VVV speelt gelijk tegen RKC Waalwijk!

Op paasmaandag 6 april stond voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf de tweede wedstrijd in vier dagen op het programma.

In Waalwijk was RKC Waalwijk de tegenstander in de zesde wedstrijd van de vierde en laatste periode. De mannen uit het Brabantse land staan op een troosteloze laatste plaats in de Jupiler League.

Onze geelzwarten tapten duidelijk uit een ander vaatje dan in de wedstrijd tegen Jong PSV: van het begin af aan werd er fel druk gezet en werd de tegenstander opgejaagd. Bij balbezit werd vaak voor diepte gekozen, wat direct leidde tot enkele gevaarlijke kansen. Khalouta, Platje en Voorn zetten goed door, maar zagen hun doelpogingen stranden op keeper Den Hartog (en eenmaal teruggefloten worden vanwege buitenspel).

Ondanks het veldoverwicht en de lange periodes van balbezit bleef de 0-0 lang op het scorebord staan. Wanneer keeper Den Hartog dan eens de bal niet kon pakken, ging de inzet naast of over. De geelblauwen stelden daar nauwelijks iets tegenover op aanvallend gebied. Een zwabberbal uit de tweede lijn van Esajas dwong Mäenpää tot een dubbele redding, maar meer konden de Waalwijkers niet laten noteren op aanvallend gebied in de eerste 35 minuten.

In de extra tijd van de eerste helft krijgt RKC een vrije trap. Vanaf een meter of 27 schiet Esajas hard in de hoek, maar Mäenpää strekt zich en tikt de bal naast. En zo staat er na 45 minuten nog steeds de beginstand op het bord.

De tweede helft, met dezelfde Venlose acteurs op het veld, laat vanaf het begin hetzelfde spelbeeld zien: de Venlonaren vallen aan en jagen de tegenstander op wanneer die de bal heeft. Maar na tien minuten spelen, lijkt RKC het heft in handen te nemen en komen de geelblauwen meer en meer naar voren. Een vrije trap vanaf de zijkant is gevaarlijk en even later moet Promes stevig ingrijpen om ten koste van een gele kaart de angel uit een aanval te halen.

Die Waalwijkse opleving is in eerste instantie van korte duur: de Venlonaren zoeken de aanvallende stellingen weer op en RKC Waalwijk moet ver terug. Het spel speelt zich dan ook ver van het doel van Mäenpää af. Maar tot uitgespeelde kansen leidt het niet direct. Met nog een dikke 20 minuten op de klok wordt de jarige Wolters in het veld gebracht voor Van Crooij.
Daarna golft het spel op en neer en is het kemris voor beide doelen. De dikste kansen van de tweede helft zijn voor Valpoort: eerst krijgt hij de bal van Fleuren in de voeten gespeeld en ziet hij zijn schot gestopt worden door Mäenpää, even later probeert hij het met een geplaatst schot vanaf de linkerkant, maar nu zeilt zijn bal rakelings naast het doel. Een scherp aangesneden voorzet van Nijholt kan nog net voor de aankomende Platje worden weggetikt, waardoor ook de Venlonaren niet tot scoren komen.

Een andere pass van Nijholt komt wel prachtig aan bij de gewenste ontvanger en Khalouta schiet de bal ineens hard op het doel van Den Hartog. De bal mist echter richting en ook zo wordt deze aanval niet bekroond met een doelpunt.

In de drie minuten extra tijd lijkt Esajas te gaan scoren, maar nadat de behendige aanvaller Mäenpää heeft omspeelt is het Maksimenko die hem genoeg hindert zodat de aanvaller niet tot scoren kan komen. Daarna vindt scheidsrechter Otto het wel welletjes en fluit hij af.

Met slechts een punt vertrekken de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf uit Waalwijk. Vrijdagavond 10 april staat de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven op het programma in ons eigen Seacon Stadion – De Koel -.

Statistieken
RKC Waalwijk – VVV-Venlo 0-0

Scoreverloop:
Gele kaart: (RKC Waalwijk); Post, Voorn, Promes (VVV-Venlo)
Rode kaart:

Toeschouwers: 2.200

Scheidsrechter: Otto

Opstelling RKC Waalwijk:
Den Hartog, Seedorf, Wormgoor, Van Mosselveld, Coster; Van Zeelst, Salhi, Deckers; Valpoort, Calabro (74. Opoku Bernadina), Esajas.

