behoudend spelen. Heeft in de voorbeschouwing standaard verhaaltjes die nooit uitkomen.

  VVV heeft dringend behoefte aan:
  1) Een doelman die punten kan pakken
  2) Creatieve spelers (zeker als Smans vertrekt)
  3) Spits/flankspelers met snelheid en overzicht.
  4) ECHTE MANNEN die FYSIEK ook hun mannetje staan.

  Het zal voor VVV in de zomerperiode een hele zoektocht worden om hieraan te voldoen. Vaak is het dan wachten tot het allerlaatste moment op spelers die buiten de boot vallen bij andere clubs.
  Het is te hopen dat John Lammers en Marc van Hintum ook hun conclusies trekken over het huidige seizoen.

  Op deze manier kan het echt niet meer langer. Het publiek wordt de Koel uitgejaagd.

  NB:
  Onderschat de belangen van ESPN niet, waardoor komend seizoen wedstrijden op alle dagen en de gekste tijdstippen van de week gespeeld kunnen gaan worden.

  1. Ik hoop wel dat er snel duidelijkheid komt over die speeldagen. Zolang die er niet is verleng ik mijn drie seizoenkaarten niet.

   Moet me op vrijdag al bij elke thuiswedstrijd de hele dag jagen om op tijd klaar te zijn, maar op maandag tot en met donderdag lukt dat me sowieso niet. Dus als dat normale speeldagen gaan worden betekent dat na 45 jaar helaas het einde van mijn tweewekelijkse gang naar De Koel.

 6. Oelie op zuid

  Er zijn spelers afgedankt en of weggejaagd door Kruijs waar hij geen vriendje mee is. Allouch, weggejaagd. Klaassen is afgedankt, Lathouwers en Dirks genegeerd en afgedankt. De Boer idem. Sedlaceck vaak genegeerd en vaak afgedankt. Veel tactische en technische blunders. Absoluut geen spelpatroon of techniek bijgebracht aan de selectie. Spelers zijn langzaam aan allemaal slechter geworden. Verheijen speelt meer als linksback dan als aanvaller. Is zijn vorm totaal kwijt. Alleen Smans is een uitzondering. Maar die gaat ons verlaten. Overal lees je dat ploegen al spelers uit lagere divisies vastleggen (talenten met potentie). Bij ons moeten ze nog opgezegde spelers proberen te overtuigen om te blijven ( Henderiks en Verheijen). En dan durven ze ook nog te vragen of je de seizoenskaart al wil verlengen.

 7. chretien

  Niet de verwachte, of gehoopte, grote overwinning. Seizoen afgelopen.

  De ESPN inkomsten zullen inderdaad interessant zijn. Vooral voor de knvb.
  We krijgen Italiaanse toestanden, hogere inkomsten, maar, ook lege, sfeerloze stadions.

  De vraag is waar moet je blij mee zijn?

 8. Rossie

  Was weer eens niet om aan te zien gisteren. Had écht een reactie op maandag verwacht (net zoals Roel Janssen in interview Limburger), maar die bleef schandalig genoeg uit. Hoe dúrft onze trainer na afloop te zeggen dat ze de eerste helft best goed speelden? Het was dramatisch slecht juist! Statisch, geen enkele beweging, niemand durft het middenveld (centraal) in te lopen, niemand komt de bal halen, geen enkel gif, alle lange ballen gaan verloren (Kosidis), bij iedere opmars dat je denkt ‘en nu doorgaan’ wordt er weer teruggedraaid en naar achteren gespeeld, bah bah bah. Angsthazenvoetbal, vreselijk. En dat is allemaal te wijten aan onze dramatische trainer en technische staf. Echt blij dat-ie weg gaat. Jay Driessen mag van mij onderhand ook vertrekken maar die zal wel weer blijven. En dat wisselbeleid ook, man man man. Maar ja, alles wat ik net schreef is hele seizoen al zo dus het ligt écht aan de trainer wat mij betreft. Iedere eredivisieclub die hem wenst aan te stellen is knettergek. Overigens, wat Roel Janssen in De Limburger zegt (‘we hebben alleen maar ideale schoonzonen’ of zoiets) is precies ook wel een deel van het probleem. Hádden we maar wat meer spelers met echt gif en die eens een stevige overtreding durven maken. Waarom wordt er bewust op ideale schoonzonen geselecteerd (althans zo lijkt het)? Wat is dat voor onzin? Waarom wil VVV altijd in alle opzichten het braafste jongetje van de klas zijn? Puur amateurisme en niets anders. De huidige ellende is begonnen toen Luhukay en zijn topsportmentaliteit moesten vertrekken. Jos had meer tijd moeten krijgen. Inmiddels zijn we weer eens verworden tot het lachertje van het betaalde voetbal. Hoe gaan we dit ooit nog fatsoenlijk op de rit krijgen?

  1. Grad

   Nou inmiddels is er geen enkele eredivisieclub meer die Kruys wil aanstellen neem dat maar van me aan, ik zou niet weten welke, hooguit misschien als assistent.
   Almere en Heerenveen hebben inmiddels afgehaakt en andere keuze gemaakt, of gaan ze maken. Mogelijk dat er wel nog KKD clubs zijn met meer potentie zoals NAC, maar ook die zullen zijn gaan twijfelen als zij de wedstrijden geanalyseerd hebben sinds het feit, dat hij aangaf niet te gaan verlengen, want sindsdien was het vaak niet om aan te zien en zijn er nog nauwelijks punten gehaald. Stand 4e periode na 7 wedstrijden: plek 19 met 3 punten!

 9. rongo26

  Ik denk dat je zo betere spelers kan vinden in 3de , 4de divisie en misschien wel lager. VVV moet echt weer eens gaan scouten en ook kijken of spelers elkaar aanvullen. Wees eens creatief!

 10. Ievel Knievel

  Reactie op Ruivercity

  Ik reageer achter je uitsprakeb wat betreft spelers

  Van Crooij: Pakt voor zijn team zelden punten.>>> Ligt ook aan verdediging die steken laat vallen
  Rutte: Zijn rol is al lang uitgespeeld. Kan geen wedstrijd meer volmaken of is geblesseerd>>> belopen is ook algemene fitheid en aangepast trainingsprogramma, daar gaat bij VVV wel meer mis. Oudere spelers hebben een ander traingsregime nodig>>> zie Cruyff bij Feijenoord destijds en Messi op dit moment. Hopelijk wil Unnerstahl zijn carriere nog ooit bij ons afsluiten over een tijdje. Net als Linssen.

  Ketting: Vaak de dragende kracht achterin, maar had gisteren een offday>>> moet ook geassisteerd worden.

  Roel Janssen: Wellicht tactisch sterk en een prima lange bal, maar kan het allemaal niet meer belopen.>>> nogmaals, belopen is ook algehele condititie, en die holt bij veel VVV spelers achteruit. Heeft als ervaren speler en speler op leeftijd ook aangepast trainingsschema nodig.

  Simon Janssen: Aanvallend zeker een aanwinst, maar verdedigend zwak. Staat vaak te ver van zijn man of is te aanvallend ingesteld>>>> Simon Janssen blijft een middenvelder. Geen idee waarom hij bij ons verdedigier is geworden, al jaren op rij. Misschien moeten we eens ophouden met te veel middenvelders in de selectie, Doen we al jaren verkeerd namelijk. Meer specifieke verdigers zijn nodig. Al meerdere jaren hebben we geen goede echte linksback.

  Sierra: Technisch goed maar schiet vooral verdedigend veel te kort. Gisteren debet aan twee tegendoelpunten.>>>> toch ene prima speler voor VVV. Moet ook geholpen worden door de rest,

  Sedlacek: werkt zich een ongeluk, knapt het vuile werk op, maar komt fysiek veel te kort.>>> Fysiek tekort>>> wederom verkeerde conditietrainingen.

  Smans: De beste speler van VVV. Heeft creativiteit en overzicht. Mag alleen nog wat sneller worden. Hopelijk kan hij nog een half jaar blijven

  Verheijen: Na een bliksem start valt hij nu door de mand. Komt geen lantaarnpaal meer voorbij. Speelt de bal 9 van de 10 keer achterwaarts. Weinig dreiging. >>>>Dat Verheijen achteruit holt heeft echt met training en begeleiding te maken. Dit is een speler die noog zeker kan doorgroeien. Hem laten gaan zou eeuwig zonde zijn. Te veel talenten waar bij VVV de ontwikkeling stokt.
  Kosidis: Traag, onbeholpen, weinig diepgang voor een spits. Met een man in zijn rug, koppend ondermaats.>>> Kosidis is een speler die bij VVV achter de spitsen had moeten staan. Zeker sinds de winterstop. Daarnaast moeten we geen (jeugd) internationals meer aantrekken in de KKD.

