VVV-Venlo

VVV speelt in eigen huis gelijk tegen FC Groningen

We mochten weer eens op vrijdag in de Koel voetballen komen kijken. Iets wat gelukkig al weer een tijdje is geleden. Op deze koude vrijdag was de Trots van het Noorden de tegenstander van VVV, FC Groningen. De snelste route duurt volgens Google Maps maar liefst 2 uur en 21 minuten. Dus veel respect voor de supporters die helemaal uit Groningen naar Venlo kwamen.

Bij Groningen is het dit jaar alles behalve koek en ei. Het is er het hele jaar al onrustig met vorige week het dieptepunt met een rel rond Lars Veldwijk. Een ideale tegenstander voor 3 punten zou je toch zeggen? Bij de Venlonaren ontbraken van Bruggen en Promes wegens blessures. Dat betekende dus dat er geschoven moest worden. Aanvoerder Danny Post stond achterin, Vito van Crooij mocht op het middenveld gaan spelen en Romeo Castelen had zijn tweede basisplaats van het seizoen te pakken.

Deze opstelling legde geen windeieren. De Venlonaren begonnen namelijk SUPER scherp. Lennart Thy kopte binnen 30 seconden net langs het doel. Deze Lennart Thy gaf nog geen minuut later de bal goed af op de vrijstaande Vito van Crooij en die schoot de bal onberispelijk binnen! Binnen twee minuten stond het al 1-0 en het publiek scandeerde voluit: TIEN TIEN TIEN. De Groningers werden helemaal overrompelt en kwamen niet goed in hun spel. De Venlonaren drongen aan maar kwamen pas in de tiende minuut weer tot een kans. Ditmaal was het wederom Thy. Hij schoot in de zestien uit de draai, wonder boven wonder verdween de bal via Padt zijn been over het doel.

De storm ging langzaam liggen en Groningen had de tactiek wat aangepast. Een van de centrale middenvelders schoof steeds naar achteren bij de opbouw en hierdoor kregen de Groningers meer grip. Dit resulteerde na een kwartier spelen in een doelpunt voor de uitploeg. Een mooie steekpass van Bacuna zorgde ervoor dat de beweeglijke middenvelder Ritsu Doan op snelheid kon komen en de bal achter Unnerstall kon prikken. De stand was dus weer gelijk getrokken. De Venlonaren gaven de moed niet op, binnen een paar minuten was het Oeh Ah Castelen die met een mooie actie ruimte creëerde voor een schot. Dit deed hij dan ook met verve, echter was het Padt die bal goed uit de hoek haalde.

In het verdere verloop van de wedstrijd waren het de Groningers die sterker werden en de slag op het middenveld hadden gewonnen waardoor VVV er niet meer zo vaak uit kwam en het voetballend lastig had. De Groningers creëerden echter geen kansen. Het duurde een half uur voordat we weer een schot richting het doel konden noteren. Het was van Crooij, die een goede wedstrijd speelde, die van afstand rakelings langs schoot. Als de Venlonaren deze wedstrijd niet zouden winnen, dan had het toch aan hun zelf gelegen. In de eerste helft gebeurde er verder weinig meer. Wel kan nog worden opgemerkt dat de man in het zwart nogal heel warrig floot en de wedstrijd nu ook weer niet bepaald goed leidde.

Na rust was het Groningen dat weer het betere van het spel had. Dit resulteerde na een paar minuten spelen voor een grote kans voor Tom van Weert. Die besloot de bal in de korte hoek te schieten. Gelukkig hebben wij, net als Groningen, een goede keeper en werd de bal dus vakkundig uit het doel gehouden. In de 55e minuut vond er een opmerkelijk wissel plaats. Jens Janse kwam in het veld voor Castelen. Hierdoor werd er wederom flink geschoven. Janse kwam als rechtsback. Rutten verhuisde naar het middenveld ten faveure van van Crooij en die mocht als buitenspeler gaan spelen. Deze wissel pakte totaal niet goed uit. De Venlonaren zaten al sinds het doelpunt niet echt meer in het spel en door de wissel van Castelen verdween de diepgang van de aanvallers. Hierdoor kwamen de groen-witten nog beter in hun spel.

Pas rond het laatste kwartier herpakte VVV zich. Ze kwamen langzaam maar zeker weer beter in de duels en speelden eindelijk weer eens wat ballen goed over. Het grootste gevaar van de tweede helft kwam uit een corner. Het was Röseler die volle zak op de lat kopte, maar helaas niet in het doel. Niet veel later probeerden de mannen uit het noorden het ook met een kopbal. Deze verdween echter naast en was het tijd voor een wissel. Opoku mocht het veld verlaten voor Torino Hunte en dit zorgde direct voor meer diepgang. Dit resulteerde enkele minuten later in een goed uitgevoerde counter. Thy stuurde van Crooij diep en die gaf de bal voor op Hunte. Helaas kwam Hunte net niet aan de bal maar werkte een verdediger van Groningen hem bij achter zijn eigen doelman. Helaas bewees deze doelman geen koekenbakker te zijn en hield hij de bal ook goed uit het doel.