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Maksimenko en Fleuren; Voorn, Nijholt en Post (73. Elito); Van Crooij (68. Wolters), Platje en Khalouta

Helaas door omstandigheden niet in staat om eigen verslag te schrijven.

Bron: VVV-Venlo

25 Responses

 1. RuiverCity

  Zelfs tegen de nummer laatst met de zwakste verdediging van de Juup kan VVV niet scoren! Post geschorst. Enige pluspunt….Van Crooy werd gewisseld. Tsjonge jonge jonge……..

 2. Ben

  Ik heb teveel harde eieren gegeten om hier een objectieve reactie te geen, maar eindconclusie is “toch nog een mooi puntje meegepikt bij numero 20, de laatste in de ranglijst.”
  Niet verloren. Moeten we blij mee zijn. FORZA VVV!

 3. Ben

  Als we de twee wedstrijden, deze als “makkelij” te kwalificeren wedstrijden gewoon hadden gewonnen, ja, dan hadden we er nu redelijk voorgestaan, kansrijk voor de nacompetitie.
  Het heeft niet zo mogen zijn, ik ga niet mopperen op specifiek de trainer, speler, of wie dan ook. Maar dat er bij mijn geliefde club iets hopeloos fout is, dat is zeker.
  Hoe nu verder? Eerlijk is eerlijk, ik weet ook niet waar het aan schort. Maar ik stel voor dat onze technische staf bij elkaar om de tafel gaat zitten en dat ieder lid zijn woordje doet.
  Samen moeten ze er uit komen, anders, zeg ik “allemaal oprotten”.
  Laatste advies is het niet zo ver te laten komen, jullie zitten bij een heel mooie club. FORZA VVV!

 4. Yoep

  ik was uitgenodigd om in Waalwijk te komen kjken. Zelfs RKC supporters vragen zich af wat die van Crooij in dit team doet. Kun je nagaan, het team draait niet, en Vito valt op door nog veel slechter te zijn. Als ik lees dat deze drol vrijdag weer in de basis staat, blijf ik thuis. Zou Steijn ook eens moeten doen.

  1. sultana

   Precies Yoep ook ik heb me voorgenomen om vrijdag thuis te blijven als van Crooy in de basis begint. Als je van de nummer van 20 van de JL al niet kunt winnen van wie dan wel? 13 punten laten liggen tegen de onderste vier van de JL zegt genoeg!

   @Ben: er zit inderdaad ergens iets goed fout ja binnen de organisatie, maar waar? Kan echt niet zo zijn dat het weer aan de trainer ligt, daar geloof ik na 5/6 bagger seizoenen echt niet meer in!

 5. Meuske

  Natuurlijk is dit weer een teleurstelling maar aan het radio verslag te horen lag het volgens mij niet aan de inzet en kansen waren er ook meer dan voldoende maar was het ook botte pech dat de bal er niet invliegt. Rkc heeft de laatste weken niet slecht gevoetbald dus het is ook niet of ze er helemaal geen reet van kunnen. Conclusie seizoen is volgens mij definitief ten einde en deze selectie is gewoon te zwak voor welke ploeg dan ook hun wil op te leggen. Denk dat onze roep om van Crooy eens een keertje niet op te stellen aan dovemansoren is gericht. Hoe nu verder , ik weet het echt niet meer maar mijn liefde voor VVV zal niet verdwijnen. Koempels heerlijk ten onder!!! Forza VVV

 6. RuiverCity

  Het is idd leuk dat de Koempels pak slaag krijgen. Maar vergeten we hier niet dat zij wel flink stuk boven ons staan? En ik denk dat wij als rasechte VVV supporters ook genoeg te klagen hebben. Dit VVV kan eenvoudig niet beter. Enkele, en veel te weinig positieve, uitschieters hebben we gehad. VVV heeft geen diepgang vanuit het middenveld maar mist vooral de passie en gogme. Misschien eens scouten op dynamiek en mannelijkheid in plaats van technische, behendige spelers.