  Henderikx: Lijkt een stabiele verdediger, maar moet nog groeien. Vaak nog onbesuisd.>>> Training, coaching, begeleiding.

  Kaastrup: Na een sterk begin ook teruggevallen.>>> Training, coaching, begeleiding. Is echt geen slechte speler.

  Berden: Blijft vaak rennen zonder te weten waarheen.>>> Training, coaching, begeleiding, ligt niet alleen aan de speler.

  Van Zutphen: Moet ook nog groeien en veel leren.>>> Training, coaching, begeleiding.

  Lathouwers: Potentiële rechtsback, maar zal harder moeten worden.>> Dan zal er individueel met getraind moeten worden,

  Dirks: Wat is er met hem gebeurd na zijn blessure. Is totaal uit beeld. Zonde.>>> Heeft VVV veel punten en tegendoelpunten gekost. Daar is echt iets aan de hand. Iedere keer dat je hem opstelt lijkt het je de wedstrijd te kosten.

  Klaasen: Ook uit beeld geraakt. Blijkbaar geen klik met Kruijs>>> Tja?

  Kleuskens: Verdedigende middenvelder die echter handelingssnelheid mist>>>>Daar moet je dus via individuele trainingen aan werken. Over een paar weken al.

  Doesburg: Als je hem gebruikt dan geef de ballen ook hoog in de 16 meter. Enorme drive en inzet. Voorbeeld voor andere spelers.>>>> Hopelijk wordt er aan en met hem gewerkt aankomend seizoen, want hij is dan natuurlijk onze eerste spits. Waarom ook niet?

  De Boer: Wat was er nu mis met onze eigen reservekeepers? Misschien hopen dat Unnerstal dus nog ooit zijn carriere bij ons wil afsluiten.

  Kruijs: Werd opgehemeld door zijn tactische keuzes. Ik kan mij daar totaal niet in vinden. Maakt juist vaak de verkeerde keuzes. Zakt de laatste weken door het ijs. Krijgt het team niet gemotiveerd en laat ze vooral behoudend spelen. Heeft in de voorbeschouwing standaard verhaaltjes die nooit uitkomen.>>> Kruys was bij FC Utrecht als een saaie trainer, die vooral tegenhield, eindeloos rondspeelde en met veel gelijke spelletjes presteerde. De FC U supporters waren bliuj dat het bij een half jaar gebleven was.

  VVV heeft dringend behoefte aan:
  1) Een doelman die punten kan pakken>>> Hier is geen geld voor. Goede doelmannen zijn moeilijk te vinden. Van Crooy moet beter gemaakt worden door een goede keeperstrainer. Laat ze nu net Roox hebben weggestuurd.

  2) Creatieve spelers (zeker als Smans vertrekt)>>> we hebben ieder jaar een overschot aan middenvelders. Simon Janssen is eigenlijk een middenvelder. Als hij blijft daar opstellen.

  3) Spits/flankspelers met snelheid en overzicht. Die hebben we in theorie in de selectie. Het spel moet wel via hen gaan en het spel moet daar op afgesteld worden.Verheijen en Berden hebben meer in hun mars.

  4) ECHTE MANNEN die FYSIEK ook hun mannetje staan.>>> Dat is een kwestie van training en voeding. VVV mist een echt professionele wetenschappelijke aanpak op dat vlak en daarmee blijven ze dus enorm achter. Dit gaat niet om geld, maar om om goede begeleiding aan je club verbinden. Een sportdiëtist bijv..

  We hebben dus wederom een seizoen voor jan lul gevoetbald. We hadden ook met alleen de ex jeugdspelers kunnen spelen, was je waarschijnlijk ook 14e of 15e geworden en dat met een assistent als hoofdtrainer. Rick Kruys heeft afgelopen seizoen, met een nog best wel aardige selectie, bijzonder slecht gepresteerd. Een 8e of 9e plek had er gewoon in gezeten. Dat het niet gelukt is komt door zijn tactisch onvermogen en behoudende speelstijl.

  Dat we geen geld hebben komt o.a. door Bogers, die ook jarenlang door Hai Berden de hand boven het hoofd is gehouden en zelfs door hem aangesteld is in verschillende functies. We zijn afgegleden van de nummer 13 in de Eredivisie (!!!!), een middenmoter met kans op stabiliteit, naar de nummer 13/ 14 eerste divisie in een paar jaar tijd. O.a. hierdoor. Een echt FC Den Bosch en voorheen FC Dordrecht scenario.

  De crisis is verergerd door de coupe van Roger Bongaerts (en zijn rare beleidsplan> zie het resultaat van zijn beleidsplan, dat is dus dit seizoen) en het wegsturen van Jos Luhukay. Die had je in rust moeten behouden voor de club en hier zeker 3 a 4 jaar lang zijn gang moeten laten gaan.

  Gelukkig begint over 1 maand en 3 dagen onze nieuwe algemeen directeur. Wel weer rijkelijk laat. Lijkt me dat VVV al voor de zomerstap flinke stappen moet gaan maken en eigenlijk al aankomende maand.. Hopelijk is Lammers al stiekem aan het werk als spil in het technisch hart. We moeten echt niet gaan wachten tot de zomer, qua in actie komen.

   1. kenner

    @peterloekie @RuiverCity

    Ik bedoelde meer de opmerkingen bij de analyse dan de analyse zelf.

 11. Ik heb de speleranalyse van Ruivercity ook gelezen en ben ik het daar in grote lijnen wel mee eens, ondanks dat ik de nuance een beetje mis.
  Roel Janssen b.v. hij kan het idd niet meer belopen. Roel is nooit de snelste geweest, maar met zijn routine en goed opstellen kan hij veel problemen ondervangen op dit niveau.
  De jeugdspelers die nu in de basis staan zullen vooral veel moeten spelen om ervaring op te doen en vast door coaching van Ketting en Roel Janssen
  alleen maar beter worden, en zo niet, dan zal er door moeten worden geselecteerd.
  Bijna iedereen legt hier de schuld bij de trainer, maar ik denk dat hij de 1e helft van de competitie prima heeft gepresteerd met dit spelersmateriaal en smalle selectie.
  Maar ik denk dat deze selectie nu staat op de plek waar het hoort te staan, bovenin het rechterrijtje.
  De combinatie van het gebrek aan scorend vermogen, afnemend zelfvertrouwen en een trainer die voortijdig aangeeft de club te gaan verlaten is de doodsteek geweest om het beoogde doel (het behalen van de nacompetitie) te bereiken.
  Het seizoen mag dus helaas uiteindelijk als mislukt worden beschouwd.
  En Ievel Knievel, jij denk dat heel veel van deze spelers door individuele coaching, begeleiding etc beter zullen worden, realiseer je dat behoorlijk wat spelers aan hun plafond zitten wat betreft hun technische en tactische bagage. Ik denk dat vertrouwen en drive een veel belangrijkere rol spelen op dit niveau. En als je dan voorin ook gemakkelijker een goal kunt maken doe je zo mee in het linkerrijtje.
  Dus daar ligt dus een schone taak voor Van Hintum.

 12. FC VVV03

  Er is gewoon voorin veel te weinig kwaliteit. Ik snap die “populariteit” van Doesburg ook niet helemaal. Hij werkt hard word dan gezegd. Ik heb toch liever een spits die ook een beetje kan voetballen naast het aangaan van duels. Noem een Kaars bij Helmond, Kostorz bij den Bosch en Kriwak bij Dordt. Het zijn maar een aantal voorbeelden van spitsen waar wij gewoon niet meer in aanmerking voor komen. Ik mag toch stiekem hopen dat ze in Doesburg geen 1e spits zien volgend seizoen want dan heb ik geen hoge pet op van de aankomende transferperiode. Het blijft lastig te accepteren dat ons VVV gewoon op dit moment niet meer is dan een middenmotor dat graag play offs wil behalen.

  1. RuiverCity

   Dat zullen meer supporters moeten gaan accepteren. Als je de berichten over VVV volgt zal er komend seizoen een team staan met nog meer onervaren jeugd. Hopelijk krijgen ze ergens nog buitenkansjes om spelers te huren.
   Dat laatste is ook weer een groot nadeel, want je bouwt zo niets op en deze spelers zijn vaak alleen met zichzelf bezig en kunnen daarna toch weer terug naar hun eigen club.

