VVV speelt gelijk in Volendam en heeft Play Offs niet in eigen hand!

Op vrijdag 1 mei stond er voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie op het programma.

In Volendam was die avond namelijk de plaatselijke FC de tegenstander van onze geelzwarten, die nog vol in de race waren voor deelname aan de play offs.

Met een ongewenste aanpassing in de beginopstelling (captain Post verliet voorafgaand aan de wedstrijd ziek Volendam en in zijn plaats speelde Kruijsen), gingen de Venlonaren op zoek naar een goed resultaat in het Kras Stadion.

De eerste minuten had FC Volendam zichtbaar moeite met het felle en snelle spel van de Venlonaren. Dat resulteerde al snel in een vrije trap aan de linkerkant. Die werd door Van Crooij tot bij Platje gebracht, maar de aanvaller kon de bal niet controleren. Het eerste kwartier hadden de Venlonaren veel balbezit en was er weinig te vrezen van de oranje aanvallers. Een foutje van Altheer leidde de enige ‘kans’ in, maar het schot van FC Volendam was ongevaarlijk.

De Venlonaren konden ook geen grote doelkansen laten noteren, maar de bal die Kruijsen onderschepte en tot bij Van Crooij kreeg scheurde de verdediging van FC Volendam mooi open. Het schot van de rappe aanvaller was echter te gehaast en doelman Zwarthoed zag de bal over vliegen. Een nauwelijks te missen kans is er in de 23e minuut: na een corner komt de bal uiteindelijk voor de voeten van Promes die hard uithaalt in de korte hoek. Zwarthoed gooit zich voor de bal en weet te redden. De drie corners die daarop volgen zijn niet gevaarlijk.

FC Volendam krijgt het eerste half uur geen uitgespeelde kansen: balbezit strandt op het middenveld, of de voorzetten worden onderschept. Enige kleine gevaar zijn schoten uit de tweede lijn, maar die eindigen in de handen van Mäenpää of gaan ongevaarlijk achter. In de 31e minuut is er een schot dat rakelings langs de paal scheert van Mäenpää, maar gelukkig voor de Fin gaat die bal er dus niet in.

Wolters en Van Crooij blijven handenbindertjes voor de backs van FC Volendam, maar de voorzetten van de Venlose vleugelspelers komen niet aan. Ook wanneer de mee opkomende Joppen een voorzet aflevert, is het vaak een oranjehemd dat de bal opruimt. Een mooie combi tussen een vrijdraaiende Platje en Joppen leidt tot een schietkans van de meeglopen Promes. Zijn schot is hard, maar gaat ruim over. Met 0-0 worden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft begint met een hard schot van Kuwas dat buiten bereik van Mäenpää tegen de buitenkant van de paal knalt. Even later is het Joppen die niet zelf uit durft te halen en de bal aan Wolters geeft. Zijn schot wordt echter gekraakt, waardoor de stand 0-0 blijft. Daarna volgt een rommelige fase met slordig spel aan beide zijdes, waardoor er geen doelgevaar voor beide doelen is.

Vanuit het niets is er echter het doelpunt dat de wedstrijd openbreekt: een weergaloze voorzet van Kruijsen wordt door Platje uitstekend op waarde geschat en prachtig ingekopt. Doelman Zwarthoed wordt verslagen en de bal verdwijnt in de linkerkruising en zo staat de 0-1 op het bord door Platje. Meteen na de aftrap volgt de volgende kans voor de Venlonaren: Joppen geeft een scherpe steekbal op de startende Wolters. Net iets te scherp, waardoor Zwarthoed er eerder bij kan komen.

Met iets meer dan een kwartier te spelen, ligt ineens de bal op de stip: scheidsrechter Van den Heuvel bestraft een verdedigende actie van Voorn erg zwaar. Penalty en een gele kaart. Een woedende Kruijsen gaat verhaal halen en krijgt ook geel. Brands staat ondertussen klaar om het vonnis te vellen en hij verzaakt niet. 1-1 en de ploegen staan weer op gelijke hoogte.

Het spel golft vervolgens op en neer, en met het inbrengen van Balkestein voor Elito proberen de Venlonaren in de laatste 10 minuten nog een doelpunt te forceren. Naast Balkestein is ook Promes voorin te vinden en met de twee mannetjesputters voorin is het alle hens aan dek voor de Volendamse verdedigers bij de hoge ballen die gespeeld worden. In de 83e minuut is er een goede voorzet van Wolters, die nog net door Zwarthoed onderbroken kan worden. Volendam eist een pingel na een overtreding van Kruijsen en Balkestein legt de bal goed terug op Platje, die niet uit kan halen.

