VVV speelt gelijk tegen FC Oss maar is wel door naar de 2de ronde!

VVV-Venlo heeft vanavond de tweede ronde van de play-offs gehaald. De wedstrijd eindigde zoals hij begon, 0-0 dus. In de Koel, die na lange tijd weer eens redelijk goed gevuld was, ontspon zich een typische nacompetitie wedstrijd. Spanning over het resultaat maar voetballend niet al te best. VVV-Venlo presteerde het vanavond om pas in de 70ste minuut haar eerste kans te creëren.

De Venlonaren hadden de opdracht van trainer Maurice Steijn gekregen om vooral tegen te houden en te gokken op een counter. Het tegenhouden lukte vrij aardig tegen een niet in vorm verkerend FC Oss. Van die countermogelijkheden kwam weer bitter weinig terecht zoals het hele seizoen al. Melvin Platje en Vito van Crooy speelden beiden ver onder de maat. Daarbij opgeteld dat Randy Wolters veel te veel bezig is met zijn eigen succes en weer een ontzettend domme gele kaart op zijn naam kreeg. Het middenveld moest hierdoor weer ontzettend veel meters maken. Precies wat dus niet de bedoeling was. De middenvelders smeten met krachten.

Waarom begint VVV-Venlo de eerste 20 minuten niet offensief door veel druk te zetten en de goed gevulde tribunes achter zich te krijgen? Hierdoor had je de wedstrijd in het eerste deel van de wedstrijd kunnen beslissen en rustig achter over kunnen leunen.

Maurice Steijn koos voor het tegenovergestelde en dit pakte niet echt goed uit. Omdat de voorhoede niet in beste doen was kon VVV geen potten breken. FC Oss scoorde wel in de eerste helft. De bal was absoluut achter de lijn maar zowel de scheidsrechter als de grensrechter hadden dit vreemd genoeg niet geconstateerd.VVV-Venlo kon hier qua kansen weinig tegen over stellen. Daarvoor was vooral de defensieve speelstijl debet.

FC Oss bleef het ook de tweede helft proberen. Spits Opoku werd ingebracht om meer druk op de Venlose verdediging te zetten. Maar wat was deze Opoku opvallend afwezig tijdens de wedstrijd. Hij liep geen meter te veel. Deed of hij heel actief mee deed zodra de bal bij hem in de buurt kwam maar verder was hij compleet afwezig. Blijkbaar is hij met zijn gedachten al bij zijn toekomstige club. Deze Opoku is trouwens fysiek een enorm sterke speler. Zou het dan eindelijk zover komen dat de Venlonaren weer eens een fysiek sterke spits kunnen aantrekken?

FC Oss bracht nog een spits in het veld. Kansjes waren er voor de Ossenaren maar echt dicht bij een doelpunt kwamen ze niet. VVV-Venlo kreeg in de tweede helft twee niet te missen kansen. Eerst was het Melvin Platje die veel te zacht op een leeg doel schoot. De keeper van Oss had zodoende ruim de tijd om zich te herstellen. Even later kreeg Randy Wolters twee scoringsmogelijkheden binnen enkele seconden. Beide keren faalde hij.

Daar waar de trainer van FC Oss vroeg wisselde bleef Maurice Steijn te lang stoïcijns volhouden aan zijn basiself. Terecht werd Melvin Platje gewisseld maar in zijn plaats kwam verdediger Balkestein om de nul maar vooral vast te houden. Dylan Donkers mocht nog een paar minuten meedoen voor Randy Wolters. Onhandigheid voorkwam dat hij samen met van Crooy toch nog de 1-0 op het scorebord had kunnen zetten.

Al met al was VVV-Venlo de betere ploeg over de twee wedstrijden tegen FC Oss. De Venlonaren zijn dan ook terecht door naar de tweede ronde. Hierin zal het Danny Post moeten missen. De aanvoerder liep vanavond ongelukkig tegen zijn tweede gele kaart aan.

Maurice Steijn zal moeten gaan puzzelen. Hopelijk doet de selectie een week rust goed. Vanaf volgende week vrijdag zal in de thuiswedstrijd tegen NAC of GAE uit een heel ander vaatje getapt moeten worden.

Verslag van Ruivercity

Statistieken
VVV-Venlo – FC Oss 0-0

Gele kaart: Post, Wolters, Van Crooij (VVV-Venlo); Jansen (FC Oss)

Toeschouwers: 4.950

Scheidsrechter: Liesveld

Opstelling FC Oss:
Koopmans; Jansen, Balk, Ket en Van der Sluijs; Van den Ouweland (60. v/d Meiracker), Janssen en Sanusi; Bakx, Kamaci (46. Opoku) en Falkenstein (76. Ten Den)

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Buwalda en Fleuren; Voorn, Nijholt en Post (90. Altheer); Wolters (85. Donkers), Platje (81. Balkestein) en Van Crooij.

