VVV scoort 20 goals tegen KSV Horn

Na een korte onderbreking van de voorbereiding heeft VVV-Venlo de oefencampagne uitstekend hervat. Afgelopen avond speelden de Venlonaren tegen Vijfdeklasser KSV Horn en schoten 20 keer raak. VVV-Venlo is dan ook meer dan klaar voor de echte testen.

VVV-Venlo speelde afgelopen avond met wederom een sterke opstelling die wellicht als basis gezien kan worden. Waar Leandro Resida terugkeerde van een knieblessure moest aanvoerder Danny Post afhaken vanwege een kleine ingreep waardoor hij hechtingen heeft en uit voorzorg niet bij de selectie zat. Zoals verwacht nam VVV het heft in handen en had KVS niets in te brengen. Het duurde welgeteld 4 minuten voordat het eerste doelpunt in de netten lag. Het was Leandro Resida die heerlijke voorzet gaf vanaf de rechterkant die Seuntjens prima binnenkopte.

VVV bleef aanvallen maar was na het eerste doelpunt een beetje slordig in de afwerking. Vooral Vito van Crooij die zijn avond niet hand miste een aantal kansen. Tien minuten na de openingstreffer verdubbelde Leemans het doelpunten aantal door wederom een goede voorzet binnen te koppen. Hierna ging het snel met de doelpunten en stond het na 19 minuten spelen al 0-4 door doelpunten van Receveur en Opoku. Deze sterke periode werd afgebroken door ingelaste drinkpauze maar VVV maakte voor rust nog snel de 0-5 (van Crooij) en de 0-6 (Receveur), dit was tevens de ruststand.

In de rust wisselde trainer Maurice Steijn alleen de keeper, de Fockert voor Delano van Crooij en ging eigenlijk door waar het gebleven was en dat was doelpunten maken. Geen 3 minuten na het fluitsignaal lag nummer 7 alweer in de netten van Seuntjens. In een tijdsbestek van 20 minuten stond het 0-14. De spelers van KVS baalde als een stekker aangezien ze hoopte het een moeilijke avond voor de Venlonaren te maken.

Toch was er een hoogtepunt voor de gastheren uit Horn, in de 68ste minuut maakte ze de eretreffer. Het was misschien wel de mooiste van de avond door oud VVV/Helmond jeugdspeler Emile Damen die van grote afstand de bal in de netten poeierde.

VVV liet zich niet gek maken en bleef gewoon door voetballen en doelpunten maken. Wederom stagneerde het scoren van de Venlonaren door een drinkpauze maar in de laatste 12 minuten van de wedstrijd maakten de Venlonaren nog 5 doelpunten. De spelers waren zeer gedreven om minimaal 20 doelpunten te maken, en dit lukte ook. Er waren nog kansen in de slotfase om de score uit te breiden maar het bleven er 20.

In het begin van de voorbereiding werd er nog hier en daar een beetje gezeurd dat VVV te weinig scoorde. Vooral tijdens de wedstrijd tegen VCH werd er nog gezegd dat Venlonaren het nog moeilijk gingen krijgen. Met deze wedstrijd hebben de Venlonaren laten zien dat ze zijn gegroeid de laatste weken en er dus 20 kunnen maken in een wedstrijd. De laatste keer dat er 20 doelpunten gemaakt werden kunnen wij ons niet meer herinneren dus we zijn tevreden. Oefenwedstrijden zijn er dan ook voor om ritme, conditie en automatisme te trainen en dat zit zeker goed bij deze ploeg.

Wat ons vooral opviel was dat Clint Leemans na een aantal weken al een hele belangrijke rol op zich neemt. Hij is echt de spelverdeler en de man die het tempo bepaald. Ook Tim Receveur past zich razend snel aan en scoort heel gemakkelijk. Het team staat als een huis en we hopen dat we deze positieve lijn dan ook kunnen doorpakken tegen Al Shabab en West Ham United 11, de tegenstanders van aankomende week.

Scoreverloop:
4. Seuntjens 0-1
14. Leemans 0-2
16. Receveur 0-3
19. Opoku 0-4
37. Van Crooij 0-5
40. Receveur 0-6
48. Seuntjens 0-7
51. Resida 0-8
56. Seuntjens (pen.) 0-9
58. Seuntjens 0-10
60. Resida 0-11
62. Receveur 0-12
64. Seuntjens 0-13
66. Resida 0-14
68. Boers 1-14
78. Opoku 1-15
79. Hunte 1-16
82. Opoku 1-17
84. Hunte 1-18
85. Leemans 1-19
89. Seuntjens 1-20

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert (46. D. van Crooij); Janssen, Promes, Röseler en Rutten (59. Dekker); Leemans, Opoku en Receveur; Van Crooij (59. Hunte), Seuntjens en Resida

 

