UPDATE: VVV schorst Peeters en Tissoudali om disciplinaire redenen

Mink Peeters is door trainer Maurice Steijn geschorst om disciplinaire redenen. Dat meldt VVV-Venlo op haar website. De aanvaller die gehuurd is van Real Madrid zal daarom niet bij de wedstrijdselectie zitten voor de thuiswedstrijd tegen Willem II. Ook Tarik Tissoudali wordt voor 3 dagen geschorst, dat meldt Dagblad de Limburger.

Steijn heeft hiertoe besloten nadat hij ging trainen met techniektrainer Arno Arts, zonder toestemming van VVV-Venlo. Daarnaast vindt Steijn het kwalijk dat Peeters zich negatief had uitgelaten op het niveau van techniektrainingen bij de club.“Daarmee breng je de club in diskrediet.Daarom heb ik hem meegedeeld dat hij drie dagen niet welkom is op de club. Dinsdag meldt hij zich weer bij ons. Daarmee is wat mij betreft de kous af. Mink is een jonge speler die gewoon onhandig heeft gehandeld.” Aldus Maurice Steijn in gesprek met Dagblad de Limburger.

Tarik Tissoudali wordt ook voor 3 dagen geschorst vanwege een harde woordenwisseling met trainer Maurice Steijn. Dat is nog niet bevestigd door de club.

Bron: Dagblad de Limburger

19 Responses

 1. Goodie

  “Mink heeft zonder ons in te lichten apart getraind met Arno Arts en in de media gezegd dat hij bij VVV te weinig op techniek kan trainen”, reageert trainer Maurice Steijn tegenover De Telegraaf. “Hij heeft de club daarmee in diskrediet gebracht, omdat wij zelf ook trainers in huis hebben die individueel met hem kunnen werken.”

  Dit zou de reden zijn volgens voetbalzone. Ik had het toen op de dag zelf ergens al voorbij zien komen. Enerzijds vreemd dat hij ergens ander traint, anderzijds was het op een vrije dag geloof ik waarop hij wel extra heeft getraind.

  1. Godfried

   Op een vrije dag? Er staat in de social media post van Arts dat hij vanaf eind oktober techniektraining geeft aan Peeters. Dat duidt op iets structureels en niet eenmalig op een vrije dag.

   Daarnaast moet hij gewoon toestemming vragen aan de club om extern in de vrije tijd te sporten. Dat moet je al bij de amateurs, dus zeker bij VVV.

   1. Goodie

    Dat het iets structueels was wist ik niet. Ik zag het toen voorbij komen in de week voor het vrije weekend geloof ik. In dat geval is hij terecht geschorst net als Tissoudali.

 2. RuiverCity

  Kan iemand mij vertellen welke trainer van de technische staf Mink Peeters technisch beter kan maken? Mark Luijpers? John Roox?
  Maar aan de andere kant een gebrek aan mentaliteit. Als je van Real komt en je komt bij VVV niet in de basis of als invaller aan de beurt dan moet je karakter tonen. Daar schort het blijkbaar aan…….

 3. RuiverCity

  Idem dito voor Tisoudalli. Speelde eerste wedstrijd tegen Sparta nog redelijk. Daarna komt hij geen grassprietje meer voorbij. Bang om duels aan te gaan. Toon dan karakter en geef 200%. Maar nee….schuld weer bij andere neerleggen.
  Deze sores komt de voorbereiding tegen Willem II niet ten goede. Morgen telt maat één ding en dat is WINST!

 4. expat

  Mink mocht zelfs in de oefenwedstrijden niet opdraven, officieel vanwege een blessure of ziekte. Maar gelet op zijn honger naar meer trainingen zal daar ook wel iets anders hebben gespeeld.

  Zo’n Tissoudali moet je er direct uitzetten. Fijne van VVV is juist dat het een fijne hechte groep is/leek te zijn, dan kun je dit soort rotte appels beter eruit zetten. Zeker als het op z’n best invallers zijn.