Een hectische slotfase, die uiteindelijk niet in een doelpunt resulteert. Daardoor moeten beide ploegen met een (doel)punt genoegen nemen en door de uitslagen op de andere velden kelderen de Venlonaren naar de achtste plaats. Die plaats geeft bij de huidige stand geen recht op de play offs. Maar volgende week wacht nog de laatste wedstrijd van de reguliere competitie: thuis tegen kampioen NEC.

Statistieken
FC Volendam – VVV-Venlo 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 62. Platje (0-1); 74. Brands (pen. 1-1);

Gele kaart: (FC Volendam); Joppen, Voorn, Kruijsen (VVV-Venlo)

Scheidsrechter: Van den Heuvel

Opstelling FC Volendam:
Zwarthoed; Prijor, Schilder, Schouten en Sang; Akouili, Fafiani en Brands (88. Luirink); Kuwas, Steltenpool (69. Steltenpool) en Kippersluis

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Altheer (57. Sevinç) en Fleuren; Kruijsen (89. Gijzen), Voorn en Elito (79. Balkestein); Wolters, Platje en Van Crooij

Bron: VVV-Venlo

 

28 Responses

 1. RuiverCity

  Ook Sparta haalt VVV nu in op doelsaldo. Volgende week speelt Sparta thuis tegen de Graafschap. Die zich uiteraard sparen voor play-offs. VVV heeft dit aan zichzelf te danken…..tsjuuu!

  1. sultana

   Precies, tegen HS en Sparta hadden ze moeten winnen. Ik kan niet anders zeggen dan eigen schuld dikke bult! Wat hebben we met dit elftal ook te zoeken in de play offs? Vraag me af waarop die Elito aangekocht is, heeft het hele seizoen niet veel laten seizoen, vanavond was hij wederom dramatisch en Ramon Voorn bedankt!! Wat een achterlijke actie, onnodig wat hij daar deed. Seizoen is voorbij zoals ik enige weken geleden al schreef, zit te weinig kwaliteit in deze ploeg. Er is genoeg werk voor Valckx de komende weken maar om eerlijk te zijn heb ik er niet veel vertrouwen in, hij is degene die Elito heeft gehaald omdat het een super talent bleek te zijn. Aankoop die zijn dienst totaal nog niet bewezen heeft. Wat een klote begin van het weekend wederom….

 2. Ben

  Volgend jaar wordt een tussenjaar en daarna zien we verder. Ik ben een beetje teleurgesteld en kan niet goed omgaan met verliezen, dan word ik gemeen, haal smerige trucjes uit. Nu maar eerst uitbeuken of iets dergelijks, toch maar FORZA VVV!

 3. Koelie

  Doe maar een nieuwe trainer die wel wil aanvallen en niet de erfenis van Ton Beton koestert. Inderdaad zelf verkloot dit seizoen door tegen het rechterrijtje te falen.
  Zwak om dit op een Elito te gooien, weinig speelminuten gehad. Ik zou eerst beginnen met inruilen van nonvoetballers als Altheer, Joppen, Voorn, Kruijssen en prutserkes als Wolters en Khalouta. En volgend seizoen toch minimaal twee spitsen in de selectie aub.

 4. YowVVV

  Wat hebben we het keer op keer ontiegelijk onnodig verkloot! Een wonder volgende week, ik reken er niet op. Laten we een aantal spelers een mooi afscheid geven. Onze keeper als onbetwiste nr 1, held! Niets tussenjaar volgend jaar, waar ik me aan stoor als het goed gaat lopen de beleidsbepalers voorop, nu hoor je al ruime tijd niemand! Volgens mij zijn ze iets verplicht aan ons, geef vvv z’n strijdlustige aanvallende gezicht terug!!

 5. supportertje

  Helaas pindakaas, maar wees eens eerlijk allemaal. Hadden we iets anders verwacht dan! We hebben allemaal gehoopt dat het goed zou komen, en ze hebben kansen genoeg gehad. Ze hebben ze niet gepakt en moeten we dus door naar het volgende seizoen, want ik denk niet dat ze van NEC winnen. Bezem halen door de selectie en maar hopen dat er nieuwe en zwaar gemotiveerde mensen naar VVV willen komen. Mensen die er voor willen gaan en een hecht team gaan vormen want dat is duidelijk een manco bij dit team. Hopelijk blijven de goede mensen bij VVV en word dit aangevuld met echte talenten. En dan maar hopen dat het beter gaat worden. Jammer, maar ik denk niet dat er een andere weg bewandelt kan worden. Dus op naar de toekomst.