27 Responses

  1. Meuske

   Sssssst laat ze maar gauw wegblijven dan kunnen wij nog vaak juichen in ozze Koel dit jaar. Aankomend seizoen verlengen met Seuntjens en dan de hoofdprijs vragen aan iedereen die heeft liggen slapen. Kunnen wel misschien een poule maken hoe vaak hij dit jaar het netje vind?? Forza VVV

  1. Moeilijk om dit nu al aan te geven. Zoiets kun je eigenlijk pas zeggen rond de winterstop. Dit heeft natuurlijk ook te maken met dat VVV natuurlijk pas een wedstrijd tegen een profclub heeft gespeeld. Persoonlijk denk ik dat het team wat uitgebalanceerder is dan vorig seizoen. Zo is Leemans een echte spelverdeler en zie ik hem wekelijks groeien (nu al). Daar gaan we echt veel van zien dit seizoen. Net zoals Receveur, ook een sterke speler die goed het overzicht behoudt, een leider in het veld is door zijn coaching en makkelijk het doel vindt. Iets wat schortte de afgelopen seizoenen. Vorig seizoen scoorde alleen Opoku veel als middenvelder. Roseler heeft voor zijn leeftijd toch wel al wat ervaring in NL en Duitsland. Tot nu toe zeer tevreden met dit elftal.

   1. JasperVVV

    Ben ik helemaal met lincoln eens. Vind leemans tot nu toe zeker een verbetering ten opzichte van nijholt. Dit is een jonge die wat het plezier van af spat, dit kan overslaan op de rest van de spelersgroep. Het enige waar het aan schort is de breedte van de selectie. Gister speelde mijn inziens de spelers die in aanmerking komen voor minuten. Dat zijn er zo’n 14 en dan misschien korkmaz nog. Met 2 spelers erbij doen we gewoon weer mee.

 1. Meuske

  Echt Top en goed voor het team en het zelfvertrouwen maar nu word het tijd voor een tegenstander van kaliber. Nu weet je toch nog niet hoever je bent of waar je staat of vergis ik me hierin?? Forza VVV

 2. festina lente

  vergeet ook paulissen tov recerveur. vvv levert veel ervaring in tov vorig jaar. ben benieuwd hoe dat uitpakt. lijkt me ook een behoorlijke bezuinigongspost dus wel logisch allemaal.

 3. venlo81

  Knap dat er zo’n serieus stuk word geschreven over een wedstrijd tegen een bierteam.
  Ik vind dat ze een erg zwak oefenprogramma hebben dit jaar.
  Is er dan geen tweede Bundesligaclub of Belgische tweedeklasser te vinden die hier een potje wil voetballen?
  Verder moet het toch ook wel mogelijk zijn om eens een klein toernooitje te organiseren in de koel.
  Twee of drie leuke teams uit de tweede en derde Bundesliga en je hebt een topweekend.

  1. Ik kan hier denk na elke oefenpot wel uitleggen hoe en wat en waarom. 1. kunstgras, 2. gemeente, 3. die clubs moeten ook tegen VVV willen oefenen. Deze wedstrijd werd gespeeld vanwege het zoveel jarig bestaan van die club. Oefenen tegen grote clubs kost overigens ook geld.

   Elke wedstrijd schrijven we een iets uitgebreider verslag. Dat doen we tegen clubs van gelijk over hoger niveau maar ook tegen clubs van lagere niveaus. We maken hier geen onderscheid tussen omdat we belangrijk vinden dat mensen weten wat er gebeurde.

   1. venlo81

    Je hoeft je niet aangevallen te voelen, het was geen kritiek op je verslag.
    Ik heb het niet over grote clubs gehad. Ik had het over clubs van vergelijkbaar niveau als vvv. Ik snap best dat de topclubs van Europa niet in de rij staan om te oefenen tegen vvv. En wat dat toernooitje betreft mij lijkt het als je de clubs goed op elkaar afstemt(dus geen rivalen)en dit goed organiseerd je de gemeente toch best mee moet kunnen krijgen.(al is dat met deze gemeente nooit zeker.)

   2. Ben ook niet aangevallen :). Geef antwoord op je reactie. VVV mag niet tegen deze clubs spelen. Is in verleden al meerdere keren een wedstrijd toegezegd waarna die is afgelast door de gemeente.

 4. Venske

  Leuk deze oefenpotjes, maar onze verdediging heeft nog geen echte test ondergaan. Alles is tot op heden op de aanval gericht, maar zoals gezegd, onze verdediging is , op de eerste helft bij PEC na, nog geen moment onder druk komen te staan.

