VVV speelt gelijk tegen Sparta Rotterdam

VVV-Venlo heeft vanavond haar tweede thuiswedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld tegen Sparta Rotterdam. Hiermee deden de Venlonaren zichzelf te kort. In deze tactisch en technisch hoogstaande wedstrijd bleek al snel dat er twee goede ploegen op het veld stonden.

Beide ploegen wilden graag het spel maken. Het lukte de gasten uit Rotterdam vanaf het eerste fluitsignaal sneller om in het ritme te komen. Al vrij snel resulteerde dit in de 0-1. Volgens velen werd het doelpunt echter vanuit buitenspelpositie gescoord. Aan Venlose zijde werd echter (te) weinig geprotesteerd.
Hierna moest VVV-Venlo uit haar schulp kruipen en deed dit met verve. Alleen in de eerste helft creëerde de Venlonaren vijf opgelegde kansen. Nijholt raakte de paal, maar vooral de opgelegde kans voor Opoku, na een prachtige hakbal van Seuntjens, had een doelpunt moeten zijn. Hij schoot de bal echter over.

Na de rust een vrijwel identiek wedstrijdbeeld. VVV-Venlo bleef gedoseerd de aanval kiezen en de Spartanen bleven loeren op een counter. Die countermogelijkheden kwamen er echter amper. Dit was vooral de verdiensten van VVV. De ploeg speelde zeer gedisciplineerd. Wat een verschil met vorig seizoen. Het was vanavond een genot om naar dit jonge, nieuwe VVV-Venlo te kijken. De passie, strijdlust en inzet slaan vrij snel over naar de tribunes.

Door een gelukje kwam VVV-Venlo in de 66ste minuut op gelijke hoogte. Maar de treffer van Ralf Seuntjens mocht er zeker zijn. Verwoestend haalde hij met links uit, 1-1. Hierna bleef VVV-Venlo op zoek naar de winnende treffer. Sparta Rotterdam kon niet meer dan tegenhouden.
Opvallend was wel dat scheidsrechter Makkelie weigerde om een gele kaart te trekken voor diverse overtredingen die daar zeker rijp voor waren. Het leek er verdacht veel op dat hij zijn kaarten in het kleedlokaal was vergeten.

VVV-Venlo kreeg via Hunte en Nijholt nog een paar goede mogelijkheden, maar de bal kreeg men niet meer in het Rotterdamse doel. De laatste minuten hield keeper Deckers met een geweldige redding een punt in Venlo. Hij pareerde een geweldig schot van Sanusi van Sparta Rotterdam.

Met deze Sanusi is een van de betere spelers van de Rotterdammers genoemd. Vorig jaar nog spelend voor FC Oss en toen al heel opvallend en sterk spelend in de Koel. Maar ook de linksback en linksbuiten van Sparta waren erg op dreef vanavond. VVV linksbuiten Resida, toch een van de smaakmakers van de Venlonaren tijdens de eerste wedstrijden, werd compleet uit de wedstrijd gespeeld.

Helaas wisselde Maurice Steijn te laat de uitgebluste Hunte. Misschien was er over de rechterkant bij de Rotterdammers nog iets meer mogelijk geweest via van Crooy. Het bleef al met al 1-1 in een hoogstaande en vermakelijke pot voetbal.
De Venlose ploeg mag dit, met de in de strijd vooropgaande aanvoerder Post, als een groot compliment ervaren. De aanwezige supporters zijn enthousiast en de doelpunten zullen ook in de thuiswedstrijden heus wel komen.

Komende vrijdag wacht de zeer lastige uitwedstrijd tegen koploper FC Volendam maar met deze inzet zijn de Venlonaren zeker niet kansloos.

Wedstrijdverslag geschreven door Ruivercity.

Statistieken
VVV-Venlo – Sparta Rotterdam 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 6. Brogno (0-1); 67. Seuntjens (1-1)

Gele kaarten: (VVV-Venlo); (Sparta Rotterdam)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 3.300

Scheidsrechter: Makkelie

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten, Promes, Buwalda, Fleuren; Post, Opoku en Nijholt; Hunte (90. Van Crooij), Seuntjens en Resida

Opstelling Sparta Rotterdam:
Kortsmit; Van Buuren, Dijkstra, Breuer en Dougall; Sanusi, Eisden (64. Ketting) en Van Moorsel (80. Stokkers); Verhaar, Bergkamp (84. Van der Stoep) en Brogno