 13. FC VVV03

  Volgens mij mag er ook wel eens wat kritischer gescout worden . Welke aankopen hebben nou echt meerwaarde gehad afgelopen tijd. Spelers als Rutten, Kosidis, Kaastrup, Doesburg, Dirks, Lathouwers enz enz enz voegen gewoon weinig toe. Dan heb ik liever jonge jongens als van Zutphen 38 wedstrijden rechtsback staan. Die zal ook vaker te kort komen, maar dan probeer je wel wat met je eigen jeugd. Zon Odriss valt nu elke keer best aardig in. Geef hun dan vertrouwen ipv het huren van een buitenlander die hier ergens in een hotel moet bivakkeren. Die play offs ga je komend seizoen waarschijnlijk ook niet halen, dus je hebt weinig te verliezen.

 14. Oelie op zuid

  Dirks en lathouwers komen uit de opleiding van AZ. Deze opleiding staat bekend als de beste van Europa. Dat deze jongens zich bij VVV niet verder hebben ontwikkeld zegt genoeg over de trainingsmethode bij VVV. Deze twee jongens hebben zeker talent, anders hadden ze geen basisplasts in jong AZ. Ze komen inderdaad te kort voor AZ 1. MAAR, ze zouden dan minimaal top kkd moeten hebben. Kaastrup was Deens jeugdinternational en werd gescout door Werder Bremen. Is hier volledig stilgevallen in ontwikkeling. Allouch komt ook van AZ. Hij was een moeilijke jongen , maar hij kon goed voetballen. Alleen kon men hem niet goed begeleiden/ motiveren . Verder begrijp ik niet waarom van Crooij de 1e doelman is geworden. Zijn hoogtij dagen zijn allang voorbij. Was inderdaad 6 jaar geleden een betrouwbare kkd doelman. Jan de Boer is begin 20 en hij heeft zeker talent. Onze trainer die alle doelmannen beter heeft gemaakt is echter gewipt. Nu is Rein Baart de trainer. Mwah, die vond ik destijds niet zo’ n sterke indruk maken als doelman. Ons tweede team bakt er ook niks van momenteel. Misschien omdat de manier van trainen niet voldoende aansluit bij het verwachte prestatieniveau.

 15. clubman

  En dan refereer ik nog maar eens aan het laatste seizoen in de eredivisie toen menig “supporter” hier ruim vóór het einde van het seizoen roeptoeterde dat we maar beter konden degraderen om dan lekker op vrijdag te ballen en te werken aan een nieuw, fris team om zodoende binnen 3 seizoenen weer terug te keren naar de eredivisie.

  En heren, genieten we ook een beetje en liggen we lekker op schema?

  1. Ievel Knievel

   Dat werd gezegd, omdat we toen toch al zo goed als gedegradeerd waren en het beleid van dhr Bogers en consorten toen al aan alle kanten rammelde. De stadionplannen waren al weer bijna voor de 3e keer afgeschoten.

   Het idee om fris opnieuw te beginnen was helemaal niet zo’n gek idee. Zeker met het idee dat Jos Luhukay nieuw elan kwam brengen als echte clubman en onder zijn niveau kwam werken. Niet wetende (niemand wist dat) dat hij door Roger Bongearts en mensen binnen zijn eigen staf en club een dolk in de rug gestoken zou krijgen en de club hem als een baksteen zou laten vallen.

   We wisten toen ook niet hoe slecht de financiële cijfers waren, want die verzweeg dhr. Bogers immers al jaren voor alles en iedereen (behalve voor de Raad van Comissarissen en zijn rechterhand Walter van Grutterswijk, die dus medeplichtig zijn en de huidige stand van zaken).

   Het idee om financieel gezond, met een lager budget en begroting mee te doen voor de top 7 in de KKD en ieder jaar mee te doen voor de play offs was helemaal geen onaantrekkelijk idee, toen degradatie toch al min of meer vast stond.

   Ware het niet dat meerdere mensen binnen de club ook dit scenario door grootspraak, leugens, wanbeleid en ultraslecht personeelsbeleid om zeep hebben geholpen.

   Overigens geloofde bijna iedereen met de komst van Luhukay ergens nog wel in een wonder en in lijfsbehoud. Dus het klopt niet helemaal wat je hier beweert. Ware het niet dat het toendertijd in allerijl, in de winterstop aangetrokken, vreemdelingenlegioen vol heel erg dure huurspelers (1 van de oorzaken van de etxra financiële malaise bij VVV post Corona) compleet verzaakten aan het eind van de competitie, met weet ik niet hoeveel verliespartijen op rij tegen ook laagvliegers, terwijl ook toen een 15e of 16e plek er gewoon in gezeten had en VVV dus gewoon ook net zo goed toen in de eredivisie had kunnen blijven. Waren we alleen iets eerder failliet gegaan.

 16. Ievel Knievel

  Als je onder Helmond Sport (of MVV) eindigt, dan heb je het gewoon bijzonder slecht gedaan (als trainer/ staf/ spelers). Daar alle spelers, ook spelers die meer in hun mars hebben, door de mand vallen, kan je dat de staf verwijten.

  De laatste 3 wedstrijden, hadden we simpelweg 3x kunnen winnen of 3x gelijk kunnen spelen, al was het maar met “slecht” voetbal; het zat er gewoon in.

  Met 3 en zeker 9 punten extra was er kans geweest op play off of was play off eigenlijk zo goed als zeker geweest.

  Dan te bedenken dat dit VVV, door eigen toendoen (niet dankzij de tegenstand) zo’n 18 tot 21 punten heeft laten liggen. Had je die punten over de streep getrokken (wat gewoon gemoeten had, gelet op het spelbeeld en de sterkte van VVV in deze wedstrijden), dan had je op een 5e/ 6e plaats gestaan.

  Dat dit niet is gelukt komt door een über behoudende, staart tussen de benen speelstijl. Ik kan er echt niks anders van maken.

  Ik had deze selectie precies als 13e ingeschat aan het begin van het seizoen, maar achteraf bleek dus dat er meer had in gezeten als men meer had gedurfd. Dat is mijn conclusie. Op zijn minst was die 8e of 9e plek gewoon mogelijk geweest.

  Vraag me ook af of men bijvoorbeeld voor die wedstrijd tegen Jong AZ een trainingskamp aan de zee bij Schoorl heeft belegd en daar bijv. 2 nachten overnacht heeft. Ik snap dat VVV niet 2 nachten hotel voor 22 man kan betalen; maar er zit daar ook gewoon een groepsaccomocatie in de duinen aan zee. Bij zo’n cruciale wedstrijd wil je 100% focus en rust (en geen uitputtende reis).

  Ook voor dat laatste setje wedstrijden (thuis) had men bijv. eens wat bijzonders kunnen doen qua trainingsactiviteiten, ipv het standaardwerk. De bossen in, theramaalbadje, lekker pushen, iets anders dan het normale, uit de comfortzone, etc..Hoeft niet veel te kosten. Vergt alleen creativiteit.

  1. Wat een onzin dat we sowieso boven Helmond Sport en MVV zouden moeten eindigen. Helmond Sport heeft een hoger spelersbudget en daar wordt er flink geld in gestoken. En zowel MVV als Roda JC hebben goede connecties in Dld en België, waardoor ze voor weinig geld mooie talenten binnenhalen. Helaas hebben wij die contacten daar nauwelijks.
   En vervolgens kom je weer met je altijd weer terugkerend stokpaardje “als dit, als dat”…🙄
   Je begint zelf je betoog met dat je ze als 13e had ingeschat op de rangschikking, nou dat heb je goed gedaan.
   Aan het eind van de rit staat een club altijd waar ie hoort te staan gezien de prestaties en mogelijkheden.
   Je kunt bij elke club wel redenen verzinnen waarom ze hoger hadden moeten staan, maar in de praktijk is het dus anders gegaan…

   1. Ievel Knievel

    Wat moet een mens toch altijd met kreten als onzin dit, onzin dat. Jij bent het er niet mee eens. Dat is het. Dat blijkt, maar om het dan weg te zetten als onzin?

    MVV heeft helemaal geen connecties meer sinds de tandem van Bommel/ van Marwijk zich daar niet meer mee bemoeid. De club heeft de afgelopen 5 jaar nog meer onverantwoord kutbeleid gevoerd dan VVV. Van financieel gezond naar ongezond in 2,5 jaar tijd en ze zijn nog faillieter dan VVV al was (als dat al mogelijk is).

