VVV-Roda 2-0

koempels1e Helft
In de wedstrijd tegen Roda JC startte VVV met het centrale verdedigingsduo Yoshida en Meeuwis. In de tweede minuut leek deze ‘vondst’ al slecht uit te werken voor VVV. Yoshida anticipeerde een pass op Donald verkeerd. Donald kwam alleen voor de half vallende de Vogt, maar de doelman wist de inzet van de oud-Ajacied toch te keren.

Aan de andere kant waren met name Musa en Wildschut erg bedrijvig. In de 13e minuut werd Wildschut door Molhoek prima weggestuurd over de linkerkant. Wildschut gaf de bal laag voor op de instormende Musa. Deze werd gehinderd door de ingevallen Vukovic, maar onvoldoende voor een strafschop. Zo ging de eerste goede kans voor VVV voorbij.

Gaandeweg de eerste helft leek het vertrouwen bij VVV te groeien. Het kreeg steeds beter greep op het middenveld. In de 23e minuut was Cullen dichtbij de openingstreffer. In eerste instantie maaide hij over de bal heen, maar in de herkansing kreeg hij de bal goed op doel. Kieszek redde echter bekwaam. De daaropvolgende corner leverde ook geen doelpunt op.

Na een half uur spelen kreeg VVV weer twee goede mogelijkheden. Wildschut wist na een actie over links Kieszek niet te passeren. Uit de hoekschop lepelde Molhoek de bal met een acrobatische trap over het doel. Zo bleef de stand dus nog altijd 0-0.

Vlak voor rust sloeg toch nog de vlam in de pan. Linssen stuurde Musa weg, die alleen richting doelman Kieszek kon opstomen. Musa tikte de bal langs de doelman, die de Nigeriaan alleen met een overtreding kon stoppen. Rode kaart voor Kieszek en een strafschop voor VVV. Maguire schoot de penalty uiterst beheerst binnen. Bij rust was de stand daarmee 1-0.

2e Helft
Aan het begin van de tweede helft was VVV nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer. Musa was er in de 48e minuut dichtbij, maar zijn schot ging via de rug van een Roda-verdediger naast het doel. Roda JC kwam vijf minuten later echter bijna op 1-1. De Beule kwam plots vrij voor de Vogt, maar zoals zo vaker dit seizoen kwam de Vogt ook in dit 1-tegen-1 duel als winnaar uit de bus. Daarmee bleef VVV op voorsprong staan.

Het spel golfde vervolgens heen en weer. Malki kreeg een aardige schietkans vanaf de zestienmeter, maar zijn schot ging naast. Even daarna (61e minuut) kon Musa weer alleen op het doel af gaan, maar hij had teveel tijd nodig. Prous redde bekwaam op de inzet van Musa.

Het spel van VVV bleef echter erg onrustig en in de 63e minuut leidde dit tot een grote kans voor Roda JC. De Beule kon opstomen door het midden en kwam op de rand van het strafschopgebied Fleuren tegen. Beiden struikelden half, maar dit werd gezien als een overtreding van Fleuren op de Beule. Strafschop en een gele kaart voor Fleuren (terwijl Donald nog heel sportief om een rode kaart voor Fleuren vroeg). De Vogt pakte de strafschop van Junker en zo bleef VVV op voorsprong.

Met het ingaan van het laatste kwartier kroop VVV steeds dichter tegen het eigen doel aan. Zoals al eerder dit seizoen (thuis tegen FC Groningen) was Roda JC veel dreigender met 10 man dan met 11. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Aan de andere kant was het echter wel raak. Musa kwam goed door vanaf de linkerkant en sneed naar binnen. Hij behield het overzicht en gaf een korte pass op de vrijstaande Linssen. Deze schoof de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de linker benedenhoek (2-0).

Na dit doelpunt was de wedstrijd gespeeld. Roda JC kon niet meer en VVV combineerde er lustig op los. Kansen kwamen er niet meer. Eindstand 2-0!