 6. Depor

  De Graafschap gaat zich volgende week echt niet sparen voor de playoffs. Die proberen 5e te worden, zodat ze een ronde kunnen overslaan. Wordt gewoon spannend vrijdag, mooi toch!

 7. socrates

  Spannend tot de laatste wedstrijd, heerlijk toch? prima pot gisteren, gevochten tot de laatste seconden. Een doelsaldo van +3 vertelt het verhaal, impotente voorhoede, solide defensie. Daar ligt ook het werk voor Valkcx cs, nieuwe voorhoede en proberen defensie mn Buwalda / Promes aan boord te houden.

 8. marcel

  jammer, 1-1 op zich een goed resultaat bij volendam uit. daarnaast op het laatst nog alles op alles gezet om de overwinning af te dwingen. de teleurstelling droop na afloop van de spelers af, maar het seizoen is niet in deze wedstrijd verloren. het zou me ten zeerste verbazen als de graafschap bij sparta zou winnen. dus verwacht dat we ervanuit mogen gaan dat volgende week de laatste van het seizoen is. uithuilen en opnieuw beginnen.

 9. mats

  Valt weinig meer te zeggen over dit seizoen. Play-offs zijn voor de statistieken.daar heeft dit VVV niets te zoeken. Ik ben blij dat er gisteren geknokt werd voor een overwinning. Dat is wat telt in de Juup. Haal spelers die willen knokken en vooruit willen voetballen. Daar kun je kampioen mee worden.

 10. Gerardus

  Waarom kunnen ze het de laatste wedstrijden wel opbrengen om met inzet,felheid en nog redelijk aanvallend te voetballen. Ik denk dat we hier maar een schuldige voor aan kunnen wijzen en dit is in mijn ogen Stein. Hij heeft een stuk of 10 wedstrijden vastgehouden aan v Crooy op het middenveld en dit mislukte telkens waardoor v Crooy met de week slechter ging spelen. Ook liet hij steeds het elftal steeds te ver terug zakken waardoor we wedstrijden verloren die makkelijk gewonnen hadden kunnen worden. Stein hield steeds vertrouwen in bepaalde spelers terwijl het helemaal niet liep en kan volgens mij niet met sommige spelers omgaan. Dit omdat iedere supporter in plaats van Kruisen er Sevinc in zou zetten. Hetzelfde geld voor van Crooy. Ik hoop dat ze Joop Gall of toch Willy Boessen halen.

 11. Meuske

  Natuurlijk zeer jammer maar voor mij kwam het niet als een complete verrassing want dit is gewoon typerend voor het hele seizoen het is het gewoon steeds net niet. Zoals gezegd niet te lang treuren en hopen op betere tijden want ik had het seizoen vorige week al afgesloten. Voor de mensen die hun hoop nu gaan vestigen op volgende week, laat het varen want van Nec gaan ze niet winnen. Wat betreft de play offs ben ik aan de ene kant wel blij want ik ben genoeg gepijnigd en teleurgesteld dit seizoen en om dan weer alle hoop bij elkaar te rapen om iets wat toch niet gaat gebeuren nee dank je. Eredivisie is verder weg dan ooit en ik heb geen zin om het lachertje van Nederland te worden. Laat ze maar eerst een fatsoenlijk elftal op de been krijgen en dan kijken we wel weer verder. Steijn doelstelling niet gehaald dus………….?? Forza VVV

 12. binky

  er waren maar twee spelers die er voor gingen promes en maenpa
  en de rest is allemaal bagger inclusief technische staf
  geen vechtlust geen wil om te winnen geen duels winnen(Wolters en onze balletdanser V crooy)
  waarom sevinc niet ipv kruissen wat een verschrikking
  dit is toch niks om de nacompetitie te spelen
  steijn en verdere ts SCHAAM jullie en rot op

  1. YowVVV

   Jij kijkt naar 1 seizoen, je vindt frank de boer waarschijnlijk een ontzettend zwakke trainer. Noem maar even een trainer die je wel ziet zitten voor vvv en haalbaar is? Denk dat 9 van de 10 van dijk graag zien komen.