    De mogelijkheden voor de toekomst bij MVV zijn 0,0, behalve dat er wat lokale ondernemers interesse hebben en de supporters er als een blok achter zijn gaan staan. Maar zien wat daar uit komt. Ook maar eens zien of die WHOA regeling succesvol gaat zijn daar. Voor hetzelfgde geld moet MVV er mee stoppen in het aakomende seizoen. En die zogenaamde toegezegde steun: in Maastricht hebben mensen nogal snel praatjes, maar verwezenlijken vaak niets. Veel grootspraak, weinig daden. Niet voor niets bivakeert MVV al het langste van de Limburgse clubs in de eerste divisie en hebben ze toevallig 1 goed seizoen gevoetbald in de laatste jaren. Dat kwam o.a. door de van Marwijk, v. Bommel connectie (en Ruben van Bommel). Maar die bemoeien zich al weer niet meer mee. Zoals snel als ze kwamen, zo snel zijn ze ook weer verdwenen.

    En Helmond Sport heeft toevallig ook eens wat mogelijkheden? Hahaha, met dat veredelde trainingsstadion wat ze gaan bouwen? Laat me toch niet lachen. Bob Peeters is alweer bedankt voor de eer. En ze kunnen dan wel wat geld hebben, dat betaald zich echt niet uit in een betere selectie dan die van VVV in het afgelopen seizoen. VVV had dit Helmond makkelijk kunnen hebben.

    VVV blijft een grotere club dan de twee bovengenoemden. Als je daar al niet meer in geloofd als VVV zijnde, ben je niet meer te redden.

   2. VVV had dit Helmond makkelijk kunnen hebben? Even een kleine reminder: VVV kreeg thuis voetballes van Helmond en verloor met 0-4.

   3. Ievel Knievel

    @Peterloekie

    Bij wijze van spreken, als we geen angsthaas trainer hadden gehad. Maar je hebt gelijk, dat was dramatisch. Uit nog wel gelijk.

 17. FC VVV03

  Ik blijf er bij dat er verschillende mensen binnen VVV zijn geschrokken in de tijd van Luhukay. Die wilde ineens vaker trainen, professionaliseren en discipline. Er moest ineens gewerkt worden ipv zutjes aan zoals het bij VVV altijd gaat. Luhukay werd dan als een soort tiran weggezet door spelers, staff en medewerkers. In Duitsland loopt men weg met een man als Luhukay. Daar is de discipline al aanwezig. Daar hoeft een trainer niet voor te zorgen. Ik weet ook zeker dat bijv een Danny Post ook een stoorzender werd. Die was gewend om 8 jaar lang 4 keer in de week te trainen en ’s middags lekker de stad in of bootje varen in A’dam. Bij Luhukay moest er ineens langer op de club gebleven worden. Iets wat tegenwoordig steeds meer het normale is, maar bij VVV is dat nooit geweest. Ik blijf erbij dat Jos precies was wat VVV nodig had. Een doorgewinterde trainer die bij wijze van voor een appel en een ei bij zijn geliefde VVV trainer wilde worden. Niet voor zijn eigen, maar voor de stad, voor VVV. Ze hadden bij VVV achter zulke man moeten staan, in plaats daarvan sturen ze hem op een verschrikkelijk vieze wijze weg. Er zijn mensen binnen VVV bang geweest voor een cultuur omslag onder Luhukay. Ben ik heilig van overtuigd. En kijk waar we nu staan…

 18. RuiverCity

  @FCVVV03
  Ben ik helemaal met je eens. Na het vertrek van Bogers, Bongaerts en de RvC zou je verwachten dat de heilige huisjes omgevallen zijn. Bongaerts had het vooral over zijn Amerikaanse methode waar hij helemaal leip van werd. Dit heeft VVV weinig tot niks opgeleverd. Vooral gefrustreerde jeugdspelers met ouders.
  Luhukay was de ideale man om dit hele gebeuren om te draaien. Spelers zijn verwende mensen die dit zelf niet vaak in de gaten hebben.
  Bij VVV scouten ze veel te weinig op fysiek en mentaliteit.

  De 11 ideale schoonzonen hebben we dit seizoen gezien. Brengt NIKS. Het is te hopen dat de nieuwe mensen dit inzien en spelers halen die wel de over-mijn-lijk-mentaliteit hebben.
  Kijk eens naar de verdediging van Groningen en Willem II. Fysiek sterke spelers die het duel aangaan en niet drie meter van de aanvallers verdedigen.

  Het tij bij VVV moet HEEL snel gekeerd worden anders voorzie ik het einde van onze prachtige club!

 19. @ Ievel Knievel
  Ik heb het niet over alle omstandigheden daaromheen.
  Ik kijk even puur naar wat op het veld staat.
  Helmond Sport heeft een spits (Kaars), als wij die zouden hebben dan zouden we wrsch. al lang verzekerd zijn geweest van deelname nacompetitie.
  En jij wijt veel resultaten aan het angsthazenvoetbal wat wij spelen, ik denk dat het ook met kwaliteit te maken heeft.
  Ik denk dat het elftal bang is om tegendoelpunten te krijgen omdat ze zelf zo moeizaam scoren.
  En iedereen denkt maar dat dat opdracht van de trainer is, dat defensieve voetbal.
  Ik vraag me dat af.
  MVV speelt al een aantal jaren heel aantrekkelijk voetbal en raapt een leuke selectie bij elkaar met beperkte middelen. Met een trainer die ik graag hier had gezien, maar de club heeft anders besloten.
  En ja, bij MVV is het financieel een zooitje, maar wat was het bij ons toen we aan dit seizoen begonnen?

 20. clubman

  Lammers is een prima trainer voor VVV en nu opeens heeft iedereen het over Verberne.
  En als het Verberne was geworden dan zou ongetwijfeld Lammers de betere keuze zijn geweest.

  Venlo ten voeten uit: näöle, näöle en nog ens näöle

  1. Ievel Knievel

   Het is nog maar te bezien/ afwachten of Lammers zo’n goede trainer is. Dat gaan we dus volgend seizoen zien. Is toch al best wel vaak mislukt en heeft toch best wel vaal ondergepresteerd (Excelsior/ Eindhoven bijv.).

   Ja, hij is kampioen geworden met Heracles en ja VVV heeft niet veel mogelijkheden.

   Voordeel is dat hij waarschijnlijk een connectie van v. Hintum is en veel naar zijn eigen hand kan gaan zetten als spil in het technisch hart.

   Ik krijg bij Lammers toch hele erge de Koning vibes en we weten hoe veel supporters daar over dachten, even ongeacht of dat klopte ja of nee.

   Het is voor VVV te hopen dat de gebroeders Linssen willen instappen en dat E. Linssen klaargestoomd gaat worden als assistent trainer voor de toekomst (en dat daar dus ook niet te snel van afgeweken gaat worden).

   1. Ievel Knievel

    En niet mee eens, Verberne ligt goed bij aanhang VVV door o.a. zijn spelopvatting, zijn manier van het motiveren van een selectie en het feit dat hij bij een provinciegenoot werkzaam is (waardoor we hem regelmatig op L1 kunnen zien en kunnen zien en horen hoe hij overkomt), met bescheiden middelen kan werken, plus uit noordoost Brabant/ de Peel komt, dat is nog enigzins “de regio” (iets meer dan 5 km van de provinciegrens met Limburg). Ook kennen veel supporters hem nog wel als sterke en opvallende speler uit de eerste divisie. Kijk, ik heb het niet zo op met MVV en denk dus dat zij echt een mindere selectie hebben dan VVV, maar Verberne weet misschien wel de play offs te halen, met die mindere selectie en met zeer beperkte middelen. Na ook al afgelopen seizoen overgepresteerd te hebben (mede dankzij Ruben van Bommel, maar toch).

    Het zou een goede keuze geweest kunnen zijn, maar we kennen de ins en outs niet. Misschien is er wel met hem gepraat, dat weten we niet. Mocht hij vrij, beschikbaar, enthousiast over VVV en goedkoop zijn geweest, dan roept het wel wat vraagtekens op, maar dat weten we dus allemaal niet. Mocht Lammers rond de winterstop ontslagen zijn wegens tegenvallende resultaten en Verberne nog steeds vrij zijn, dan is het tegen die tijd misschien nog wel een optie. Hij heeft meerdere plusjes achter zijn naam staan.

 21. Oelie op zuid

  Weej naöle als det mot. Maar we zijn wel trouwe toeschouwers. Gemiddeld 6000 per wedstrijd. Er is werk aan de winkel voor de sponsortribune daar is het akelig leeg/ magere bezetting. Ik hoop dat het daar ook weer drukker wordt en dat er weer genoeg sponsorinkomsten komen. Wij als toeschouwers brengen slechts 20-25% van de inkomsten op. Is noodzakelijk voor voortbestaan van onze club.

