VVV speelt gelijk tegen Jong FC Utrecht

VVV-Venlo heeft vanavond één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Jong-FC Utrecht. Hierdoor kunnen de Venlonaren de voorsprong ten opzichten van de concurrenten niet vergroten. De afstand tot Jong-Ajax wordt zelfs verkleind tot 6 punten. De Amsterdammers zullen alles in het werk stellen om zowel het eerste als jong kampioen te laten worden.

De Venlonaren toonden vanavond te laat dat ze koploper zijn van de Jupiler League. De eerste 20 minuten waren zeer rommelig. Heel veel balverlies en een veel te voorzichtig begin. Enkele spelers zaten vanaf minuut één totaal niet in de wedstrijd. Sleegers, Hunte en Dekkers speelden ver beneden hun niveau. Het blijft de grote vraag waarom de spelers zo vaak de bal achterwaarts spelen in plaats van in voorwaartse richting? Een goed voorbeeld is Danny Post. Hij loopt zich de longen uit het lijf om tussen de verdediging en middenveld in balbezit te komen. Wordt hij eenmaal aangespeeld dan kaatst hij in negen van de tien gevallen de bal terug naar een verdediger. Waarom draait hij zich niet om met de bal om voorwaarts druk te zetten?

In de 20ste minuut werd de bal door Röseler richting doellijn van FC Utrecht gekopt. Het was moeilijk te zien of de bal over de lijn was. De zeer warrig leidende scheidsrechter wimpelde alle VVV protesten weg. De rust werd dan ook bereikt met een bloedeloze 0-0.

In de tweede helft leek VVV sterker uit de kleedkamer te komen. VVV verhoogde de druk maar echt gevaarlijk werd het niet. Een te korte terugspeelbal op de keeper van FC Utrecht leek een prooi te worden voor Vito van Crooij. De keeper dacht er anders over en kwam met een schandalige charge op Van Crooij in. Iedereen dacht aan een penalty en rode kaart maar ook deze keer wimpelde de scheidsrechter alle protesten weg. Hopelijk valt de blessure van Vito van Crooij mee maar het zag er niet goed uit. Kansjes kwamen pas in de laatste 10 minuten. Maar de bal leek er niet in te willen. Een goal van Seuntjens in de laatste minuut werd nog afgekeurd wegens buitenspel. De grensrechter gaf aan dat Seuntjens voor de balaanname buitenspel liep. Ook zeer discutabel.

VVV heeft zodoende twee punten laten liggen tegen Jong FC Utrecht. Doodzonde want met meer creativiteit en werklust had er veel meer ingezeten. Op naar a.s. vrijdag dan zal er uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Het zal veel beter moeten!

Statistieken
Jong FC Utrecht – VVV-Venlo 0-0 (0-0)

Scoreverloop: –
Gele kaarten: Peijnenburg (Jong FC Utrecht) Janssen (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 771

Opstelling Jong FC Utrecht:
Nijhuis; Hardeveld, Klaiber, Rosheuvel, Ulusoy, De Lange; Velanas, Mulder, Peijnenburg (73. Abena); Van der Moot (78. Boukhari), Venema.

Opstelling VVV-Venlo:
D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker (60. Rutten); Leemans, Post, Van Crooij (76. Zelalem); Hunte (71. Resida), Seuntjens en Sleegers

10 Responses

 1. Ben

  Niemand had er zin, van enkele spelers kon shirt in de tas, ipv in de was. Dit VVV verdiende eigenlijk geen enkel punt, laat staan een doelpunt. Jut stelde niets voor, VVV paste zich aan het niveau. Er zaten op de tribune wel 42 VVV fans. Morgenvroeg extra straftraining? Komende vrijdag wordt geen makkelijke wedstrijd, ben benieuwd hoe VVV hier mee omgaat? FORZA VVV!

 2. RuiverCity

  Als VVV gewonnen heeft en beloond wordt voor een goede prestatie mag Steijn er morgen cvoor zorgen dat ze het gras van de Koel opvreten. Groot aantal spelers ver onder de maat zowel creatief als qua instelling. Leemans speelde ook zeer zwak. Het wordt tijd voor Zelalem in de basis!!!!
  Trouwens Jay Driessen had wel wat meer mogen coachen. Wat een verschil bij hem als speler en nu als trainer!

  Vrijdag tegen Fortuna MOET het anders want die komen net als destijds in Sittard met het mes tussen de tanden.

 3. Ben

  Als Jay wel had ingegrepen, eerder had gewisseld, en ze zouden de wedstrijd hebben verloren, dan zou iedereen over hem heen zijn gevallen. Hij koos er voor geen enkel risico te nemen. Dus hem valt niets te verwijten, denkt hij.
  Helaas concluderen wij dat er veel spelers een totale off day hadden en dat er maximaal had moeten gewisseld.
  Vrijdag tegen Fortuna wordt een heel moeilijke wedstrijd.
  FORZA VVV!

 4. Boris

  Een puntje meegenomen, so what ! Ik heb er geen probleem mee. Vrijdag liggen er weer drie punten klaar en wie weet wie er dan allemaal punten gaan verspelen. Streep eronder en op naar vrijdag.

 5. mats

  Boris, op basis van het vertoonde spel is je optimisme misschien iets te voorbarig. Fortuna zal VVV op dezelfde manier bestrijdende Jong Utrecht. Fortuna wil winnen van VVV en VVV ja, en vechtlust… nee dat zie je maar zelden.
  Sterker nog, ik verwacht verlies tegen Fortuna want ik vraag me af of VV de vallen heeft om op te staan nu hetbdramantegen Utrecht… en dan gaan we nog wat hartverzakkende weken tegemoet met een op hol geslagen Cambuur…

 6. mats

  Overigens speelde Jong Utrecht met drie A-selectie spelers tegen VVV .. het mag allemaal maar ik vind het helemaal niks dit gedoe met die jong-elftallen. In zo’n leeg stadion, in de regen op maandagavond tegen een elftal waar je hè slecht op voor kunt bereiden omdat je nooit zeker weet wie er speelt.

  Maar verde

 7. mats

  Maar dan nog. Tegen Jong- Utrecht. Dan mag je de meegereisde supporters wel iets meer strijdlust geven. De kampioen-to be speelde vreselijk belabberd en beschamend.

  Verdedigend staat het als een huis! Post mag idd wat meer naar buitenspelen…. maar dan….Ik vraag me echt af wat nog de toegevoegde waarde is van spelers als Resida, Hunte en Seuntjes….wat een geklungel gisteren… kunnen nog geen bal vasthouden of gericht aanspelen. Het is niet voor niks dat VVV geen echte topscorer heeft….
  Zelalem verdiend een basisplaats. Het werd pas gevaarlijk toen hij er in kwam.

 8. Louis van Gaal

  Niet teveel een punt van maken maar….. dan oet er vrijdag wel gewonnen worden. Volle inzet, 100% de duels in gaan, elke toeschouwers willen laten zien dat we WILLEN winnen, de concurentie het allerlaatste beetje hoop ontnemen en met name voor VVV zelf niet onnodig onrust binnen het team laten sluipen. VVV heeft veel meer kwaliteiten dan Fortuna maar dan moet je er vol ingaan en wel willen !!

Leave a Reply