VVV-PSV 3-3 met spelersrapport

VVV-Venlo

1e Helft

De eerste tien minuten gingen in een gezapig tempo voorbij en er leek geen vuiltje aan de lucht voor VVV. Een droge knal van Toivonen in de 11e minuut verstoorde deze rust (0-1). Dit doelpunt, waar Gentenaar alleen maar naar kon kijken, was het begin van een goeie fase van PSV. Twee minuten later was Wijnaldum met het hoofd dichtbij de 0-2 en ook Toivonen kwam bijna weer tot scoren met een afstandschot. Een verdere (geldige) tegentreffer bleef echter uit (Labyad scoorde na 25 minuten in buitenspelpositie).  Van de kant van VVV bleef het het eerste half uur bij speldenprikken van Musa.

Ook in het laatste kwartier van de eerste helft bleef PSV domineren. In de 34e minuut verdedigde De Regt een voorzet van rechts door het midden uit, wat Mertens een open schietkans gaf. In zijn huidige vorm was dit geen probleem voor hem. Een geplaatst schot betekende de 0-2. Net voor rust kreeg Labyad de bal uit de kluts voor zijn voeten, maar hij trof van dichtbij de paal. Daarmee bleef het bij rust 0-2.

 

2e Helft

Met twee wissels in de rust (Maguire voor Linssen en Timisela voor Mei) probeerde de Boeck iets te forceren. En hoe! Binnen drie minuten was de achterstand verkleind tot 1-2 door een fraaie kopbal van De Regt. Terwijl PSV nog aan het bijkomen was van deze tegentreffer, denderde VVV brutaal door. In de 52e minuut scoorde nieuweling Nwofor van buiten de zestien meter met een geplaatst schot de gelijkmaker (2-2). Twee minuten later kwam VVV zelfs op 3-2. Op magistrale wijze (met een halve omhaal) werkte Yoshida de bal achter een verbaasde Tyton. We wisten dat Yoshida kon koppen, maar zó scoren, kan hij dus ook.

Rutten reageerde direct en bracht Matavz in plaats van Labyad. Veel beter werd het spel van PSV echter niet. De frustratie leek een beetje de overhand te krijgen bij de club uit Eindhoven. Zo balanceerde Mertens op de rand van een tweede gele kaart (charge op Yoshida) en had Toivonen weer een van zijn bekende kuren.

VVV liep noodgedwongen wat achteruit, maar groef zich zeker niet in. Zo kopte Meeuwis in de 72e minuut net naast uit een hoekschop. Deze actie werd een minuut later gevolgd door een afstandschot van Molhoek, dat recht in de handen van Tyton belandde.

De eerste de beste tegenstoot van PSV leverde de gelijkmaker op. Uit een corner kwam Bouma volledig vrij te staan en tikte de 3-3 binnen. Direct na de aftrap ging VVV meteen weer in de aanval, wat een schot van Musa opleverde. Tyton kon de bal gemakkelijk vangen.

De kansen op een slotoffensief werden door Meeuwis in de 83e minuut de nek omgedraaid. Na een harde (en veel te late) tackle op Strootman, kon Meeuwis met rood vertrekken. Gentenaar hield VVV echter in de race door een kopbal van Matavz net voor de lijn te stoppen. De druk van PSV hield echter logischerwijs aan. Gentenaar stond echter weer op zijn oude niveau te keepen en behoedde zijn team voor een achterstand. De extra speeltijd werd vakkundig uitgespeeld door VVV en dat betekende dat VVV zijn ongeslagen status in thuiswedstrijden behoudt. Eindstand: 3-3.

Opstellingen:

VVV: Gentenaar – Mei (Timisela-46), Yoshida, De Regt, Emenike – Linssen (Maguire-46), Molhoek (Kruijsen-81), Meeuwis – Musa, Nwofor, Cullen.

PSV: Tyton – Manolev, Marcelo (DeRijck-93), Bouma, Pieters – Wijnaldum, Toivonen, Strootman – Labyad (Matavz-59), Lens, Mertens.

Doelpunten:

0-1 Toivonen (11e min)

0-2 Mertens (34e min)

1-2 De Regt (48e min)

2-2 Nwofor (52e min)

3-2 Yoshida (54e min)

3-3 Bouma (76e min)

Gele kaarten:

VVV: Linssen, Cullen, Emenike

PSV:  Mertens, Manolev

Rode kaart:

VVV: Meeuwis

PSV:  –

Op Rapport:

Gentenaar: – 7 – Gentenaar begon aarzelend, maar wist al gauw zijn eigen niveau weer te halen. In de slotfase redt hij fantastisch op een kopbal van dichtbij van Matavz. Blij dat Gentenaar is gebleven!

De Regt: – 6 – Slecht uitverdedigen leverde de 0-2 op van Mertens. Ook in andere verdedigende acties kwam De Regt niet erg overtuigend over. Het doelpunt was uitstekend en zorgt alsnog voor een voldoende voor De Regt.

Yoshida: – 7 – Wie een dergelijk doelpunt maakt, krijgt sowieso een dikke voldoende. Ook in zijn eigen verdedigende taken speelde Yoshida heel verdienstelijk. Hij is zeker met een goed gevoel terug gekomen van de interlands met Japan.

Mei: – 7 – Deze wissel begreep ik niet. Mei had Mertens volgens mij toch aardig onder controle. Verschillende keren wist Mei Mertens goed af te stoppen met een aantal fraaie tackles. Was er soms sprake van een blessure?

Emenike: – 6 – Als Emenike aan de bal is, hou ik mijn hart vast. Ook vandaag was Alex weer heel wisselvallig. Af en toe messcherp in de verdediging, maar soms ook weer gevaarlijk voor ons dan voor de tegenstander. Deze positie blijft een mindere schakel in het elftal.

Linssen: – 4 – Deze wissel had ook al na een half uur gemogen. Bijna geen enkele pass van Linssen kwam aan en in schietpositie (vlak voor rust) produceerde hij slechts een terugspeelbal op Tyton. Linssen is duidelijk zoekend naar de vorm uit de voorbereiding.

Molhoek: – 6 – Vrij onopvallend gespeeld. Ging in de tweede helft wel mee in de stijgende vorm van het team.

Meeuwis: – 5 – Speelde een matige eerste helft en een redelijke tweede helft. Iemand die echter zijn eigen team op zo’n domme manier dupeert, kan geen voldoende krijgen.

Musa: – 7 – Het is duidelijk dat Musa de belangrijkste speler is van VVV. Hij werkt 90 minuten lang keihard en blijft een dreiging voor de verdediging van de tegenstander. Weet ook anderen in scoringspositie te brengen.

Nwofor: – 6 – Nwofor komt duidelijk nog conditie tekort. Voetballen kan ‘ie zeker! De gelijkmaker uit stand was magistraal. Aan Nwofor gaan we nog veel plezier beleven.

Cullen: – 6 – Cullen werkt hard en neemt het team bij vlagen op sleeptouw. Niet altijd even gelukkig in zijn acties. Wel een voldoende prestatie van Cullen.

Maguire: – 7 – Prima invalbeurt. Met Maguire kwam er elan in het elftal, dat in een mum van tijd drie keer wist te scoren. Maguire heeft De Boeck laten zien dat hij gewoon in de basis dient te starten.

Timisela: – 7 – Goeie invalbeurt. Zowel aanvallend als verdedigend was Timisela duidelijk aanwezig. Volgende week een basisplaats?

Kruijsen: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 81e minuut).

Geschreven door: Demy

 

Leave a Reply