Opstellingen:
VVV: De Vogt – Timisela (Mei -84), Yoshida, Meeuwis, Fleuren – Maguire, Linssen, Molhoek (de Regt -75) – Wildschut, Musa, Cullen (Verbeek -80).
Roda JC: Kieszek – Monteyne, Wielaert, Biemans (Vukovic -9), Hempte – De Beule, Vormer (Delorge -71), Donald – Ramzi (Prus-45), Junker, Malki.

Doelpunten:
1-0 Maguire (45+1e min, pen.)
2-0 Linssen (83e min)

Gele kaarten:
VVV: Cullen, Fleuren, Linssen.
Roda JC: Malki.

Rode kaarten:
VVV: –
Roda JC: Kieszek.

Op Rapport:

De Vogt: – 9 – Fantastische wedstrijd van onze doelman. Hield de ploeg constant in de wedstrijd met sublieme reddingen. Onder andere De Beule en Donald wisten oog in oog met de Vogt niet tot scoren te komen. Telkens won de Vogt het onderlinge duel. En o ja,….hij pakte ook nog eens de penalty van Junker!
Timisela: – 6 – Hele onopvallende wedstrijd van Timisela. Degelijk, zonder echt uit te blinken. Dat was vandaag ook niet echt nodig, we hadden deze wedstrijd uitblinkers te over.
Meeuwis: – 7 – Meeuwis en Yoshida centraal achterin lijkt gevaarlijk als de tegenstander over snelle spitsen beschikt. Toch bracht het een betere balans in het elftal. Wat mij betreft een gevalletje van ‘geslaagd experiment’. Hou dit zo!
Yoshida: – 6 – Het is voor mij af en toe een raadsel dat Yoshida een vaste waarde is in het nationale elftal van Japan. Bij de eerste de beste aanval van Roda JC staat hij volledig verkeerd, wat Donald een vrije doorgang gaf. Herpakte zich wel aardig, waardoor hij net een voldoende scoort.
Fleuren: – 6 – Degelijke wedstrijd van Fleuren. Stond echter wel verkeerd opgesteld bij de actie van de Beule, wat tot de strafschop leidde. Fleuren is in dit soort situaties helaas niet sluw genoeg. Wel een voldoende voor Fleuren.
Molhoek: – 8 – Bij Molhoek is het nog te vaak alles of niets. Vandaag was het gelukkig alles! Voortreffelijk inzicht, goede passing en veel strijd. Geen gekke tackles deze keer, maar op en top concentratie. Voor mij de beste veldspeler van vanmiddag.
Maguire: – 7 – Goed inzicht en dito passes van Maguire vandaag. In persoonlijke duels af en toe nog wat weifelend, maar de weg naar boven lijkt ingeslagen.
Linssen: – 7 – Linssen speelde een goede wedstrijd en bekroonde dit met een doelpunt in de slotfase. Linssen heeft, net als de rest van het team, de off-day in Almelo achter zich gelaten.
Cullen: – 6 – Veel strijd van Cullen vandaag, maar wel de minst opvallende aanvaller aan de kant van VVV. Voerde zijn taken echter prima uit. Een voldoende prestatie van Cullen.
Musa: – 8 – Goede wedstrijd van Musa als diepe spits. Wilde in het begin van de wedstrijd ook te graag, waardoor hij vaak buitenspel stond. Had veel dreiging en was bij beide doelpunten betrokken. Hij was de aanleiding voor de strafschop en gaf Linssen een niet te missen kans op 2-0.
Wildschut: – 7 – Aan het begin van de wedstrijd veel te gehaast, waardoor hij zichzelf een aantal keer voorbij liep. Werd gaandeweg rustiger en daarmee effectiever. Bleef een constante dreiging voor de verdediger van Roda JC. Ruime voldoende voor Wildschut.
De Regt: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 75e minuut).
Verbeek: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 80e minuut).
Mei: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 84e minuut).

Geschreven door Demy

Leave a Reply