  1. Ievel Knievel

   Hopelijk heeft de nieuwe AD daar een goed plan voor klaar liggen, dat schijnt zo te zijn namelijk; en hij heeft ervaring in dit soort werk op het hoogste niveau.

   Jammergenoeg moeten we nog minstens 2 a 3 maanden wachten voor we waarschijnlijk wat inzage krijgen in de nieuwe toekomstplannen voor VVV, als het niet langer is. De beste man moet natuurlijk ook ingewerkt worden en eerst bezig met de dagelijkse gang van zaken voor aankomend seizoen. Hopelijk zijn daar al erg veel beginnetjes voor gemaakt, zodat het alleen maar inkoppen wordt voor hem. Hopelijk heeft hij ook zijn zomervakantie nu al opgenomen.

   VVV heeft snel behoefte aan een lange termijn strategie, waarin het over groei, de toekomst en vergezichten gaat; die snel gedeeld gaan worden met de stad en de regio.

 22. FC VVV03

  Dat naole waar iedereen het altijd over heeft valt reuze mee in Venlo en omstreken hoor. Die 15 mensen die hier reageren??… Ik denk dat de meeste supporters van VVV snel weer tot de orde van de dag overgaan na een debacle. In Venlo staan geen 50 capuchons bij de Koel na een nederlaag. Wij zijn erg nuchter, maar wel trouw. 6000 man in deKoel na zulk wanbeleid noem ik geen noale. Dat is begaan zijn met je club.

 23. beek

  Vorig seizoen hadden we veel geluk. Vaak draaiden we de wedstrijd in de laatste minuten nog om. Veel doelpunten (vooral van Venema) ontstonden uit het niets en niet door goed voetbal. Het wegvallen van Allouch uit de selectie scheelde nogal wat in creativiteit.
  Ik begrijp niet waarom de opleiding van VVV zo afgekraakt wordt. Als er een jeugdspeler boven het maaiveld uitsteekt, wordt hij door een kapitaalkrachtiger club opgehaald. We hebben best spelers die aardig ballen of die nog jong zijn maar wel potentie hebben: Smans, Janssen jr, Verheijen, Odriss, van Zutphen.

 24. Oelie op zuid

  Als je bij deze spelers ook nog de talenten van jong Ajax, Feijenoord en PSV optelt die zijn gestart in de opleiding van VVV, dan zou er een redelijk sterk streek elftal staan. Alleen verwonderd het me dat de talenten die weg zijn gehaald door deze clubs en die niet slagen , niet terug komen naar VVV. Je noemt Verheijen,Odriss en van Zutphen. Deze zullen nog moeten bewijzen dat de doorbraak naar profvoetballer kunnen maken.

 25. Oelie op zuid

  Van Zutphen tekent zijn 1e contract bij VVV. Hoe zit het met Verheijen? en Dirks .het is toch onzin dat Sem Dirks het voetballen is verleerd. Deze jonge speler verdient een nieuwe kans bij een andere trainer. Hoe staan we er voor met het aantrekken van aanvallende versterkingen.?

  1. Verheijen ben ik met je eens. Maar Dirks? Die staat echt geen reserve omdat de trainer hem niet aardig vindt hoor. Die jongen heeft ons in de wedstrijden die hij in 22-23 speelde zoveel tegendoelpunten en penalties gekost dat het geheel terecht is dat hij dit seizoen vanaf de bank mocht toekijken. Ik denk dat VVV heel blij is dat zijn contact afloopt. Een nieuwe kans verdient hij zeker, maar dan wel bij een club als Telstar of TOP Oss graag.

   1. Nr. 077

    Niet dat ik fan van Dirks ben, in tegendeel zelfs. Maar een club als Telstar of Top Oss, dat is op dit moment natuurlijk hetzelfde niveau als VVV… Nooit gedacht dat ik dit ooit nog zou zeggen trouwens…

 26. FC VVV03

  Dat is hetzelfde als het verlengen van de eigen jeugd waar ze nu mee bezig zijn. Die spelers hadden natuurlijk nooit een contract gekregen als VVV bovenin meedeed en voor de rechtstreekse promotie plekken speelde, zoals VVV eigenlijk jarenlang elk seizoen deed. Kluskens zal wel snel de volgende zijn. Al heb ik dit liever dan elk seizoen 5/6 vage buitenlanders huren. 13 contractspelers tot nu toe. Dat word een drukke zomer voor v Hintum.

 27. Oelie op zuid

  Ik tel er 15. Hopelijk met Stan Hendriks erbij 16. Dit betekent nog 8 spelers erbij 🤔. Evt 4 talenten en 4 versterkingen. Maar er is geen geld. Tijd voor een supporters aandelenfonds.🤩 Of net zoals Vitesse een crowdfundingsactie.💰💶💶💶.

 28. Oelie op zuid

  Sorry, ik was Timber vergeten. Die hebben we ook nog. 16 contractspelers dus. Als Smans ook nog weggaat hebben we helemaal geen doelpuntenmakers meer. Of het moet zijn dat Thyme Verheijen doorbreekt als doelpuntenmaker en Doesburg er ook 20 maakt komende seizoen. ( Sprookjes bestaan niet). Of wel😆

 29. Oelie op zuid

  Van Crooij, de Boer, Lathouwers, van Zutphen,, Ketting, Jansen R. Timber,Jansen S, Sedlacek, Sierra, Kluskens, Smans, Odriss, Berden, Doesburg, Verheijen,. Is dus 16 contractspelers. Kan me niet voorstellen dat een van deze spelers een amateurcontract heeft.

 30. FC VVV03

  Van Crooij heeft “nog” geen contract voor komend seizoen en Kluskens is amateur dus dan komen we op 14. Al worden dat wel jou 16 haha Kluskens en van Crooij zullen nog wel tekenen.

  1. Grad

   Ik zal het maar voor @Frietei opnemen. @Rossie wat ben jij ongeduldig zeg, even logisch nadenken.
   Edwin Linssen is nu nog (assistent)trainer bij Roda en de competitie is nog niet afgelopen.
   Het is nu nog onduidelijk, of Roda volgend seizoen wel- of niet in de eredivisie speelt. Dit kan ook gevolgen kan hebben voor de positie van Linssen bij Roda. Bovendien lopen contracten vaak t/m 30 juni en zoals @Frietei aangaf moet er ook nog gesproken worden/oplossing gevonden voor de persoon, die nu die positie inneemt.
   Dus zo vreemd is het niet dat het lang(er) duurt!

   1. Rossie

    Ik ben helemaal niet ongeduldig…Frietei riep hier ‘Edwin Linssen incoming’…dan moet-ie dat niet roepen als het nog helemaal lang niet zeker is. Het is verder geen ramp, maar nu niet de bal bij mij neerleggen. Verder ben ik blij met Frietei z’n inside-info hoor, maar zou wel fijn zijn als het dan ook klopt. Maar ik zal het niet meer vragen…;-)

  1. Grad

   Hij is inderdaaad gestopt als assistent bij het 1e elftal, maar niet op eigen verzoek.
   Roda heeft hem pas tijdens het lopende seizoen benoemd als hoofdtrainer 021 en mogelijk is dit voor hem aanleiding geweest uit te kijken naar een andere club.

 31. Off topic: zag net op X voorbijkomen via Berdje70 dat de 1e aanwinst voor het volgend seizoen binnen is.
  Sam Sow (linksbuiten) , broer van Sylla Sow )NEC) komt over van de Treffers.
  Heeft in de jeugd van NEC gespeeld.
  Ik weet niet of hij gelijk in aanmerking komt voor de selectie van het 1e, of voor onder 21

  1. Frietei

   Er is inmiddels al een handvol speler gecontracteerd voor U21. Sow, Kamps, Kirkpatrick en Deigthon komen bijv. over van De Treffers O21, de degradant uit de Vierde Divisie voor beloftenteams; de competitie waar VVV komend seizoen actief in zou zijn.

  1. RuiverCity

   @Olie op zuid.
   Dat dacht Ik ook meteen. Die heeft er de afgelopen jaren een puinzooi van gemaakt door zijn eigenwijsheid. Zijn Amerikaanse visie zou en moest doorgedrukt worden. Vele jeugdspelers, inclusief gefrustreerde ouders, zijn door hem weggestuurd. Hij kon rustig zijn gang gaan en is vooral verantwoordelijk voor het wegsturen van Jos Luhukay.