Het slotakkoord was deze vrijdag besteedt aan de vrijetrappenspecialisten. Bij Groningen hebben ze ene Yoëll van Nieff. Die mocht een vrije trap gaan nemen nadat de pietluttige scheidsrechter weer eens floot voor een overtreding wat eigenlijk helemaal geen overtreding was. Deze van Nieff liet zien over een mooie trap te beschikken. De bal leek er in te gaan maar de bal verdween gelukkig net langs het doel.

Aan de andere kant mocht onze vrijetrappenspecialist het gaan proberen in de aller allerlaatste seconde, nadat de scheidsrechter eindelijk eens een overtreding van de smerig spelende Zeefuik had bestraft met een gele kaart. Leemans schoot de bal slim onder de muur door en de bal werd onderweg nog licht getoucheerd. De bal ging richting Padt en die bokste hem terug de meute in. Nils Röseler was al uitgeroepen tot man of the match maar hij had hier toch echt zijn man of the match titel moeten verzilveren met een doelpunt. Uit een vrije schietkans schoot hij zowat Hunte overhoop maar helaas schoot hij niet in het doel en eindigde de wedstrijd met een 1-1 gelijkspel.

De uitslag was gezien het spelbeeld misschien wel verdiend. Als de mannen van Steijn in de beginfase nauwkeuriger waren geweest of net wat meer geluk hadden gehad dan was dit misschien wel een grote uitslag geworden. Helaas is dit niet gebeurd maar hebben we er toch weer één puntje bij. Dit betekent dat we theoretisch gezien nog maar drie punten nodig hebben voor directe handhaving en dat terwijl we nog meer dan tien wedstrijden te spelen hebben. Fijne tijden dus voor de supporters.

VVV-Venlo – FC Groningen 1-1 (1-1)
Toeschouwers: 6.624.
Doelpunten: 2. Vito van Crooij 1-0, 15. Ritsu Doan 1-1,
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf.
Gele kaart: Rutten (VVV-Venlo), Te Wierik, Zeefuik en Padt (FC Groningen).
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Post, Röseler en Janssen; Van Crooij, Seuntjens en Leemans; Castelen (56. Janse), Thy en Opoku (79. Hunte).

15 Responses

 1. RuiverCity

  Weer één punt. FC Groningen had zich goed ingesteld op VVV. Opvallend dat de handelingssnelheid van FCG twee keer zo hoog/snel was dan bij mening VVV speler.
  VVV had na tien minuten al met 2-0 voor kunnen staan. Helaas was Padt in erg goede doen.

  Steijn had Opoku in de rust al moeten wisselen. Stond totaal verkeerd als linksbuiten. Moest constant achter de rechtsback aanlopen, wat hij niet kon brengen. Die rechtsback kon hierdoor constant opkomen want hij wist toch dat hij Opoku weer in zou halen. Hier had Hunte veel eerder gebracht moeten worden. Dan had die rechtsback wel twee keer bedacht om zo ver mee op te komen.
  Je zag het de laatste tien minuten dat VVV weer véél dreigender werd.
  Hopelijk is Van Bruggen en/of Promes volgende week hersteld want VVV verloor vandaag de slag op het middenveld en miste Post daar.
  Onvoorstelbaar ook dat Thy alleen maar hoge ballen kreeg terwijl hij kansloos was tegen het centrale duo. Breng dan Jakobsen die is tenminste bijna twee meter en kan een bal doorkoppen.

  Het was wat geweest als de laatste bal er nog in was gegaan…….

  1. Luis Erique

   Prima analyse Ruiver. Steijn is een prima trainer, maar deze verloren punten mag hij zich aanrekenen. Opoku had veel eerder op de buitenplek weggehaald moeten worden en de wissel waar Jansse erin kwam sloeg naar mijn idee ook nergens oo. Rutten heeft niets te zoeken op t middenveld. Jammer, want Groningen is echt un kroetploog.

   1. RuiverCity

    Groningen was rijp voor de slacht na alle perikelen de afgelopen weken. Maar net als tegen Willem II mag Steijn zich het gelijkspel aantrekken. Daartegenover staat natuurlijk het feit dat hij ook veel (winst)punten met VVV heeft behaald die niemand had verwacht. Hij is een trainer die van een groep een hecht geheel kan maken. Maar zijn wisselbeleid blijf ik bekritiseren want dat is een zwakke schakel van hem.

   2. sultana

    Helemaal mee eens Steijn heeft verkeerde keuze gemaakt gisteren, Post hoort op het middenveld werd gisteravond weer eens duidelijk! VVV verloor de slag op het middenveld, ik had voor Jens Janse gekozen naast Roseler en Post op het middenveld. Groningen was beter omdat het op het middenveld niet liep zoals het hoort, volgende week svp Post weer op het middenveld!

    @ruivercity: Promes en van Bruggen zijn er tegen Vitesse zeker nog niet bij aldus Steijn een dezer dagen.

