VVV speelt gelijk tegen 10 man van Jong Ajax

Het is VVV-Venlo vrijdagavond niet gelukt om na puntenverlies tegen Telstar zich te revancheren tegen Jong Ajax.  De Venlonaren die momenteel een aantal basiskrachten moeten missen door blessures, hadden een zware avond op het grasveld in Amsterdam Zuid-Oost en kwamen niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Bij de geel-zwarten heerst momenteel een kleine blessuregolf. Zo missen we onze aanvoerder Danny Post met een gebroken teen, Jerold Promes (knie) en Johnatan Opoku die gisterenochtend op de afsluitende training een onderrug/hamstring blessure opliep. Daarvoor in de plaats mochten Resida, Sevinc in de basiself startten. Ook Niels Fleuren ontbrak vandaag in de opstelling, de linkervleugelverdediger werd gepasseerd door Steijn vanwege tactische redenen waardoor Bourdouxhe weer eens in de basis mocht startten.

De Venlonaren begonnen uiterst ongeconcentreerd en zwak aan de wedstrijd. De jonge gasten van Ajax wisten hier wel raad mee en klapten er bovenop. Dit resulteerde gelijk in veel dreiging en mogelijkheden voor de Amsterdammers. De eerste grote kans was dan ook voor Jong Ajax. Via een aanval over de rechterflank waar veel ruimte lag voor de Amsterdammers kwam de bal door een matige redding van onze doelman Deckers per ongeluk op het hoofd van De Jong terecht. De aanvallende middenvelder was zich van geen kwaad bewust en kopte hierdoor gelukkig de bal vlak langs het doel.

De Ajacieden bleven door gaan en nog geen 10 minuten later keek VVV volledig terecht tegen een achterstand aan. De verdediging van VVV-Venlo stond te slapen en te schutteren de eerste helft. Na een goede aanval kwam de bal zeer simpel met een steekbal terecht bij Zivkovic. Onze verdediger Haagen was niet helemaal bij de les en maaide finaal over de bal heen. Waardoor het vrij door lopen was voor de spits van Ajax. Die wist wel raad met deze uitgelezen 1 op 1 kans en schoot de bal beheerst in de touwen. 1-0 voor de Ajacieden.

Hierna bloedde de wedstrijd dood. Door tactische aanpassingen had VVV-Venlo wel meer het balbezit en konden de rood-witten niet hun gewenste spel spelen. Maar echte uitgespeelde kansen waren er niet voor de Venlonaren in deze fase van de wedstrijd. Er was weinig overtuiging en concentratie waardoor er veel ballen simpel verspeeld werden en de beslissende pass uitbleef.

Tien minuten voor rust gaf VVV nog een keer goed gas en hieruit ontstonden er wel nog twee uitgelezen kansen om de gelijkmaker op het bord te zetten. Zo kon Seuntjens de bal op het zestien meter gebied rustig aannemen maar werd zijn schot goed gekeerd door doelman Onana. Ook Vito van Crooij had nog een goede kans met een afstandschot maar ook dit keer stond de doelman keurig op te letten. Het vizier stond niet helemaal op scherp de eerste helft. Hierdoor werd de ruststand 1-0.

Tijdens de theepauze heeft trainer Maurice Steijn waarschijnlijk de jongens op scherp gezet aangezien de Venlonaren fris en fruitig startte aan deze helft. Gelijk werden er combinaties gezocht en was de jacht op de gelijkmaker geopend. Het leek net alsof er een last van de schouders was gevallen en dat de spelers inzagen dat je met het breiwerk van de eerste helft niet veel verder komt. De geel-zwarten vielen aan en Jong Ajax had weinig in te brengen. De eerste kansen waren dan ook voor de Venlonaren. Maar doelman Onana stond vandaag een wereldpartij te keepen en had een paar geweldige reddingen in huis op schoten van Seuntjens en Paulissen.

Maar ook deze keeper moest vandaag de bal uit het net vissen. Dit nadat de scheidsrechter met een dubieuze beslissing een strafschop aan VVV-Venlo toekende. Mitchel Paulissen die goed het strafschop gebied in trok bleef achter het been van Van Bruggen hangen. De scheidsrechter wees direct naar de stip en gaf de Ajax verdediger ook nog eens een rode kaart. Nadat Seuntjens de bal goed binnenschoot leek het erop dat het dan toch goed ging komen in Amsterdam.

Maar niets leek minder waar! Nog geen 5 minuten na de gelijkmaker lag alweer de 2-1 in het netje. Dit keer zag onze centrale verdediger Robin Buwalda er niet goed uit. De rappe Zivkovic ontsnapte vrij simpel van zijn mandekker en miste wederom de 1 op 1 kans niet. VVV-Venlo liet niet de kopjes hangen en wist wederom snel de gelijkmaker te produceren.

Deze kwam er ook door een geweldige aanval over de linkerflank. De bal kwam uiteindelijk bij Gianluca Nijholt terecht. De middenvelder haalde hard uit en de bal viel binnen. Maar dit keer stond de grensrechter te slapen aangezien hij in ons inziens onterecht voor buitenspel vlagde. De scheidsrechter honoreerde de buitenspel situatie waardoor de Venlonaren tegen een achterstand bleven kijken.