   1. Frietei

    Dat wordt vaak beweerd, zij het niet geheel terecht. Op een gegeven moment werd Roger Bongaerts betrokken bij de organisatie rondom het eerste elftal, als onderdeel van een professionaliseringstraject voorgesteld door Jos Luhukay.

    Het vertrek van Luhukay kan deels worden toegeschreven aan het feit dat hij zichzelf semi-onmogelijk maakte bij een aanzienlijk deel van de club. Conflicten met spelers en stafleden waren aan de orde van de dag. Waarom? Simpelweg omdat de mentaliteit van Luhukay niet goed aansloot bij die van VVV, of zelfs bij die van Nederland in het algemeen. Waarom heeft Luhukay, ondanks zijn indrukwekkende cv, nooit een kans gekregen bij een Nederlandse club? Dat komt doordat zijn aanpak simpelweg niet aansloot bij de Nederlandse cultuur. Nederlanders zijn geen meegaande schapen die blindelings hun herder volgen. Ze zijn eerder geneigd tot tegenspraak, iets waar Luhukay totaal niet mee om kon gaan.

    De reputatie van de jeugdopleiding van VVV zegt ook iets over de status van de club als betaald voetbalorganisatie en voorheen Regionale Jeugdopleiding. Als je écht talentvol bent, staan scouts van andere clubs al snel aan de zijlijn. Zo werkt het nu eenmaal in deze wereld. Op dit moment lopen er binnen de jeugdopleiding een aantal spelers waar VVV vertrouwen in heeft, echter hangt of staat dit natuurlijk met hun ontwikkeling de komende jaren. Maar ook voor deze spelers geldt: ben je écht goed, dan speel je niet bij VVV in de opleiding.

    Kijk eens naar het onderstaande lijstje. Hier staan spelers op die je misschien niet meteen herinnert, maar die ooit werden gescout door VVV en hun carrière hier begonnen. Vervolgens werden ze weggeplukt omdat ze waarschijnlijk opvielen bij andere clubs óf in eerste instantie niet goed genoeg waren:

    Ibrahim Cissoko – Toulouse
    Jay Idzes – Venezia
    Stijn van Gassel – Excelsior
    David Kalokoh – Ajax

    Uiteindelijk ben je gewoon afhankelijk van het aantal ‘hyena’s’ dat wekelijks langs de lijn staat om de beste spelers uit de opleiding weg te kapen.

 32. @ Frietei
  Kijk, hier hebben we iets aan…
  Iedereen weet nu van de hoed en de rand van het functioneren van zowel Jos Luhukay als ook de struggles m.b.t de jeugdopleiding.
  Ik ben heel blij met de posts van jou omdat je blijkbaar heel erg op de hoogte bent van de ins en outs binnen de club en dus ook deze gedetaileerde info kunt geven over b.v. Jos Luhukay, terwijl de club dat niet oficieel kon doen vanwege privacy en toendertijd alleen kwam met een persbericht in algemene bewoordingen.
  Ik hoop dat je ons van de zomer weer op de hoogte kunt houden van evt. transfers of over de posities waarvoor evt. versterkingen worden gezocht.

  1. Ievel Knievel

   Nou ja, Freitei licht het perspectief van de club toe en het is niet zo raar dat men op de club zo over Jos Luhukay denkt, echter is het de vraag of dit klopt en of het clubperspectief wel klopt; Jos gaf immers flink tegengas, dat hoeft helemaal niet slecht zijn te zijn wanneer de organisatie op de club zelf flinke steken laat vallen. Als dat al maakt dat je jezelf onmogelijk maakt op de club, zegt dat ook veel over de club en de mensen die het daar voor het zeggen hebben. Daar wordt dus gewoon poltiek bedreven (en dezelfde vieze spelletjes gespeeld) en mannetjes met ego’s werken onwelvalligen die ook maar iets van kritiek durven te hebben binnen no time de club uit, zodat er alleen maar ja knikkers over blijven.

   Je stelt dus met alle kennis die je hebt als club/ VVV (over Jos Luhukay) bewust Jos aan als redder van de club/ het lopende seizoen; en je geeft hem na meerdere maanden met hem gewerkt te hebben een contractverlenging voor het seizoen daarop. Dat doe je toch alleen als je achter je keuze staat, na maanden try outen, toch? Raar als je dan ineens tijdens het volgende seizoen partij TEGEN Jos Luhukay gaat kiezen. Rond de herfst/ kerst al. Je had ook meer kennis over zijn persoonlijkheid, karakter kunnen en moeten hebben. Jos was immers al jaren zijdelings bij de club betrokken, omdat hij wel eens voor de club scoutte in Duitsland en mensen die langer meeliepen kenden hem natuurlijk als speler EN als trainer, zeker toen hij in de regio werkte (Straelen/ Uedringen/ Mönchengladbach/ Keulen) en toen hij daar werkte had hij toch ook gewoon nog steeds contact met mensen binnen VVV, zeker als oud speler en Venlonaar. Hij dronk nog wel eens koffie met Hai Berden ook.

   En dat onze club jarenlang door Koekebakkers is geleid is toch geen nieuws voor mensen die kritisch zijn en waren op de club? Dus om nu mee te gaan in het naratief en perspectief van de club op Jos Luhkay gaat wat ver. Heel ver zelfs. Ik hoef iig niet het clubnarratief te ondersteunen. Ik wil juist dat er veranderingen plaats hebben op hoe hety er bij de club achter de schermen aan toe gaat. Grote veranderingen met nieuwe frisse mensen.

   Met name Bogers en Bongaerts hadden zich (en Walter Grutterswijk, vergeet dit heerschap niet, veel ellende begon bij Walter Grutterswijk, vanaf het moment dat hij zichzelf via zijn netwerk de club in had gewerkt en giga veel schade heeft aangericht, tot aan een zo goed als zeker faillisement aan toe) juist bij de makke en tamme schapen op de club onmogelijk moeten maken, in de plaats van dat iedereen maar klakkeloos en kritiekloos achter deze lieden (die een veel te groot stempel op de club drukten) aanliepen. Ook Hai Berden heeft dit laten gebeuren en zelfs aangewakkerd.

   Kijk naar hoe Bongaerts de jeugdafeling achterlaat. 0 21 degradeert een paar keer in zeer korte tijd. Je bent dus strakjes met je jong team op het 4e niveau landelijk actief (!!!) en dat voor een profclub op het één na hoogste niveau? Spelers die de stap van de jeugd naar het eerste elftal maken zijn wel degelijk talenten (hulde voor de jeugdscouting bij VVV en samenwerking met de ameteurclubs), maar hun ontwikkeling stokt dus wel al heel snel, enkele uitzonderingen als een Smans daar gelaten. DAAR gaat dus heel erg iets mis. Aansluiting jeugd op 1e selectie is de verantwoordelijkheid van het hoofd opleidingen. Net als dat deze ook betrokken zou moeten zijn bij begeleiding van aangetrokken talenten waar het meer dan eens mee mis gaat.

   De ruzie tussen Luhukay en Bongaerts ging met name ook over Bongaerts achterlijke omhaalbare en onrealistische beleidsplan qua talentontwikkeling en jeugd, waar Bogers dan weer mee liep te wapperen en pronken. Een beleidsplan wat toen al rammelde, kunnen we toch gerust achteraf concluderen.

   Ik ben toch geneigd nog steeds Jos Luhukay zijn kant te kiezen. Juist met alle kennis achteraf. Jos was het probleem niet, Jos legde juist feilloos veel problemen op de club bloot. En dat werd hem door de veroorzakers niet in dank afgenomen. En zoals vaker met mensen in die positie krijgen ze juist met enorme tegenstand te maken, terwijl deze mensen de grootste cadeaus zijn die je jezelf als organisatie kan wensen op de lange termijn.

   1. RuiverCity

    Hier sta ik 100% achter Ievel Knievel.

    In de jeugdopleiding werd Bongaerts ook verguisd door jeugdspelers en vooral ouders door (foutief/niet) communiceren!

 33. FC VVV03

  Precies dus wat ik hier vorige week al aangaf…Luhukay was een professionelere manier van werken gewend en mensen binnen VVV waren bang dat het gezellige vrijblijvende cultuurtje binnen de club verleden tijd ging worden. Dat is ook precies de reden dat VVV nooit verder komt dan wat het nu is. Nietszeggende beleidsplannetjes uitwerken en de wereld in slingeren zonder enige haalbaarheid en ga zo maar door. Frisse wind noemen ze dat toch? En raad eens wie er nu allemaal weg zijn… juist de tegenwerkers van Luhukay. Bongaerts, Bogers, en de rvc. Het is gewoon wachten op het eerst volgende plan wat weer niks gaat worden. Laten we hopen dat de nieuwe AD een totaal andere weg gaat bewandelen.