21 Responses

 1. Resultaat kan dan wel heilig zijn maar jezus wat een bagger wedstrijd. 0-0 tegen een compleet machteloos Oss. En wat een held die trainer; om zo defensief te spelen en dat gedurende de wedstrijd zelfs alleen maar te versterken. Hier heb je weer een hoop publiek meteen weer mee weggejaagd want tegen een ploeg als Nac kun je het verder wel schriftelijk afdoen. 1 helft fatsoenlijk voetbal in 2 wedstrijden tegen een Oss wat compleet uit vorm is. En dan thuis nog geeneens weten te scoren…. hoe denk je dat tegen Nac te gaan doen dan?

 2. Ben

  3, alle 3, totaal onnodige gele kaarten aan de kant van VVV. Dat was het meest opmerkelijke in deze van VVV kant erbarmelijke wedstrijd tegen een nog slechter FCOss. Hier kimt geen kip op af, ik denk zelfs dat er mensen zullen wegblijven volgende wedstrijd.
  Ik ben VVV fan, dat blijf ik, maar niet van dit soort angsthazenvoetbal.
  Natuurlijk ronde verder is belangrijk, maar tegen dit Oss moet je, en jezelf sparen, en met 3-0 winnen.
  Invaller Donkers was de man van de wedstrijd met zijn enkele aanvallende pogingen,
  FORZA VVV! Op naar NAC of Go Ahead?

 3. Gerardus

  Geen hele goede wedstrijd maar ook geen slechte, werd voorin een paar keer aardig gecombineerd maar vandaag werd weer eens duidelijk wat het probleem van dit seizoen is: doelpunten maken. Oss was totaal niets en er had van gewonnen moeten worden, maarja een gelijkspel is ook genoeg, dus hebben we niks te klagen over het resultaat. Platje spande vandaag echt de kroon met die blunder van de verdediger om zo laconiek in te schieten. Als je die maakt net zoals die paar schoten van Wolters win je gewoon met 2,3-0 en ligt er hier niemand meer te zeiken want vandaag hebben ze echt niet minder kansen gehad als tegen NEC en toen speelden we toch wel geweldig volgens vele hier.

 4. Luis Erique

  Die bal die over de lijn was, had nooit als een kans gezien mogen worden, want die warrige scheids gaf eerst een doeltrap, toen een corner, en toen de corner genomen werd stond fleuren nog met de wedstrijdbal in zn handen. Als die geteld was, dan waren de rapen gaar geweest.

  1. Koelie

   Inderdaad. Valt me tegen van NOS en overige media die het voorval aandikken alsof Oss hierdoor het kampioenschap heeft misgelopen. Liesveld is gewoon een van de slechtste scheidsrechters die er rond lopen. Altijd al geweest. Remember Excelsior thuis 10 jaar geleden? De eerste scheidsrechter die een wedstrijd staakt om “hi ha hondenlul”.

 5. RuiverCity

  Fleuren stond inderdaad nog met de bal in de hand….Dit is dus het gogme wat veel spelers missen. Te lief, te weinig bespelen van de scheids gedurende de wedstrijd.
  Waar is trouwens Selman Sevinc? Is dit grote talent ondertussen zo kapot gemaakt door Steijn dat hij niet eens meer bij de selectie zit?

 6. binky

  ik vraag me steeds meer af en heel veel mensen meer waarom die balletdanser van crooy nog mee mag
  doen en ook nog niet gewisseld wordt
  geen strijd geen passie totaal geen inzicht
  steijn en verdere staf laat eens iemand anders daar spelen

  1. Frosty

   Omdat Vito van Crooy nu al meer techniek heeft dan de meeste andere VVV spelers, wel inzicht heeft en zich helemaal kapot rent voor het team. Nu mag je wel stoppen met dat van Crooy bashen.

   1. supportertje

    Ten dele kan ik je gelijk geven, maar juist als het er op aan komt laat hij steekjes vallen en dat mag gerust gezegd worden. Ook ik ben geen fan van Vito, maar hij is zich aan het verbeteren. Maar vaak genoeg zie dat hij daar aanwezig is op het veld waar hij niets heeft te zoeken, of iets toe kan voegen. Ook in het duel met de tegenstander mag hij best wel iets steviger erin gaan. Al met a,l langzame verbeteringen zijn er, maar moet eigenlijk sneller verlopen.