VVV-Venlo worstelde en ploeterde en dit resulteerde nog in een aantal gevaarlijke situaties. Zo schoot Nijholt een keer naast en zag ook Paulissen zijn inzet gekeerd worden. Met de ingevallen Torino Hunte in plaats van Kristiaan Haagen nam trainer Maurice Steijn behoorlijk wat risico maar pakte dit goed uit. Door een prachtige actie van Resida komt de bal perfect bij Hunte terecht die de bal goed bij de eerste paal binnen weet te werken. 2-2!

Hierna domineerde de Venlonaren de wedstrijd en kwamen er zelfs nog kansen om de winnende treffer te maken. De goed ingevallen Hunte zag na een sublieme actie echter de bal op de paal verdwijnen in plaats van in de goal. In de omschakeling kon Jong Ajax counteren en ook zij kregen een geweldige kans om de winnende treffer binnen te schieten. De jonge Acolatse probeerde met een geweldige lob de bal over Deckers in het net te werken. Maar ook hij zag zijn bal net zoals Torino Hunte op de paal verdwijnen. De levendige tweede helft kreeg hierna geen vervolg meer en de Venlonaren wisten helaas geen kansen meer te creëren waardoor het 2-2 bleef op Sportpark de Toekomst.

Dat we wederom punten verliezen is natuurlijk jammer en vooral doordat de eerste helft zeer matig was. Door het resultaat afgelopen avond is het VVV nog steeds niet gelukt om een keer te winnen op bezoek bij Jong Ajax.

Helaas zat er vanavond niet meer in en dit heeft natuurlijk consequenties op de ranglijst. Namelijk de 5 punten voorsprong op de nummer 3 FC Eindhoven zijn in 2 wedstrijden verkleind naar nog maar 1 punt. Hierdoor wordt de wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen FC Eindhoven een ware topper. Maar eerst staat maandagavond de wedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk in Stadion de Koel op het programma.

Statistieken
Jong Ajax – VVV-Venlo 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 14. Zivkovic (1-0); 50. Seuntjens (1-1, pen.); 55. Zivkovic (2-1); 74. Hunte (2-2);
Gele kaarten:(Jong Ajax); (VVV-Venlo)
Rode kaart(en): Van Bruggen (Jong Ajax)

Toeschouwers: 1.009

Scheidsrechter: Lindhout

Opstelling Jong Ajax:
Onana; Owusu, Van Bruggen, Mirani en Dankerlui; Clement, Muric (68. Hendriks) en Bakker; Zivkovic (78. Acolatse), De Jong en Cerny (59. El Mahdioui)

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Haagen (67. Hunte), Buwalda en Bourdouxhe; Nijholt, Paulissen (77. Fleuren) en Sevinç (77. Kruijsen); Van Crooij, Seuntjens en Resida

7 Responses

 1. RuiverCity

  En weer weet VVV niet van 10 tegenstanders te winnen. Eerste helft werden ze afgetroefd door jonge gasten en Zvikovic die sneller was dan alle VVV verdedigers samen. Tweede helft meer kansen maar Seuntjens was absoluut niet scherp. Ik vraag me elke keer af waarom Resida de voorkeur krijgt boven Hunte. VVV mist de volwassenheid en verspeelt daardoor 4 belangrijke punten. Weg laatste periode en weg 80.000 euro. Deze onvolwassenheid kon ze wel eens gaan opbreken in de beslissende fase want de concurrentie blijft wel winnen.

 2. Ben

  We zitten echt in een dip, het was echt niets vanavond. Er werd wat plichtmatig heen en weer “gelopen.” Een heel matige wedstrijd. Ook bij Ajax liep niet een speler rond die het liet zien, dus gauw vergeten deze match en op naar de wedstrijd tegen RKC in een akelig lege Koel. FORZA VVV!

 3. piehen

  Helaas weer een paar punten kwijt.
  Maar ik vraag me af waarom Steyn in een uitwedstrijd Fleuren op de reservebank plaatst hij was toch een constante speler in de
  verdediging, dit terwijl wij 3 vaste krachten , die we niet kunnen missen geblesseerd zijn ( Post , Promes en ook nog Opoku .
  Het eerste doelpunt van jong Ajax kwam weer door een foutje op links slecht verdedigen.
  Paulissen levert steeds te weinig rendement voor zijn doen, mist de makkelijkste kansen, dus maar Hunte op die positie plaatsen
  Vito moet meer Seuntjes in stelling brengen en niet iedere keer zijn tegenstander voor bij willen, een spits moet veel ballen krijgen
  dan maakt hij ook meer doelpunten.
  Ik hoop toch dat de Koel maandag weer redelijk vol wordt , samen staan we sterk.

   1. RuiverCity

    Bourdouxhe heeft ook een veel betere voorzet dan Fleuren. Fleuren is een harde werker maar komt tactisch en technisch zo veel te kort.

  1. Ben

   Wat betreft Fleuren heb jij, zeker achteraf, gelijk. Ook omdat er al zoveel gewisseld moest worden was het tactisch gezien niet de slimste zet van Stein. Overigens vind ik Bourdouxhe goede speler.
   Ik hoop dat we maandag er tegen aan, anders in de rust carbid in de kont. FORZA VVV!

 4. Meuske

  Wat zal ik zeggen, TELEURGESTELD en daar wou ik het maar bij laten!! De mannen zullen het ook wel weten wat er allemaal fout ging. Lekker weer maandag dus ik hoop op een redelijk volle Koel. Forza VVV

Leave a Reply