 34. Frietei

  Uiteindelijk weten jullie het toch beter.

  Laten we één ding voorop stellen: ik zat in ‘ Kamp Luhukay’ maar dat is door verschillende incidenten veranderd. De conclusie die is getrokken, zowel door mensen in ‘Kamp Luhukay’ als de ’tegenstanders’, is dat zijn aanpak gewoon te hard, professioneel of hoe je het zou willen noemen was voor VVV en de Nederlandse mentaliteit.

  Ondertussen: Stan Henderikx is in gesprek met FC Den Bosch.

  1. DeOtjes

   Als het niet gaat dan gaat het niet. Ik had Luhukay ook graag zien slagen maar met de uitleg die je geeft begrijp ik dat het niet is gelukt. En ik vind de uitleg nuttig voor de beeldvorming. Dus dank daarvoor

   Voor de Jos adepten. Ja, als de omstandigheden / cultuur oid anders geweest waren binnen VVV dan had Jos misschien kunnen slagen.

  2. Ievel Knievel

   “Uiteindelijk weten jullie het toch beter.” vind ik een hele flauwe opmerking, om vooral de mensen met een andere mening een beetje weg te zetten.

   Hoe je naar Luhukay kijkt heeft vooral met perspectieven te maken. Jij werkt bij VVV, maar zit wel in een positie dat je gewoon naar de leidinggevenden boven je moet luisteren en zit dus in een afhankelijkheidspositie. Dat verandert wel je kijk en kleur en die kijk zal dus veel meer in lijn liggen met de toen heersende sfeer en vibe op de club (of de huidige), omdat je ook een relatie hebt met de mensen waar wij kritiek op hebben, dat maakt het lastig. Dat kunnen tegelijk EN aardige mensen zijn EN professionele koekebakkers. Een schaap is ook aardig. Ik heb ook aardige collega’s die ik porfessioneel wel zou kunnen missen.

   Ik en anderen hebben al vanaf ongeveer 2011 flinke kritiek op de oude kliek beleidsmakers en beleidsbepalers, al ver voordat de boel ontplofte en helaas hebben we al meerdere keren gelijk gekregen. Dat wil niet zeggen dat we altijd gelijk hebben.

   Van ons mogen mensen wel knuppels in hoenderhokken gooien, want het was heel hard nodig en dat bleek van veel mensen binnen VVV niet te mogen. Had Luhukay dan niet aangenomen. Dan had je gewoon de Koning moeten houden (en had je natuurlijk ook geen Maaskant moeten aannemen).

   Luhukay is onnodig beschadigd door de club en niet door hem zelf. Dat punt lijft overeind. Vergeet trouwens niet dat hij de eer aan zichzelf heeft gehouden, uit club belang; hij is zelf opgestapt, omdat hij besodemieterd is. Hij had de zaak ook nog eerder kunnen laten escaleren en dat ook in de buitenwereld en via de pers kunnen doen, dan was Bogers nog eerder op zijn bek gegaan, heeft Luhukay niet gedaan.

   1. DeOtjes

    Ik begrijp niet zo goed dat je aan het verhaal twijfelt. Het huwelijk is mislukt. De schuldvraag is niet belangrijk. Maar de beeldvorming was, blijkbaar ten onrechte , erg pro Luhukay. Ik vind de nuance daarin netjes en duidelijk.

    Persoonlijk vind ik dat beide partijen netjes uit elkaar zijn gegaan als ik deze nuance meeneem.

   2. Ievel Knievel

    Hoezo was de beeldvorming nu weer ten onrechte pro Luhukay? Hij is bij mij en velen nog steeds erg pro Luhukay. De beste man is zwaar in de steek gelaten door de club.

    En het huwelijk is mislukt, omdat Bogers (je weet wel, de man die de club failliet liet gaan, door o.a. mensen niet goed en niet tijdig in te lichten) een flapdrol was die weigerde naar een verstandige trainer te luisteren en die met onzin beleidsplannen geschreven door Bongaerts kwam aanzetten waarmee hij jarenlang mensen aan het lijntje heeft gelaten, terwijl hij de club financieel gezond had moeten maken en houden. Lijkt me toch een belangrijke taak voor een AD, ipv structureel meer uit te geven dan binnen te krijgen. Daarnaast had hij langdurige en structurele relaties met stakeholders moeten aangaan (en opbouwen/ onderhouden) en ook daarin heeft hij gefaald.

    En de schuldvraag is wel degelijk belangrijk, omdat we weer 2 jaar kwijt zijn geraakt in planning en opbouw richintg langdurig beleid. We zijn weer met veel winden mee gewaaid en kunnen weer eens opnieuw beginnen. Gelukkig bestaan we nog en KUNNEN we nog nieuwe wegen inslaan.

   3. Ievel Knievel

    En ik twijfel niet aan het verhaal, ik kies bewust een ander perspectief. Het is wat ik zeg: het is hoe je naar de situatie kijkt> dat bepaald welke conclusies je trekt. Het gaat niet over wie je geloofd of niet, het gaat over welke koers je als club had kunnen inzetten. Men heeft in mijn ogen partij voor een bepaalde kant gekozen, maar voor het langdurige toekomstperspectief had men betere een andere lijn kunnen kiezen op de club, dat is mijn mening.

   4. Frietei

    Weet je wat het is, je bekijkt het verhaal van de buitenkant. Blijkbaar heb je ooit met Luhukay gewerkt en kun je precies zeggen hoe hij als persoon is, wat hij vraagt, hoe hij reageert et cetera. Je kent de feiten niet. Ondanks dat het een fijne man is en hij het beste met de club voor had, betekent dat toch niet dat het een gelukkig huwelijk moet en kan worden? Zijn manier van werken past gewoon niet in Nederland.

    Waar Luhukay echt goed voor geweest zou zijn, was een rol binnen een RVC om voetbalinhoudelijk advies te geven óf om in een klankbordgroep te zitten.

    Het is gewoon een totale mismatch geweest, die uit clubliefde is geboren.

    Om even nog een reactie op de voorgangers te geven:

    Maaskant: absoluut geen misser hoeven te zijn, maar niet met het materiaal waarmee hij moest werken. Verdedigend ingestelde selectie. Trainer die vooruit wil voetballen. Totaal geen match met het team/materiaal. Selectie was samengesteld door Steijn, die vanuit een bepaalde opvatting speelt. 360 graden anders dan Maaskant.

    De Koning: die was geen hoofdtrainer, dat weet jij ook.

   5. Ievel Knievel

    Wat is dat toch voor een onzin dat zijn manier van werken niet in Nederland past.

    Wat ik denk dat er veel meer aan de hand is op de club, is dat veel mensen die bij VVV werken niet passen in een topsportklimaat en niks te zoeken hebben bij een betaald voetbal organisatie en gewoon niet geschikt zijn. Overigens zie je dit bij veel clubs in het betaald voetbal in Nederland. Kijk naar Volendam, waar ook een verkeerde kliek weer de teugels in handen heeft weten te krijgen. Wat een puinbak is het daar en ook daar heb je nog idioten rondlopen die het opnemen voor die raad van comissarissen dude die daar nu de macht heeft gegrepen via een ordianaire coupe.

    Ik kan net zo goed zeggen dat Maurice Steyn zijn manier van werken niet bij Nederland past, omdat hij bij Ajax finaal door het ijs is gezakt?

    Overigens hanteert Maurice Steyn wel een heel relaxt trainingsregime (algemeen bekend). Als ze daar bij VVV nog aan gewend zijn geraakt, dan is iedere trainer die hard werken vraagt een uitdaging en veeleisend.

   6. Ievel Knievel

    O ja; en door te suggereren dat Maaskant geen misser had hoeven zijn>>>> Maaskant is echt het grootste lachtertje in het Nederlands trainersgilde. VVV werd uitgelachen toen ze Maaskant presenteerden door de kenners. Ik ken wat mensen in het voetbaljorunalistieke/ podcasrwereldje en met name 1 iemand vrij gied. Hij werkt wel eens met Maaskant en vindt Maaskant wel lachen, maar de methodes van Maaskant zijn….. nou ja…..vrij controversieel te noemen (abacadabdra/ gebakken lucht). Maaskant was vanaf dag 1 een accident waiting to happen. Zelfs Hai Berden heeft zijn invloed aangewend om Maaskant de club uit te krijgen. Zo erg was het. En dat al na een paar maanden en zoals door velen vanaf dag 1 voorspeld. Echt 1 van de slechtste keuzes en mismtaches uit de geschiedenis van VVV. Als je het over slechte huwelijken hebt. My god.