19 Responses

 1. Goodie

  Ik heb een ijzersterk VVV gezien vandaag, alleen is ons 2 punten ontnomen door die grensrechter. Seuntjens eindelijk gescoord uit een niet dodespelmoment. Hij is echt een aanspeelpunt en ik vind Rutten wederom ontzettend sterk spelen, zeker een vooruitgang t.o.v. Joppen. Maar ik heb wel wat te klagen en dat heeft niks met de spelers te maken. Hoe kun je in godsnaam als ticketing kaartjes verkopen aan Sparta supporters met sparta shirt- en pet op O3, en hoe kun je dit als stewards toe staan?!!!!! Het had niet veel gescheeld maar dit had zomaar fout kunnen gaan, en wie is dan weer de lul? Juist ja, de supporters! Iemand die een rotje afsteekt krijgt hier een stadionverbod, maar mensen die combi’s ontwijken en vervolgens reactie uitlokken om met sparta fanwear op O3 te staan mag allemaal? VVV moet zich hier diep schamen, heel diep!

  1. Gerardus

   Het zou pas wat zijn als dit niet eens kon. Je kunt het ook juist positief interpreteren dat het juist allemaal goed gaat en dat een combi niet eens nodig is. Raar dat het hier in Nederland niet normaal kan zijn terwijl het 30km over de grens geen reet uit maakt.

   1. marcel

    dit heeft niets met nederland te maken, want in het ‘supportersvak’ zie je in het buitenland ook geen supporters in clubtenue staan.

   2. Goodie

    Je maakt me niet wijs dat je in Duitsland met fanwear van de ene club bij het fanatiekere gedeelte van het stadion mag en kan staan. Je weet dat je reacties hier mee uitlokt en ook als je daar gaat staan juichen waar iedereen baalt en waar het ook nog eens onterecht blijkt te zijn. Dit mag VVV zich zwaar aanrekenen!

   3. Goodie

    Met fanwear van de ene club bij het fanatiekere geedelte van de andere club*

  2. peter

   Die zelfde supporters waren er vorig jaar ook. Ze waren ook aanwezig in het supportershome. Als jij er moeite mee hebt dat er fatsoenlijke supporters worden uitgenodigd door vvv supporters om de wedstrijd vanuit het thuisvak te bekijken raad ik je aan om een fox abbo te nemen en om lekker thuis te blijven.

   B.t.w met deze gasten hebben we vorig jaar tot diep in de nacht op het terras gezeten

   1. PERSMA

    volgens mij wordt dit niet zo bedoeld peter. Het gaat meer om het feit, dat dit fout kan gaan, dat sommigen dit als provocerend kunnen opvatten. wat je daar ook op persoonlijk vlak van vind.
    Dus de opmerking die je maakt t.o.v. het fox-abbo vind ik onterecht. de stewards/suppoosten zijn er om de veiligheid te garanderen. en dit moeten ze (volgens mij) doen op een nivo, dat men problemen moet zien te voorkomen. Gelukkig is er niets gebeurd (behalve wat geroep over en weer), echter als er wat gebeurd was, dan was het achteraf volgens mij enorm opgeblazen.
    In het algemeen ben ik het echter wel eens (juist om dit soort zaken te voorkomen). heb geen moeite dat mensen vrij ergens kunnen zitten / rondlopen. als ik naar uitwedstrijden ga, loop ik ook graag rond zonder problemen,
    Om in het fan-vak te gaan zitten, vind ik echter niet echt een logische keus. zoals gezegd, gelukkig niets gebeurd, maar vanuit organisatorisch/veiligheids-aspect, mag vvv zich wel afvragen wat er fout had kunnen gaan, en waarom daar niet op geanticipeerd is.

   2. Goodie

    Er zijn genoeg thuisvakken, maar moet dat dan net uitgerekend op Oost waar de kans op problemen hoger is? Een groot gedeelte van O3 staat er niet op te springen dat er 2 Spartanen staan te juichen bij een tegendoelpunt en dat was merkbaar. Dus ga gewoon met deze Spartanen aan de overkant ofso zitten, of pak zelf een Fox abbo…

 2. supportertje

  Daar kan ik geheel achterstaan, jouw opmerking over de Sparta supporters. Hier is VVV schuld aan en had er voor moeten zorgen dat dit niet kon gebeuren. Wel hulde aan O3 dat ze zich hebben ingehouden waar het fout had kunnen gaan. Ook ik heb weer een goed VVV gezien, maar helaas had de grensrechter daar een ander idee over. Wat een fout heeft hij daar gemaakt, en dat koste VVV bijna de kop. Wanneer gaat de KNVB hier eens wat aan doen. En de scheids is en blijft een verschrikking als die fluit bij VVV. Kostbare puntjes zijn verspeelt hierdoor.