    Jammer had zeker meer in gezeten tegen Groningen, blessures en schorsingen kun je niets aan doen maar daar moet Steijn beter op inspelen. Hopelijk heeft hij gisteren ook gezien dat er een andere opstelling dient te komen tegen Vitesse en die drie punten gepakt moeten gaan worden! Forza VVV

   3. markepica

    Met Post op het middenveld zou de verdediging misschien volledig overlopen zijn. Ik zag, net als iedereen, ook dat Post erg gemist werd op het middenveld maar de verdediging moet ook goed staan. We hebben op dit moment (door blessures) even geen twee spelers zoals Post helaas. De Seun had een off day en de rest op het middenveld heeft een aanjager nodig om zich aan op te trekken. Normaal is Post dat maar nu liepen een aantal spelers er wat verloren bij. Groningen was idd rijp voor de slacht (weinig vertrouwen straalt die ploeg uit), er had zodoende meer ingezeten maar we mogen niet klagen omdat het nog steeds een topseizoen is. Dat er vroeg of laat wat blessures zouden komen die de ploeg wat verzwakken dat wisten we ook al. Steijn haalt over het algemeen gewoon het maximale uit deze ploeg. Ik denk dat er weinig trainers zijn waarmee we na dit aantal wedstrijden hoger hadden gestaan.

 2. De Koel

  Jammer dat VVV niet snel 2-0 kon maken. Over de gehele wedstrijd was Groningen toch echt de betere ploeg. Genoten van Vito, na een mindere periode vandaag weer een goede pot. Castelen speelde ook niet slecht. Opoku en Seuntjens helaas geen beste wedstrijd gespeeld. Al met al een terechte uitslag. Had gehoopt op meer, maar dat zat er niet in.

 3. chretien

  Het had binnen 2 minuten al 2-0 kunnen staan en na 5 minuten 3-0. Dan was de wedstrijd gespeeld en zouden we verder zijn weggelopen naar een grote overwinning. We hebben teveel moeite met het maken van goals. Het aantrekken van Castelen, ik zag het zelf als een blunder, is een goede beslissing geweest. Voor mij was hij de man van de wedstrijd. Vito terug van weggeweest, speelde ook een prima partij. Achteraf zeg ik is de 1-1 een prima uitslag. Groningen kwam immers goed terug in de wedstrijd. Volgende week thuis tegen Vitesse, normaliter zijn we kansloos, maar we kunnen verrassen, dat hebben we dit jaar vaker laten zien…

 4. VVV 4ever

  VVV eerste 10 minuten superieur…… had eigenlijk al 3-0 moeten staan!
  Vanaf de gelijkmaker was het lange tijd matig wat VVV liet zien…
  Op het moment dat Hunte erin kwam voor Opoku werd VVV weer dreigender en hadden we zelfs de overwinning nog kunnen pakken.
  Jammer dat die bal voor Röseler zijn voeten kwam haha 😉

  Scheidsrechter Van de Graef floot warrig….. kregen paar vrije trappen mee wat geen overtredingen waren, maar kregen heel vaak geen vrije trap mee waar het wel degelijk een overtreding was!

  Al met al een terechte uitslag en toch weer een punt binnen gesleept met een gehavend VVV! ‘

  Forza VVV !!!

  1. markepica

   Die scheidsrechter dat was ergerlijk idd, floot voor iedere scheet tegen ons en daarmee deels de wedstrijd dood. Laat gewoon eens doorspelen als niet helemaal duidelijk is of er wat aan de hand is, dan is de kans ook groter dat de wedstrijd weer op gang komt.

 5. twiggy11

  Is een belangrijk punt dat wel maar de wissels vond ik niet op zijn plaats van castelen speelde goed en aanvallend terwijl thy er weinig van bakte.en vooral Seuntjens viel tegen die mag ook wel eens gewisseld worden wordt hij alleen scherper van. We hebben toch ook nog een andere spits die was toch ook bal vast werd er gezegd geef die jongen dan ook een kans.

 6. jason

  Vvv kan het druk zetten van de eerste 10 minuten niet lang volhouden omdat ze achterin veel teveel aan zonedekking doen. Daardoor kan groningen heel gemakkelijk de spitsen aanspelen die vervolgens vrij gemakkelijk de bal kunnen vasthouden en de rest kan dan aansluiten en iedereen van vvv moet weer terug.

  Wil je druk zetten dan zullen de verdedigers toch echt vol erop moeten zitten en dit was te vaak niet het geval.

  Jammer want op deze manier zijn het maar saaie bedoelingen in de koel.

  Lang leve De Koel

 7. Goodie

  Ik kan leven met een punt. Betere kansen waren voor ons, het spel voor Groningen. Houdt Padt die bal van Thy er niet uit dan win je deze wedstrijd waarschijnlijk dik.

  Wat me overigens blijft verbazen is de opkomstmuziek. De hele Koel valt stilt, er valt gewoon geen sfeer mee te maken.

Leave a Reply