    En vergeet niet dat hier de financiële misere bij VVV pas echt goed begonnen is. Afkoopsommen (hoeveel heeft ons dat wel niet gekost), reparaties in selecties in dat lopende seizoen, etc.. Gewoon geld over de balk smijten dus.

  3. DeOtjes

   Overigens wat is dat toch met die contracten steeds maar laten aflopen. Waarom legt VVV (jeugd-)spelers niet wat langer vast ? Elk jaar moet men zowat een half team opnieuw bij elkaar zoeken.

   Men laat spelers uit het contract lopen. Zonde

  4. Rossie

   Waarom niet: VVV was niet professioneel genoeg voor Luhukay? Dus was Luhukay eigenlijk een zegen. Ik sta volledig aan de kant van Ievel Knievel in deze discussie.

   1. Frietei

    Als je Louis van Gaal bij Telstar zet, krijg je hetzelfde probleem. Dat krijg je als je bij grote clubs hebt gewerkt en vervolgens in een kleine organisatie gaat werken waar bepaalde zaken gewoon niet mogelijk zijn.

   2. Ievel Knievel

    Nu doe je alsof Luhukay heel veeleisend was, maar dat kan ik me niet helemaal voorstellen, aangezien hij meer dan eens bij hele kleine clubs heeft gewerkt ( Straelen, Paderborn en dus weet wat er niet mogelijk is) en juist zelf behoorlijke concessies heeft gedaan om bij VVV te komen werken EN daarmee zijn eigen trainersgraf voor de toekomst te graven.

    Jos heeft concessies gedaan op salarisgebied, halverwege een seizoen instappen, eigenlijk niet op 1e divisieniveau in Nederland willen werken, eigenlijk al niet in Nederland willen werken en natuurlijk beloftes over zeggenschap in de technische structuur van de club die VVV niet nagekomen is. VVV had zijn medewerker moeten beschermen tegen een hoofd opleidingen op oorlogspad (en muiterij binnen de selectie) plus tegen een hoofd opleidingen dat zich verheven voelde boven Luhukay. Bongaerts mag nog niet eens de schoenen poetsen van Jos, als je het hebt over behaalde resultaten.

    Door de opstelling van VVV, Bogers en Bongaerts ben je nu Jos voor de eeuwigheid kwijt bij de club. Dit terwijl juist Bogers en Bongaerts de passanten bleken te zijn en je juist van Jos nog veel plezier had kunnen hebben in de toekomst. Bijvoorbeeld als hoofd scouting, Duitsland scout, belangrijk onderdeel van het technisch hart, hoofd opleidingen, assistent trainer, mentor/ coach van spelers en (jeugd) trainers. Etc.. Je denkt toch niet dat Jos (of iemand uit het wereldje/ van dat kaliber) snel nog een poot gaat uitsteken en VVV (nog een keer) uit de brand gaat helpen om daarna als oud vuil behandeld te worden?

    Als je niet ziet hoeveel schade VVV zich door haar eigen handelen heeft toegebracht, dan….. ja….. dan weet ik het ook niet meer.

   3. Ievel Knievel

    Louis van Gaal heeft als vriend van Andies Jonker (toen die semi voor de lol Telstar trainde) regelmatig trainingen bij Telstar verzorgd (voor de leuk) en zelfs 1 weedstrijd officieel op de bank gezeten. Die wedstrijd verraste Telstar met een zeer positief resultaat en leuk spel. Dus denk dat Louis prima met beperkingen kan werken. Zo is hij zijn trainerscarrierre immers ook begonnen en dat is Louis volgens mij nooit vergeten.

   1. Ievel Knievel

    Waarschijnlijk hadden we onder Luhukay min of meer dezelfde resultaten behaald als onder Kruys, maar zonder de schandalige omgang met clubicoon Luhukay had Kruys nog niets eens hoeven te komen. Als de club gewoon gekozen had voor de lijn Luhukay (had men gewoon kunnen doen hoor, vertrouwen hebben in je HOOFDtrainer), dan hadden we waarschijnlijk veel eerder afscheid kunnen nemen van bepaalde koekenbakkers in de organisatie / veroorzakers van problemen op cruciale posities. Bedenk dat veel van deze personen toch de laatste paar seizoenen via voordeuren of achterdeuren (voornamelijk achterdeuren en nooduitgangen) de club hebben verlaten of gaan verlaten. Dus wat ben je opgeschoten?

 35. FC VVV03

  Belangrijker is wie gaan erbij komen? Nogmaals haal je geen doelpunten binnen ga je weer geen rol van betekenis spelen. En wie haal je als vervanger van Smans? Odriss kun je nog geen 38 wedstrijden laten spelen lijkt me.

 36. RuiverCity

  Ik ben het ook volledig met de visie van Ievel Knievel eens. De mensen binnen VVV kunnen geen professionele voetbalomgeving aan. Gelukkig zijn zij (Bogers, RvC en Bongaerts) weg.
  Luhukay wilde hier uit clubliefde een professionele omgeving neerzetten. Dat is hem ontnomen.

  VVV wist welke trainer ze met hem in huis haalde. Als ze al zo dom waren dat ze dat niet wisten hadden ze na het eerste half jaar afscheid moeten nemen. Het pro-Luhukay kamp is in deze nog steeds vele malen groter!

  Bepaalde types (zie hierboven) hebben VVV aan de rand van de afgrond gebracht. Hopelijk krijgt de nieuwe organisatie alles weer zodanig op de rit dat er weer gebouwd kan worden aan een fatsoenlijke, herkenbare selectie.

  Ook mag men wel eens iets doen aan bepaalde randzaken. Ik noem een simpel voorbeeld van de fanshop/ticketing. Als je daar voor een wedstrijd binnenloopt, straalt het amateurisme er van af.
  Eén kassa om al deze zaken te regelen. Je schaamt je als supporter gewoon. VVV kan uit merchandising veel meer geld halen als dit soort zaken eens fatsoenlijk aangepakt zou worden.

 37. Rossie

  Frietei, het gaat mbt Luhukay niet om wel of niet mogelijk zijn. Het gaat om een bepaalde mindset die er bij VVV niet was, is en op deze manier ook nooit zal komen. Met de juiste mindset kan er heel veel. Die op voorhand al onmogelijk maken breekt álles af.

 38. mats

  Wat een heeeeeeeeerlijk seizoen was dit hè?
  Echt genoten! Gelukkig bestaan we nog.
  De flapdrollen in de organisatie die VVV op de afgrond brachten zijn gelukkig weg/opgestapt/weggebonjourd. Of zitten die Grutterswijk er nog. Driessen is ook ene constante factor terwijl het maar zo slecht blijft gaan hè?
  En voor de duidelijkheid: Luhukay kamp hier.
  Doei!

   1. Koelie

    Altijd uitverkoop in Venlo. Zo kun je nooit bouwen als je iedereen voor een appel en een ei laat vertrekken. Daarom was Roda ook geïnteresseerd die kunnen zon lage afkoopsom ook wel betalen. We zijn gezakt naar niveau Telstar. Echt bedroevend hoe ze de club hebben gesloopt. Het succesvol doorlopen van de WHOA procedure heeft het faillissement niet voorkomen maar uitgesteld. Zolang er geen plan komt voor vernieuwing stadion bloeden we langzaam dood. Met dank aan Bogers en friends.

   2. RuiverCity

    Met je eens Koelie. In Heerenveen lachen ze zich kapot. 3-4 ton voor een groot talent is natuurlijk niks. Hier kan VVV gaten mee vullen en zal dit qua versterking op het veld niks opleveren. Onze club zakt meer en meer af naar de lagere regionen van het betaalde voetbal. Dat je dit seizoen 13de eindigt in de KKD is nou ook niet echt uitdagend voor (huur)spelers om hier te komen voetballen.

   1. chretien

    10% van 8 miljoen is toch nog altijd 8 ton. Wie weet, gaat zijn transferwaarde helemaal door het dak….

 39. FC VVV03

  Voetbal is maar bijzaak…

  Tijjani Babangida is betrokken geraakt bij een ernstig auto-ongeluk. De voormalig aanvaller van Ajax raakte zwaargewond. Zijn jongere broer Ibrahim (ex-FC Volendam) heeft het ongeluk niet overleefd. Dat meldt de Nigeriaanse voetbalbond aan diverse media uit dat land.
  ‘Tijjani Babangida zwaargewond bij auto-ongeluk, broer Ibrahim overleden’

Leave a Reply