 3. Gerardus

  Als RuiverCity een zeer positief wedstrijdverslag schrijft zegt dat denk ik al genoeg over deze ploeg. De punten komen vanzelf en de doelpunten ook. Vooral het terugleggen van Seuntjes op Opoku valt goed op. Het was trouwens geen gelukje dat de bal bij Seuntjes kwam maar een mooi passje achter het standbeen van Hunte. Wel een spannende wedstrijd maar de scheids floot niet echt sterk en was ook niet bepaald consequent. Op naar Volendam!

 4. beek

  Ik heb een goed VVV gezien. Dit jaar heb ik al meer gezien dan het hele afgelopen jaar. Er wordt ook veel strijd geleverd. Alle plaatsen zijn goed bezet.
  De scheidsrechter trad onvoldoende op tegen Rotterdams overtredingen, trekken duwen, vasthouden. Hij had zeker enkele keren geel moeten geven. Die eredivisie scheidsrechters denken de zaken vanuit de middencirkel te kunnen regelen. Schande.

 5. marcel

  we kunnen wijzen naar de grensrechter, maar allemaal niet van toepassing als VVV gewoon de kansen benut. naast het doelpunt zijn er nog zo’n 6 grote kansen gemist. 2 vrije kopballen vlak voor de goal, de kans van nijholt, de kans van opoku, na nog (volgens mij buwalda) en Hunte.
  Positief is dat die kansen allemaal gecreerd worden, maar net als in voorgaande wedstrijden (behalve PSV), is daar het rendement nog te laag.
  desondanks (en dat verdien je ook met zo’n instelling op het veld), blijft het positief rondom het veld. Dat is de grote winst ten opzichte van de voorgaande jaren. Nu nog wat vaker scoren uit de kansen, en de resultaten volgen vanzelf.

 6. Meuske

  KOMT DAT ZIEN KOMT DAT ZIEN, mijn (os) club speelt fris en fruitig aanvallend voetbal sinds lange tijd. Ongelooflijk wat een heerlijk potje voetbal daar kom je voor naar het stadion, jammer dat de mannen zichzelf niet beloond hebben met de overwinning. Sparta had rustig naar huis kunnen gaan met een flink pak rammel maar helaas is dat niet het geval. De oessss en aaaas vlogen weer van de tribunes af en dat was genieten want er was weer beleving en passie. Denk als deze basis elf intact blijft dan gaan we een leuk seizoen tegemoet. Daarom wil ik ook mijn complimenten geven richting spelers want hier wordt je vrolijk van. Forza VVV

 7. Boris

  Heerlijke pot voetbal gezien. VVV doet zichzelf te kort, dit heeft niets te maken met de al dan niet buitenspel goal van Sparta. Het is op deze manier een kwestie van tijd dat het kwartje de juiste kant op valt. Ben nu al benieuwd hoe ze zich profileren tegen Volendam.

 8. Ben

  Volop genoten van prachtwedstrijd tegen ook goed Sparta, maar VVV was duidelijk de bovenliggende partij. Ik mtot nu meer leuke wedstrijden gezien dan het gehele vorige seizoen bij elkaar. We hadden wel moeten winnen, maar ja dat vindt iedereen. We zijn nu 4 punten onnodig kwijt, en er zullen ook wedstrijden waar VVV minder goed zal spelen. Woe weet winnen de we die wedstrijden dan wel. Kijk Uit naar de wedstrijd tegen Volendam en ben benieuwd hoe goed we daar spelen. FORZA VVV!

  1. marcel

   we hebben al 7 punten laten liggen. want ook tegen almere uit had het voor rust al 5-1 moeten zijn. Oss thuis is duidelijk, bourdoux zwaar in de fout en met 10 man toch nog grotendeels beter hadden we ook kunnen winnen.

   1. Ben

    Je hebt meer dan gelijk en dat laat zien dat we een heel andere ploeg hebben dan vorig jaar.
    Ondanks dat we al veel punten hebben laten liggen heb ik er vertrouwen in.
    Ergo, het wordt sowieso een veel leuker jaar, mijn seizoenskaart dubbel en dwars waard. FORZA VVV!

 9. robbaan

  Goede en spannende wedstrijd, waarin VVV qua voetbal de betere partij was, en helaas 2 punten liet liggen.
  Wat een verademing om deze ploeg te zien voetballen. Sterke nieuwe aanwinsten met balvaardigheid en akties in huis.
  Belooft een spectaculair seizoen te worden, nu iets meer rust voor de goal krijgen en dan punten scoren.

Leave a Reply