   1. Pala

    Ik ben ook geen fan van Stein maar een trainer is meestal zo goed als zijn materiaal. VVV heeft gewoon niet de kwaliteiten om potten te breken in de Juup zeker in aanvallend opzicht niet. De vergelijking met Frank de Boer snap ik niet zo. Lijkt me een goede trainer maar heeft dit seizoen met minder materiaal bij Ajax ook geen wonderen kunnen verrichten. Van Dijk werd kampioen dankzij Honda. Toen die weg was zakte het als een kaartenhuis in elkaar, ging ie zeuren en kon ie moven van Berden. En als je bij VVV ontslagen bent onder Berden kom je nooit meer terug.

 13. YowVVV

  Het materiaal was meer dan voldoende om bij de eerste 4/5 te eindigen dit seizoen, maar dit is mijn mening maar. Een type van dijk heeft vvv dan nodig, wat berden betreft heb je inderdaad gelijk. Maar waar zien of horen wij deze man nog? Het is allemaal zo slap vanuit die beleidsmannetjes, niet gek dat dit ook overslaat op de selectie..

  1. Koelie

   Berden werd hier neergesabeld als hij teveel in het nieuws kwam. Nu houdt hij zich op de vlakte en is het weer niet goed.

   Jan van Dijk terug hahaha. Die man was na Lokhoff en Trost de slechtste trainer ooit. Gelukkig hadden we toen Honda en een redelijke selectie voor VVV begrippen. Van Dijk hadden ze na 2 seizoenen al moeten ontslaan.

   Wetzel is de laatste trainer die het redelijk heeft gedaan, alleen jammer dat hij een judasstreek heeft geleverd.

   Probleem is inderdaad aanval en teveel net niet spelers met half zachte mentaliteit. Nu is VVV ook de meest poeslieve club uit het vaderlandse voetbal. Dus dat zal wel nooit beter worden. Laten we maar op zoek gaan naar goeie buitenspelers en NIjholt proberen te houden.

 14. RuiverCity

  Het grote probleem bij VVV zit al jaren in het halen van spelers met (killer)mentaliteit. Bij VVV spelen te veel ideale schoonzonen. Je wint er geen oorlog mee. Spelers met gogme, bespelen van de scheidsrechter etc. Momenteel lopen er bij VVV maar 2, 3 spelers die dat hebben. Ik hoop dat het Valckx nu wel lukt om deze spelers te vinden nu hij zeker 10 spelers moet vervangen.

 15. Ben

  Beginnen met spelers tot en met de twijfelgevallen weg te sturen.
  Voor iedereen geldt, als hij het tot nu toe niet heeft laten zien, gaat dat ook niet meer komen.
  We gaan niet dromen, maar er komt nu wel de mogelijkheid opnieuw te beginnen, met nieuwe spelers, amateurs en wellicht een enkele kleine prof. We zijn het er allemaal over eens dat het VVV ontbreekt aan spelers met vechteigenschappen.
  VVV moet minimaal meedoen in de top van Jupiler leage. FORZA VVV!

 16. RuiverCity

  En VVV moet weer niet komen met een uitspraak als overgngsseizoen. Dat was dit seizoen! Nu goed doorselecteren en mentaliteit binnen halen. Hierbij lijken me Duitsers onontbeerlijk. Waarom doet het Duitse voetbal het zo goed? Juist Kampfgeist……

 17. supportertje

  Post, Platje, Promes, Nijhlt, Sevinc, Donkers, Voorn, Balkensteijn en als het kan Maksi en Buwalda behouden voor VVV. Opnieuw bouwen aan VVV en de trainer moet met zijn team maar een ding willen. Aanvallend voetbal, met een goede verdediging. Zorgen voor een goede mentaliteit op het veld en vooral teamspirit, voor elkaar, met elkaar. Iedere keer er weer voor willen knokken en een winnaarsmentaliteit hebben. En daar moet iedereen aan meedoen, anders is de uitgang voor een speler nog de enige gang die hij maakt. Als het dan een keer niet lukt, heb je er in ieder geval alles aangedaan, en kun met opgeheven hoofd het veld verlaten. En ja, dat is zwaar, maar iedere dag naar je werk tot en met je 67 is ook zwaar. En dat zijn wel de mensen die naar de prestaties van het team komen kijken. Dat zijn wel de mensen die supporter zijn. Dat zijn wel die mensen die sponseren. Kortom dat zijn de mensen die je salaris betalen. Daar moet ook VVV maar eens aan denken, van bestuur tot spelers op het veld.

Leave a Reply