VVV-SC HEERENVEEN (Beker) 0-2 met spelersrapport

vvv-heerenveen

1e Helft

Ten opzichte van afgelopen zaterdag waren beide teams op één plaats gewijzigd. Udegbe verving Gentenaar in het doel van VVV. Ron Jans liet Martinus beginnen in plaats van Assaidi.

De defensie van VVV had duidelijk de schrik van afgelopen zaterdag nog in de benen. Slordig spel in de defensie leverde SC Heerenveen in de eerste vijf minuten al een paar mogelijkheden op voor Kums en Dost. Beiden wisten de bal echter onvoldoende onder controle te krijgen om echt gevaarlijk te worden.

Van de kant van VVV bleef het in het eerste kwartier een matte vertoning. Het eerste tegendoelpunt was dan ook een kwestie van tijd. Maguire werd in de middencirkel afgetroefd, waarna de defensie van VVV de rode loper uitlegde voor Narsingh. Met een droge schuiver opende hij, net als afgelopen zaterdag, de score (0-1).

Ook na de openingstreffer bleef SC Heerenveen de bovenliggende partij. Het duurde dan ook niet lang voordat SC Heerenveen de voorsprong verdubbelde. Narsingh passeerde op de flank Emenike en gaf een pass op Dost, die door Timisela niet kort genoeg werd gedekt. Op het schot van Dost was Udegbe volstrekt kansloos (0-2).

Na iets meer dan 20 minuten keek VVV dus al tegen een 0-2 achterstand aan. VVV bleek echter niet bij machte om echt een vuist te maken tegen SC Heerenveen. De Friezen lieten het spel wat meer aan VVV, zonder echt in de problemen te komen. SC Heerenveen haalde dan ook op zijn gemak de rust met een comfortabele 0-2 voorsprong.

2e Helft

In de rust haalde de Boeck Molhoek naar de kant en bracht Kruijsen in zijn plaats. In de beginfase van de tweede helft drong VVV enigszins aan, maar SC Heerenveen bleef gemakkelijk overeind. Het leunde rustig achteruit en liet VVV het spel maken. Verder dan een paar corners kwam VVV niet.

Met nog een kwart wedstrijd kreeg Musa het een paar keer op zijn heupen, maar vaak liep hij zich vast op de defensie van SC Heerenveen. Musa probeerde meer de bal naar een medespeler te brengen, dan om een pass over enige afstand te geven. In de 69e minuut wist Musa Uchebo wel in scoringspositie te brengen, maar deze laatste schoot de bal naast.

Enige minuten later was Dost dichtbij een derde treffer voor SC Heerenveen. Een sprintduel om de bal tussen de Regt en Dost werd half onderbroken door Udegbe. Uit de kluts viel de bal vrij voor de voeten van Dost. Deze schoof de bal echter naast het lege doel.

Tien minuten voor tijd kreeg VVV een goeie mogelijkheid om de wedstrijd toch nog spannend te maken. Na een voorzet van rechts wist Uchebo het luchtduel met Vandenbussche te winnen. De bal viel voor Cullen, maar door de stuit kon hij de bal alleen maar met het hoofd richting doel plaatsen. Op de doellijn keerde el Akchaoui de inzet van Cullen.

Voor verder gevaar wist VVV niet meer te zorgen. Sterker nog, na een te zachte terugspeelbal van Timisela kon Dost de score in de blessuretijd nog verhogen. De spits van SC Heerenveen faalde echter in de afronding. Met 0-2 plaatste SC Heerenveen zich voor de volgende ronde in het bekertoernooi.  

Opstellingen:

VVV: Udegbe – Timisela, Yoshida, De Regt, Emenike – Maguire, Molhoek (Kruijsen-46), Cullen – Musa, Nwofor (Linssen-63), Uchebo.

SC HEERENVEEN: Vandenbussche – Janmaat, Zomer, Gouweleeuw, el Akchaoui – Kums, Djuricic (Svec-85), Elm – Narsingh, Dost, Martinus (Van la Parra-74).