 5. ger

  Eerst hebben we moeten wachten op een talent! Eindelijk was er toen duidelijkheid dat Mink in Venlo kwam voetballen. Nu laat men hem niet spelen, noem een een goede rede waarom niet! Er zijn wedstrijden genoeg geweest om hem speel minuten te geven!

  1. Kijk wij kunnen hier gaan suggereren en dingen verwijten maar wij zijn geen trainer. Ik vind nog altijd dat de trainer beslist wie wel of niet speelt. Hij is degene die dagelijks met deze jongens werkt en weet welk niveau ze hebben of niet hebben. Er is een reden waarom hij niet speelt en dat zal waarschijnlijk zijn dat de trainer denkt dat hij het niveau momenteel niet aankan. Ik denk dat het goed is dat hij nu een paar dagen kan nadenken wat er is gebeurd en wellicht leert hij ervan.

   Mink heeft een stempel als talent van Real Madrid en dat zit hem dwars. Wellicht denkt hij zelf dat hij beter is dan hij momenteel is. Hij moet het nu echt waar gaan maken om van junior naar het senioren voetbal. En dat zal niet zomaar van de ene op de andere dag gaan. Hij heeft nog genoeg tijd om zich te bewijzen. Dinsdag sluit hij weer aan en dan moeten we zien wat er daarna gaat gebeuren.

 6. ger

  Lincoln, ik ben dat wel met je eens! Maar achteraf zijn we blij gemaakt met een dooie mus! En ik neem ook niet aan dat hij gratis op de mat staat ! Had hem dan daar gelaten!

  1. Elke speler wordt toch zo verkocht. Bijvoorbeeld Antonis werd ook als een geweldige speler neergezet die Champions League in Australië speelde. Heeft een paar minuten gespeeld. Nu Post geblesseerd is speelt hij zelfs niet dus dan weet je genoeg.

   Hem daar laten is ook achteraf gepraat :).

 7. robbaan

  Logisch dat er onrust ontstaat, bij spelers die gehaald worden, als versterking in de breedte.
  Zeker als er een reeks mindere resultaten worden behaald en wedstrijden waar een verandering mogelijk een positieve uitwerking had kunnen hebben op het resultaat.
  Kijk naar afgelopen zaterdag, Steijn brengt de lang geblesseerde Opoku, terwijl drie jongens(Peeters, Amenyido en Antonis, die nog niet of nauwelijks aan spelen zijn toegekomen, weer op de bank blijven zitten.
  Dat kan niet anders dan tot conflicten, onrust leiden. Tenslotte hebben deze gasten nooit de ambitie gehad om hier op de bank te komen zitten en af en toe in een oefenpartijtje te mogen acteren. Zeker waar het gaat om talenten van topclubs
  Nu al roepen van opzouten etc. vind ik zeer kort door de bocht en bovendien weten niet eens wat er allemaal speelt.

  1. Gerardus

   Ik denk zelf dat Antonis gewoon te kort komt maar lekker is voor in de breedte. Echter vond ik de wissel van Opoku ook niet zo raar. Wel is het een feit dat Steijn niet al te veel wisselt, ook niet om iemand een kans te geven. Dit is al jaren zo dus het is niet raar dat niet veel gewisseld wordt. Daarnaast spelen zij op een positie die niet bol staat van de kwaliteit. Het zal dus eerder aan hun liggen dan aan de trainer lijkt mij.

 8. chretien

  Elk commentaar, aangaande de “ gestrafte” spelers, hoe goed ook bedoeld, kan beter achterwege blijven.
  Dat ons tweede team niet mee doet aan een echte competitie wreekt zich hier nadrukkelijk. Op de lange termijn wellicht dodelijk…

  1. Gerardus

   En op de korte termijn is dit nog dodelijker. Dit kost klauwen vol met geld en laat dat nu net iets zijn waar VVV niets aan heeft. Daarnaast denk ik dat de Jong teams niet zo’n heel lang leven beschoren blijven. Denk dat zij samen met het kunstgras gaan verdwijnen uit het voetbal. Dat hoop ik ook vurig.

Leave a Reply