VVV-SC HEERENVEEN 0-3 met spelersrapport

De_Koel_home1

1e Helft

VVV startte in de wedstrijd tegen SC Heerenveen met alle vier zijn Nigerianen in de basis. Uchebo vormde samen met Musa en Nwofor de voorhoede. Cullen zakte daardoor een linie naar het middenveld. Bij SC Heerenveen startte Gouweleeuw en Zomer in het hart van de verdediging.

Met name Uchebo had het in de beginfase op zijn heupen. In de achtste minuut gaf hij een slim passje op Cullen, maar die werd door Vandenbussche te ver naar de buitenkant gedwongen om echt gevaarlijk te worden. Echt grote kansen vielen er in het eerste kwartier niet te noteren.

SC Heerenveen kreeg enigszins de overhand, dat resulteerde in een aantal corners. Veel gevaar kwam hier echter niet uit. Net binnen het half uur scoorde Dost na een pass van Narsingh, maar deze laatste gaf de pass uit buitenspelpositie. Het doelpunt werd dan ook terecht afgekeurd.

Vijf minuten voor rust kreeg Musa, na een mooie solo van Timisela, de eerste echt grote kans van de wedstrijd. Oog in oog met Vandenbussche tikte hij de bal ruim naast het doel. Niet veel later was Musa nogmaals in scoringspositie. Vandenbussche redde echter goed op het schot van de Nigeriaan. SC Heerenveen kreeg in de 45e minuut nog een aardige schietkans via Kums, maar ook hij wist niet tot scoren te komen. Bij rust was de stand dan ook 0-0.

2e Helft

De eerste minuten van de tweede helft voerde SC Heerenveen de druk op het doel van Gentenaar enigszins op. Dit leverde een handvol hoekschoppen en paar schietkansen op. Veel werk leverde dit echter niet op voor Gentenaar. Ook in het eerste kwartier van de tweede helft viel er weinig te beleven.

In de 70e minuut kwam VVV dichtbij de openingstreffer. Een voorzet van Emenike werd van richting veranderd. Nwofor won vervolgens het luchtduel van Vandenbussche, maar kon de bal slechts voor langs het doel krijgen. Maguire wist bij de tweede paal de bal binnen te houden. Musa is echter te klein om de pass van Maguire met het hoofd om te zetten in een doelpunt. Vandenbussche kon de bal dan ook rustig oppakken.

Vrij snel daarna kwam SC Heerenveen goed door over de rechterkant, maar Djuricic wist de bal, afkomstig van Narsingh niet binnen te glijden. In de 74e minuut kwam Narsingh weer door over de rechterkant. In de korte hoek wist hij de uit positie staande Gentenaar eenvoudig te passeren (0-1).

Even na de openingstreffer kwam Uchebo goed door over rechts en gaf de bal strak voor. Maguire gleed de bal echter op twee meter van de doellijn hoog over. Een minuut later schoot invaller Linssen vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het doel.

In de 82e minuut werd de wedstrijd beslist. Gentenaar kon een vrije schop van Elm niet onder controle krijgen, waarna Dost de rebound makkelijk kon binnen tikken. Met 0-2 was SC Heerenveen in veilige haven. De Boeck probeerde nog iets te forceren door Wildschut te brengen voor Timisela, maar het mocht niet meer baten. In de 89e minuut maakte Assaidi zelfs nog de 0-3.

Een volkomen onnodige thuisnederlaag dus. Eens zien of VVV aanstaande dinsdag sportieve wraak kan nemen in de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Opstellingen:

VVV: Gentenaar – Timisela (Wildschut-85), Yoshida, De Regt, Emenike – Maguire, Molhoek, Cullen (Linssen-75)  – Musa, Nwofor, Uchebo.

SC HEERENVEEN: Vandenbussche – Janmaat, Zomer, Gouweleeuw, el Akchaoui – Kums, Djuricic, Elm – Narsingh, Dost, Assaidi (Van la Parra-91).

Doelpunten:

0-1 Narsingh (74e min)

0-2 Dost (82e min)

0-3 Assaidi (89e min)

Gele kaarten:

VVV: Yoshida

SC Heerenveen:  Zomer

Op Rapport:

 

Gentenaar: – 5 – Gentenaar miste de scherpte uit de voorgaande wedstrijden. Bij de eerste twee doelpunten van SC Heerenveen gaat Gentenaar niet vrijuit. Hij scoort dus een onvoldoende.

Timisela: – 7 – Als Mei terug komt van zijn blessure, kan dit naar mijn idee niet ten koste gaan van Timisela. Verdedigend speelde hij prima en ook in aanvallend opzicht was Timisela goed aanwezig, met een rush over ruim 40 meter als hoogtepunt.

De Regt: – 6 – Meest onopvallende speler aan de kant van VVV. Niet gezien bij aanvallende acties, maar ook niet opvallend bij verdedigend werk. Vrij onzichtbaar dus.

Yoshida: – 7 – Yoshida speelde een prima wedstrijd en was Dost op alle fronten de baas. Kopduels wist hij vrijwel allemaal in zijn voordeel te beslissen. Voor mij de beste man aan de kant van VVV.

Emenike: – 6 – Speelde een behoorlijke wedstrijd en was, net als de rest van de verdediging, op weg naar een ruime voldoende. Emenike liet echter Narsingh uit zijn rug weglopen, wat de 0-1 opleverde. Dit kost hem – en ons – een punt.

Maguire: – 6 – Speelde een goeie eerste helft Gaandeweg de tweede helft werd het echter steeds minder met Maguire. Een vrije trap die volledig de mist in ging en het missen van 100%-kans ,waren zijn dieptepunten van de tweede helft.

Molhoek: – 5 – Deed niet veel onder voor zijn collega’s op het middenveld, maar toch scoort Molhoek een onvoldoende. Van de rode kaart die hij in de eerste wedstrijd kreeg, heeft Molhoek namelijk niets geleerd. Ook in deze wedstrijd maakte hij een aantal overtredingen, die zo maar tot een (gele of rode) kaart kunnen leiden.

Cullen: – 6 – Speelde een degelijke wedstrijd en was in de eerste helft verdedigend belangrijk bij een counter van SC Heerenveen. Cullen  en wist een doorbraak te voorkomen. Aanvallend maakte hij een redelijke indruk, maar zijn rendement was – net als dat van de hele ploeg – te laag.

Musa: – 4 – Musa was vandaag de minste aan de kant van VVV. Weinig acties lukte en vaak voerde hij zijn acties te ver door. Kwam nooit echt los van zijn bewakers. Wat is trouwens het rendement van zijn ingooien?.

Nwofor: – 5 – Nwofor was redelijk onzichtbaar in deze wedstrijd. Was wel betrokken bij één van de grootste kansen van VVV, maar ook hij kon voorin geen potten breken.

Uchebo: – 6 – De enige aanvaller die een voldoende scoort. Uchebo was volop in beweging en zijn passes brachten nog enige vaart in het aanvalsspel van VVV. Grote kansen wist Uchebo echter nauwelijks te creëren.

Linssen: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 75e min)

Wildschut: speelde te kort voor een beoordeling (invalbeurt 85e min)

Video’s

Bekijk hier de Boeck na VVV-Heerenveen.

Bekijk hier Gentenaar na VVV-Heerenveen.

Bekijk hier de samenvatting van VVV-Heerenveen.

Leave a Reply