 7. marcel

  hoe slecht het ook gaat. de play-offs moet vvv halen. of ze daar iets te zoeken hebben is een tweede. aan de andere kant, in die wedstrijden zijn al gekkere dingen gebeurt. zo als het er nu naar uitziet gaat de periode naar een van de hooggeplaatste teams. dat betekent dat een plek bij de eerste 8 (zoals de stand nu is), een p/o plek is. met vvv. de graafschap en sparta vlak bij elkaar, zal dat spannend blijven tot het laatst. het niet bereiken van de p/o zou betekenen dat het seizoen van VVV (naast het dramatische spel), als een nachtkaars uitgaat. en het negatieve imago van VVV een verdere duw krijgt.

 8. Donderspeech

  Ik was vanmiddag in Waalwijk. Ik weet niet wat die verslaggever op de radio verteld heeft maar opwindend niet echt op de laatste 15 minuten na toen RKC behoorlijk wat kansen kreeg. Van ons cluppie alleen maar `tikkie terug Jaap` gezien. PS Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat ons aller Vito volgend seizoen bij het hordelopen gaat…………… (wellicht kunnen ze ook nog een trainer gebruiken)

 9. beek

  Waarom zou het niet weer ook aan de trainer liggen? De vorige haalt het eind waarschijnlijk niet bij Roda, dat was toch een prutser.
  Daarvoor hadden we Lokhof, was die zo goed?
  Of die Belg, die komt toch ook nergens meer aan de bak?
  Natuurlijk is de selectie ook zwak. Ik kan me niet herinneren dat een VVV-er iemand uitspeelde. Of zien jullie dat Kaloutha, Wolters of iemand anders doen. Van Crooij zou het misschien kunnen, maar die kan weer een hoop andere dingen niet.

 10. supportertje

  De conclusie mag wel duidelijk zijn denk ik!! Met heel veel mazzel misschien in de nacompetitie, waar we uiteindelijk niets te zoeken hebben gezien de staat waarin VVV verkeert. Dus dit seizoen maar uitzitten en hopen dat er dingen gaan veranderen. Veel spelers zullen we niet meer terugzien, en maar hopen dat er echte knokkers en aanstormende talenten voor in de plaats komen. Gezien het budget wat er volgend seizoen ter beschikking is, zullen we daar genoegen mee moeten nemen. Maar dan kunnen we misschien weer met plezier naar het stadion toe. Want trouw aan VVV blijf ik, wat er ook gebeurt.

 11. Goodie

  Ik vrees dat VVV geen playoffs gaat spelen. We hebben momenteel 2 punten voorsprong op Sparta dat net buiten de boot valt. Maar gezien ons programma vrees ik het ergste.. Eindhoven, Helmond, Sparta, Volendam en Nec..

 12. supportertje

  leuk als ze zich nog op kunnen laden, maar te laat en niet genoeg om het seizoen goed te maken. Als ze in de nacompetitie terecht komen vliegen ze er gelijk weer uit. Er gebeuren wonderen in de wereld, maar dit gaat er geen worden. Ik richt mij al op het komende seizoen waar we weer hopelijk van kunnen genieten met andere spelers. Misschien dat ook Steijn de handdoek in de ring smijt. Ik ga er maar vanuit dat in het nieuwe seizoen de zaken positiever zijn, inclusief onder de supporters en sponsors.

 13. Ben

  Deelname aan de nacompetitie, waar VVV na het spelen van diverse heel interessante, mooie, spannende wedstrijden, uiteindelijk de finale ten onrechte, foutje scheidsrechter oid, verliest, is het mooist denkbare. Promotie van VVV is ondenkbaar en zou bestuur in grote verlegenheid brengen, vooral ook omdat verlies dit rampzalige jaar alleen maar is opgelopen.
  Maar, scenario Excelsior 2013-2015 promotie eredivisie, is niet totaal onmogelijk, wel onwenselijk. FORZA VVV!

 14. Ben

  Niks mooier dan een feestje, maar er valt nu voorlopig niets te vieren. Overigens, ik heb er wel zin in. Zin? Och jongens, het zijn nde mooiste feestjes die je kunt meemaken. FORZA VVV!

Leave a Reply