Doelpunten:

0-1 Narsingh (14e min)

0-2 Dost (21e min)

Gele kaarten:

VVV:  De Regt, Kruijsen, Maguire

SC Heerenveen:  –

Op Rapport:

Udegbe: – 7 – Een meer dan verdienstelijk debuut van Udegbe in het eerste elftal van VVV. Bij corners heerst hij in de lucht en zijn spelhervattingen zijn, op een enkele uitzondering na, prima.  Geen van beide tegendoelpunten valt hem aan te rekenen.

Timisela: – 5 – Deelde in de algehele malaise in de verdediging van VVV. Timisela leek er af en toe met zijn hoofd niet helemaal bij. Met een dramatische terugspeelbal in de blessuretijd als dieptepunt.

De Regt: – 5 – Het centrale duo begon erg weifelend aan de wedstrijd, wat een nog vroegere achterstand had kunnen betekenen. De Regt was niet bij machte om een duidelijke stijging in zijn prestatie aan te brengen. Ook voor hem dus een onvoldoende.

Yoshida: – 5 – Yoshida haalde bij lange na niet zijn niveau uit de vorige wedstrijden. Onze leider van de verdediging kon de verdediging niet naar een hoger niveau tillen. Ook in aanvallend opzicht was Yoshida geen factor van betekenis.

Emenike: – 5 – Bij de beoordeling van Emenike kan ik er niet aan voorbij gaan dat hij het bij beide doelpunten aflegt tegen Narsingh. Emenike bleek niet in staat op zijn directe tegenstander af te stoppen. Dat is wel zijn taak. Ondanks zijn tomeloze inzet dus toch een onvoldoende voor hem.

Maguire: – 4 – Over een off-day gesproken! Balverlies van Maguire betekende uiteindelijk de 0-1 van Narsingh. Vrije trappen gingen de mist in en de spaarzame uitvallen van VVV eindigden vaak met balverlies van Maguire. Tel daarbij op een onnodige gele kaart (tackle bij de middenlijn) in de slotfase, dan scoort Maguire deze wedstrijd het laagste cijfer.

Molhoek: – 5 – Molhoek speelde een onopvallende wedstrijd en dat levert hem een onvoldoende op. Het middenveld moet voorop gaan in de strijd en daarvan was in de eerste helft weinig tot niets te merken. Molhoek heeft met zijn prestatie in de eerste helft Meeuwis niet doen vergeten.

Cullen: – 6 – Cullen lijkt op het middenveld niet echt tot zijn recht te komen. Met de komst van Linssen op het middenveld, leefde Cullen, die daardoor een linie opschoof, enigszins op. In de slotfase kreeg Cullen een (moeilijke) kans om VVV terug in de wedstrijd te brengen, maar zijn kopbal miste kracht. Toch was Cullen voor mij de beste veldspeler van de avond.

Musa: – 5 – Net als de overige spelers, kan inzet Musa niet ontzegd worden. Zijn rendement was deze wedstrijd wel te laag. Musa vraagt veel om de bal, maar heeft vervolgens te weinig oog voor zijn medespelers. Een goeie pass op Uchebo in de slotfase was eerder uitzondering dan regel.

Nwofor: – 5 – Speelde geen sterke wedstrijd. Had te weinig oog voor zijn medespelers en voerde zijn acties veel te ver door. Nwofor heeft nog tijd nodig om te wennen aan het systeem. Misschien is 4-3-3 niet zo ideaal voor hem.

Uchebo: – 5 – Veel inzet maar erg weinig rendement. Uchebo probeerde van alles, maar had vandaag de vorm niet te pakken. Was wel betrokken bij de schaarse mogelijkheden van VVV.

Kruijsen: – 5 – Kon geen kanteling in het spel teweeg brengen. Viel niet of nauwelijks op. Pakte wel een onnodige gele kaart.

Linssen: speelde tekort voor een beoordeling (invalbeurt in de 63e minuut).

Interview Glen de Boeck na de wedstrijd.

Leave a Reply