  1. leevancleef

   Waarschijnlijk zal die in het komende seizoen ook niet veel onder druk komen te staan. VVV zal in de meeste wedstrijden het spel maken verwacht ik. Bovendien hebben we gewoon een goede ervaren verdediging staan. Verder vind ik dat er erg overdreven wordt gereageerd op die oefen wedstrijden. Vorig jaar was er een zwaardere voorbereiding qua clubs maar heb je na 2 wedstrijden 1 punt ( Almere & Oss ). Deze mannen hebben allemaal al een aantal jaren als prof in de benen dus die paar oefen wedstrijden zullen het verschil ook niet maken voor de start van het seizoen.

 5. Ben

  Open dag graafschap op 31-07 ’s middags gevolgd door oefenpotje tegen Real Mallorca, en ja ook hier gratis toegang! Vorm van klantenbinding? Ik denk het wel! En de datum van de open dag. En de keuze van de tegenstanders. En de entreeprijs voor deze wedstrijd: nope! FORZA VVV!

 6. JasperVVV

  5 augustus moet het gebeuren. Ik hoop dat vvv er klaar voor is. Ook hoop ik dat het stadion goed gevuld zal zijn tegen wat ik denk een mede titel kandidaat. Hoe zit het met de geluidsinstalatie in het stadion?

  En misschien een idee om meteen de eerste wedstrijd een sfeeractie te houden. Zodat wij als supporters ook laten zien dat we er dit jaar alles aan willen doen samen met het team promotie binnen te slepen.

  1. Goodie

   Rkc heeft een actie dat de eerste thuiswedstrijd tegen Telstar iedereen gratis mag komen. Gratis vind ik zelf overdreven, maar als je de prijs voor deze wedstrijd verlaagd komen er wellicht meer fans en bestaat er ook kans dat ze nog een SCC aanschaffen. Het is waarschijnlijk makkelijk gedacht, maar het idee erachter vind ik zeker niet slecht.

   1. Klinkt altijd leuk zo’n actie maar er zitten ook heel veel kanttekeningen aan. Je hebt natuurlijk per wedstrijd je vaste kosten die je dan niet gedekt krijgt. Mensen die een SCC kopen voelen zich bedrogen omdat zij wel betalen en de rest in het stadion niet. Je kan dan wel een kaartje gratis krijgen maar daar heb je niks aan als je niet die mensen hun gegevens ontvangt zodat je ze later nog eens kan benaderen om een seizoenskaart te kopen. Bovendien zal Cambuur wel een clubcard verplichting hebben dus krijg je dit ook niet doorgevoerd bij de gemeente. En boven alles heeft VVV kei hard het geld nodig. Ook al is Musa verkocht, dit betekent niet dat ze in een keer rijk zijn. De club moet blijven letten op de kosten.

   2. Goodie

    Je hebt helemaal gelijk. Als VVV de vraag en aanbod bestudeerd zou je misschien de kosten als nog kunnen dekken. Maar de gemeente speelt hierin (as always) inderdaad ook weer een grote rol. Dit soort acties heeft waarschijnlijk alleen veel nut bij dit soort wedstrijden of de wedstrijd voor een periode. Maar meestal komt de SCC hier om de hoek kijken.

  2. RuiverCity

   Ik hoop ook dat het stadion vol zit maar de vakantieperiode kan wel eens flink roet in het eten gooien. Waarom begint de competitie ook zo vroeg? Er is geen EK of WK. Denk dat vooral de clubs in het zuiden daar veel last van zullen hebben dit jaar.

   1. Godfried

    RuiverCity De competitie begint welgeteld één week eerder dan gewoonlijk. Hier is voor gekozen omdat Nederland niet aanwezig was op het EK voetbal én er in de zomer van 2017 het EK voetbal onder 21 jaar is.

   2. RuiverCity

    Oke dank je. Maar de vakantieperiode zal veel toeschouwers kosten. Trouwens West Ham is bezig met Alexander Buttner omdat Cresswel 3 a 4 maanden geblesseerd is.
    Wellicht dat hierdoor sneller een speler van West Ham deze kant op komt. Zit er bij BMG II geen speler die verhuurd wil worden?

 7. JasperVVV

  Dit lijkt me ook wel een goed idee. Maar dacht zelf dat vvv niet zomaar zo’n acties mocht houden gezien de financieele situatie…..kan dat ik het mis heb….

 8. JasperVVV

  Ik weet nog wel een goede speler voor vvv. El allouchi mag vertrekken bij nac. Deze speler is kn te zetten als aanvallende middenvelder en buitenspeler. Type paulissen dus dat was ook geen echte buitenspeler. Dan alleen nog een linksback en dan ben je klaar.

 9. YowVVV

  De competitie begint volgende week vrijdag, ik vind het de laatste weken erg stil met betrekking tot nieuwe spelers. Komt mogelijk door de oefenresultaten. 2/3 spelers mogen er toch echt nog wel bij. Met deze groep top 5, met nog enkele gerichte versterkingen top 3. Come on Venlo!

Leave a Reply