 7. Koelie

  RuiverCity heeft alleen de samenvatting van SBS gekeken? Ik heb in de eerste helft toch een aantal kansen gezien voor VVV. In elk geval eerder dan de 70e minuut.
  Lekker weer negatief terwijl het resultaat telt. i

 8. Koelie

  Ik had ook niets anders verwacht dan tegenhouden en counteren. Dat is immers wat Steijn en zijn mannen al het hele seizoen voorschotelen. Als je een galavoorstelling verwacht dan ben je in De Koel aan het verkeerde adres. Ben blij dat er geknokt wordt en het resultaat wordt behaald. Nu hopelijk tegen NAC en hopen op een stunt. NAC zal lekker onder druk staan. Voor deze wedstrijd mag Randy vrijuit schieten. Hoe vaker hoe beter tegen Ten Grabbelaar.

 9. marcel

  voor de mensen die nu ineens een geweldige wedstrijd verwacht hadden………… gebaseerd op wat? VVV speelt de afgelopen competitie van de 38 wedstrijden er 32 tegenvallend. met het nodige geluk zijn de play-offs bereikt. Dat is dus een bonus.
  vervolgens hoeven we ons niet meer druk te maken om publiek te vermaken. dat hadden ze in die voorgaande 38 wedstrijden moeten doen, waarschijnlijk met eenzelfde resultaat, alleen met meer tevreden publiek. in die wedstrijden had je mensen die sporadisch komen, of via een of andere actie over de streep moeten trekken. dat is nu allemaal verleden tijd.
  De 1400 extra kaarten die nu verkocht zijn, zijn mensen die afkomen op resultaat/succes/beslissende wedstrijden. En zo moeten deze wedstrijden ook benaderd worden. in deze wedstrijden hoeft VVV geen publiek meer voor zich te winnen, er telt maar een ding: overleven, en door naar de volgende ronde. er kunnen zoveel factoren invloed hebben op deze wedstrijden, een foutieve beslissing, spanningsveld, een vroege rode kaart…….. noem maar op. het is niet zo dat de betere altijd doorgaat, en de afgelopen jaren hebben geleerd, dat de eredivisieploegen (mede door druk?), echt niet met kop en schouders boven de juupteams uitsteken in dit soort confrontaties. Dus op de vraag: wat moet je tegen NAC? gewoon proberen in twee wedstrijden een beter resultaat te halen. hoe boeit helemaal nix.

  nog 4 wedstrijden, resultaatvoetbal, lelijk, geluk, het maakt allemaal niets uit, nu telt alleen nog maar de uitkomst. halen we het niet….. jammer………het halen van de play-offs was nog niet eens meer verwacht. dus alles vanaf nu is winst. als men het zo benaderd, kun je ook niet meer teleurgesteld worden door een mindere pot. beter voetbal mogen ze volgend jaar weer in de competitie laten zien….. Voor nu: ALLES te winnen, NIETS te verliezen

  1. Meuske

   Helemaal mee eens en laten we gewoon tevreden zijn met het resultaat en niet zo liggen te klagen over spelers die al het hele seizoen niet echt de pannen van het dak spelen. Met zijn allen achter onze club en dan zien we wel waar het schip strand. De jongens hebben wel al een paar keer bewezen dat ze tegen de betere ploegen toch net ietsje meer kunnen brengen dan normaal. Vrijdag massaal naar De Koel om ons van onze beste kant te laten zien. Forza VVV

   1. supportertje

    Klopt, vrijdag mogen ze laten zien of ze die plek in de nacompetitie verdient hebben. Met zijn allen achter ons cluppie.

  2. sultana

   Precies Marcel, Meuske en Supportje: vrijdag massaal naar de Koel om onze jongens te steunen, word tijd dat de Koel weer eens gaat kolken! Hoe ze winnen boeit me voor geen meter als er maar strijd is en een goede sfeer. Forza VVV

 10. YowVVV

  Als we zo spelen als tegen NEC en waarom niet, dan winnen we thuis van NAC of Go Ahead en dan zal het ouderwets spoken in de Koel! Gisteren, resultaat daar gaat het om, ben tevreden. Op meer spektakel gehoopt, maar het is en blijven play offs, de bekerfinale heeft ook niemand geboeid, het gaat er om wie aan het eind van de rit aan het kortste eind trekt. Forza VVV.

 11. Ben

  Ik hoop op Go Ahead, die zitten in een vreselijke neerwaardse spiraal, daarna Roda, die hebben de broek nu al nat bij alleen maar de gedachte dat ze zond tegenkomen.
  FORZA VVV!

 12. supportertje

  Om het stadion lekker vol te krijgen moeten we allemaal iemand extra meenemen. Als alle seizoenkaarthouders dat doen dan hebben we een vol stadion, en kunnen we echt vierkant achter ons cluppie gaan staan. Dus probeer iedereen in je omgeving over te halen om naar VVV te gaan op vrijdag a.s.

Leave a Reply